Nu imi mai suport socrela

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Miriama eu sunt de acord cu Andacos; eu cand am primit-o pe fiica-mea vitrega gravida(la inceputul lui Iunie anul trecut), le-am spus de la inceput ca pot sta cu noi 3 luni, pana la sfarsitul lui August. Au trei luni sa stranga bani, ca la noi nu trebuie sa plateasca nimic, dar trebuie sa se mute inainte de a se naste copilul, ca eu nu sunt pregatita ptr. un nou-nascut in casa. Victoria abia incepuse sa doarma toata noaptea, la 2 ani. Poate asa si soacra emineascai (ce ciudat suna), nu era pregatita ptr. un nou-nascut in casa. Deci, da, cand stai in casa soacrei o intrebi si pe ea, sau macar stai la o conversatie si o 'anunti' ca te gandesti ca e timpul sa ai un copil, poate femeia nu are chef de plans de copil noaptea, poate vrea sa doarma, poate nu e ok sa nu se odihneasca, poate... si daca nu e pregatita, iti spune de la inceput. Dar nu poti sa ii mai impui inca o persoana in casa EI, asa, tam-nesam. Da, are fiecare cuplu dreptul sa-si 'programeze' un copil atunci cand considera ca e momentul potrivit ptr. ei, dar cand stai in casa altcuiva mai tii cont si de dorintele lor.

Cat despre sfaturile cu 'ignora soacra'... ce sa spun? De mare ajutor sunt! Eu as zice mai dergaba sa incerce emineasca sa se imprieteneasca cu soacra, astfel viata tuturor ar fi mai usoara. Poti sa incepi incet-incet, azi ii faci o cafea, maine te oferi sa o ajuti cu masa de pranz, poimaine iesi cu copilul la plimbare si faci cumparaturi. Crede-ma ca nu ar trece neobservate si total neapreciate gesturile astea. Dar, eu tare as vrea sa intre soacra aici si sa ne spuna partea ei de poveste si nemultumirile ei. Eu nu pot crede (scuze) ca emineasca e o fata 100% de zahar si soacra e 100% scorpie si emineasca o pupa-n dos toata ziua si nu o poate multumi nicicum. Ea insasi recunoaste ca nu o mai suporta... deci imi vine tare greu sa cred ca se poarta frumos in preajma soacrei.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Complet off topic pentru Désirée : tu crezi ca mama fetei sotului n-o voia in casa pe propria ei fata de amabila, buna si dragutza ce era ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik


Complet off topic pentru Désirée : tu crezi ca mama fetei sotului n-o voia in casa pe propria ei fata de amabila, buna si dragutza ce era ?

Mik.



Stiu, draga mea. Cand eu le-am cerut sa plece, i-a primit fosta sotie a sotului meu (ca am sunat-o noi, de fapt Daddy si a 'avertizat-o' ca eu le-am cerut sa plece Edit, sa nu se inteleaga altceva: am hotarat de comun acord sa o sune). Au stat acolo din August pana in februarie cand li s-a cerut sa plece... Maica-sa le-a cerut sa plece, de lenesi. Ei stateau cu fundu' pe scaun toata ziua la tv sau se jucau pe PS si fosta sotie a lui Daddy venea de la servici si punea mancarea pe foc si apoi iesea sa curete zapada din fata casei (la noi e lege, trebuie sa o cureti).

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Mai scriu alt mesaj sa nu mai edit o data: Mik in februarie cand fosta sotie i-a dat afara, m-a sunat ea pe mine sa se planga de cat e de nerecunoscatoare si nesimtita fiica-sa Pe mine ma sunase C. cu cateva zile inainte si imi spusese o cu totul alta versiune, cu rugamintea sa nu o sun pe maica-sa. apoi la cateva zile dupa ce am vb. cu maica-sa m-a sunat iarasi C. si i-am spus ca daca are chef sa minta, pe mine sa nu ma mai sune, ca maica-sa m-a sunat pe mine si mi-a spus cu totul altceva... deci, uite ca si astea tinere sunt de vina si sunt rele, nu e neaparat sa fii soacra. Uite ca eu ca mama, vitrega e drept si mama ei noi amandoua am dat-o afara, asta dupa un lung sir de alte persoane: inainte de a veni la noi au stat cu verisorul lui si sotia (astia i-au dat afara), dupa ce au plecat de la maica-sa s-au dus la un cuplu de prieteni de-ai lor, i-au dat si aia afara si acum stau singuri! Deci, uite ca se poate. Nu le mai sufla nimeni in ciorba, eu nu trebuie sa-i suport pe ei, nici ei pe mine si nimeni altcineva. Fiecare cu casa lui. Si DA, cat sunt la mine in casa, imi respecta regulile, daca nu le convine, ura si la gara! Sa-si ia catrafusele si sa se duca unde pot face ei reguli! In casa mea eu le fac.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu sunt convinsa ca aici a raspuns fiecare prin prisma experientei personale!Fiecare s-a vazut nora nedreptatita sau soacra buna, dar chinuita.

E adevarat ca nu stim decit parerea nurorii (nici aia completa) si e foarte posibil sa ne lipseasca esentialul sau sa fim foarte departe de adevar.Si cele care tin partea nurorii dar si cele care s-au pus in pielea soacrei.
La fel,sunt convinsa 100% ca sunt si soacre bune si nurori rele.Am avut/am in familie doua exemple.Bunica,o femeie de nota 1000 care nu mai stia cum sa le dea la toti,sa le umple portbagajele masinilor saptamana de sapt.,ca sa nu mai zic de nora din sat,care zilnic cara (orice va inchipuiti sau nu ca exista intr-o gospodarie).Casa si locul de casa fiind daruit de bunica(soacra-sa),casa la fel,ridicata de bunica cu neamurile ei...in fine.A fost soacra-sa buna macar o zi din viata ei?Nuuu,nici gind.A blestemat-o si vie si moarta(Dumnezeu s-o odihneasca si sa-i ierte ca buna femeie a mai fost).
Soacra mea,e o femeie deosebita!La fel,la ea e si cresa/gradinita si restaurant si ...de toate.Munceste non-stop,creste copii si gateste pt. toti(nu sta nimeni la ea dar toti trec ,mai lasa un copil -doi pt. citeva ore,cei mai mari vin de la scoala direct la ea ca sa manince..)si are o nora care i-a facut zile grele.Si culmea,soacra-mea niciodata nu i-a purtat pica ,mereu a fost de parere ca este tinara si neexperimentata dar ca eventual "she`ll come around" .Acum cica si-a mai revenit si nora.

Deci stiu ca nu toate nurorile sunt automat bune si soacrele rele.
Insa eu am scris aici doar fiindca mi s-a parut incredibila ideea de a "anunta" soacra ca vrei sa faci copil.Asa cum am zis,poate din diverse motive necunoscute noua ,acest cuplu trebuie sa locuiasca in aceasi casa cu soacra.Ca sa astepti aprobarea soacrei sa faci un copil,e de neinteles pt mine pt. ca dupa cum gindeste soacra ,probabil ar fi asteptat acceptul ei mult si bine.

Si da,soacra i-a zis norei ca a facut un copil ca sa-l lege pe barbat`su de ea.Asta a fost de ajuns ca sa-mi dau seama in ce categorie sa o bag pe soacra.
Acum bine,poate daca nora o batuse cu doua zile inainte si soacra s-a razbunat zicind asta,nu mai stiu!Dar deh,cum orice e posibil mai bine ne abtinem de la verdicte pina nu avem mai multe detalii de la ambele parti implicate.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:


Eu cred ca socara nu si-a simitit invadat spatiul odata cu venirea bebelusului ci adevarata problema este ca ea vede copilul ca pe un lacat de gatul lui fi-sau.

Si cu facut bagajele si plecat. E usor de zis. Si eu am stat cu soacra-mea inainte sa fie oficiala casatoria noastra, timp de 9 luni. Cand m-a sunat mama sa-mi spuna ca a vandut apartamentul si sa-mi caut apartament eu eram in al noulea cer, ea era neagra de suparare. Nu m-a iertat nici in ziua de azi ca l-am luat pe fi-su de sub aripa ei protectoare. Dar eu eram dupa nici un an de relatie, iar pe domnul l-am luat obligat fortat. Acum am avut momente in casnicie cand am regretat maxim cum am procedat atunci, trebuia sa-l las in pace sa ramana la maica-sa si vedeam eu pe urma daca il mai primeam daca vroia sa vina. Eniuei, ideea este ca a vrut sa vina. Ideea este ca nu eram unul din multele cupluri de pe la tara care stau in casa/gospodaria parintilor si pun osul la treaba, nu se joaca la PS ca nu stiu ce-i aia. Muncesc la camp, ridica camere noi, acareturi, investesc si bani si munca. Nu e asa de colea sa-si impacheteze bocceluta si sa plece daca se supara soacra. Cand culege la porumb e buna nora. Pe urma mai vedem... Sau poate sotul nu vrea sa plece. Nora indura si ea cat poate pe urma isi ia lumea in cap de una singura cum a povestit cineva pe-aici. Sunt si situatii de felul asta, nu e totul asa de simplu, ridica-te si pleaca...

Asa sa judecam e simplu, pana la urma femeia asta nu a dat detalii, a zis doar ca n-o mai suporta pe soacra-sa si ca a avut o discutie in care i s-a reprosat ca a facut copil ca sa-l lege pe sotul ei, probabil in mintea soacrei era flacau la mama, ce daca era insurat.
Asa ca nu avem ce broda pe margine ca poate fi orice in casa aia, iar noi nu vom sti niciodata cine are dreptate daca nu stam acolo cu ei.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Mai,mie mi se pare incredibil cum o trageti de urechi pe fata asta ca nu a cerut aprobarea soacrei ca sa faca copchil.



Pai asta ai inteles tu ca-i buba aici?
Ce-ar fi sa aleaga sa faca "copchil" la tine acasa? Ai fi tot asa de indulgenta?
Sa nu ne indepartam de fondul problemei: sunteti cu totii parinti, dar sunteti si oameni. Candva, din pacate nu peste foarte mult timp, veti fi soacre si asta nu inseamna nici ca veti fi moarte si nici condamnate la moarte. Veti trai si o sa vreti sa o faceti in limite decente, normale, in ritmul vostru, dupa posibilitatile voastre. Sigur ca veti continua sa va ajutati copiii, chiar daca asta inseamna sa locuiti, Doamne fereste, pentru o perioada cu ei. Dar nu cred ca va veti consola cu o nora/ginere pe care-i apuca spumele ca inca suflati si ii incurcati prin casa voastra in care, candva, sperati sa traiti fericiti pana cand o sa vrea Dumnezeu.
Asa ca nu mai incurajati, chiar prin vorbe, comportamente de prost gust in numele vesnicei dispute caine-pisica sau soacra-nora. Exista suficiente, mult prea-suficiente metode sa nu stie soacra de nora (sau invers) daca nu se vrea; restul e can-can. De prost gust, cum ziceam.


Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Multumesc mult Rufus,am apreciat si tonul si sfatul.Totusi nu inteleg de ce la mine acasa.De ce-ai intors problema in casa mea?Ce are a face respectiva persoana cu mine ,de-mi sugerezi sa faca copilul in casa mea?E copilul meu?E nora mea?Eu i-am adus sa locuiasca cu mine dupa nunta?
Atunci de ce macar ai presupune ca ea ar trebui sa faca copchil la mine in casa?

Vrei sa-mi testezi limitele?Alea de mama sau soacra,bineinteles.Atunci sa stii ca niciodata nu o sa decid eu pt. altii cind sa-si faca copii.Asta bineinteles daca acei altii(copiii me adica) sunt casatoriti .Poate am sa le zic sa mai astepte,sa mai copilareasca ,insa nicidecum nu am sa le interzic sa faca copii sau sa am pretentia sa-mi ceara mie voie .
In fine,acum sunt chiar convinsa ca fiecare a vazut subiectul prin alti "ochelari".Eu nu cred ca nora aia pufneste si o apuca spumele doar pt. ca soacra exista si respira.A facut/zis si nevinovata soacra citeva de s-a ajuns aici.Parerea mea.
Nu stiu cum de ai sarit asa aprig pe nora si de unde ai tras concluziile ca o apuca spumele ca soacra inca respira...dupa parerea mea,si asta este tot de prost gust.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu nu cred ca cineva a acuzat-o pe nora ca a facut copilul, ci doar ca daca stai la soacra in casa , nu platesti chirie cu alte cuvinte (ca daca plateai puteai sa platesti in alta parte ) macar respect sa ai.Nu cred ca cere nimeni mai mult.Dar sa ma trezesc dimineata in casa mea si sa dau cu ochii de alta persoana pe care o apuca nervii cand ma vede...nu prea ar fi frumos.Nu iti convine tratamentul soacrei, da chiria iti convine ca nu o platesti...
Iar asta cu stau si suport orice de la soacra doar pentru ca sotul nu vrea sa plece de acasa...atunci ar fi bine sa-l pui pe sot sa vada cum e sa isi gaseasca mutata sotia de acasa si el ramane cu mamitica doar pentru ca nu vrea sa se mute.Si daca el accepta asta , atunci spune multe despre relatia lor si poate e mai bine sa stii cu cine stai de la inceput.Pentru ca in viata sunt muuulte incercari si daca sotul nu e alaturi de tine in ceva usor , cum o sa fie la greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Buna si as vrea sa ma bag si eu cu un sfat.Nici noua nu ne-a convenit traiul cu parintii,fiecare avea modul lui de a privi lucrurile,eram trasi la raspundere si daca dormeam duminica pana la 10,trebuia sa fim mereu la dispozitia lor,indiferent ce planuri ne faceam erau date peste cap de socrii.Cand a venit pe lume copilul au aparut conflicte mai mari.Stateam si cu cumnata si prietenul ei iar eu eram fata in casa,curatenie,mancare pt atatia insi si copil cu probleme de sanatate,si atunci ne-a venit ideea sa facem la primarie cerere pt anl,iata ca s-a aprobat si ne-am mutat.

Binenteles ca ei nu au primit bine vestea ca ne mutam."Dar de ce v-am deranjat cu ceva?,va lipseste ceva?.etc.etc.Acum avem 2 ani de cand stam la anl,ne-am mai mutat inapoi pe timp de iarna pt ca nu ne bagasem centrala.Acum ne-am bagat si centrala si pot spune ca suntem linistiti.Ne trezim cand vrem,facem ce vrem,suntem stapani la noi in casa.

Deci daca nu exista posibilitate sa va cumparati casa,depuneti o cerere la primarie pt anl,varsta inca o aveti si avand si copil creste punctajul si poate aveti noroc.Chiria e mica,confortul ni l-am creat singuri.Am facut rate pt mobila,frigider.etc.etc.Noi am fost in vizita la niste amici care inaugurau casa de la anl si asa ne-a venit ideea .

Dupa prima saptamana cand socrii au venit in vizita,socramiu avea lacrimi in ochi ca le-a fost dor de noi.Dar chiar numai era de stat si nu o ziceam doar eu ,ci si sotul se saturase.Mai era si cumnata care desi cu servici nu contribuia cu o paine,desi era cu comcubinul dupa ea,doar noi aveam obligatia sa platim ,ca de aveam copil.Solutia noastra...A.N.L...intereseazate un pic pe la primarie,aveti varsta.Bafta si multa rabdare.

Noi suntem linistiti si fericiti,e greu sa stai cu alta generatie,indiferent cine porneste conflictul,discutii ies oricum ar fi.Stii proverbul"lucrul amestecat pute a c....",imi cer scuze dar asta e adevarul.Eu nu cred ca exista casa in care daca stai cu parintii ,socrii,nora,ginere,sa nu iasa discutii,e imposibil,intotdeauna cineva vrea sa fie stapan,nu exista om care sa se vrea la nesfarsit sluga,si intotdeauna exista un stapan.Bafta.

Mergi la inceput