Clasa I * 2011 - 2012 * [10]
Raspunsuri - Pagina 19
szivarvany spune:
Cosmina, nu e vb de injectie anestezie, eu stiu ca e vb de tratament injectabil - antibiotice, dar intreaba pediatrul Mult succes la stoma !
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
Ubi spune:
Si noi suntem in vacanta!!!!
Inca nu avem nici o nota in carnet dar probabil dupa vacanta vor urma.
Si nu avem nici teme - dna inv a zis sa simta si ei prima vacanta, fara teme.
Am terminat semnele grafice si cifra 4.
eveline spune:
Ieri am fost la ziua nepotului meu ce a implinit 13 ani (cl VII) si am plecat cu o gramada de carti de povesti de care a declarat cu mana pe inima ca nu mai are nevoie si cu o serie de culegeri si alte cartulii pt clasele I-IV. Misto tare....cu lecturile obligatorii, probleme de mate, cultura generala etc.
Bia isi asteapta bunicii sa vina sa o ia si intre timp am zis sa aruncam un ochi pe culegerea de mate. Incepe cu nr de la 1-10 si chiar daca ea a ajuns doar la 2 am facut repejor problemele pana la 5. Totul bine si frumos, descompune repede si corect numerele insa s-a uitat cam dublu la mine cand i-am citit prima problema. Doar tot de descompus era insa sub forma de poveste..asa ca am facut probleme mai multe si a inceput sa-i placa. Nu m-am gandit ca-i va fi totusi initial greu sa asocieze enuntul de :"descompuneti nr 3" cu "Dan are 3 mere si le imparte lui Vasile si Ionut. Cate mere ar putea avea fiecare - sau intr-o cutie sut 3 bile albe si negre, cate ar putea fi din fiecare??".
Ne-am distrat un pic ... acum vrea mai multe si trebuie sa inventez
Si in cartea de gramatica (un fel de culegere) sunt exercitii faine de tot: de inlocuit anumite litere din cuvinte pentru a forma altele, de cautat vocale, dintr-o propozitie sa scrie pe coloane diferite cuvintele cu o silaba, doua trei....mi-a facut placere sa le fac impreuna cu ea....
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
cosmina_p spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Cosmina, nu e vb de injectie anestezie, eu stiu ca e vb de tratament injectabil - antibiotice, dar intreaba pediatrul Mult succes la stoma ! Eu am crezut ca tot ce are ac!!!O sun pe dr de fam!Multumesc _ Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1 |
flaviutza spune:
Raportez si eu. Am trimis-o la soacra-mea in vacanta, eu sunt ...la serviciu cu recensamantul meu.
Ma declar mega extra multumita de cum merge pana acum, tema de vacanta - doar sa exerseze cititul (si nu se omoara, nu-i place, dare trebuie din pacate sa exerseze, n-are decat sa citeasca la tv dar sa citeasca).
Si-a descoperit pasiunea grilelor, sambata seara pe la 10, dupa un trezit la 7 fara somn de pranz mi-a facut 88 puncte pe sub clasa 2- nastasescu date recent . astea : http://www.evaluareineducatie.ro/client/files/1318675906+Clasa2_Subiecte_Matematica_2011E1.pdf?AdobeSystemsPDFv17=67de1a700a786db69d68c55c4aed0fd500836c72|1319456079#PDFP
Mi-a gresit la punctul II 5 mi-a scris 10 si 10 si nu i-am punctat pentru ca acolo scrie clar doua numere, nu unul si la punctul III 2 b) unde nici n-a inteles ce i se cerea. Deci ce pot sa-i mai cer???
In plus, la grile romana imi gaseste niste solutii de pic. era un exercitiu asa: ce cuvant se poate scrie folosind toate literele : â , n, u,d,#259;,c,i,r,n. si variante : ramurea, ramurica,randunica,randunici, etc. bifeaza raspunsul corect, cu urmatoarea logica: elimina mai intai cuvintele cu mai putin de 9 litere, apoi ramaneau vreo doua cuvinte cu 9 litere, cauta si bifa in cele doua cuvinte literele din enunt pana ajungea la cuvantul ce se potriveste. sincer, chiar m-a dat pe spate acest rationament.
Probleme are la intrebarile ce contin povesti, personaje din povesti, nu i-au placut, habar nu are de ele. la fel si proverbe.
Saptamana asta vreau sa ia o pauza , sa se joace pana lesina .Ea e suparata ca n-are scoala.sper s-o tina entuziasmul asta!
antoemma spune:
Flaviutza, referitor la grilele de la limba romana sa stii ca asa am invatat-o si eu sa caute cuvintele compuse din anumite litere. Sa numere intai literele si sa elimine cuvintele care au mai multe sau mai putine litere, iar apoi sa ia literele pe rand si sa verifice daca le gaseste pe toate in cuvant. Mie mi se pare ca e cea mai simpla solutie. Poate asa i-a invatat si pe ei invatatoarea in clasa. Sau poate asa i-a venit ei mai usor...
Nu am inteles la mate exercitiile din Nastasescu sunt pentru clasa I sau II?
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)
Mami de 2004 si 2010
flaviutza spune:
Antoemma, nu au facut la scoala teste grila tip concurs, nu depasesc materia, nici in clasa nici in testari.Tocmai asta m-a uimit, a fost solutia ei, era prima grila de genul asta pusa in fata.
Da, subiectele sunt de clasa a doua, etapa competitionala. la clasa 1 nu exista Nastasescu , e doar Smart si Cangurul. A dat o matematica peste ea, intr-o saptamana a evoluat foarte mult, a spus ca e singura ei activitate interesanta, ar face non stop, a terminat saptamana asta bateriile de Cangurul si Smart pe mate clasa 1...romana nu prea e pe gustul ei, exceptie grilele logice, jocuri de cuvinte, gen culegerea aia trimisa pe mail de faby.
In vacanta asta are ordin sa nu faca nimic pana joi cand se intoarce sa se joace si sa incerce sa citeasca macar un paragraf pe zi. inca nu are fluenta in citit , se mai poticneste la unele cuvinte.
Deja mi-e dor de ea....de mor.
Naty spune:
Aseara am fost cu Ioana la spectacol de balet, Lacul Lebedelor, foarte frumos a fost.
Fetelor ma speriati. Cum adica "nu citeste fluent?" A mea nu citeste de loc.
Credeam ca asta va invata in clasa 1.
Are ceva teme de vacanta, mai mult la romana. Le va face usor-usor, cate ceva in fiecare zi.
flaviutza spune:
Normal ca cititul se invata in clasa 1. Dar ii este bine ei sa fie in stare sa-si citeasca si recitesca la nevoie enunturile, nu sa stea sa astepte sa-i citeasca altii. Pot sa spun ca citeste binisor, adica prinde si la tv aproape toate cuvintele, dar are fixul de-a fi repezita si de-a citi primele litere si apoi...Dumnezeu cu mila, baga de la ea.ceva gen "copiii au inverzit" ...hopa, nu-i copiii, aia nu inverzesc, e copacii...
Doamne, bine e in vacanta!!