Mamici si Gravidute Italia (108)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Ciaoo!
castelana, f frumos vorbesti despre familia voastra, felicitari. Ma bucur cand aud ca exista implicare totala din partea tuturor membrilor (mama, soacra, sot, etc)
nafi, m-ai facut curioasa cu proiectul, zi-ne si noua!!!Poate imi vine ceva inspiratie Daca tot e sotul acasa iesi cu prietenele la o cafea Chiar, ai ceva fete prin zona cu care sa te intalnesti la o cafea, un suc, o plimbare?
yoanag, e bine daca ti-au reinnoit contractul, ai alta siguranta, iti poti face un plan de viitor.
LAlexandra, bunicii nu sunt in apropiere ca sa stea ei cu Ale?Poate gasesti cresa cu program care sa se muleze cu al tau...desi e mai complicat. Speram sa se schimbe vremurile astea si sa vina si "binele" ca m-am cam saturat de atata criza
georgyiuly, ce comica esti, m-ai facut sa zambesc cu libertatea de a avea doar un copil la purtator Eu abia astept sa o simt total, cand va merge L la gradi Blog nu stiu, eu gatesc it din retete auzite mai mult
Apropo de munca eu sunt trista-dezamagita-speriata..si ce mai vreti voi. Incep sa cred ca nu voi gasi niciodata de munca. Ceea ce vreau eu zic. Ma si vad peste 10 ani tot casnica, cu copii mari Si m-am saturat de anunturi cu locuri de munca fantome, sa umbli pe la usi sa vinzi, etc...
Seara placuta!

Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)

Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msilvy spune:

buna seara la toate ,
ce animatie zilele astea si eu am fost foarte ocupata .
va salut pe toate , urez bun venit fetelor noilor venite .

eu sunt bine , adica merg inainte cum e zicala cu durerile mele dar important e ca e bine , bebe creste si eu am ajuns la 35 saptamani .

incerc sa citesc din urma sa vad despre ce ati vorbit .

va pup si revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgyiuly

Mi-am adus aminte.
Castelana ai fost haioasa tare cu rahatul!!!

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009) si Sebastian-Andrei (14.03.2011)
Giulia si Sebastian!

Povestea nasterii Giuliei!

asa-i ca-i bun?
de cand sunt plecata plin lume am tot felul de fofte romanesti: ciocolata cu rom, eugenia, pufarine, si multe altele
Dar rahatul ramane la favorite

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kemsy

Ciaoo!
castelana, f frumos vorbesti despre familia voastra, felicitari. Ma bucur cand aud ca exista implicare totala din partea tuturor membrilor (mama, soacra, sot, etc)

Apropo de munca eu sunt trista-dezamagita-speriata..si ce mai vreti voi. Incep sa cred ca nu voi gasi niciodata de munca. Ceea ce vreau eu zic. Ma si vad peste 10 ani tot casnica, cu copii mari Si m-am saturat de anunturi cu locuri de munca fantome, sa umbli pe la usi sa vinzi, etc...
Seara placuta!

Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

da, toata din familie s-ar implica in viata lui Castelan, din pacate sau fericire suntem la 12 ore de avion de Italia.

este din ce in ce mai greu cu locurile de munca, mai ales daca zona nu este asa ofertanta, fabricile isi restrang activitatile, primii care pleaca se stie care sunt din pacate...in orasele mici este din ce in ce mai greu.

In Italia merg tutungeriile foarte bine, cele care au doar bilete la loto, tigari, si alte acareturi tip timbre, ( nu cele cu ziare) muncesti in familie, marfa nu e perisabila, ai nevoie de un spatiu minuscul si te poti organiza singur cum vrei in ceea ce priveste programul. Ai nevoie de un capital initial care in 2-3 ani se stinge ( vb pentru ca am ajutat pe cineva la mare mare nevoie, principiul sotului meu este sa ajute dar nu numai cu bani, ci si cu o activitate, noi am pus banii si in scurt timp ni s-au intors, persoana respectiva acum deschide al 3-lea pc de lucru)

care aveti calificari pedagogice puteti sa lucrati cu copii, luat de la scoala, lectii si grija pana vin parintii, dupa cum se vede este o mare problema in It cu cine sa lasati copii in cazul in care muncesc ambii parinti, aici sunt animatori peste tot mai ales la locurile de joaca din centrele comerciale ( e cald deci mai mult se sta in interior), exista agentii unde te adresezi pentru a gasi astfel de persoane. Sau luati cativa copii de varste apropiate copiilor vostrii, cand sunt copii micuti de 1-3 ani si stati cu toti.

Care aveti calificari in domeniul medical: sunt la mare cautare masajele terapeutice, instructorii din salile de fitness ( in Italia conteaza mult aspectul fizic si toata lumea daca nu are abonament la sala...nu e in carti), apoi vedeti ca sunt grupe cu mamici care abia au nascut si nu stiu nimic ce sa faca, le-a apucat depresia, exista astfel de grupuri de discutii conduse de cineva cu experienta ( aceasta persoana este platita evident de catre centrul respectiv)
Activitatile de mai sus se pot face si part-time sau dupa program, se pot rotunji veniturile.

Eu am angajat aici o asistenta maternala cand am nascut sa ma viziteze acasa, sa-mi controleze copilul si pe mine ( am nascut prin cezariana) si tare bine mi-a prins.

vine craciunul acum si peste tot in centrele oraselelor vor fi piete volante cu obiecte de vanzare, puteti confectiona diverse si le vindeti, eu particim mereu aici si banii merg la copii orfani sau cu mari dificultati ( parinti in inchisoare, in spital, familii numeroare monoparentale, sau parasiti la bunici batrani).
In It sunt 1001 reviste cu astfel de modele, eu imi cumpar la fiecare drum sa ma inspir, imi place sa cos, am chiar o colectie de goblenuri.

scuze daca mi-am permis sa ma bag in seama cu ceva idei pe aceasta tema, eu ma gandeam si la activitate cat stati si cu copilul acasa, pana se mai normalizeaza situatia si gasiti un serviciu pe masura.

as mai scrie dar am puiul maraiut, ieri am facut vaccinul de 18 luni, azi avem trompeta toata familia
va pup si wk-end placuttttttttttt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costyhunny spune:

buna dimineta fetelor!!!
ce sa va zic referitor la limbile vorbite eu sunt de parere ca daca esti roman nu trebuie sa-ti fie rusine cu asta si sa nu vb.romaneste doar pt.ca ''esti in italia si tre sa vb.italiana''(conceptiile multor persoane)cu copii la fel eu o sa incerc pe cat posibil sa invete baiatul meu si romaneste si italiana si sa faca diferenta dintre cele doua limbi sa nu le amestece.un ex:noi avem niste prieteni care au un baietel de 5 ani noi ii cunoastem de vreo 2ani si ceva eee copilul asta stie la varsta lui sa faca diferenta intre romana,italiana,spaniola(ca matusa lui e casatorita cu un spaniol)si engleza(abia la inceput)el nu le amesteca deloc si mi se pare un lucru foarte bun si asta o sa incerc sa-l invat si eu pe EDY(cel putin o sa incerc).
GEORGYIULY---da ieri am avut prima ora de condus(cu scoala) pot sa spun ca a fost ''ciudata''pt.ca la felul cum stiam eu era total gresit pt.ca trebuie sa ai o pozitie a corpului buna,picioarele scaunul,oglinzile etc.etc.si cel mai important lucru mi s-a parut sa stii cum sa tii volanul si in momentul in care faci stanga-dreapta(asta mia placut)a fost placut pt.ca am si un instructor fff calm si iti spune de 1000 de ori daca e nevoie cum sa faci o chesti si ma incuraja mereu...si prin urmare eu am ascultat tot ce mi-a zis si nu am avut parte de frane bruste,acceleratii tari sau sa mi se opreasca motorul...asa ca nu m-a injurat nimeni.eu mai am marti urmatoarea ora de condus cu ei pt.ca mia zis ca ar trebui sa fac macar 4-5 ore cu el inainte sa ma sui cu al meu singura in masina ca sa invat macar lucrurile de BAZA...
bafta si tie la scoala luni..te las ca deja am scris prea mult..

Mergi la inceput

CASTELANAC---hai pe la mine si iti dau eu eugenie,pufarine si covrigei vanilatio intrebare daca nu sunt prea indiscreta eu nu am inteles inca unde esti te-ai intors in italia sau....ori nu am citit eu bine..pupiki
DIANA---tu cum esti??sper ca bineeee..apropo am vb.cu verisoara mea ea a avut medicul la VITERBO dar a nascut la TERNI..dar zicea ca a avut medic ff bun si nu a platit nimikpt.ca l-a luat prin CONSULTORIU FAMILIARE ceva de genu nu mai stiu exact cum se zice poate ma ajuta fetele cum se cheama exact...si ca e un spital bun si la VITERBO asa ca nu te preocupa de astea ca oricum de nascut tot o sa nasti undevaca ''samburelul''din burtica nu o sa vrea sa stea mai mult decat trebuie pe acolo si o sa vrea sa te vada...

