Clasa I * 2011 - 2012 * [10]
Raspunsuri - Pagina 11
mina spune:
Greu cu tenisul pe balon, asa ne-am chinuit si noi o iarna insa, ciudat (sau nu?) in iarna aia n-am avut nici o problema cu racelile, cred ca tenisul ala in atmosfera mai rece l-a calit.
Azi chiar am avut o discutie mai serioasa en famille, la cina, apropos de activitati suplimentare. I-am explicat fiului ca trebuie sa se canalizeze spre chestiile importante - evident no 1 scoala - sa aiba energie pentru ele si sa le faca bine. Recunosc cinstit ca l-am influentat (doar un pic) subliniind importanta scolii (cum ziceam, evidenta) si a tenisului, la care are talent si care chiar ii place.
In continuare as continua lista cu dansul, nu atat pentru activitate in sine, cat pentru pastrarea legaturii cu fosti colegi de gradinita (ok, colege ) foarte buni si dragi prieteni. Daca ar fi dupa mine as vrea sa se rezume la atat. Spre lauda lui (si surprinderea mea) tati a fost maxim de obiectiv si i-a spus ca trebuie sa se decida singur pana dupa vacanta care sa-i fie programul, cu conditia sa pastreze, in fiecare zi doar o activiate sportiva. Pe scurt, am convenit, pana la urma, de principiu, sa trecem la 3 antrenamente de tenis pe saptamana, luni-miercuri-vineri (ca de fapt asta fuse sensul si scopul discutiei, pt mine), 2 de dans (marti si joi, dar sa fie doar de 1 ora, nu de 1,5 ore cum sunt acum). Si, daca mai au loc in program, sa mentina si atelierul de creatie, ca nu deranjeaza cu nimic, si actoria si artele martiale, tot ca nu deranjeaza cu nimic. Enfin, n-am renuntat, practic, decat la niste dansuri de grup la care oricum l-as fi vrajit incet incet sa renunte, insa tot e bine ca a acceptat schimbarea.
Eu recunosc cinstit ca as vrea sa renunte si la actorie+arte martiale (astea se fac la pachet) ca inseamna timp si bani fara cine stie ce rezultate, dar daca am decis ca lasam la decizia lui, nu mi iau vorba inapoi, sper ca in timp sa aprecieze rezultatele la tenis si sa renunte singur.
Oricum de maine incep activitatea de organizare, trebuie in primul rand sa mut tenisul de marti-joi pe luni-miercuri-vineri, si sa nu mai fie de la 6 30 ci de la 5 30, ca ajungem prea tarziu acasa si pana se petrece cina in familie si discutiile confortabile cu parintii (la care fiul nu renunta, ii dau mare confort, probabil) se culca destul de tarziu). Dupa ce conving antrenorul sa facem mutarea asta (sper sa-mi iasa, daca e fiul asa talentat si important cum zice), trebuie sa conving gradinita (pardon, afterul) sa mute dansurile alea. Organizare, nu gluma .
Joi avem si noi sedinta cu parintii, abia astept sa aud ce spune Dna despre copii, nivelul clasei, etc.
No, gata cu atata coerenta, merg la somn, mai poveastim maine.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Ela2001 spune:
Neatza, fetele.
Azi dimineata am reusit sa nu mai intarziem, desi am fost aproape.
Am avut surpriza sa ne spuna doamna ca azi dau test la romana, desi eu stiam ca dau maine.
Oau ce de activitati extrascolare au copiii vostri!
Va invidiez pe cele care aveti timp sa va duceti copiii la cursuri optionale. A mea ramane la after school si face acolo cateva optionale. Dar ea si-ar dori dans,pictura, balet si cate si mai cate.
Din pacate, eu ajung tarziu acasa si n-o pot duce.
Ma gandesc, ca multe dintre voi stati acasa, daca reusiti sa mergeti la atatea optionale.
Mi-as dori sa lucrez de acasa, ca sa am timp mai mult pentru copii.
szivarvany spune:
buna dimineata.
raportam si noi FB la mate la ceva test si la ed.plastica.
Ela, eu de xemplu sunt la servici de la 9 la 18, iar din acest motiv avem dadaca. asa ca ea e responsabila de dus-adus-dus-adus copila. ca n-avem de ales nici noi :(
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
mina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ela2001 Neatza, fetele. Azi dimineata am reusit sa nu mai intarziem, desi am fost aproape. Am avut surpriza sa ne spuna doamna ca azi dau test la romana, desi eu stiam ca dau maine. Oau ce de activitati extrascolare au copiii vostri! Va invidiez pe cele care aveti timp sa va duceti copiii la cursuri optionale. A mea ramane la after school si face acolo cateva optionale. Dar ea si-ar dori dans,pictura, balet si cate si mai cate. Din pacate, eu ajung tarziu acasa si n-o pot duce. Ma gandesc, ca multe dintre voi stati acasa, daca reusiti sa mergeti la atatea optionale. Mi-as dori sa lucrez de acasa, ca sa am timp mai mult pentru copii. |
Ela, al meu are atatea activitati extrascolare fiindca le continua pe cele de la gradinita (face afterul in fosta gradinita) asa ca, in afara de tenis unde-l ducem noi (si asta cu aranjamente la nivel de 3 parinti, ii ducem cu schimbul), nu prea am cine stie ce merite. Iar pana anul trecut avea atatea extra-uri tocmai pentru ca si noi ajungeam tarziu acasa si ca sa stea mult la gradi trebuia sa aiba si preocupari in consecinta.
Nu stiu daca lucratul de acasa este o solutie, depinde de om, pentru mine nu a insemnat deloc mai mult timp pentru copil fiindca devine frustrant la un moment dat, esti acolo langa el dar totusi nu esti disponibila fiindca trebuie sa lucrezi. Zic si eu, acuma depinde de om....
M-am lamurit si cu sportul in aer liber de ieri, a fost de fapt incalzire in sala, iesit afara sa alerge aia 50 de m cum o fi, ca sa bifeze proba aia, si napoi in sala la adapost, cu Dna dupa ei cu hanorace, geci, controlat sa nu transpire, sa nu oboseasca, etc. M-am linistit, dar tot ii dau hartiuta pentru vineri sa nu faca sportul afara.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
cosmina_p spune:
Si noi ne incadram la exceptia de la fotomodele...cu 31 kg si inaltimea...marisoara(ca n-am masurat-o).Ca sa mai dea jos din greutate ar fi trebuit s-o mai trimit la gimnastica;e de doua ori pe sapt.Nu e vreo Nadia in devenire,dar ii place si face un oarecare efort!Probabil dupa vacanta asta vom relua antrenamentele.Antrenorul m-a convins ca e foarte bine sa faca miscare si ca nu trebuie sa astept prea mult sa se acomodeze cu viata de scolarita!
Ieri a luat doi de 10(vad ca primesc cand calificative,cand note).Cand a iesit din clasa mi-a spus aproape fara sa respire ce note bune a luat!
Am vazut ca au invatat la matem de semnele mai mic si mai mare(<,>).Noi oare am invatat in clasa I despre astea???
A trecut o sapt si 2 zile de la vaccin si nu s-a intamplat nimic!Mare stres am avut cu vaccinul asta!
O zi calduroasa va doresc!Dimineata erau -2 grade...cam "racoare"!!!
Mada spune:
buna fetele, calif saptamana asta nu avem, dar a avut evaluare ieri la rom si mi-a zis ca nu a terminat fisa, ca i-a luat-o cand s-a sunat si ca nu crede ca s-a descurcat la exercitiile cu reprezentarea grafica a propozitiei, stiti voi pana la sunetul din silaba.
i-am zis ca asta este trebuie sa lucreze mai mult, desi in we am lucrat destul, tot am vazut ca nu le pricepea de tot, totul merge ff bine pana l-a a gasi sunetul sa zicem r din cuvantul barca.
nu mi-e teama de calif mic la evaluare ci de faptul ca vor ajunge la propozitii si va manca litere din cuvant, pt ca unele efectiv nu le aude, de exemplu la fluture a pus avea de gasit sunetul l si ea l-a pus la inceput, i-am zis tu spui luture?? a zis ca nu si s-a corectat imediat, dar... posibil ca asa a facut si la test.
ochi_verzi, poti sa-mi spui ce fel de exercitii sa mai fac cu ea sa le auda, avem 2 jocuri, un fel de puzzle, dar toate sunetele sunt la inceputul cuvantului, nu au ajutat-o prea mult.
in rest la scris mergem mai bine, inclusiv la viteza.
la mate nu avem mai deloc probleme, ieri au facut descompunerea si compunerea lui 3 si cifra 4, mergem ff bine.
la romana azi il vor face pe a mic de mana
la sport am avut si eu acelasi stres, pt ca lunea si martea trecuta au facut afara la 8 grade si evident ca au racit toti, joi de asta nu a facut nimeni vaccinul, inlcusiv ieri mai avea muci si tuse, noroc ca fara febra.
vineri avem carnaval la scoala abia asteapta.
va pup si o saptamana frumoasa.
am editat ca am mancat litere
Ilinca si Rares
Naty spune:
ela nu stiu daca sta cineva acasa; unii au bone, altii bunici diponibili.
Pe Ioana de exemplu o duce mama la balet; tot ea a dus-o anul trecut si la dansuri si actorie, pe care le facea in afara gradinitei.
De acord cu mina in ce pirveste lucrul de acasa. Nici eu nu consider ca este o solutie potrivita (pentru mine cel putin).
Apropos de activitati suplimentare, ieri am dat cateva telefoane si am hotarat sa o duc pe Ioana la cursuri de patinaj la Liberty Center. Patinoarul nu e grozav dar e aproape de noi si mai ales au ore convenabile - in week-end de la 11. Mi-ar fi convenit mai degraba la AFI (care e la fel de aproape) dar acolo incep de la 9 sau 10 si ne e greu sa ne mobilizam.
Iaca-te deci ca o voi duce si eu la o activitate extra
Incepem din duminica.
Mai e vreun amator?
Fie-mea a venit ieri mandra cu testul de la romana, cu FB.
La voi se organizeaza tabere? La noi se face tabara de ski, merg cu profa de sport. Nu stiu daca o voi lasa, pentru ca noi in perioada sarbatorilor avem multe evenimente (botezam, e ziua Nadiei, avem spectacolul la Opera) si precis tabara se va suprapune macar peste unul dintre ele.
andreea pe 24 e spectacolul. Nu stiu inca la ce ora.
mina unde face Matei tenis?
Mada spune:
azi i-am spus de dimineata ca va fi ultima zi de pantofi si dres subtire, i-a fost foarte frig, desi o duc cu masina, motorul nu se incalzeste pana ajungem asa ca e la fel de frig ca si afara.
Mi-a spus dimineata sa pun o patura in masina sa se incalzeasca la picioare.
in schimb cu caciula si geaca groasa merge de 1 saptamana.
Ilinca si Rares
Naty spune:
mada si Ioana are aceeasi problema cu identificatul sunetelor.
Ce frumos ca aveti carnaval! In ce se va imbraca?
Ioana inca nu a inceput literele, ieri au facut identificarea sunteului "u" si niste semne gen jumate de oval.
La mate au inceput ieri cifra 1.
Ieri mi-a zis fericita "mami imi place mult la scoala!" eu, si mai fericita "vai, ce ma bucur, ce iti place mai mult?" "sportul" .
Oricum cica ii place la scoala "cam asa, jumatate din cat imi place la balet" ceea ce e bine cred.
Mada spune:
Naty, noi am dus-o acum 2 ani acolo, era ok, cam aglomerat, dar ok
noi avem sambata si duminica dansuri de la 12-13 la o scoala ff aproape, este singurul extra pe care il face deocamdata, as fi dus-o si la patinaj, dar ora.. nu ne avantajeaza.
la balet, imi pare tare rau ca nu am mai dus-o si isi doreste inca ff mult, dar este ff departe de noi
Ilinca si Rares