Primele 400 de facultati din lume

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Va rog sa pastrati aici discutia la subiectul initial sau macar la un nivel ok. Pentru disputele mai aprinse, mutati-va aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168072

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Adica in celelalte tari tu nu nasti cu doctorul cu care ai tu chef ci cu cine e de serviciu.
Nu te duci la spital de stat la medicul la care ai tu chef, daca vrei un medic anume te duci la cabinet la el.
Asa toti medicii au pacienti si activitate.

mie sistemul din America nu mi se pare ok deloc (ma refer la impedimentele din cauze financiare)

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

xio, esti total pe linga realitate(nu c-ar fi o noutate asta:)
cind am pierdut sarcina (ultima) m-a chiuretat ginecologul meu, care ma urmarea de la inceput; m-a programat in seara cind era de garda la spitalul unde lucreaza, pe linga clinica unde ma urmarea;
pe copil l-a operat de hernie dr la care l-a trimis pediatrul lui;
toate celelalte interventii (cu exceptia unei urgente care n-a putut astepta) le-au facut medici care ma urmareau clinic.
intr-adevar, nu te duci la spital cind si cum ai chef, te duci la cabinet la medicul tau care iti da rendez-vous cu el in spital cind e de garda...tot aia dar civilizat, cu programare si fara plic:)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Draguta, ca de obicei
Sarind peste atacurile tale la persoana, care sunt cam ca "buna ziua", este o diferenta intre sistemele din alte tari si cel din Ro. Acum, peste tot in lumea asta cand e un caz mai fantastic te adresezi medicului X care e cel mai bun, eu ma refer la cazurile banale, cand vine cineva la Policlinica si in loc sa se adreseze medicului de serviciu merge la cineva. In loc sa se adreseze garzii solicita pe cineva.
In Ro 80% merg la medicul X.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

mi-am amintit ca si la mine a venit pediatrul a 2-a zi dupa ce am nascut, asistentele l-au anuntzat.
il alesesem in urma cu cateva luni dupa ce am intervievat vreo 4 si ne-am decis la el.
la fel...totul fara plic, fara plocoane si cu multa...multa atentie si consideratie din partea lui.

inca un lucru. aici da, e totul f. scump in spital...si asigurarile sunt scumpe, dar daca ai un venit minim beneficiezi de asigurare medicala de la stat si nu platesti nimic.
copii pana la 18 sau 24 ani la fel beneficiaza de low cost sau chiar free. mamele gravide cu low income la fel beneficiaza de gratuitati.

e mai nasol pt cei care lucreaza si castiga un pic mai mult dar nu suficient de mult si treb sa platesti asigurare lunar +co plata la dr si medicamente.
se stie clar ca in tarile in care oamenii platesc mult taxe din salariu au si beneficii pe masura.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
In Ro 80% merg la medicul X.

Eu nu am inteles exact cum spui tu ca se intampla in Europa.
In America e ca in Rom, in general fiecare isi alege un doctor de familie. Sigur ca daca acesta nu e disponibil, te duci oriunde - asa cred ca e si in Romania - ai voie sa te duci unde vrei, dar ca conduita generala, este de preferat sa vizitezi mereu acelasi internist ... Intuitia imi spune ca si in Europa trebuie sa fie la fel ...sau nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

In Romania medicul de familie e cel care are zona in care locuiesti, cel putin asa era, te inscrii la un medic si ramai la el, daca vrei sa il schimbi poti, dar trebuie sa il anunti ca sa te taie de pe lista (el primin bani in fctie de nr pacientilor).
la noi cand te duci la spital te duci la medicul X sau Y, pacientul se adreseaza medicului, nu spitalului.
In alte tari te duci la spital si te preia medicul de serviciu.
Nu nasti cu cine vrei ci cu cine e de garda (in maj. tarilor din UE).

Michelle, si ce anume iti acopera asigurarea? ca se acopera pana la un punct, de-aia au preturile pe care le au in America. Am inteles ca daca refuzi un test screening si dupa aceea ai ghinionul sa faci boala respectiva sunt asigurari care nu iti platesc tratamentul.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
inca un lucru. aici da, e totul f. scump in spital...si asigurarile sunt scumpe, dar daca ai un venit minim beneficiezi de asigurare medicala de la stat si nu platesti nimic.

N-am stiut asta - despre ce asigurare de stat vorbesti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:

la noi cand te duci la spital te duci la medicul X sau Y, pacientul se adreseaza medicului, nu spitalului.

Michelle, si ce anume iti acopera asigurarea? ca se acopera pana la un punct, de-aia au preturile pe care le au in America. Am inteles ca daca refuzi un test screening si dupa aceea ai ghinionul sa faci boala respectiva sunt asigurari care nu iti platesc tratamentul.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Depinde pentru ce ma duc la spital...daca ma duc sa nasc si am doctor care mi-a urmarit sarcina, atunci nasc cu doctorul "meu"...nu cu cel de garda (exceptie facind situatii neprevazute...a cazut in beci doctorul si si-a rupt mina).
Daca ma duc pentru o operatie planificata (ex deviatie de sept, hernie, etc) ma intilnesc cu chirurgul dinainte pre-stabilt-cel care m-a urmarit de la inceput (posibil sa fie recomandat de medicul de familie).

DAca am cazut si mi-am rupt mina sau mi-am spart capul, atunci cind ma prezint la spital, ma ia in primire medicul de garda.

Clar?

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Citat:

In Romania medicul de familie e cel care are zona in care locuiesti, cel putin asa era, te inscrii la un medic si ramai la el, daca vrei sa il schimbi poti, dar trebuie sa il anunti ca sa te taie de pe lista (el primin bani in fctie de nr pacientilor).

Eu tot nu inteleg ... medicul de familie este cel pe care ti-l alegi. Ca majoritatea prefera sa fie in zona in cartier asta este partea a doua. Te poti muta oricand si oriunde ...

In alte tari probabil ca medicii nu dau consultatii in spitale. In Romania au si de aceea oamenii se duc in spital la medicul X.

Nu vad nici o diferenta intre cele doua sisteme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

OK, ati facut split, dar mesajul meu de ce a fost trimis la subsol? Sustineti un link care ofera informatii gresite?

Si comentariul legat de calitatea si promovabilitatea absolventilor de Medicina cu ce deranjeaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Iulia, e doar o 'omisie tehnica'. Te rog sa copii din nou aici mesajul. Scuze.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput