Primele 400 de facultati din lume

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Am vrut sa raspund mai demult la subiect, dar am pierdut trenul, intre timp a deraiat asa ca raspund si eu la discutia la care s-a ajuns acum Eu am nascut acum doua luni exact dupa schema pe care a descris-o Michelle. Asigurarea n-avea treaba decat sa fie medicul din reteaua lor, si asa mi-am si ales medicul care sa-mi urmareasca sarcina, dupa care mi-am ales un spital la care avea el drept sa practice. Dar sistemul este diferit de Europa, pt. ca aici medicul nu este angajatul spitalului, el doar are un contract cu spitalul ca isi poate aduce pacientii acolo si se poate folosi de facilitatile spitalului. De aici si facturile separate pe care le primesti apoi, dupa cum detalia Buflea.

Lai de pisica mica august 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Si Buflea, f. multe persoane care muncesc legal nu au asigurare medicala prin angajator. Sunt ff multe situatii, nu toate slujbele vin cu benefits, daca lucrezi part-time, daca lucrezi full-time pentru o companie cu un nr. mic de angajati, daca esti self-employed si o multime de alte situatii. Dar cred ca deja nu mai avem chiar nici o legatura cu subiectul initial

Lai de pisica mica august 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Adica in celelalte tari tu nu nasti cu doctorul cu care ai tu chef ci cu cine e de serviciu.
Nu te duci la spital de stat la medicul la care ai tu chef, daca vrei un medic anume te duci la cabinet la el.
Asa toti medicii au pacienti si activitate.

mie sistemul din America nu mi se pare ok deloc (ma refer la impedimentele din cauze financiare)

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.


xio, esti total pe linga realitate(nu c-ar fi o noutate asta:)
cind am pierdut sarcina (ultima) m-a chiuretat ginecologul meu, care ma urmarea de la inceput; m-a programat in seara cind era de garda la spitalul unde lucreaza, pe linga clinica unde ma urmarea;
pe copil l-a operat de hernie dr la care l-a trimis pediatrul lui;
toate celelalte interventii (cu exceptia unei urgente care n-a putut astepta) le-au facut medici care ma urmareau clinic.
intr-adevar, nu te duci la spital cind si cum ai chef, te duci la cabinet la medicul tau care iti da rendez-vous cu el in spital cind e de garda...tot aia dar civilizat, cu programare si fara plic:)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Eu vreau sa va spun ca sistemul canadian mi-a depasit toate asteptarile. In sensul pozitiv.
Mi-am sponsorizat parintii si din momentul in care au venit aici au toate medicamentele gratuite, asistenta medicala la fel. Nici nu le venea sa creada, dupa ce in romania isi cheltuiau aproape toata pensia pe doctori si medicamente. Si nu au lucrat nici o zi in tara asta.
Au fost evaluati medical din toate unghiurile si prin toate testele posibile, costisitoare de altfel, fara sa plateasca nimic. Si au aproape 80 de ani. In romania se considera ca la varsta asta ar cam trebui sa stai acasa si sa-ti astepti moartea, nu sa cheltui banii sistemului pe investigatii.
Vorbiti de empatie, bietii oameni .... nu le venea sa creada ca nu trebuie sa dea nimic cand oamenii se poarta atat de frumos cu ei. La inceput se simteau jenati, acum s-au obisnuit. cu binele te obisnuiesti repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

In Suedia e asa cum spune Xio. Posibil si in alte tari europene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Si in Finlanda la fel ca in Suedia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Medicul specialist lucreaza si pe spital si pe clinica. Sunt mai multi, fac prin rotatie. Medicul de familie trimite remisul la clinica, electronic. Secretara programeaza pacientii în ordinea venirii. Pe remis nu scrie numele unui anumit medic, nu are de ce. Fiecare pacient are jurnalul sau in baza de date, accesibila oricarui cadru medical din zona. Inainte de consultatie medicul studiaza jurnalul pacientului astfel ca stie de ce a fost trimis la el, medicatie, etc. Sigur ca discuta cu pacientul dar stie in linii mari despre ce e vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Adica in celelalte tari tu nu nasti cu doctorul cu care ai tu chef ci cu cine e de serviciu.
Nu te duci la spital de stat la medicul la care ai tu chef, daca vrei un medic anume te duci la cabinet la el.
Asa toti medicii au pacienti si activitate.

mie sistemul din America nu mi se pare ok deloc (ma refer la impedimentele din cauze financiare)

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.


Nu-i adevarat...am nascut de 2 ori si am nascut cu medicul care mi-a ingrijit sarcina. Cind mi s-a declansat travaliul, l-am sunat si ne-am dat intilnire la spital. Cind alegi OBGYN (depinzind de reteaua de asigurare), intrebi de la bun inceput daca este disponibil pentru nasteri. Sint unii medici care nu neaparat o fac. In general, nasti cu medicul care te ingrijeste cele 9 luni...sint si exceptii, desigur.
Pediatrul ales a venit deasemenea la spital (anuntat de personal) pentru a-i lua pe bebelusi "in primire"...prima lor vizita medicala a fost cu pediatrul lor la spital in prima ora cind au fost nascuti. Si apoi a venit in fecare zi la control (eu am ales optiunea de "room in", nu au plecat la maternitate).

Amindoi copiii i-am nascut aici:

http://www.chpnyc.org/patients/bi_home/BI_Petrie.html (Petrie Divsion)

Cind m-am operat la nas, intii mi-am ales chirugul (cautind pareri si verificind ca este in reteaua mea). M-a operat cine care m-a ingrijit. La fel cind am avut o tumoare scoasa...

Am fost de citeva ori in spitale...la urgente sint de acord ca nu ai de ales (cap spart, etc).

Si mie imiplace ideea de a avea un sigur medic, nu o rotatie de necunoscuti. Pediatrul aici tine in evidenta copiii pina pe la vreo 20 de ani...este totusi o relatie importanta pacient/doctor si exista avantaje in a te duce la o persoana in care ai incredere si te cunoaste bine din toate punctele de vedere.

Eu nu prea merg la doctor (urasc investigatii, medicamente, cautari, specialisti)...merg doar in extrema urgenta, dar pentru copii mi-am dorit sa fie constant in grija celor care ii cunoaste. Chiar si acum cind ne-am mutat la 60 mile de oras, tot la acelasi pediatru ii duc.


Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu nu stiu cat sunt de vanati in mod special medicii romani, dar medicii din Europa de est, din tarile care sunt in UE si au drept de munca in vest, sunt vanati!

Sunt firme de recrutare de medici in toate tarile astea: Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Romania. Nu stiu cati pleaca solo si de capul lor asa in strainatate, poate tinerii absolventi dar ceilalti mai greu...dar firmele acestea pun totul la dispozitie, fara ca medicii sa plateasca ceva(cel putin asa a fost la noi): invata limba la cursuri in tara sau altundeva(stiu medici romani ajunsi in Suedia care au invatat suedeza in...Spania! gratuit, cu toata familia), firmele de recrutare se ocupa de gasirea locurilor de munca(care apropo, nu sunt in satucuri la mama naibii ca de asta ne-a fost si noua frica, mai ales de nordul nordului...iar spitalele de aici chiar din orase mai mici sunt dotate cum cele din Ro nu sunt cele universitare), platesc apoi drum la interviu, casa-masa...apoi urmeaza relocarea de care se ocupa(cel putin aici in Suedia) localnicii, komuna, spitalul. E o retea foarte bine organizata, pusa la punct, nu exista bube si gauri.

Indiferent din ce tara au venit aici(stiu medici romani, polonezi si unguri) au fost primiti cu aceleasi brate deschise si amabilitate ca si un medic suedez care a venit sa munceasca la spitalul din oras. Eu am toata stima pentru acesti oameni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

XIO, Leditia va rog sa deschideti subiect separat sau sa folositi PM-ul pt a va adresa minunatele cuvinte. Sunteti total off-topic si poluante.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput