Nu imi mai suport socrela
Raspunsuri - Pagina 8
anp spune:
Jeez, Dana! Ma vad in ceea ce ai povestit, desi la mine a fost oarecum varianta "soft" - care, fie vorba intre noi, numai soft nu a fost! Si noi casatoriti civil in State, parintii lui ne stresau sa facem nunta in Ro ca si ei au fost la multe nunti si acum puteau sa-si ia revansa (citeste sa-si primeasca darurile inapoi). Eu eram studenta pe vremea aia, deci bani nu aveam, iar pe mama nici nu mi-a trecut prin cap sa o bag la cheltuieli prea mari, atata timp cat nici noi nu aveam prea multi invitati si nunta nu se tinea in orasul meu natal (ci in al lui). In sfarsit, a venit nunta, lumea s-a simtit bine si totul a fost OK...pana dimineata cand am vazut ca au inceput sa dispara banii de la nunta, in special dolarii (de care am fi putut beneficia la intoarcerea in SUA, care avea loc a doua zi dupa nunta). Parintii sotului meu au luat banii, ca nu-i asa, li se cuveneau, erau de la invitatii lor! Nu mi-a venit sa cred, una dintre cele mai urate amintiri ale mele e nunta mea, la care se pare ca am fost o maimuta care a dansat toata noaptea ca sa-si scoata acei oameni "parleala". Fast forward, dupa 2 copii si 10 ani de casnicie, avem inca probleme si discutii uriase din cauza parintilor lui (cu care am incetat orice fel de relatii, dar doar eu, nu si sotul, deci el e inca influentat de ei). Sunt fericita? Nu, si de multe ori visez la cum ar fi fost sa fi pus punct atunci, la nunta. Sotul e un tata bun, dar un sot care lasa mult de dorit, si periodic ma gandesc sa pun punct acestei "casnicii". Deci... gandeste-te bine!
Edit ca sa spun ca noi am platit cel putin 90% din cheltuielile de nunta din banii nostri, asta ca sa nu se inteleaga ca ei ne-au facut nunta. Restul de 10% au fost cheltuielile lor, dar si ale mamei mele (si ea nu a atins nici un ban din banii primiti la nunta si nici nu i s-ar fi parut normal sa faca asa ceva).
salcia spune:
Doamne, mai fetelor, ma ingrozesc citind povestile voastre, si ma gandesc de fapt cata suferinta si cat stress s-ar elimina daca fiecare si-ar vedea de treaba lui... Se pare ca multi parinti cred ca proprii copii le sunt toata viata datori, doar pentru ca i-au facut/crescut, asa ca atunci cand si copiii sunt adulti la randul lor, parintii trebuie, cum zicea cineva, sa-si "scoata parleala". Iar copiii, ma rog, adultii crescuti in astfel de familii chiar traiesc in schema asta, in care parintelui ii esti dator pana la moarte si trebuie sa faci musai cum iti dicteaza el, chiar cu pretul pierderii partenerului/noii familii. Trist!
Si din cate vad nici compromisurile nu rezolva mare lucru, pentru ca intotdeauna ele vin doar dintr-o parte, iar pretentiile celeilalte parti sunt din ce in ce mai mari si mai absurde. Pana la urma ajung la concluzia ca lucrurile trebuie "transate" ferm de la inceput, macar sa nu ajungi sa-ti dai seama ca dupa ani si ani de compromisuri, de calcat pe inima, de cedat la infinit, te-ai ales doar cu frustrari si tot nu e bine.
miriama spune:
asadar, anticipasem...
Dana, n-are rost sa te consumi, el va fi mereu cu ai lui iar tu vei deveni frustrata, stresata, nervoasa si apoi bolnava de depresie inainte de vreme; vezi-ti de viata ta si lasa-l cu ai lui, s-au mai vazut specimene de-astea fara leac, citeste mesajul meu pe care ti l-am scris mai devreme
bafta si curaj!
bird70 spune:
Eu nu pot a inteleg ce-i face pe unii parinti asa groaznici. Pe mine parintii m-au invatat ca cel mai sanatos lucru intr-o casnicie e sa locuiesti doar cu sotul/sotia si apoi copiii. Cand i-am zi prima data la soacra-mea ca eu nu voi locui nici cu ei si nici cu ai mei a fost foarte socata, nu isi revenea. Planul ei era ca sotul meu sa se insoare pe la 35 de ani si sa-i aduca nora cuminte in casa si soacra-mea sa creaca copiii, etc. Cand sotul meu s-a mutat la mine in apartament la 18 ani, soacra-mea a facut o depresie severa si nu a vorbit cu noi 3 luni si nici nu a venit sa vada unde sta fiul ei. De atunci ne-a mai propus de cateva ori sa vindem apartamentul (care era al meu) si sa cumparam cu ei o casa mare , dar de fiecare data i-am spus foarte direct si politicos ca eu nu vreau sa stau cu ei, ca eu vreau linistea mea in casa mea si nu vreau sa ma bag in imbarligaturi financiare cu nimeni.
Cred ca secretul este sa fi direct si sa le aduci la cunostinta clar cum iti vei trai viata. Daca nu vrei nunta le spui ca nu vrei nunta si gata. Eu nici nu as sta la discutii pe tema asta. Eu nu imi conduc viata dupa dorintele socrilor sau dupa ce crede vecinul lor de scara despre necesitatea nuntii. Cred ca si cu sotul trebuie sa ai o discutie serioasa. Trebuie sa decida daca este barbat sau cartof prajit si sa taie cordonul ombilical sau sa se intoarca la fustele mamei.
Despre banii dati la familie, eu am rezolvat-o in felul urmator: fiecare primeste o suma stabilita de noi. Le dam bani la fiecare salar dar in afara de asta si ceva de sarbatori nu mai onorez nici un fel de cereri si aluzii.
Anp,
sotul tau nu a cerut banii inapoi de la parintii lui????
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Anne45 spune:
DANA , DIN CATE AM CITIT PANA ACUM A TRAS DOAR O SINGURA CONCLUZIE : PARINTII LUI NU TE PLAC CRED , DE LA INCEPUT NU TE-AU PLACUT , POATE SI DE ACEEA SOTUL TAU NU LE-A SPUS LA INCEPUT CA VA CASATORITI.
NU TE PLAC PENTRU CA ESTI SARACA , NU AI O SITUATIE MATERIALA BUNA , NU STIU CE STUDII AI TU SAU PARINTII TAI . DAR ASTA ESTE TIPICUL CAZ , FATA SARACA SI BAIATUL BOGAT . POATE DE ACEEA A SI REACTIONAT SOACRA CAND A APARUT COPILUL . SPERA POATE CA VA DESPARTITI SI IN ACEST MOD SCAPA DE RUSINE ...
IMI PARE RAU PENTRU SITUATIA TA , EU ZIC SA NU DORMI PE O URECHE SI SA IEI MASURI CAT MAI CURAND . HOTARATI ODATA PENTRU TOTDEAUNA CARE ESTE SITUATIA VOASTRA. SOTUL AR TREBUI SA FIE DE PARTEA TA NU A PARINTILOR LUI . EU CRED CA ACUM PE PRIMUL LOC SUNTETI VOI , FAMILIA VOASTRA !
https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/15Ottobre2011FotoGiuliTunsulica?authkey=Gv1sRgCMS3KHyIr72AE
andacos spune:
Dana,in zona mea,baiatul este cel care face nunta,adica parintzii lui!Cum soacra ta este extrem de traditzionalista,adu-i lka cunostintza acest aspect si las-o sa suporte toate cheltuielile!
Eu imi inchipui ca este cumplit sa traiesti astfel,nici eu nu-mi pot inchipui cum de se pot transforma in acest hal unele persoane,insa nici sotzul tau nu stie cum sa puna piciorul in prag!Acum depinde doar de tine ,pina unde-tzi este granitza suportabilitatzii!
Ps.Anne 45,tzi s-a atras atentzia si pe la generale in legatura cu scrisul tau cu majuscule,pe un forum nu este acceptat acest tip de scris(chiar ma si mir cum de nu tzi-au atras atentzia pina acum moderatorii),nu numai ca este enervant tipul asta d emesaj,dar este si foarte greu de citit!Deci poate chiar ar fi timpul sa nu mai ignori ceea ce "contribuabilii"acestui forum itzi sugereaza!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anne45 DANA , DIN CATE AM CITIT PANA ACUM A TRAS DOAR O SINGURA CONCLUZIE : PARINTII LUI NU TE PLAC CRED , DE LA INCEPUT NU TE-AU PLACUT , POATE SI DE ACEEA SOTUL TAU NU LE-A SPUS LA INCEPUT CA VA CASATORITI. NU TE PLAC PENTRU CA ESTI SARACA , NU AI O SITUATIE MATERIALA BUNA , NU STIU CE STUDII AI TU SAU PARINTII TAI . DAR ASTA ESTE TIPICUL CAZ , FATA SARACA SI BAIATUL BOGAT . POATE DE ACEEA A SI REACTIONAT SOACRA CAND A APARUT COPILUL . SPERA POATE CA VA DESPARTITI SI IN ACEST MOD SCAPA DE RUSINE ... IMI PARE RAU PENTRU SITUATIA TA , EU ZIC SA NU DORMI PE O URECHE SI SA IEI MASURI CAT MAI CURAND . HOTARATI ODATA PENTRU TOTDEAUNA CARE ESTE SITUATIA VOASTRA. SOTUL AR TREBUI SA FIE DE PARTEA TA NU A PARINTILOR LUI . EU CRED CA ACUM PE PRIMUL LOC SUNTETI VOI , FAMILIA VOASTRA ! https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/15Ottobre2011FotoGiuliTunsulica?authkey=Gv1sRgCMS3KHyIr72AE |
Te rog sa respecti regulamentul forumului:
10. Nu abuzati de majuscule, culori, marimea textului
Nu abuzati de majuscule. Pe internet MAJUSCULELE sunt echivalente strigatelor (zbieraturilor). Nu abuzati de culori si nici de marimea literelor.
http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=Laura25&searchtype=2&view=gallery&show=current" target="_blank"> Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114871" target="_blank">Cugetari gemene, http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
babyblue spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Si asa ne intoarcem d eunde am plecat...acum citeva zile! Baby...asa se vede de la voi,eu nu critic pe nimeni,trag niste concluzii(care iar nu trebuie neaparat s afie cele bune,eu chiar nu sustzin ca detzin adevaraul absolut,in comparatzie cu altzii)pe baza celor scrise! Nu am spus ca e neaparat o sarantoaca(asa cum incerci tu sa-mi bagi in ... taste)insa un copil are nevoie de stabilitate,de un camin,de liniste...pe care din pacate momentan nu le poate asigura!S-au casatorit si au facut un copil,fara a vea nimic ...in spate! Esti libera sa ma contrazici! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
:) anda, nu tin sa te contrazic, ca mi esti simpatica zau asa.
dar.., nu fi atat de aspra. cati nu se casatoresc si fac copii, fara sa aiba un spate solid. ca sunt multi oameni saraci, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa si lege trompele pt asta.
dc astepti mereu un spate solid, s-ar putea sa apuci pensia. nu sunt toti oamenii intreprinzatori, capabili sa faca bani suf cat sa si permita case si standarde inalte. pur si simplu. asta nu inseamna ca nu trebuie sa faca copii.
pe bune.:)
iar chestia asta cu NU ma inteleg cu soacra, mai pleaca si din imaturitate si rasfat si educatie. atat a soacrei, cat si a nurorii.
si eu am avut scandal cu prima mea soacra. acum gandind in trecut, sunt sigura ca acel unic si monstruos scandal, puteam sa l evit la maxim. atat eu, cat si ea. cu putina maturitate din partea mea si diplomatie din partea ei. (si nu locuiam cu ea). prb ca dc as fi locuit cu ea, m-as fi certat mult mai des. ca la vremea aia, eu eram rautza, iar soacra mea era colerica. bietul meu barbat, a picat la mijloc, total aiurea. si ce l-am mai judecat.
eu personal, dupa scena cu soacra mea de atunci, nu am mai avut niciodata conflict, cu nicio mama de baiat. si am cunoscut altele si mai tembele decat ex-soacra. si asta pt ca mi-am invatat lectia, sa fiu calma, diplomata, cu miere pe buze, sa mi controlez f bine emotiile si sa nu mai ma afecteze orice vorba spusa, sau gest. sa le iau ca atare. am privit cu multa detasare orice am primit din partea lor, fara sa mai raspund la provocari, fara sa le ofer un feed-back negativ, de care sa se lege. si cred ca oricine poate sa faca asta. si incet, educi si soacra la modul asta. o educi bine de tot. chiar si pe cea mai tzatza.
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
babyblue spune:
dana, imi pare f rau pt tine.
parerea mea: sa nu si vanda ai tai apartamentul pt o nunta. zau acum. e o prostie imensa.
si nu e deloc corect ce ti face sotul tau, ca te preseaza cu asa ceva. doamne fereste, zau asa, ce oameni absurzi!
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
andacos spune:
Nu sunt aspra!repet e efectiv problema voastra daca asa credetzi!
Eu nu pot intzelege(eu ,doar eu,e treaba voastra daca voi vedetzi ceva pozitiv si de dat mai departe)mentalitatea asta cu ...lasa copilului ii trebuie doar pampers si tzatza!
Mie cazuri ca autoare subiectului,mi se par de un egoism feroce!Da...egoism!Tu singura itzi aduci copilul intr-o lume in care-l privezi din start de foarte multe lucruri!
Eu nu fac polologhia bogatziei!Pe mine nu ma intereseaza bunurile materiale prea mult,insa ma consider responsabila pentru bunastarea ,fericirea si armonia dezvoltarii copilului meu!(pina la un anumit punct si virsta,bineintzeles)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit