Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***354***

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Dodo si eu cred ca "maestra de ceremonii" ar trebui sa fie invatatoarea principala. Nu poti lua legatura cu o mamica care a trecut deja printr-o experienta similara? Cred ca informatiile ei ti-ar fi utile. Sau, "nu-ti vine" sa discuti deschis cu invatatoarea, asa cum discuti cu noi? Sa-i spui ce te framinta si ca o rogi frumos sa cautati solutia perfecta impreuna?

Nu pot lua legatura cu nici o mamica,caci desi in scoala sunt inca 2 copii cu nevoie speciale(unul de 3 ani-repeta clasa a 2-a(din lipsa programei adaptate),celalalt a 2-a de drept),in a caror orientari scolare scrie "curiculum adaptat" nu au avut asa ceva si nu vor avea nici anul acesta.Mamicile au acceptat situatia "doamna nu vrea sa-i faca"(De fapt nu-i rea vointa,doamnele nu-s pregatite pentru asa ceva;chiar nu stiu cum sa faca).Eu nu pot acceptat un astfel de raspuns in nici un moment cand e vorba despre Bogdan/copii mei in general.
Am discutat cu d-na invatatoare deschis,tete-a-tete si de fata cu alti parinti.Imi e f greu sa vorbesc in fata altor persoana(doar pt ca r ,cel putin lacrimez,daca nu ajung la plans)si aceasta ma consuma mult psihic.
Am vorbit si cu d-ra prof de srijin...si Bogdi pana vineri va avea programa adaptata(acum orientativ) iar pe parcurs in functie de cat poate el(daca poate mai mult)

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.

Mergi la inceput

Citat:

Novus, ai ghicit bine, e negru tutu-ul, desi tare mi-ar fi placut unul colorat! Astept detalii despre outfitul manusa din mintea ta!

-stiu o tipa de pr DC care face tutu-ri ce culori vrei...daca te intereseaza.
Ilincamultam' de sfat.Il retin...ieri l-as fi aplicat daca -mi trecea prin cap...azi deja am raspunsuri si daca mai am intrebari are cine sa-mi raspunda.
Multumesc tuturor

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Dodo, !

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Subscriu, ai moaca de Phiphi, asa o profa mishtoaca mi-as fi dorit si eu..

Fetelor, sunt intr-un mare impas, daca ma puteti ajuta cu un sfat/o idee...
Ieri am fost la interviul de care va ziceam, in Munchen, pentru un post din Munchen, cu inceperea serviciului imediat. Totul bine si frumos, le-a placut de mine, ma vor, imi platesc ei 2 zboruri/luna cu Lufthansa acasa (ca.1300 EUR) pana imi aduc familia, imi platesc ei hotelul pana gasesc eu ceva sa inchiriez in zona, imi platesc si Provision+Kommission-ul chiriei; salaraiul hm....asa-si-asa, se putea si mai bine, insa ce ma pasioneaza pe mine la acest job este faptul ca 1) traiesc in Germania, tara visurilor mele + un viitor mai bun pentru Ianis si pentru noi; 2) lucrez ca ADM pe teren (nu-i o problema sa invat harta Gremaniei si sa-mi iau de-acolo o masina); 3) invat SAP, un program super-interesant pe care nu l-am mai prins aici in Bucuresti Va spun sincer, asta e cea mai buna oportunitate profesionala din viata mea de pana acum

Insa Dan s-a speriat de marea schimbare si nu vrea nici in ruptul capului Stiu ca nu trebuie sa semneze acum in scris un act notarial valabil pe viata, dar macar sa ma asigure ca dupa o perioada de vreo 3-6 luni dupa ce voi crea o baza acolo, imi voi intra in ritm eu si voi pregati terenul pentru ei (gradi pentru Ianis si job pentru Dan) o sa vina si ei..., iar in cazul in care nu merge si nu merge, nu se adapteaza el si nu mai vrea, ne intoarcem acasa, ca bunurile de aici nu ni le ia nimeni Dar macar voi acumula o experienta, care da bine in CV aici in RO, voi prinde tupeu ca ADM etc. El nu si nu, zice "Du-te tu daca vrei, fa-ti damblaua, si cand o sa te saturi de-atatea avioane o sa te intorci acasa si o sa te angajezi aici. Eu nu-ti garantez nimic, nu-ti promit ca o sa vin in Germania, nu stiu ce va deveni din aceasta familie, o mama trebuie sa stea langa copilul ei..."

De joi ma tot framant, si eu si el, discutam/ne certam si nu ajungem la nici un compromis... Degeaba ii spun ca eu in RO un job cu acelasi salariu, pe care l-am avut pana acum, nu gasesc etc., el o tine pe a lui

Ce sa fac? Sa dau cu piciorul la MAREA SANSA a vietii mele si sa regret dupa aceea toata viata, dar sa raman langa copil/familie traind in mizerie dintr-un salariu de kkt, sau sa ma duc oricum in speranta ca ma vor urma si ei (Dan+Ianis), dar cu riscul sa se destrame familia E o piatra de hotar, stiu....

Ianis are amigdalita acuta, azi-noapte a facut febra 39,7, azi nu l-am dus la gradi, prima mea zi acasa din aprilie incoace

Scuze ca v-am incarcat cu problemele mele

Kiss you all

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dodo-pui

Citat:

Dodo si eu cred ca "maestra de ceremonii" ar trebui sa fie invatatoarea principala. Nu poti lua legatura cu o mamica care a trecut deja printr-o experienta similara? Cred ca informatiile ei ti-ar fi utile. Sau, "nu-ti vine" sa discuti deschis cu invatatoarea, asa cum discuti cu noi? Sa-i spui ce te framinta si ca o rogi frumos sa cautati solutia perfecta impreuna?

Nu pot lua legatura cu nici o mamica,caci desi in scoala sunt inca 2 copii cu nevoie speciale(unul de 3 ani-repeta clasa a 2-a(din lipsa programei adaptate),celalalt a 2-a de drept),in a caror orientari scolare scrie "curiculum adaptat" nu au avut asa ceva si nu vor avea nici anul acesta.Mamicile au acceptat situatia "doamna nu vrea sa-i faca"(De fapt nu-i rea vointa,doamnele nu-s pregatite pentru asa ceva;chiar nu stiu cum sa faca).Eu nu pot acceptat un astfel de raspuns in nici un moment cand e vorba despre Bogdan/copii mei in general.
Am discutat cu d-na invatatoare deschis,tete-a-tete si de fata cu alti parinti.Imi e f greu sa vorbesc in fata altor persoana(doar pt ca r ,cel putin lacrimez,daca nu ajung la plans)si aceasta ma consuma mult psihic.
Am vorbit si cu d-ra prof de srijin...si Bogdi pana vineri va avea programa adaptata(acum orientativ) iar pe parcurs in functie de cat poate el(daca poate mai mult)

Dodo, multa putere si sa se rezolve...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Ela, in primul rand felicitari pentru impresia buna pe care ai lasat-o la interviu. In al doilea rand...hmmm...e foarte greu sa dai sfaturi, numai tu stii ce fel de relatie ai, cat de puternica si rezistenta la asa o schimbare.La o prima vedere, as zice ca sotul tau a reactionat asa pentru ca l-ai luat putin pe nepregatite, poate te-a vazut foarte hotarata si se teme ca in sufletul tau decizia e deja luata, nu stiu...voi nu ati discutat despre aceasta posibilitate inainte de interviu? Te-a incurajat sa mergi la interviu?Eu una as zice sa nu ratezi asa o sansa, dar sa ii mai acorzi sotului tau putin timp sa se obisnuiasca cu ideea (scuze pt alaturare). Parerea mea este ca atata vreme cat nu esti implinita profesional, nu o sa fii niciodata multumita, iar frustrarile pe acest plan se pot rasfrange si asupra relatiei. Nu cred ca si-ar dori peste ani sa ajungi sa ii reprosezi ca pentru el ai ramas in tara asta de rahat . Eu cred ca te gandesti totusi un pic cam departe si ca nu e cazul sa pui sub semnul intrebarii relatia ta prin prisma acestei oportunitati din viata ta. sunt convinsa ca o sa iei cea mai buna decizie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ela, felicitari pentru oportunitatea prinsa, e clar ca i-ai impresionat!
Eu in locul tau as sta foarte calm si pe indelete cu sotzul, am face impreuna liste cu argumente "pro" si "contra" (deformatie profesionala:))) si as incerca sa-i prezint lucrurile in culori cat mai luminoase, sa-i treaca spaima. Desigur ca daca e setat pe "nu si nu" e greu, dar nu imposibil!
Intreaba-l ce vede el asa de atractiv in situatia voastra actuala, de e asa reticent la schimbare, ce solutie propune in schimb.
Ia-o cu pasi marunti, spune-i ca maximum 6 luni trec repede si pana atunci pregatesti terenul pentru ei; asigura-l ca daca intr-o luna nu se adapteaza cu job-ul gasit de tine si cu noua tzara, va intoarceti, ca nu-i fortezi mana dar sa vada intai cu ochii lui cum stau lucrurile si apoi sa se pronunte.
Da, normal ca locul unei mame e langa copil, dar nu pleci in Afghanistan, in scurt timp va puteti reuni si sa incepeti o viata mai misto decat cea din Ro.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Va multumesc frumos Anamariane si Ilinca, nici nu stiti cat suport psihic pentru mine inseamna vorbele voastre

Sincera sa fiu, aici pe forum ma asteptam sa dati cu rosii de ce mama denaturata sint

Bianca, Novus, parerea voastra ma intereseaza foarte tare!

Mergi la inceput

Ela felicitari si numai bine.Incearca ce a scris Ilinca...este exact ce as face si eu intr-o astfel de situatie.
Multumesc pentru sustinere

Citat:
citat din mesajul lui Ela78Sincera sa fiu, aici pe forum ma asteptam sa dati cu rosii de ce mama denaturata sint

mama denaturata??care oare dintre noi ,daca ar avea o ocazie/opurtunitate ca aceasta nu ar pleca afara mai ales stiind ca in timp isi poate aduce familia acolo....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Ela, bravo! Si la mai mare!

Imi pare rau ca Dan s-a speriat si da inapoi (el nu stia unde si de ce te duci, cand ai fost la interviu?), dar pastreaza-ti calmul si adopta tehnica pasilor marunti, cum spunea si Ilinca. Explica-i si asigura-l, mereu si mereu, ca nu prea aveti ce pierde, si ca de fapt nu o sa se schimbe mare lucru. O sa fie mai mult o schimbare de decor, pentru ca voi veti fi aceiasi, doar ca in fata unei noi provocari. Nu e nevoie de 6 luni de separare, ai sa vezi ca intr-o luna, maxim doua, veti fi cu totii instalati la Munchen, fericiti de reintregire ! Sa nu te dai batuta, e o sansa a voastra, ca familie, nu doar a ta. Printre straini va veti apropia si mai tare, veti fi si mai uniti. Iar pe de alta parte, renuntarea la visul tau n-ar aduce nimic bun, pentru nimeni, mie si numai gandul asta mi se pare odios !
Multa sanatate dragului de Ianis!

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput