Cand incepe responsabilitatea in procreere

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

roxy, eu cred ca BlackCat4evR e total de acord cu bird, iar mesajul ei s-a vrut a fi ironic la afirmatiile lui stockholm. Cel putin floricica de la sfarsit asta indica.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Blackcat,
Ia-o mai usurel. Nu are sens ca discutia sa alunece pe o panta nedorita.

Kairis, este problema fiecarei femei cand si daca face copii. Este o decizie personala a fiecareia, decizie pe care trebuie sa o respectam fara a face referire la emotii sau stari mentale.

In nume personal pot spune ca mi-a placut ce a scris Bird referitor la emotii. A explicat ce a simtit ea.
Majoritatea fetelor tinere, necasatorite, la aparitia unei sarcini dezvolta sentimente de teama. Acest sentiment este atat de puternic incat nu mai lasa loc nici unei emotii.
Daca exista sustinere frica poate fi indepartata si atunci pot da frau liber emotiilor.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Blackcat,
Ia-o mai usurel. Nu are sens ca discutia sa alunece pe o panta nedorita.

Kairis, este problema fiecarei femei cand si daca face copii. Este o decizie personala a fiecareia, decizie pe care trebuie sa o respectam fara a face referire la emotii sau stari mentale.

In nume personal pot spune ca mi-a placut ce a scris Bird referitor la emotii. A explicat ce a simtit ea.
Majoritatea fetelor tinere, necasatorite, la aparitia unei sarcini dezvolta sentimente de teama. Acest sentiment este atat de puternic incat nu mai lasa loc nici unei emotii.
Daca exista sustinere frica poate fi indepartata si atunci pot da frau liber emotiilor.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mie nu mi-a placut, dar deloc, cum nu-mi plac oamenii care cred ca detin adevarul absolut.

Nimeni
nu stie ce simte celalalt, doar presupune.

Si in numele libertatii pe care se presupune ca o pretuim, nu avem dreptul sa ne bagam cu picioarele in viata lor.

Ce te face pe tine sa cazi in extaz, pe altul il lasa rece si asa mai departe. Dar continuati, e foarte interesant ce schimbare de imagine si-au tras cei ce fac campanie pro-life, acum baga texte literare, floricele, povesti lacrimogene si orice se poate ca sa atinga inimile sensibile orice doar ca-si atinga scopul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patryss_88 spune:

Cu greu o femeie care nu a facut avort niciodata si ( crede ) ca nu va face va intelege pe cineva care a facut , si viceversa .

Si eu pana sa raman insarcinata spuneam ca daca va fi mai devreme de 27 de ani , voi face avort , insa cand am aflat mi-am schimbat optiunea...de ce e greu de descris in cuvinte , dar a fost alegerea mea.

Ne putem judeca optiunile la nesfarsit si nu facem decat sa ne jignim ...simt eu ca asta se intampla pe aici ...

de gaza mica Luca Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

ce treaba aveti voi cu cele ce decid avortul. nu va afecteaza cu nimic. aveti o atitudine de inchizitori medievali. cine nu e ca voi sau nu simte ca voi e....cah.ba va permiteti sa trageti concluzii despre viata unora doar ca nu simt emotiile voastre. avortul e un drept individual. ca si dreptul de a avea acces la pilule. moral faptul ca se folosesc metode de contraceptie e tot o crima. ca e contra unui ppsibil copil. e contra conceptiei. fiecare pilula fierace prezervativ fiecare sterilet etc A ANULAT din start posibillul copil si fecundarea. morala e abstinenta. asdar mai usor cu criticile la adres celor care nu vor copii. a fi mamma nu e o necesitate. e doar o optiune si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

m-as bucura sa fi interpretat eu gresit mesajul si sa fi fost altul telul lui.
In legatura cu dreptul fiecaruia de a face ce vrea...ok, de acord, ce e borsul meu ? de ce ma bag?
Dar asa cum o femeie se zice ca are dreptul sa nu se fereasca, sa nu utilizeze mijloacele de contraceptie si ajunge sa conceapa un copil...ok, o fi dreptul ei, dar pe copil cine l-a intrebat daca vrea sa fie ciopartit sau nu? Sau el nu are drepturi in ecuatia asta, ci doar femeia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

roxy, chiar eram ironica, pt. am fost cumplit de socata de comparatia cu operatia de apendicita. Eu sunt printre cei care au dat chix cu protectia, fiica-mea e bebe Love plus (oricum, statistica e satisfacatoare, in 14 ani de practica relativ frecventa o singura surpriza...). Dar ce spunea bird, ca a avut o legatura din prima clipa cu bb, asa am patit si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Citat:
citat din mesajul lui BlackCat4evR

roxy, chiar eram ironica, pt. am fost cumplit de socata de comparatia cu operatia de apendicita. Eu sunt printre cei care au dat chix cu protectia, fiica-mea e bebe Love plus (oricum, statistica e satisfacatoare, in 14 ani de practica relativ frecventa o singura surpriza...). Dar ce spunea bird, ca a avut o legatura din prima clipa cu bb, asa am patit si eu.

ma bucur atunci ca nu e chiar ceea ce gandesti.Si putem atunci spune ca ai tras lozul cu surprize dupa ce ai jucat atata vreme la loto nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Cristina C, eu nu tin pe nimeni responsabil, nu este obligatia mea. Obligatia mea este ca ori de cate ori pot, sa pun lucrurile intr-o anume perspectiva. In rest e alegerea fiecaruia, buna sau rea. Bineinteles nu uit niciodata ca binele meu poate fi raul altuia si viceversa. Nu sunt intr-atat de inteleapta incat sa generez umia bine-uri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Pe de-o parte m-am amuzat teribil: ce viziune plastica - troll! Nu uitati ca trolul exista numai daca cei care se sfasie exista. Ca atare, va intreb de ce va sfasiati intre voi? Ce este atat de inflamator, altceva decat reactiile voastre? Voi sunteti cele ce imprimati emotii flamboiante lucrurilor pe care le cititi. Ati putea la fel de bine sa le cititi si sa le rumegati si de postat sa postati ceva decent. Lucru pe care multe din voi l-ati uitat sau pentru care optati in mod constient.

Pe de alta parte imi pare asa de rau de unele posturi. As fi preferat ca pe acest topic sa fie cat mai putine comentarii. Sa se gandeasca lucrurile mai mult sa se actioneze si sa se vorbeasca/scrie mai putin. As fi preferat sa existe compasiune pentru cele ce iau anumite decizii, care nu sunt in concordanta cu parerile noastre personale (indifierent care e parerea). Lumea nu intelege ca noi suntem cei de definim normalul: majoritatea este pro avort, asta e normalul din acest prezent. Eu trebuie sa respect normalul din prezent, dar asta nu inseamna ca trebuie sa tac si nu inseamna nici ca restul trebuie sa ma reduca la tacere.

Un lucru pe care l-am constatat zilele astea: lumea vorbeste de cat de imorali sunt unii si altii (aia intotdeauna, nu eu!), de revenirea la niste standarde de moralitate. Uite ca, dormind, ne-am trezit intr-o lume in care nu mai gasesti ceva moral asa usor. Noua moralitate este vechea imoralitate. Lumea traieste dupa niste standarde imorale pe care le considera normale. Atunci de ce va simtiti dezgustati de clasa politica, de cei care arunca gunoaie pe jos, ce cei care injura, scuipa, violeaza si omoara? De ce va dezgusta normalul din ziua de azi pe care eu, tu, noi il facem? Si il facem pentru ca fie dormim, fie ca ne sustinem punctul de vedere in mod violent, fie ca il practicam in mod activ.

You've got the world we deserve! This world is who we are!

The Prime Minister of the Tang Dynasty was a national hero for his success as both a statesman and military leader. But despite his fame, power, and wealth, he considered himself a humble and devout Buddhist. Often he visited his favorite Zen master to study under him, and they seemed to get along very well. The fact that he was prime minister apparently had no effect on their relationship, which seemed to be simply one of a revered master and respectful student.

One day, during his usual visit, the Prime Minister asked the master, “Your Reverence, what is egotism according to Buddhism?” The master’s face turned red, and in a very condescending and insulting tone of voice, he shot back, “What kind of stupid question is that!?”

This unexpected response so shocked the Prime Minister that he became sullen and angry. The Zen master then smiled and said, “THIS, Your Excellency, is egotism.”

Off topic:
Cineva spunea ceva de destainuiri despre mine si ca m-am dat la fund. Poate o fi fost ironica, poate nu, ma lasa cerebrala (ca sa zic asa) in continuare. Am avut nevoie de ajutor in acele momente si l-am primit. Nu am fost nici deplasata nici extravaganta. Cine a avut de invatat de acolo a invatat. Apoi ce legatura o avea respectivul post cu topicul nu stiu, ma rog o fi cineva acum pe site care are nevoie de ajutor si ii prinde bine sa citeasca ce am scris.

Mergi la inceput