Drept de tata

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Marius, concret si juridic tu cate cazuri d-astea ai avut?
Nu te intreb cu rautate , te intreb de curiozitate la cate procese de custodie ai participat?
Ar fi interesant de aflat cum merg lucrurile exact intr-un astfel de proces si cred ca ar trebui deschis topic separat la probleme juridice pentru parintii care trec prin asa ceva. Care ar fi pasii legali care ar trebui urmati?+24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tega

Draga monicabo,
sa-ti povestesc cum stau legile nescrise ale judecatorilor: primul si al trei-lea weekend pe luna (daca luna are 5 saptamani, ai pierdut);
-30 zile in vacanta de vara (la alegerea tutorelui din hotarare, pe scurt, cum vrea el/ea);
-alternativ in vacantele de paste si craciun (idem mai sus-cum vrea omul ce detine custodia).
Ti se pare un lucru normal ca un copil sa stea singur sau cu bona, de dimineata pana seara tarziu, in weekend-uri, cand celalalt parinte locuieste si vrea sa stea cu el?
Cum poti dovedi in instanta aceste lucruri?
Cu martori? Nu cred! Totul este o minciuna!
Nici o instanta din tara asta nu obliga parintele care detine custodia, sa faca dovada ca foloseste pensia de intretinere doar in scopul cresterii si educarii copilului.

Hmmm - vad multa inversunare personala. Ce anume ai pierdut tu? Parca era vorba de copil, nu?
Legea lasa la latitudinea partilor sa stabileasca de comun acord care luna sa fie la cine, ar fi culmea sa spuna noi judecatorii dorim ca acest copil sa fie in luna august la tata sau la mama de aia ca asa vrem noi. Hai sa nu cadem in derizoriu. Ei stabilesc doar perioadele si sarbatorile asa cum ai spus alternativ ceea ce denota exact spiritul legii de a incerca sa pastreze echidistanta raporturilor si momentelor semnificative ale parintilor in raport cu copilul. Nu faci deca sa reconfirmi exact despre ce in mod normal ma asteptam sa aflu.
Pentru perioada cat un minor se afla in grija unuia dintre parinti indiferent ca este cel care are sau nu custodia este responsabilitatea unica a acelui parinte in fata legii cum anume isi exercita acest drept si aceste obligatii nicidecum fata de celalalt parinte si nu face obiectul vreunui proces. In cazul in care consideri ca drepturile copilului sunt pejudiciate de terta parte, exista procedura clara legala care trebuie urmata.
Cat despre pensia de intretinere este dreptul celui ce o administreaza de a decide modalitatea exacta a administrarii acestei resurse dat fiind faptul ca are in ingrijire unul sau mai multi minori. Putem discuta concret (doar concret) si strict juridic.


Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

nu la genul ala de frustrare ma refer. poi na, deja ai armele depuse in lada, acu de ce te plangi? deja vezi "lupta" pierduta inainte de a incepe, ti se pare ca ai o atitudine de tata care isi doreste intradevar sa petreaca acel timp cu copilul???? o tratezi pe amam copilului ca pe un om, cu sentimente, om ca si tine sau doar ac pe cea 'rea si afurisita si a draq, razbunatoare, care nu te lasa za vezi colilul'? nu tre sa imi raspunzi mie, ci tie
daca tu crezi ca, cu acea prop ai zis totul....no comment, daca ai asa o mare dorinta , de ce nu ai luat un avocat sa faca acelasi lucru pt tine?

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

marius, cate cazuri ai avut in care tatala castigat custodia copilului? Sau tu ca si ceilalti avocati, va lasati dusi de "normalitate"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Tega, cere custodie comuna.
Copilul va putea fi audiat. Va putea fi auzit. Mama nu se va putea impotrivi. Va trebui sa dovedeasca ca ii faci rau copilului si asta intr-un mod incontestabil altfel ti se va acorda imediat si tie custodia.
Dupa care situatia va fi alta. O sa poti avea dreptul sa-l vizitezi oricand. Daca e singur in casa cu bona si aceasta nu-ti deschide usa poti suna la politie imediat. Dupa care poti face sesizari la Protectia Copilului daca nu se respecta dreptul de vizita si intr-un final poti cere mutarea copilului la domiciliul tau tot in conditii de custodie comuna. Ca banuiesc ca daca ajunge la tine tu o sa ai mai multa minte decat mama si nu o sa-ti mai supui copilul la asa ceva.

Pe de alta parte ma alatur lui Marius, poti sa ne spui sentinta fara date personale? Eu nu in mod special dar Marius chiar iti poate da un sfat avizat in privinta asta. Eu pot sa intreb la prietenii care trec prin asa ceva desi nu tin minte ca pe sentinta pe care am vazut-o la ei sa scrie ceva in mod special dar stau cam prost cu memoria.

+24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tega

marius, cate cazuri ai avut in care tatala castigat custodia copilului? Sau tu ca si ceilalti avocati, va lasati dusi de "normalitate"?

Discutam asa la marele general sau concret pe cazul tau?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

si sa o spune:in general avocatilor nu le convine un proces de lunga durata, cu administrare probe, etc. Mai ales unul de divort cu tot ce implica el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Himera... Truica il cheama pe individ, dar la el nu este pronuntat divortul.. Avea ea custodia temporara, a zis sa lase fetele 1 luna in vacanta cu tatal lor (remus Truica), chiar daca nu era obligata prin lege... si facerea de bine....... Acum individul ascunde copii de mama lor
Mai e unul, Eduard Uzunov, tot din lumea mondena, care tot asa a castigat custodia copiilor...tot barbat...si tot cu bani multi...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Conform noului cod civil pensie alimentara se poate plati si in natura. Adica din banii aia ii poti lua hainute, mancare, rechizite tocmai ca sa fi sigur ca beneficiaza copilul tau de ele.
Pe de alta parte scrie clar ca se va stabili suma cu care va contribui fiecare parinte.
Ceea ce mi se pare un plus pentru ca pana acum cel cu custodia putea sa faca orice cu banii si nu se mentiona care e contributia lui.

+24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:


e pt ultima replica a autorului

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput