Ghinionul lui Huidu
Raspunsuri - Pagina 44
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Bineintzeles ca ai dreptul!De asta si scrii!
Doar ca din punctul meu de vedere ,batzi cimpii ca la foarte multe subiecte!
E dreptul meu sa scriu asta,da?
Tu tratezi problema de parca forumistii l-ar gasi pe individ(care a propos ,pebtru mine nu reprezinta nimic ca eu nu am digi)vinovat,cind el e de fapt florica de padure!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia oricine nu e pro Huidu e posibil sa fie etichetata matracuca.... |
Nu cred, pentru ca nu orice matracuca e anti-Huidu.
![](icon_smile.gif)
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](images/user_woman.png)
Pico spune:
Cred ca ideea principala e ca nu trebuie sa judecam (dar la asta ne pricepem cel mai bine,nu-i asa?).Nu suntem noi in masura.Oricine, dar oricine conduce poate avea parte de asemenea incidente.De ce? pentru ca suntem oameni si ajunge o fractiune de secunda.
Eu am permis de 11 ani.Conduc prudent...si totusi am avut parte de doua depasiri(ale mele) care se puteau termina f. rau dar am avut NOROC.Repet,conduc prudent.Te intalnesti cu situatii si situatii.Sigur, nu-i apar pe nebunii,pe fitosi si smecherii de pe sosea.
Cred ca ar trebui sa ne abtinem de la comentarii rautacioase.
Apropo, ador Cronica Carcotasilor.E singura emisiune de divertisment din Romania.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
"[...]ideea e ca pana si HUIDU, ca orice muritor de rand, trebuie sa suporte pedeapsa pt omor comis din imprudenta, din neglijenta; deci nu pentru ca e Huidu ci pt ca inainte de a fi mighty Huidu vedeta TV [...]"
bon, scuze dorsilia pentru citare, dar fraza asta mi se pare esentiala.
intai niste precizari terminologice:
omor comis din imprudenta - nu exista. omorul presupune intentia ca forma a vinovatiei, intentia nu exista in acest caz particular. h nu va fi judecat pentru omor.
ucidere din culpa ar fi incadrarea juridica comuna in cazul de fata (si eventuala, niciunul dintre cei de pe-aici - me included - nu face incadrari juridice decat ca un exercitiu de imaginatie)
ghinionul - suntem oameni rationali (sau nu?), iese din discutie
"pana si HUIDU, ca orice muritor de rand" - orice muritor de rand care a savarsit o fapta similara in romania (pe legea penala in vigoare) a primit pedeapsa cu inchisoarea cu suspendarea conditionata a executarii. de ce ar trebui h tratat diferit si trimis la inchisoare cu executare? (desigur, puteti aduce cazuri in care pedeapsa a fost cu executare. pana acum eu n-am vazut si lucrez in asigurari de 15 ani - si am cel putin 3-4 accidente cu victime pe luna)
in afara de asta, pe topic s-a combatut:
1. ca nu s-a dus singur la inchisoare. (?) incercati voi - duceti-va la judecator si spuneti-i "eu am omorat pe x". vedeti daca ajungeti la inchisoare. (eu va garantez ca nu - desigur, in cazul in care chiar nu l-ati omorat pe x - uneori nici atunci; oricum, poate ar da dispozitii de cercetare penala, dar in niciun caz n-ati ajunge "din prima" la inchisoare, iar forta probanta a marturisirii este diminuata in prezent)
2. ca avocatii lui dau vina pe sosea sau alte chestii - foarte corecta atitudine a avocatilor - daca nu ar face-o ar putea fi acuzati de culpa profesionala.
3. ca si-a luat psiholog - orice om are voie sa-si ia psiholog. poa' e cu nervii vraiste si iese noaptea cu cutitu' la sosea daca nu-l supravegheaza cineva.
4. ca a dat bani victimelor/ ajutor / orice - de ce nu? orice om care face ceva gresit incearca sa-si repare greseala, chiar daca reparatia este vadit disproportionata (in cazul de fata in minus) fata de fapta.
5. ca nu vrea sa ajunga la inchisoare - desigur, nimeni n-ar vrea, iar un om cu doi copii mici cu atat mai putin.(nu tine argumentul cu "ar fi trebuit sa se gandeasca inainte" - pur si simplu pentru ca nu e niciodata prea tarziu sa incepi sa gandesti)
6. ca familia lui vorbeste frumos despre el - desigur, ar fi o familie denaturata daca n-ar face-o
brrrr, atata patima pentru un om care a ucis trei oameni fara intentie, asa cum au mai facut-o si altii in acelasi interval de timp, altii pe care nu-i expediati la inchisoare.
in alta ordine de idei, pedeapsa cu suspendare e probabil disproportionat de mica, asa cum pedepsa cu executare ar fi disproportionat de mare. pedeapsa cu executare nu constituie un model si nu se imprima in constiinta oamenilor (dovada ca tarile cu cea mai mica criminalitate au pedepsele cele mai laxe).
faptul ca h ar executa pedeapsa nu ar stopa violenta pe sosele, condusul agresiv, cel care face teribilisme la volan le va face in continuare.
din pacate pedepse alternative adevarate in romania nu exista. de exemplu ar fi fost mult mai adecvata o pedeapsa de tipul "munca in folosul comunitatii" cu tematica.
si o curiozitate personala (si irelevanta): victimele purtau centuri de siguranta? masina lor avea cauciucuri de iarna?
Rufus spune:
citat din mesajul lui olim rufus, matracuca este pentru cei contra-Huidu! ![]() pentru ceilalti pro-Huidu, asteptam idei! |
Nu rastalmaci!
![](icon_smile.gif)
Era vorba de Zavoranu. Aia e matracuca ca asa e ea, nu pentru pro/anti Huidu.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui olim rufus, matracuca este pentru cei contra-Huidu! ![]() pentru ceilalti pro-Huidu, asteptam idei! |
offtopic: Rufus a spus deja ca nu orice matracuca e contra Huidu, prin urmare esti si tu candidata cu succes la titlu ca oricare alta dama pro Huidu.
tot offtopic pentru ca deh subiectul este despre ghinionul lui Huidu...
de ce va deranjeaza atat de mult dorinta de siguranta si securitate pe sosele a posesorilor sau non-posesorilor de covrig?!!!!
de ce e asa important pentru voi ca potentialele victime sa isi accepte soarta iar cei raman in urma lor sa isi duca durerea cu discretie?...
poate ar trebui sa ii consoleze pe cei vinovati cu ceva despagubiri ca pana la urma ei sunt cei cu constiinta incarcata din cauza neinspiratilor plecati de acasa cu intentia sa moara sleiti pe sosele sau storciti intre fiare contorsionate...
nu e vina celor care isi doresc siguranta ca autoarea subiectului l-a intitulat Ghinionul lui Huidu... asta e, a iritat pe multi acest titlu si si-au exprimat opiniile...parerea mea e ca si daca il intitula Ghinionul lui Vasilica si expunea cazul lu Vasilica cel ce a provocat un accident rutier cu 3 victime tot irita, nu era nicio diferenta...
dar trecand peste simpatiile sau antipatiile la adresa lui Huidu, ramane o problema si anume ca in romania se circula brambura pentru ca legile sunt aplicate selectiv sau deloc (plata unei "mici" spagi in astfel de cazuri nu e chiar atat de acuzata de unii dintre noi ..ca in cazul altor spagi e chiar considerata benefica)... si dupa cum vad multi sunt de acord cu acest mod de aplicare a legilor cand e vorba doar de soferii "ghinionisti"...ar trebui sa fie de acord cu nerespectarea legilor in orice situatie ca sa se simta toti liberi sa traiasca cum le place si faca numai ce vor si cum vor...cine vrea sa-ti bage mana in buzunar sa o faca nestingherit ca deh e dreptul lui, cine vrea sa-ti fure masina din parcare sa nu fie urmarit si tu ca pagubas sa te bucuri si sa fii incantat ca ti s-a intamplat..doar ai luat parte la exprimarea libertati aproapelui tau...etc.
Nina,
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
![](images/user_woman.png)
olim spune:
corap, ce mai conteaza daca Loganul avea viteza si a taiat si el curbawww.romaniainternational.com/social/martor-al-accidentului-produs-de-huidu-loganul-avea-viteza-mai-mare-49976" target="_blank">http://www.romaniainternational.com/social/martor-al-accidentului-produs-de-huidu-loganul-avea-viteza-mai-mare-49976, sau ca avea sau nu cauciucuri de iarna, sau ca purtau centrura de siguranta sau nu, HUIDU trebuie sa dispara si gata!
Ganditi-va, toti cei ati scris aici, ca aveti soti, sotii, copiii, parinti , rude care ar putea fii in locul lui Huidu.Incercati macar pentru o clipa sa va puneti in locul lui, daca puteti bineinteles! Sunteti crestini, va rugati la Dumnezeu sa va ajute sa va cresteti copii, sa ii vedeti impliniti si la casele lor,multe asteptati minuni de la Dumnezeu pentru cei dragi voua, asteptati ca oamenii sa fie alaturi de voi sa va sustina,alegeti sa faceti voluntariat si sunteti primele care sariti sa ajutati un caz la bazar sau la o actiune umanitara si totusi,va doriti ca Huidu sa plateasca cu libertatea sa, doar pentru confortul vostru psihic, ca un jmeker plateste !Il judecati doar dupa informatii de pe net, tv si ziare, fara sa ascultam si parerea celui vizat.Cred ca are si el dreptul sa ne spuna varianta lui oficiala,si apoi sa il criticam daca are suflet sau nu,nu doar din speculatii! De judecat il judeca judecatoria Brasov si Dumnezeu!
Va doresc tuturor tot binele din lume si sa nu fiti niciodata in locul nici victimelor,caci pana la urma toti sunt victime, unele mortale altele ranite!
Rufus spune:
Ma tot gandesc si nu-mi iese: cum poti "taia" o curba la dreapta intrand pe partea stanga a drumului?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010