Nu imi mai suport socrela
Raspunsuri - Pagina 3
miriama spune:
toate cele care o sfatuiti sa taca si sa se supuna, v-ati gandit ca poate si soacra are partea ei de rautate? sau ca poate sotul ii tine mereu partea maica-sii indiferent cine are dreptate?
eu am vazut caz in care cei doi stateau la parintii lui, soacra dicta totul in casa, inclusiv socoteala banilor (bani pentru care munceau amandoi si nu erau putini, si sustineau toate chltuielile casei); ei bine ea dicta cand sa se plateasca intretinerea, gazele, lumina, toate cheltuielile ce tineau de casa, era necesar acordul ei daca sa isi cumpere ceva in casa sau pentru ei (chiar si banalii chiloti), iar sotul in toata aceasta afacere o asculta cu supunere pe maica-sa care ii sfatuia doar de bine... zicea el... tot ea l-a incurajat sa-si cumpere o masina scumpa, insa in nici un caz n-a pomenit ca ar putea sa-si ia o locuinta a lor... cand a venit si un copil, nora era tot nepriceputa, evident ca in ochii soacrei nu era in stare sa creasca un copil, nu facea niciodata ce trebuia, niciodata curatenia facuta de nora nu era de calitate, iar mancarea nu era gustoasa; ba ca il indopa prea mult pe copil, ba ca nu il hranea sanatos, ba era meniul prea monoton...
nici nu va puteti inchipui cat a indurat fata aia, iar sotul ei ii zicea ca ea e rea si nu stie sa se faca placuta in casa... pana cand n-a mai rezistat si si-a luat lumea in cap, caci nu se punea problema ca el sa vrea sa plece de langa maica-sa... singura data cand nora a pomenit ca ar trebui sa-si faca si ei locul lor, soacra le-a taiat-o scurt: 'da' ce, mama, n-aveti unde sta? casa asta cui ramane?"
v-ati gandit vreun moment ca ar putea fi si o astfel de situatie, inainte de o pune pe autoarea subiectului la zid? o avea si ea ceva motive de nu o mai poate vedea pe soacra-sa, asa degeaba parca e greu de crezut...
asa ca eu n-o condamn prea tare pe autoarea subiectului fiindca nu stim datele problemei;
este casa ei, intr-adevar, dar consider ca trebuie sa asigure si oarecare intimitate cuplului si libertate de actiune...
ca sfat, iti recomand sa stai de vorba foarte ferm si hotarat cu sotul tau, sa va stabiliti prioritatile si ordinea in viata voastra de cuplu si sa gasiti o portita de a fi voi in casa voastra, chiar si inchiriata; iar daca el n-are gand sa se rupa de acolo, apai, nu prea ai sanse...
bafta!
Laura25 spune:
Eu cred ca nici socrela nu te mai suporta pe tine. Din pacate pt ea, stati in casa ei si nu are de ales. Tu insa ai de ales. Fa-ti bagajul, ia copilul si barbatul si plecati la casa voastra, chiar daca e o garsoniera confort 3 luata cu chirie.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_satena Andacos mi se pare ca tu cateodata esti prea drastica,tai in carne vie. http://alinahandmade.blogspot.com/ |
Si daca voua vi se pare ca-s drastica,ca tai in carne vie()e problema mea??????Zau asa dragele mele,daca nu va place trecetzi peste mesajele mele!Nu intzeleg ce ma tot caracterizatzi ,si-mi punetzi voi etichete!
Pe mine nu ma intereseaza cind si de ce atzi facut voi copii,bravo voua,sa va traiasca,insa...voi va plingetzi!Si nu va convine cind vi se spune si alta varianta,la care voi nu vretzi sa va ginditzi sau nu atzi luat-o in considerare pina atunci!
Eu nu cred ca pe emineasca n-a sfatuit-o nimeni in viatza reala sa se mai gindeasca,sa mai cugete inainte de a lua unele decizii!Indiferent care-s alea!Daca n-a existat nimeni care s-o sfatuiasca,sa-si puna niste intrebari,daca au sfatuit-o si a ingnorat sfaturile,traieste exact ce si-a dorit!
Ca sa nu-mi spunetzi ca ea (si nu numai,ca restul sutelor de forumiste care deschid subiecte pe tema asta)n-a auzit niciodata ca nu se face casa buna cu soacra!Si totusi s-a complacut in situatzie!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
hannen spune:
Mai,mie mi se pare incredibil cum o trageti de urechi pe fata asta ca nu a cerut aprobarea soacrei ca sa faca copchil.Ia sa ridice doua deshte sus forumistele care au facut copil cu aprobarea soacrei.
Da,stiu ce vezi zice,cum ca vezi doamne sta in casa ei...Ei si ce daca sta in casa soacrei?Cumva soacra cind i-a primit in casa dupa nunta/acte,si-a inchipuit sau a sperat ca nora nu-i fertila sau ce?Nu si-a imaginat nici in cele mai sumbre scenarii ale dansei ca intr-un cuplu cu viata sexuala regulata(si luati cu acte) ,poate aparea un copil?
Puteti sa va dati seama ce fel de om e doar dupa cum i-a zis norei ca a facut copilul doar ca sa-l lege pe feciorul pretios,de ea.Incredibil!Si mai incredibil este ca voi ii luati apararea.
Poate situatia e de asa natura incit nu se pot muta,asa cum a scris cineva mai sus,sau cum au mai fost cazuri pe aici unde problema nu era situatia financiara,ci altele...mai complicate.
Ce ar fi trebuit sa faca fata asta?Sa astepte pina pe la 40 de ani sa-i dea soacra unda verde sa faca copii?Sau poate pana inchidea soacra ochii...
Stiti bine ca sunt si soacre carora si Luna de pe cer de le-o aduci,tot nu esti buna.
Nu zic,poate are si ea greselile ei(forumista noastra) dar la ce porumbei scoate soacra`sa,eu una m-am lamurit cam ce fel de poama e.(de aia acra).
Whatever happens don`t let go of my hand!
andacos spune:
hannen,eu cred ca s-a intzeles gresit(si bineintzeles ca de aici se speculeaza la maxim)ce a vrut sa spuna Bird cu...a cere aprobarea soacrei!
Era normal ca tinerii sa aduca la cunostintza soacrei(ca doar la ea locuiesc,de asta este ea personalul principal aici)ca vor avea un copil si sa ceara permisiunea de a-l creste in casa aia!Sa nu mai spun iarca in doi ani de convietzuire ,ar fi trebuit sa existe din partea lor sentimentul ala de... e ok sa avem un copil acum sau nu!
La fel cum corect ar fi fost din partea soacrei sa le spuna ca nu este de acord cu un copil sub acoperisul ei,iar tinerii ar foi trebuit sa asculte si respecte dorintza ei!(eu iar as spune ca ei ar fi trebuit sa "simta"daca soacrei ii convine sau nu sa aiba copil mic in casa)
Parerea mea,bineintzeles!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
hannen spune:
Dana,eu nici asa nu inteleg!Nu stiu,nu-mi suna bine deloc "sa o informez pe soacra ca vreau un copil".Sau sa o intreb daca e ok cu un copil sub acoperisul dansei.Mi se pare aiurea rau de tot.Sunt un cuplu !Copilul/copiii nu sunt niste raritati sau niste accesorii pt. care sa ceri parerea soacrei.
Eu cred totusi ca ei au adus la cunostinta soacrei faptul ca vor avea un copil,ca doar nu l-au facut peste noapte.Timp sa o anunte a tot fost.
Totusi ce ar fi trebuit sa faca daca o anuntau ca vor avea un copil si ea zicea ca nu e de acord?Si nici sa se mute nu puteau(financiar sau santajati emotional de soacra-speculez pt. ca nu stiu motivul pt. care locuiesc cu ea),ce faceau,avortau copilul?Asa ca nu era soacra de acord cu copil sub acoperisul ei?
Nu stiu,prea mare importanta i se da soacrei din povestea asta si tocmai de la persoane care banuiesc ca nu prea isi au soacrele asa tare la inima.
Si iote la mine ce dracoasa is,desi am o soacra pe care o iubesc mult de tot.
Whatever happens don`t let go of my hand!
buli spune:
eu nu inteleg gustul asta pt stat cu parintii si apoi comentat. e normal sa apara divergente, parintii sunt oameni in varsta cu tabieturi si probleme.
solutia e simpla: nu-ti convine, te muti.
nu soacra tb sa caute solutii pt tineri, ci ei insisi tb sa caute solutii pt ei si copilul lor.
Anne45 spune:
MAI FETELOR EU CRED CA SUNT PUTINE SOACRELE CARE SUNT MULTUMITE ...CU MOTIVE MAI MULT SAU MAI PUTIN FONDATE .
SI A MEA SOACRA ERA SUPARATA CA AM FACUT COPIL SI I-A SPUS SOTULUI IN FATA "SPER CA N-AI SA MAI REPETI GRESEALA ASTA"...CA O GLUMA VEZI DOAMNE - I-AM ARUNCAT O PRIVIRE DE-AM BAGAT-O IN PAMANT.
NU STAM CU EA , AVEM CASA NOASTRA , NE VEDEM RARUT , SI TOT GASESTE EA MOTIVE SA REPROSEZE CATE CEVA.
SOTUL IMI SPUNE MEREU , SA FIU MAI INTELEGATOARE , S-O LAS SA VORBEASCA , SA NU-I DAU REPLICA ETC.
LA ULTIMA NOASTRA VIZITA , I-AM SPUS SOTULUI ...ORI CU MATA ORI CU MINE !...ASA CA S-A CALMAT , CEL PUTIN PENTRU O PERIOADA .
mami fericita de Giuliano
https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/02Settembre2011ProtezaGiuli
sunt baiat mare
aadina spune:
Tocmai ,pt. ca soacrele sunt rele nu aveam de ce sa stam cu ele. Cu cat te vezi mai rar cu soacra, cu atat mai bine pt. toata lumea
dyannna spune:
Eu sunt chiar revoltata...cum adica nu-mi mai suport soacra dar stau la ea in casa???...soacra poate ca e rea, bagacioasa,nesuferita,etc dar daca locuiesti in casa ei, trebuie sa o accepti asa cum e,ca doar nu poti sa o iei la bataie si s-o dai afara din propria-i casa,nu?
Parerea mea ,ai doua variate: ori va luati bagajele si va mutati , ori devii concilianta cu soacra.