Mergi la inceput

MYSILVY---hai ca mai ai putin...pana la marea intalnire iti urez bafta si sa mai stea bebe in burtica pana la termen..pupiki
KEMSY--nu mai plange si nu mai fii dezamagita ca o sa geseti ceva pana la urma si daca nu e sa fie imagineaza-ti ca o sa fii peste 10 ani o mamica tanara cu copii mari si frumosi si un sot care e langa tine si ai sa simti ca nu ai stat degeaba cand o sa vezi copii mari
apropo tu cati copii ai????
NAFI---ce faceti??piticul??pupiki
YOANAG---CE DATE TREBUIE PT LISTA SI UNDE TREBUIE S ALE TRIMITEM..PUPIKI
o zi buna va doresc la toate pupiki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Buna fetele!!!Sunt pe fuga dar m-am oprit sa va salut putin.

Castelana mutumesc pt postul tau legat de munca,e bine venit.Eu tocmai ce am "pierdut" o ora pe net sa ma interesez de cursuri de formare pt operatore socio-assistenziale per l'infanzia.E ceva ce mie mi-ar place foarte mult sa fac.Acum sa vedem si cat costa si daca sunt ceva sedii prin apropriere.

Costy ..ma buur ca a mers bine prima ora.Eu nu stiu nimic legat de condus ca nu am pus mana pe masina pana acum,zilele astea ma ia sotul la o plimbare sa invat macare vitezele!!!

Va pup...fug sa o iau pe Giulia de la gradinita.

P.S: am pus poze pe picasa!

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009) si Sebastian-Andrei (14.03.2011)
Giulia si Sebastian!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui costyhunny

CASTELANAC---hai pe la mine si iti dau eu eugenie,pufarine si covrigei vanilatio intrebare daca nu sunt prea indiscreta eu nu am inteles inca unde esti te-ai intors in italia sau....ori nu am citit eu bine..pupiki

mmmmmmmmm bune rau eugeniile, dar pufarinele sunt de vis, nu-s rai nici covrigeii sa stii, ii pastrez pentru maine la micul dejun.
Momentan sunt in Singapore, se pare ca anul viitor ne intoarcem in Italia, la Roma, ca doar de... toate drumurile duc la Roma, nu?
Personal imi doresc sa ne intoarcem cat mai tarziu in Italia, vedem acum daca facem rugaciunea potrivita , viata e mai simpla si calma aici.

Cand mai ai conducere?
sa stii de la mine o chestie, daca poti conduce in Italia poti oriunde in lumeeeeeeeeeee!!!!! Asa bafta si incredere in fortele proprii, la mine la inceputurile noastre prin partile astea, cel mai greu mi-a fost cu sotul meu, conduceam de acasa, dar aici e cu volan pe dreapta si la inceput am zis sa merg cu el, m-am obisnuit oricum mai mult cu volanul pe invers, dupa Australia, Malaesia si acum Singapore...
Dar ca la Roma... nu e nicaieri traficul, nervii si vocabulerul, inveti limba italiana imediat!
Bafta si

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui georgyiuly

Buna fetele!!!Sunt pe fuga dar m-am oprit sa va salut putin.

Castelana mutumesc pt postul tau legat de munca,e bine venit.Eu tocmai ce am "pierdut" o ora pe net sa ma interesez de cursuri de formare pt operatore socio-assistenziale per l'infanzia.E ceva ce mie mi-ar place foarte mult sa fac.Acum sa vedem si cat costa si daca sunt ceva sedii prin apropriere.
Georgiana

foarte fain domeniul, daca-ti si place este super!

fetelor sunteti destepte, ati invatat italiana ca pe apa, poate mai stiti si alte limbi straine, de ce sa nu invatati, daca nu o stiti deja, engleza?
Asa puteti pune mana si pe o diploma de la cei ce fac cursuri si apoi puteti da lectii la copii, italienii nu prea le au cu limbile straine, lectiile private sunt cautate sa stiti, copii italieni nu prea se omoara cu cartea, sa fim seriosi...
ganditi-va si puneti pe hartie tot ce stiti sa faceti si valorificati-va toate talentele, asta poate completa bugetul, va poate scoate uneori din monotonie.

Eu stiu ce destepte si dotate sunt romancele, sa nu fiti modeste si timide cand e vb de ce stiti sa faceti, din pacate multe presteaza munci mult sub pregatirea si puterea lor, ceea ce admir este demnitatea si puterea lor de daruire mai ales pentru familie.

care aveti diplome echivalati-va studiile in Italia, nu e greu trebuie doar sa stii ce ai de facut. Cu siguranta nu e simplu dar merita!

Eu va doresc la toate sansa maxima si sa fiti la timpul potrivit la locul potrivit!

Sanatate sa aveti fetelor si copii voiosi si soti iubitori.
va pup

Mergi la inceput