Colectia de toamna-iarna 2005 (29)
Raspunsuri - Pagina 15
corap spune:
LA MULTI ANI, SMARANDA!
lavi, pestii au supravietuit (in mare parte, cred ca am avut 4-5 decese) si s-au inmultit (deja suntem la a treia generatie de pui), asa ca bilantul e +. Curatenia o fac anais & gabi, dureaza cam 2 ore o data la doua saptamani. daca are chef g schimba apa si saptamanal (+20 de minute).
lego - andrei o sa primeasca statia de pompieri de la noi si mai are chestii de politie - dar nu se supara sa primeasca ceva redundant ca, am mai zis, importante sunt cat mai multe caramizi.
crissy, carti potrivite pentru elise, daca vrei sa si le citeasca ea, ar fi:
incredibilul baietel mancator de carti
puiul de mlastina
iepurasul de catifea
cartea cu povesti in asteptarea lui MC e ok, dar e uneori nevoie de explicatii.
maria, domnul bliss e grozava, nu m-am incumetat sa o pun pe lista din cauza pretului (si pentru ca e mai pentru baieti, nu stiu de ce, nu mi s-a parut potrivita pentru elise). dar e o carte -izvor de intrebari. fii pregatita!@
corap spune:
maria, cartea cartile cu araminta sunt super-haioase, si nici nu e "englezita" - numele personajelor principale sunt: Araminta (spookie in vers originala, nalucila versiunea locala), prietena ei Wanda, matusa Tabitha si unchiul Drac, Liliac Mare - liliacul principal, parintii Wandei - Brenda & Barry Mag, fantomele : Sir Horace si pajul Edmond, batranul Morris si aici se termina lista cu englezisme ;)
(mai e una (o serie adica) cu sughit strasnicul stavrid al III-lea care merita o sansa la lectura)
lavi02 spune:
Corap, preferati Lego cu piese mici (4+) sau pe cele 2-5 ani? Daca mai aveti din cele mici mai multe, probabil ca mici.
Stiu ca e urat ce fac, dar am scuza ca in situatia invaziei de jucarii din magazine si mai ales din casele noastre , vreau sa stiu ca nimeresc ceva util.
Eu am maine ecografia pt dublu test, am emotii, dar nu emotii de frica ci de nerabdare. De abia astept sa-l vad pe bebe, sper inca sa traiasca si bineinteles sper sa fie bine, sa nu necesit amniocenteza.
De cand am fost noi gravide cu colectia au mai evoluat lucrurile, triplul test e invechit, s-a lucrat mult la dublu test, se fac 2 analize de sange plus masuratori la eco, plus informatii despre mama, se baga intr-un program care iti da riscul de Sindrom Down si altele. Are o acuratete muuuult mai mare decat triplul test, adica rezultate false negative muuuult mai putine.
Avantajul dublului test facut la 12-13 saptamani e ca in caz ca rezultatul iese prost se poate face acum amniocenteza, care nu e practic amniocenteza ci biopsie de vili corionici, adica se iau niste
chestii de la marginea sacului/placentei. In cazul in care rezultatul iese prost se poate intrerupe sarcina mult mai devreme, chiar prin chiuretaj, nu ca la 20 de saptamani prin nastere.
In concluzie triplul test nu voi face ca n-are rost, e mai putin relevant ca dublul, pe care il fac dupa metoda Fetal Medicine Foundation din Londra (programul lor, laborator agreat de ei si medic specializat acolo), adica "the best I can get" si sper sa iasa bine.
Pt ca am recoltat sangele deja, maine am sa vin direct cu rezultatul.
Tineti-mi pumnii!
Uraaa! Mi-a iesit si listeria negativ (ca si toxo)!
Inseamna ca DD a fost de treaba cu mine si de acum incolo ar fi frumos din partea mea sa ma potolesc cu mancatul de dubiosenii, ma fac cuminte.
Lavi 12+
corap spune:
Lavi, pumnii sunt deja stransi... asteptam rezultatul.
lego: piese mici ok (piese mari avem mai multe si lui andrei au inceput sa-i placa maruntelele).
BRAVO - (acu poti sarbatori cu sushi )
anda77 spune:
la multi ani, smaranda!
ce tare chestia asta cu noua amniocenteza...practic a disparut (aproape) riscul sa-l intepe pe bb unde nu trebuie sau sa-l traumatizeze cumva sa iasa ala cu doar o mana, 11 degete etc, cum mai auzisem.
lavi02 spune:
Anda, nu a disparut, din contra, e mai mare. Pentru ca facandu-se mai devreme, toata treaba e mai mica (si bebe si placenta lui), asa ca tine foarte mult de indemanarea si cunostintele doctorului sa intepe unde trebuie. E mai riscanta biopsia de vili corionici decat amniocenteza, dar are avantajul ca se diagnosticheaza mai repede si eliminarea sarcinii e mai usoara si mai putin traumatizanta fizic si psihic pentru mama.
Alt risc, daca greseste doctorul e sa ia tesut din mama (placenta e tesut din copil, are ADN-ul copilului, pe cand uterul de exemplu e tesut cu ADN-ul mamei) si sa iasa analiza bine mersi, fara SD cand copilul totusi are.
Copilul cu 11 degete are polidactilie, e o malformatie cunoscuta (care se si opereaza usor), nu are legatura cu anmniocenteza. In momentul in care se face amnio clasica, la 16-18-20 de saptamani copilul deja e complet format, are maini, picioare, degete, e imposibil sa-i ia cu un ac o mana.
camelia_daniela spune:
La multi ani Smaranda!
Lavi, ce bine ca au iesit analizele bine! Tinem pumnii in continuare!
De MN Daria o sa primeasca dulciuri si vreo cariticica+creioane colorate. Iar de MC si ziua ei cu siguranta lego (caramidute 2-5 ani)si vreo papusica. (nu stiu inca ce vom alege)
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
Pixy's Style - BIJUTERICILE MELE ...
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
felicia74 spune:
La multi ani, Smaranduca! Bic, sa te bucuri de fetita ta si sa aveti parte de clipe minunate!
Azi a venit comanda de Lego (facuta de net) ptr Ilinca, mama, ce diferenta de pret fata de magazine, chiar si cu transport platit (i-am luat o cutie Deluxe, cu vreo 700 piese).
De MC va primi si Ilinca mai multe carti, dar eu si Doru asteptam targul de carte de la romexpo, ca pana acum au avut oferte bune (asa ca sunt binevenite sugestiile voastre).
PS: Salut revigorarea forumului (pe partea noastra, a colectiei, desigur), mai ales cu subiecte asa de interesante
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
pesimistul este un optimist bine informat.
Noki_Lara spune:
Multumim taaare mult pentru urarile de LMA la adresa bufniei Sarah!
Urez si eu La multi ani cu multa sanatate si bucurii fetitelor aniversate ieri: Bianca si micuta Alessia si fetitei aniversate azi, Sma-ul drag al Biculetului.
Nu am apucat sa citesc ultimele pagini decat pe mega-diagonala. Eu de ziua ei i-am completat garderoba, mama mea i-a luat si o camasuta de noapte super draguta cu printesele disney. A tinut ea in mortis sa aiba si o camasuta de noapte, nu doar pijamalute.
In materie de jucarii, Sarah a avut o unica cerere expresa de ziua ei, papusa Maia, care creste. Mie mi se pare de-a dreptul hidoasa acea papusa, dar la dorinta plodului, nasa ei a fost prompta.
Lavi, tare ma bucur ca ti-au iesit bine analizele!Tinem pumnii stransi pentru maine, dar don't worry! Bebelacul asta e sanatos-tun, iti zic io!