Mamici si Gravidute Italia (108)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Hello!!
yoanag, ai mai aparut, bv Sanatate Giuliei, ii poti lua schimburi si cand se opreste din alergat ii dai pe ea hainute uscate, sau sa o lasi mai subtire dezbracata cat alearga apoi o imbraci gros Ce ai mai facut cu serv, ti-au facut ctrt indeterminat? Faina ideea cu masina de cusut, si mie cred ca mi-ar place sa incerc sa cos una-alta
costyhunny, vei vedea ca nu o sa fie asa greu la condus. Pofta (stiinta ) vine mancand .
Am fost cateva zile intr-o zona de terme si apoi in vizita la finuta noastra la Torino.

Eu despre traitul in Ro nu ma pronunt...Off,off!!!Tare mi-e dor dar cand merg acasa mi-e dor de aici Impaca si capra si varza Oricum yoana, sa stii ca nici in Ro copiii de azi nu mai traiesc copilaria cum am trait-o noi. Daca stau la tara mai au o sansa sa mai "guste" din unele jocuri de pe vremea noastra, la oras e altfel.

Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)

Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna dimineata!

multumesc mult pentru primire si cuvintele frumoase.

Daca imi permiteti cateva randuri despre subiectul de mai sus, vad ca vorbiti despre copii bilingvi, ei bine si noi facem parte din aceeasi categorie.
Ma inscriu in categoria romanilor fff mandri de originea lor, care vb romaneste si nu se sfiieste de asta!
Eu sunt nascuta/crescuta in Ro, cu origini din partea mamei nemtesti, asa ca am vb de mica doua limbi, bunica mea vb numai in germana cu noi nepotii, asa ca ii multumesc si azi ca datorita ei am dobandit limba.
Sotul meu e italian, deci copilul nostru se confrunta sa zicem cu aceeasi problema in plus stam intr-o alta tara, deci trilingvismul daca nu a 4-a limba vine in completare (aici este o comunitate multi etnica: chinezi, indieni, malaezi).
Din ceea ce am studiat, pentru ca m-a interesat f mult subiectul, am vazut ca este f importanta baza si constanta cu care se vb o limba.
Noi acasa intre noi vb 100% limba romana, sotul meu vb fara accent italian chiar, nu amestecam limbile, adica incepem o fraza in ro si continuam in italiana, in plus aici in engleza vb cu restul lumii.
Cu copilul am stabilit ca introducem o limba, apoi cealalta si apoi ce mai vine peste.
Dorinta mea este ca el, copilul, sa invete limba mea, cu tot ce presupune asta: cultura, traditii, obiceiuri, daca eu nu i le transmit, atunci cine? Avem multe cd-uri dariute de acasa cu cantecele in lb romana, carti cu povesti, etc...
Cum ambele limbi sunt foarte vecine si asemanatoare, cu multe "capcane" si "falsi se pot face multe confuzii, uneori difera un accent doar.
Sunt constienta ca atunci cand va merge in colectivitate va fi nevoit sa invete alta limba, engleza daca mai zabovim pe aici, sau italiana in IT, dar acasa cu mama lui doar limba romana. Chiar daca eu vb in alte libi cu persoanele din jurul meu, ii traduc intotdeauna copilul tot ce se vb, asta chiar daca are doar 18 luni!

Baza este foarte importanta in dezvoltarea unui individ si nu trebuie ignorat startul, dar stiti cum e, fiecare face cum doreste.
Bravo si felicitari mamicelor care-si invata copii limba romana!

Cat despre traiul in Ro sau in It... sunt de parere ca daca esti fericit acasa in familie, daca ai parte de intelegere stai bine oriunde.
Din pacate azi acest lucru este conditionat si de aspectul material, de piata muncii in continua transformare, de monedele fluctuante, de situatii globale in care intram si fara sa ne dorim.

va pup ca e ora pranzului si cere Castelan de mancare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nafi spune:

Buna dimineata fetelor!

Va invit la o cu turta dulce (cumparata de sotul meu stiind ca imi place )

Ieri am fost in plimbari, ba ptr un interviu in vederea unui scurt job de 4 zile la fiera ba la medicul meu de familie ca m-a luat tusea si pe mine de fac aerosol cot la cot cu piticul. Bietul pui s-a resemnat cu aerosolul si nu se mai zbate atata ba chiar isi tine masca la nasuc de unul singur! ( vreo 5 minute, dupa aceea tot eu trebuie sa fug dupa el!)

Cum nu m-au chemat ptr Fiera care incepea azi imi fac planul de atac acuma sa vad ce pot face util in astea 4 zile cat e marito acasa caci el si-a luat liber sa stea cu Ricky in caz ca prind astea 4 zile de munca! Dar asta e ...e concurenta mare si sunt atatea pustoiace care se duc sa stea in picioare 10 ore pe zi ptr 50-60 euro pe zi...Eu sub 90-100 nu ma bag ca oricum multumesc lui dzeu nu mor de foame.

Eu am un proiect de munca in pregatire ptr la anul dar o sa va zic mai multe cu alta ocazie ca acum sunt pe fuga.

Referitor la limba vorbita cu Ricky si la noi e destul de complicat...sotul nu vorbeste nici o iota de romana, intre noi vorbim in engleza , cu ricky in italiana,iar cand marito e la munca ii mai vorbesc eu in romaneste. Vad ca intelege si romana dar nu la fel de bine ca italiana. azi nu zicea nici "si" nici "da" zicea "di" ! saracul a incepul sa le combine!

In a doua jumatate a lui noiembrie merg in tara vreo 10 zile asa ca ii fac o "baie" de limba romana acolo. si eu am CD-uri cu cantecele si povesti in romana si i le pun adesea. meno male ca ii plac!

In rest m-am gandit ca de va fi sa merg la munca full time il las dimineata la asilo si dupa amiaza ii pun babysitter si cauta una romanca asa aude si el mai mult vorbindu-se limba romana.

In rest in parc sau pe unde mai vad mamici romance , la incepu vrobim in italiana ( juma de minut) su dupa ce descopar ca e romanca schimb pe romaneste caci mi se pare normal.

Ma bucur sa vad ca s-a animat iar forumul. Va pupic cu drag pe toaate si sper sa revin cat de curand sa mai sporovaiesc cu voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoanag spune:

neata
Nafi-vin cu placere la o cafea
ti-am lasat cu ceva pagini in urma reteta aia de chftelute de peste ca tu ziceai de ele de la gradi
ai vazut-o? cum ti-i se pare?
bafta sa-ti iasa cu munca asa cum iti doresti
sanatate si sa-ti revii repede
Casteana-wow ce de limbi se vorbesc la voi
vad ca si tu esti de acord cu ce am scris eu
eu mi-am dat cu parerea,cel putin asa gindesc eu si deocamdata nu mi-am schimbat ideile
referitor la trai stam pe aici ca ne descurcam mult mai bine si realizam mult mai multe aici dar importanta e linistea si fericirea si familia unita
eu visez sa stau la casa mea intr-o buna zi,cel putin si citeva zile in vacanta ma fac sa ma simt bine apoi mai incolo la batrinete sigur om trage acasa ca nu ma vad pe aici...
o zi buna va doresc si ne mai auzim
Kemsy-da imi place mult masina de cusut
ziceam ca mi-a luat-o sotul,de fapt era pe lista cadoului de craciun pt mine,am zis ca asta imi doresc si saracul n-a avut rabdare si mi-a luat-o de pe acum asa pina la craciun ma invat sa cos si mai fac cite ceva
la festa am lasat-o doar cu maieu si o bluzita subtire de corp si cind am plecat i-am dat geaca iar acasa i-am facut baita si in casa am facut cald dar tot a prins raceala
dar stiam c-o pateste si deaia mi-e cam groaza sa nu se repete sapt ce vine din nou
Andreea-ti mando un grande

Vivi e lascia vivere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoanag spune:

Kemsy-ma intrebai de contract
mie mi-a scazut in 31 iulie si mi-au zis ca urmatorul de obicei il fac indeterminat se non ci sono problemi
apoi mi-au zis ca con me non ci sono si l-au rinovat automat
nu stiu pe cit e ca aici la mine sefii au sediu departe si au muncitori dappertutto si merg la fiecare supermercato o data pe luna per consegnare le buste paga
acum n-au venit din vara ca nu reusesc sa mai mearga la cite au pe cap si trebuie sa merg eu daca am nevoie de acte dar tre' sa isi ia sotul liber ca e departe si singura nu ma descurc sa ajung pina acolo
am vb cu secretara si mi-a zis ca mi-au rinovat contractul si daca am nevoie sa merg dupa el
eu lucrez la conad cum stii dar prin cooperativa

Vivi e lascia vivere!

Mergi la inceput

yoanag
nu munai ca sunt de acord, dar si aplic, in plus am norocul sa vrea si sotul meu sa vb romana...ii place si bucataria noastra, mie a lui si uite asa toata lumea multumita
oricum am cunoscut romani prin lume de multe categorii, sunt multi care nu vor sa auda romaneste, sa vb, nu-si mai amintesc, parca le-a spalat creierul cineva, iar pe aicea nu au localnicii prejudecati, multi nici nu stiu unde-i Romania.
In Australia sunt multi din categoria mai sus amintita...fiecare face cum vrea.
Si aici sunt romani unde stau, am un grup de fete extraordinare, cu care ma vad constant, cu care petrecem sarbatorile, care o aniversare, e mai usor strain in lume cand ai si pe cineva din cultura ta. Ma bucura enorm cand intalnesc de-ai nostri talentati, destepti, tineri si foarte de bun simt (conteaza), pentru mine Asia a fost o frumoasa surpriza si din dpdv-ul asta.

Si eu visez sa mai stau in Romanica nostra... nu se stie niciodata ce ne ofera viitorul

toate cele bune si sa ne auzim de bine!

Mergi la inceput

nafi

bunaaaa rau turta dulce, fie ea si virtuala, as manca si eu, plus ceva rahat romanesc( nu va ganditi la prostii) si pufarine daca se poate...
Gata cu poftele ca nu-s gravi, desi stii bine, tare mi-as dori!
Bafta multa la interviuri, este din ce in ce mai greu, piata muncii este foarte instabila azi, pentru asta nu ne prea convine sa ne intoarcem acasa ( in IT) alte costuri ale vietii ( de 3 ori mai mult costa traiul in It) plus stresul de rigoare plus salariul mult mai mic. Impingem si noi cat mai mult sa ne mai enjoy-m in Asia.
Bafta la proiectul tau, daca-i ceea ce-ti place da-i imainte, e tare fain cand ai posibilitatea sa faci ce-ti doresti. tinem pumnii!

Cu bilingvismul, lasa ca invata Richki trilingvismul odata!
Castelan meu oricum nu zice mare lucru:decat mama, tata, caca, tica, coci, tigu,cucui, si alte inganari de genul asta.
Dar comenzile in lb romana le executa perfect, daca sta numai cu mine
Mi-a trimis tatal meu o colectie de desene animate ( distribuite cu ziarul libertatea) de Strumfi, sunt dublate in lb romana si ii mai pun cand trebuie sa gatesc ( sa nu-mi stea printre picioare), ii plac mult, oricum altceva nu vede la tv ca nu ne uitam ( alta teorie de a noastra)
Saracul tatal meu cand vede ceva in lb romana cumpara sa-i dea la nepotel, a ramas marcat cred de copii unor vecini care au venit acasa in Ro si nu stiau nimic in romaneste.

ca tot suntem la limbi straine, soacra mea s-a apucat de lb romana, la telefon si cand ne conectam pe net sa-l vada pe Castelan o auzi : vino, vino la bunica, e asa simpatica cu accentul ei.

parintii nostrii au oricum carti de conversatie si cand se suna sa vb fiecare zice poezia sa, razi de mori daca-i auzi. In plus se distreaza cu onomatopeele emise de animale, de ex Soacra mea zice chi-chi-ri-chi, tatal meu cucu-rigu, si apoi dupa ce au trecut prin toate ham-ham-urile si baubaurile, trec la intrebarile tip cu raspunsuri tip. Odata mama mea pierduse foaia si a sunat soacramea, uau nenorocire mare ca a prins-o nepregatita.

sanatate si ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Ciao, fetelor!
Diana, Castelana, bine ati venit printre noi.

Diana, Dana ti-a dat cele mai bune sfaturi.

Si eu am avut parte in Italia de astfele de femei, care nu vorbeau romaneste, le era rusine...si in plus, erau casatorite cu romani...

Nelia, sa dea DD sa poti duce sarcina la bun sfarsit.
Petro, asteptam vestile bune, buneeee!!!

Nafi, cat ati mai tras si voi...Sper sa iti reuseasca planurile de viitor cu munca.

Parca Georgy ma intreba...momentan inca o sa stam in Romania, si daca tot asa stau lucrurile, cel mai bine e sa se intoarca si sotul. Eu la anul ar trebui sa incep munca, in momentul de fata, ar fi cea mai mare nebunie sa renunt...desi nu stiu cum ne vom descurca cu Ale, pt ca din cate imi zic colegii inca se sta peste program...asa ca, musai femeie, dar nu stiu cu ce bani. Ma gandesc sa il dau si pe Ale la cresa, pt ca daca incep munca va trebui deja sa se obisnuiasca si asta trebuie cu cateva luni inainte.....ca sa aiba timp sa se acomodeze, sa ia bolile...si eu inca sa fiu acasa...asa ca inca suntem tot in planuri...e greu, dar trebuie sa o scoatem cumva la capat...insa, nu stim cum...avem doar variante...nici una exacta si foarte buna...

Aici vine imediat iarna..eu astept zapadaaaa.

Va las, sa fac de mancare pana se trezeste.
Va tot citesc, insa mi-e greu sa raspund, ca nu ma lasa Ale sa butonez, iar cand doarme, mai fac una-alta prin casa.

_
printisorului Alessandro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Hello si de la mine!!!

Eu am umblat hai-hui toata ziua (la cascat gura) ca de cand am doar un copil dimineata la purtator tare ma simt "libera".Mi-am luat foglio rosa de la scoala de soferi si de luni ma apuc de sofat....asa ca ocoliti Velletri luni seara!!!

Costy...cum ti-a fost la prima ora de sofat???(parca azi era,nu?)

Mai fetelor..vorbiti de munca,care munciti ,care aveti proiecte..care depuneti cv...offf,asa ce ma framanta si pe mine subiectul asta si desi sunt constienta ca mai stau acasa pana pa anul cel putin,ma ingrozeste ideea ca nu am nici o perspectiva de munca.In zona unde stau eu nu prea ai posibilitati prea multe,sa nu mai vb de salariu,care e rusionos de mic.Asa ca ma tot framant si nu stiu incotro sa o iau de la anul.Naspa sentiment!!!

Ioana sanatate multa Giuliei.Sa stii ca aseara am facut piftelute de peste si noua ne-au placut!

Danangie...Sebi face normal kka,in plus ii dau si reuflor pt ca a luat antibiotic,asa ca nu ar avea de ce sa-l doara burta..si totusi se aud o serie de zgomote la el in burtica...plus ca se trezeste plangand foarte des noaptea.
Or fi dintii ...ca tocmai iau spart cei de sus.
Cum ii este lui Marco la cresa?

Nelia ..felicitari pt burtica,sa fie totul bine de data asta si sa ii vina fratiorul sau surioara lui Cristian.La voi gradinita merge bine?Pana la ce ora sta???

Andreea tu ce mai faci?Copilasii tai???Ai baietel mare acum(sa nu mai spun de Ambra) ..ai cam scapat!!!

Fetele va pup..ma duc sa pregatesc cina cat dorm prichindeii!!!

P.S:stit vreun site/blog italian cu papa bun,ca nu stiu ce sa mai gatesc(eu sunt cu bucataria italiana..cea romaneasca la Paste si la Craciun)????

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009) si Sebastian-Andrei (14.03.2011)
Giulia si Sebastian!

Povestea nasterii Giuliei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Mi-am adus aminte.
Castelana ai fost haioasa tare cu rahatul!!!

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009) si Sebastian-Andrei (14.03.2011)
Giulia si Sebastian!

Povestea nasterii Giuliei!

Mergi la inceput