Colectia de toamna-iarna 2005 (29)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

feli, de pe ce site ai comandat lego, pls?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

La multi ani Smaranda!
Sa cresti mare si sa ai succes in tot ceea ce vei face.

Lavi - lasa emotiile deoparte ca totul va fi bine.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Sma, La Multi Ani fericiti si multe, multe bucurii!!!
Bic, sa-ti traiasca! Va cu drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

La multi multi ani cu fericire, sanatate si mult noroc, Samaranda!
Bic, sa va traiasca si aduca numai bucurii!

Mami, Ana si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

La multi ani Smaranda!
Muuulta sanatate tuturor celor ce au nevoie!

Adelina si Albert (16.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Multumim de urari1
La Multi ani Sarah, Bianca, Alessia

lavi bai, tu chiar tu chiar o sa mai un copil, nu glumesti, ha? Pe mine ma loveste cam de fiecare data cind mai intru pe forum

Apropos de cadouri, am cam ramas in urma si ma minunez de ce scrieti voi pe-aici. Eu aproape m-am facut de cacao pentru ca nu sosise de dimineata cadoul, dar am improvizat ieri: i-am cumparat o decoratie in forma de zina pe care sa o puna in noua ei camera si un.... tineti-va tare... un sapun roz in forma de inimioara. Am cumparat flori si i le-am aranjat in vaza cu burete, i-am scris o felicitare si gata. Noroc ca acum o ora a sosit si cadoul prin posta: un set de patru tzinute pentru papusa primita anul trecut de la Mos Craciun - papusa care NU este American Girl, cum ar fi vrut ea, ci o sora mai ieftina a ei.
Ah, si am facut cupcakes cu frosting roz pt. scoala!
In plus, de ziua ei Smaranda a primit o mincarime teribila de piele - sper ca e din cauza ca a fost foarte uscat pe-aici - de azi ploua si sper sa nu o mai manince pielea.
PLUS, o cazatura puternica la scoala si o julitura mare si singeroasa.
Este prima zi de cind s-a nascut Sma cind este frig ppe 3 noiembrie. De azi pe la prinz s-a lasat o racoare de-mi trebuie cizmele - asta dupa ce ieri eram in slapi si maieu.

cami si eu sint in aceeasi dilema. Dar nu cu parchetul, ci cu peretii. Uite-te si tu pe Internet, sint o gramada de site-uri care te sfatuiesc ce merge cu e. DAr stiu, este coplesitor. Eu inca nu m-am hotarit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

La multi ani sarbatoritilor dragi: Maya, Tudor, Saralina, Biencutza, Daria, Smadanduca, Alessia, Daria si Daniel Patrick!
Sa fiti fericiti si iubiti!
Mamicilor felicitari pentru copilasi, sa va traiasca sanatosi si impliniti!

Roxiutz, cum se simte Mateius?

Citat:
Ina, eu te-as sfatui sa mai incerci/insisti cu bobby si patinajul. stiu ca la voi e sport national, adica toti baieteii fac hochei, in toronto am vazut carduri de baieti carand cu greu echipamentul. ma gandesc sa nu-i fie nustiucum cand o sa fie mare daca toti prietenii lui vor vorbi despre hochei si el nu a trecut pe-acolo deloc. e precum copilul elvetian/austriac care nu vrea la ski:) la varsta adulta nu are ce sa faca in vacanta de iarna cand toti prietenii sunt plecati pe partie.
ati stat 10 ore la urgenta? e un fel de-a spune, nu, n-ati stat chiar 10? sunt uimita ca stiu ca se sta mult la voi si in state si nu stiu daca ai zis 10 ore doar asa sau chiar au fost 10 ore

Anda draga,ai mare dreptate!
este ca si cind cineva care locuieste in Constanta nu stie sa inoate. Aici patinajul si schiatul se maninca pe paine, astia mici intai invata sa schieze si pe urma sa vorbeasca. O sa mai incerc anul viitor, sper sa fie mai receptiv, asa s-a intimplat si cu sora-sa si acum ii place, numai ca ea este la categoria de incepatori si este marisoara pentru asa ceva, sa-i vezi pe cei mici de 3-4 ani ce se rotesc , ce piruete fac pe acolo de ma lasa masca, adica deja Rachelutza este batrinioara ptr asa ceva, insa trecem cu vederea, macar sa invete,ca nu mergem la competitii.
Nu am zis la misto, chiar 10 ore am stat. asta este "media" de stat, citeodata si 14 ore. asa sint orasele provinciale pe aici, nu ca in state, unde te iau imediat. bine, la noi sanatatea este gratuita, la ei platesti de te cocosezi, deci prefer sistemul nostru ( desi cind esti urgenta ai nevoie de prim ajutor imediat si nu ti se ofera, trebuie sa astepti, cum a fost cazul tatalui prietenei mele , acum citiva ani l-a dus ca facuse un accident vascular cerebral si i s-a spus ca nu au pat in care sa-l tina, toate erau ocupate. a fost la limita sa nu dea coltul' si asta fiindca nu i s-a acordat atentie timp de vreo citeva ore bune) . dar nu ma mir,pai daca eu am nascut dimineata si seara mi-au dat drumul, dupa o cezariana te tin doua-trei zile, dupa o operatie pe cord cca 5 zile, asa ca de ce m-as mai mira?
Cristina H se minuna ca eu imi faceam unghiile inainte sa ma duc la spital s-o nasc pe Rachie, pai aia nici nu se uita la tine daca nu te vad gata dilatata, cu apa curgind, te trimit acasa sa stai sa astepti, nu sa ocupi patul la spital.

Eu i-am luat lui Rachie un telefon cu Barbie ( la reduceri, foarte convenabil) si atit.
daca tot o sa aiba 16 copii invitati la petrecere, ce sa-i mai cumpar si eu? va spun sincer, nici eu nu mai suport jucariile, sint obosita sa le tot string, mut, de aceea am si dat cam tot, avem putine si tone de carti, pe care le poate folosi si Bobby. Mai mult efort depun pentru cadourile copiilor la zilele carora merge, decit pentru ai mei, pe cuvint. am devenit o mama foarte comodacare vrea sa-si simplifice viata din cauza lipsei de timp.

Lavi, sa stii ca la noi se practica metoda cu intrebat mamica ce si-ar dori copilul, fara jena, pe mine de ex.mamicile m-au intrebat exact ce papusa isi doreste, ce printesa, ce culoare de rochita, etc, si asa procedez si eu si mergem la sigur. Cind ma gandesc cite printese si sclipiciuri si pampoane ma asteapta de curatat, ma ia cu ameteala, dar macar de ziua ei sa fie rasfatata, fiindca eu de la mama care exagera cu jucariile ( de mica ii luam cite una pe saptamina) am ajuns sa cumpar numai de doua ori pe an, de ziua ei si de Craciun, am dat in extrema cealalta fiindca mi-am dat seama ca cele cumparate au fost inutile. tot cu ambalaje de cutii, cu cutii goale de plastic prefera sa se joace, asa ca de ce sa mai dau banii aiurea? de MN carti si dulciuri , de MC ptr Rachie nu stiu inca, ptr Bobby am cumparat un trenulet electric , cite o jucarie - doua de copil, nu multe ca in alti ani, ca am vazut ca bucuria dureaza citeva ore si in rest ramin aruncate peste tot. No, thanks!

Rachie are si ea animalute din plush de care nu se desparte, trebuie sa le caram peste tot cu noi, are o balena alba, o iguana ( noi i-am spus ca-i o broscuta, era mica cind a primit-o si nu am vrut sa se sperie si tot reptila este, pina la urma ) un flamingo mic si un ursulet ( toate roz, in afara de balena) la culcare trebuie sa i le pun pe toate langa ea, altfel refuza sa doarma si ii fac pe plac fiindca sint jucariile ei de confort , lovies. ( A lovie or a comfort toy ; it can be anything that the child can safely sleep with that brings them comfort. Touch, sight and smell are all important aspects of this. Common lovies are little blankets, soft toys, etc).

Morgano ce bine ca te mai auzim! iti doresc toata linistea si siguranta de care tu si fetele aveti nevoie, sper ca anul ce vine sa vi le aduca si sa uitati de perioadele grele prin care ati trecut.

Gabitaco, frumos ca Mateei ii place sa fie in pas cu moda!
Rachie a mea este adepta tinutei sport, confortabil, nu are habar sa-si asorteze nimic, dar zau ca nu-mi fac griji fiindca traiesc intr-o zona unde o sa fie acceptata cu toata paleta ei coloristica pusa anaopda.

Ha! ce tare esti Feli cu amenintari la adresa mosului! si maimuta mea vroia un catelus, i-am spus ca-i iau cu conditia sa-l plimbe pe-afara de trei ori pe zi si sa-i puna ceea ce "produce" in punguta de plastic si daca se intimpla sa aiba accidente prin casa sa stringa dupa el. Cred ca nu vom avea niciodata un animalut ( fiindca nici eu nu ma omor dupa curatat dupa animale, imi vars matele, efectiv, singurele dati cind nu am dat la boboci au fost cind mi-am schimbat copiii, in rest, daca ma pui acum sa schimb scutecul altui copilac lesin, pur si simplu| - toata viata mi-a fost frica ca nu voi fi in stare sa schimb scutecele copiilor mei, am facut si practica pe alti copii si ajungeam la acelasi rezultat, dar uite ca pina la urma cineva acolo sus m-a ajutat).

Lavi, succes de rezultate bune si eu de abia astept sa ne dai vestea cu sexul bb-ului! ( sa ne spui ca-i baiat , eu asta presimt la tine).
Si mai presimt ca va veni si Cami din urma cu o fetitza la bord .

Bic, ca tot te vad prin zona, imi aduc aminte cu drag prima poza de nou nascut a lui Sma, Doamne, ce frumos o tineai in brate si ea statea ghemuita la sanul tau, o sa-mi amintesc mereu, de ziua ei, cu drag de momentul acela, mi s-a parut sublim.

Pup colectia draga!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Eh, pai daca vad ca dormiti in front, ia sa mai scriu eu cite ceva ca sa aveti maine la cafeluta ce citi ( sau nu ).

Si fiindca tot sint pe aici discutii despre renovari si schimburi de case , as vrea sa va intreb si pe voi, ce imi sugerati , ca nu mai stiu incotro sa o iau:

De la inceputul anului caut o casa pe placul inimii (mele) si nu am gasit-o.

Cea in care stam este frumoasa,are un caracter aparte, insa nu este bine impartita, eu stau mult in bucatarie si copiii prin dormitoare si asta nu-mi convine.
O casa gen open concept o sa ne dea bucataria- family room la acelasi etaj si ne va oferi prilejul sa fim mai mult impreuna.
Problema este ca eu nu vreau sa ma mut din zona aceasta fiindca scoala, colegiul, universitatile sint la o aruncatura de bat, la fel si magazinele, locurile unde mergem la activitati. este o zona linistita, avem multa verdeata, liniste, dar nu se mai construiesc case noi. Cel mai mult ma tine aici ( in zona) scoala copiilor, este o scoala buna, sint foarte multumita si este greu sa gasesti asa ceva, daca ne-am muta tot aici i-as aduce insa am petrece mai mult timp pe drum ( de la casa noastra pina in curtea scolii facem doua minute cu masina si vreo 10 pe jos, vara mergem cu bicicletele)
In zonele unde se construiesc case noi nu exista privacy, casele sint una langa cealalta, inghesuite si foarte scumpe.

Exista posibilitatea sa renovam ( sa adaug sus in dormitoarele copiilor baia de care ei au nevoie fiindca se bat pe actuala , si nu vor sa se duca sa le foloseasca pe cele de jos) sa dau toata bucataria jos si s-o modernizez, sa spargem semineul si sa punem unul mai modern si mai mic. Ca sa adaugam baia de sus trebuiesc sparte inca doua camere de la etajele de jos, fiindca pe acolo o sa vina conducta de apa, altfel nu are cum sa o conecteze. .Noi deja am bagat bani in casa aceasta si ar insemna sa distrugem tot ce am pus in ea ca sa o imbunatatim ( altfel nu avem cum). am mai adauga ceva valoare casei, insa pe de alta parte am si pierde bani ( cei pe care i-am investit cind ne-am mutat si am renovat - renovarea a fost rapida si grabita de faptul ca la o luna dupa ce ne--am mutat am si ramas gravi, neasteptata surpriza pentru noi, care ne gandeam ca vom avea la dispozitie cativa ani buni sa renovam in liniste si fara graba) .

Intr-o casa noua, am avea tot ce ne-am dori insa cam toate sint facute standard, ma cam lasa rece, sincer, gradinile sint aproape inexistente, au pus cite un petec de pamint fiindca au facut risipa de spatiu in interiorul casei, deci nu mai pup spatiu afara, asa cum am aici.

Iubesc casa in care stam acum, brazii inalti pe care ii pot admira din patul meu ( ah, dimineata este o desfatare sa ma trezesc cu ochii spre brazii de-afara, simt ca traiesc, pur si simplu ) , linistea, vecinii, insa pina la urma nu stai nici cu brazii nici cu vecinii in casa , trebuie sa ma gandesc practic.
In casa actuala as sta fiindca mi-ar spune inima ( avem amintiri frumoase si casa aceasta ne-a fost adapost si la bune si la rele si sint recunoscatoare pentru fiecare clipa ) intr-o alta casa m-as duce fiindca ar fi mai practic si spatiul ar fi mai bine organizat ( acum avem camere pe care nu le folosim decit rar si mi se pare o risipa). Casa aceasta, chiar si remodelata, nu ne-ar oferi open concept, bucataria ar ramine la locul ei si family room la alt etaj, deci nu ar rezolva problema mea.

Voi ce parere aveti, sa ma mut la casa noua sau sa stau in asta si sa o remodelez?
( o casa noua ne-ar costa mai mult, dar pe termen lung ne-am scoate banii inapoi, daca stam in casa aceasta ne-ar costa mai putin, insa nu ne vom mai recupera banii niciodata) .

Pe de alta parte, daca ne-am muta la o casa noua nu am sta mai mult de 10, hai 15 ani, ca pe urma copiii pleaca de-acasa si am avea spatiu excedentar iar eu nu vreau sa imbatrinesc dupa coada maturii ( sau, ma rog, al aspiratorului ) curatind casoiul, asa ca ne-am muta la o casa mai mica.

In viata mea nu am fost mai nehotarita fiindca stiu ca orice decizie as lua ii va afecta pe copii, si de asta mi-este teama.
Soata, ca de obicei, mi-a dat mana libera, mi-a spus ca el este fericit oriunde , ca eu sint cea nemultumita si sa fac cum cred ca o sa fie mai bine, dar sa ma linistesc ( pina nu stiu ca voi lua hotarirea cea mai buna pentru familia mea, nici ca ma pot linisti).

Am luat legatura cu agentul nostru imobiliar, am luat si info unor companii de renovari, urmeaza sa ma decid in ce directie o apuc. am facut liste cu pro si contra stat in casa noastra, in casa noua, casa noastra vs casa noua, nu am ajuns la nici un rezultat. Atirna mai mult balanta inspre casa in care stam fiindca sint atasata emotional, recunosc, insa vreau sa fiu rationala si sa gandesc practic, fara sentimente si emotii.

Cum sa ma hotarasc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

lavi, pe B tb sa o stimulam cu o gama cat mai variata de sunete, de preferat cele naturale. Calea auditiva tb batatorita ca sa se formeze conexiunile in creieras. Majoritatea jucariilor noastre sunt sticlute din plastic umplute cu boabe de fasole, orez etc, capace, oale, pahare, tacamuri, instrumente muzicale, alarme de frigider, cuptor cu microunde, telefoane samd. Pe langa toate astea trebuie sa trancan si eu ca o moara hodorogita (si nu-s genul caruia sa-i placa prea mult vorba, dar nu am avut incotro si m-am adaptat).

corap, nuu vrem carti cu fantome&..., viseaza urat noaptea.

LMA sarbatoritilor de astazi: Daria si Daniel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Ina pe mare graba inainte sa ma culc, iti pot spune ca trebuie sa stai sa te gindesti ce este mai important pt. tine: brazii sau impartirea casei? Foarte serios. Daca brazii si vecinii sint mai importanti, ce sa cauti tu la alta casa?
Pentru mine, sa putem sa mergem pe jos si cu bicicleta a fost esential si de aceea ne mutam intr-o zona aproape de scoala fii-mi. Mi se rupa sufletul ca plec din cartier (voi fi la 1 mila distanta, ceea ce nu pare mult, dar daca nu esti in sufletul oamenilor, te uita.) Toti vecinii sint socati sa ma mut si pling dupa noi, dar m-am uitat in sufletul meu si mi-am dat seama ca motivul pt. care am ales sa schimb cartierul este ca voiam o schimbare. In plus, am gasit o casa in price range-ul nostru (culmea intr-un cartier cu un pic mai multa valoare.) si cu oarecum aranjamentul care imi place.
Eu una nu m-as muat intr-un cartier cu case noi. Si-asa sint usor distrusa ca am luat o casa din 1950 si nu una victoriana cum as fi visat eu si cum ne gindeam. (era cam peste pretul nostru si ar fi inseamnat sa ne inrobim, ceea ce nu voiam.)
Si nici nu m-as muta undeva unde sa fiu dependenta de masina, chiar si daca asta ar fi insemnat sa luam o casa mai mare.

Deci, bottom line: ai putina rabdare cu tine si vezi ce e in sufletul tau de fapt.

Mergi la inceput