iar vaccinul... in discutie

iar vaccinul... in discutie | Autor: roxy

Link direct la acest mesaj

http://www.click.ro/news/national/baietel-misca-picioarele-facut-vaccin_0_1265873540.html

am citit azi in ziar acest articol.Este pentru multi doar un articol de ziar peste care trece apoi repede.Dar nu pot sa nu ma intreb ce s-a putut intampla ca un copilas (indiferent care ii sunt parintii, ce sunt ei si unde traieste )sa trebuiasca sa isi distruga viitorul in acest mod.Este doar vaccinul de vina sau sunt si alti factori care impreuna pot duce la asa ceva tragic.
Eu le-am facut la amandoi vaccinurile si recunosc ca la fiecare am stat cu inima in gat urmarind reactiile pana trecea cate o saptamana .
Oare nu se mai poate face nimic pentru acest copil?
Cum se poate ca in urma unui vaccin sa se intample asa ceva.
Poate par deplasata dar chiar m-a miscat acest articol si nu numai el.
E oare doar vaccinul de vina sau vina poate fi si a celor care au facut vaccinul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

eu sunt din olt sincer eu consider ca este vina medicilor aici nu iti dau medici atentie doar daca le bagi mari "atenti" spun din proprie experienta iar parinti acestui copil sunt saraci bunici mei sunt din schitu,eu una nu imi tratez baietelul in slatina am patit-o cu medici mergem in craiova chiar daca e vorba de o simpla raceala la 9 luni am fost cu baietelul internata ca avea pneumonie iar asistenta a venit cu un sirop in seringa care mi a zis sa il dau baiatului la 22 inainte sa adoarma am stiut ca nu i-am dat pana acum ca eram de 3 zile internata si nu i l-am dat apoi vine asistenta la mine si ma intrebat daca i l-am dat eu i-am zis ca nu iar asistenta imi zice "bine ca nu i l-ati dat pentru ca era pentru copilul de alaturi pentru otita" de atunci am prins o frica daca ar fii vaccinurile de vina cred ca ar fii mai multe cazuri eu consider ca este vina medicilor mai ales la cei din olt care vor doar " atentii" si sa li se termine programul sa plece acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Chiar ieri discutam cu dentista si mi-a spus ca era sa o pateasca chiar pe aceeasi tema: a avut ca pacient un baietel, noroc ca s-a laudat el ce curajos e, ca nu-i e frica de anestezie pt ca i s-a facut la scoala si anti-polio si nu a plans. Vaccinul anti-polio fusese facut doar cu o saptamana inainte... Inteleg ca nu este permis nici un fel de alta tratament/vaccin circa 30 de zile dupa efectuarea vaccinului anti-polio si (conditie comuna la toate vaccinurile) copilul sa fie perfect sanatos.

Daca am gresit cu ceea ce am spus, rog un medic sa ma corecteze.

Exista si alte cauze posibile? Vaccin expirat/prost depozitat etc ? Din ce am inteles, acesta injectabil este "mort", deci nu ar trebui sa declanseze simptome de tip polio.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

dana (ch_dana ) ai dreptate,a cum mi-am adus aminte ca dupa vaccinul antipolio ni s-a spus ca nu avem voie sa facem nici un fel de tratament injectabil timp de o luna daca vaccinul e facut intramuscular (nu pe gura).E posibil si asta .Dar nu toti parintii vin stiind asta la spital, ar fi normal ca cei care cu asta se ocupa sa intrebe parintele daca copilul a facut ceva inainte , daca e sanatos (ca asa o simpla consultatie nu stiu cat de buna e )dar un parinte stie daca copilul a tusit, sau are ceva si poate amana vaccinul .Dar atunci cand nu li se spune ei nu au de unde stii.

Mergi la inceput

http://www.youtube.com/watch?v=iv7J9Kbap4o
ce parere aveti despre asemena medici care nu sunt la prima abatere dar ei tot practica in spitale ca medici cati copii trebuie sa mai moara ca sa-i de-a afara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Ilona din pacate la noi se merge pe principiul ...am salvat x pacienti, ce daca mor y , principalul ca x sa fie mai mare ca y.
Nu fiecare pacient e important de sine statator, ci numarul lor in schema de raportare.
Mie asa mi-a spus doctorul la nasterea celui mare, pe care din cauza unor calcule eronate l-a scos mai repede , ca cica a venit timpul, chiar daca nu erau semne, ca apoi sa-mi spuna ca el crede ca mai trebuia sa stea o luna si acum tragem cu probleme .Doctorul nevinovat a spus ca ii pare rau, ca a gresit (lasa ca faci altu ca esti tanara ...cand al meu copil nu se stia daca traieste )si ca pe ziua aia in care nascusem eu a avut x nasteri si un rateu (al meu ).Eu mare proasta habar nu aveam atunci cum e cu stabilirea nasterii ,nu aveam calculator si ma incredeam in doctorul meu ca avea experienta mare ...

Cam asta e .
Iar despre acuzatia de malpraxis la noi e numai cu numele pentru ca ei intre ei nu isi fac rau, se acopera pana iese ca tu esti de vina.

Mergi la inceput

asta asa este pacat ca trebuie sa trtecem si prin astea nu avem medici capabil sa te trateze de o simpla raceala dar de altceva mai complicat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Este f trist, dureros, dar, din pacate, vaccinul antipolio are anumite riscuri, cei drept e f mic procentul, dar exista. Banuiesc ca parintii au ales vaccinul oferit gratuit de stat. Din cate stiu eu, virusii sunt vii, nu sunt vaccinuri cu virusi morti. In cazuri f rare se activeaza boala, posibil copilul sa fie acel 1 la un milion sau care o fi procentul ca nu mai stiu acum. Acum cativa ani, cand eram cu mama in spital, am vazut un caz cu poliomielita, si doctorul mi-a zis ca in ro sunt 13 cazuri de copilasi care au ramas cu paralizie in urma vaccinului antipolio. Eu am ales varianta cu plata, in cazul ambelor fetite, sunt vaccinuri cu virusi inactivi. Din nefericire nu toata lumea isi permite sa cumpere, erau niste zvonuri ca si statul va oferi pe acestea pe viitor gratis, la cea mare am facut la 4 ani de la Glaxo si nu am mai platit, era decontat de stat. Mi-e asa de mila de baietel, cand vad poza ma cutremur. Sper sa aibe o sansa si sa se recupereze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Am vazut o emisiune la tv cu acest caz. Vaccinul era pentaxim, deci cu virusi de antipolio inactivi. Dar s-a facut si antirujeolicul in aceeasi zi, asta nu stiu de care, ca parca nu se mai gasea simplu ci doar ROR. Se pare ca asa e schema. Iar la pentaxim era a patra doza si la precedentele copilasul nu avusese probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Eu stiam ca la vaccinul oral sunt virusi vii, la cel injectabil sunt "inactivati".

Daca s-a facut in aceeasi zi si ROR, e clar...

Later edit: am agsit prospectul, se pare ca se poate administra in acelasi timp cu ROR. Dar, ca la orice alt vaccin, sunt atatia de "daca...", parintii ar trebui sa citeasca prospectele INAINTE sa permita vaccinarea copilului.

Noi am folosit Infanrix si n-am avut probleme deocamdata.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Conform ultimelor stiri, se apre ca problema copilului nu are legatura cu vaccinul. I s-a descoperit o tumora abdominala care va fi operata zilele urmatoare.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput