Cand incepe responsabilitatea in procreere
Raspunsuri - Pagina 6
corap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaP Ati putea la fel de bine sa le cititi si sa le rumegati si de postat sa postati ceva decent. Lucru pe care multe din voi l-ati uitat sau pentru care optati in mod constient. Pe de alta parte imi pare asa de rau de unele posturi. As fi preferat ca pe acest topic sa fie cat mai putine comentarii. Sa se gandeasca lucrurile mai mult sa se actioneze si sa se vorbeasca/scrie mai putin. |
iaca unde statea autoritatea morala. sedea pe un piedestal si arunca coji de seminte.
(daca preferi mai putine comentarii, fa-ti blog. forumul e un loc unde lumea discuta, nu unde isi inhiba comentariile ca vine OanaP sa isi expuna inalta, absoluta & irefutabila ei tinuta morala).
Oricum eu stiu o zicala mult mai putin zen, dar mult mai regulamentara (in sensul ca-i in limba romana). implica un nebun, mai multi intelepti si-o piatra.
andata spune:
Evident ca exista metode contraceptive dar ele nu te protejeaza 100%. Mezina mea asa a venit pe lume, pt ca foloseam prezervativul, iar cand am nascut mai era o mamica de 39 de ani care luase contraceptive (culmea, le luase si vreo 2 luni din sarcina, pana si-a dat seama). Pilulele mie nu mi-au facut bine. Si cum aveam 2 copii deja mari, oricum nu ne mai gandeam la inca unul.
Reactia tuturor din jur a fost f simpla: de ce nu avortezi? Inclusiv asistenta care mi-a luat sange pentru primele analize.
Pentru mine, avortul nu a fost o optiune, desi as fi avut atatea motive, insa nu as putea niciodata sa dau cu piatra in femeile care fac un avort. Ele raspund in fata lui Dumnezeu si a propriei constiinte. Nimeni nu vine sa le creasca micutul daca aleg sa nu avorteze.
E frumos sa te gandesti ca esti o persoana deosebita, ca nu ai putea sa faci avort, ca femeile alea sunt pacatoase ca isi omoara copiii. Si daca i-ar aduce pe lume si i-ar parasi? Ar fi pacatul mai mic? Sau daca i-ar pastra dar i-ar chinui?
Eu nu pricep de ce totul ar trebui sa fie alb sau negru, atunci cand viata are atatea nuante de gri!
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Tutu land
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
OanaP spune:
Corap, care este valoarea adaugata a comentariului tau? La asta ma refeream cand spuneam de mai putine comentarii. Esentialul.
corap spune:
si-acum hotul striga "hotii!"
(si valoarea adaugata a comentariului tau din care am citat este pe undeva pe la zero, asa ca nu-ti mai arunca ochii peste cap, ca macar remarca mea era, dupa cum am spus, regulamentara)
Mik spune:
Oana, inca o data, citeste ce ai scris in primul post si macar schimba titlul topicului :
In ultimul timp ma tot lovesc de responsabilizarea rasei umane in ceea ce priveste aducerea pe lume a copiilor. Marea majoritate a celor prinsi in aceasta discutie iau in considerare ca ultim punct de responsabilizare momentul in care mai poti lua o decizie de a aduce sau nu pe lume copilul, adica momentul avortului. Pana in acel moment esti considerat ca persoana responsabila. |
Responsabiblitatea conceptei o au cei doi parteneri, excludem cazurile de viol si copii facuti la betie.
Si nu pot intelege fraza asta :
In ultimul timp ma tot lovesc de responsabilizarea rasei umane in ceea ce priveste aducerea pe lume a copiilor. |
Esti biolog/antropolog/sociolog ?
andacos spune:
citat din mesajul lui corap si-acum hotul striga "hotii!" (si valoarea adaugata a comentariului tau din care am citat este pe undeva pe la zero, asa ca nu-ti mai arunca ochii peste cap, ca macar remarca mea era, dupa cum am spus, regulamentara) |
Yo-s cu sarurile-aproape!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mik Si nu pot intelege fraza asta :
Esti biolog/antropolog/sociolog ? Mik. |
Daaaaa....fraza aia m-a dat pe spate,de asta stau cu sarurile la-ndemina,sa pot da un prim ajutor la nevoie!
Asa m-a luat o stare de greatzaaaaa!!!!!Si nu-s insarcinata,va spun cu mina pe inima!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
OanaP spune:
Titlul este corect. Vreti unul mai academic? Cand incepe Responsabilitatea in procesul procreerii? Va suna mai bine? Nu am pus niciodata in discutie cine este responsabil, ci de cand incepe responsabilitatea. Responsabilizare nu exista in DEXonline. Am preferat sa folosesc un furculision (ca nici asta nu exista in DEXonline) si sa fiu infierata pentru un cuvant care nu exista, dar nici raspunzator nu am vrut sa folosesc, pentru a nu da conotatii negative. Oricum mintea v-a dus tot acolo.
Cat despre partea legata de specilitate, cand de ex. intr-o situatie de dupa cutremur, zaci printre daramaturi si cineva care a facut cursurile de prima ajutor vine sa te ajute, tu ii spui ca daca nu e doctor cu pregatire in acordarea primului ajutor, nu ai nevoie de el. Probabil vei inspira propriile saruri. Sunt sigura ca o sa iti fie suficient.
Mik spune:
citat din mesajul lui OanaP Titlul este corect. Vreti unul mai academic? Cand incepe Responsabilitatea in procesul procreerii? Va suna mai bine? Nu am pus niciodata in discutie cine este responsabil, ci de cand incepe responsabilitatea. Responsabilizare nu exista in DEXonline. Am preferat sa folosesc un furculision (ca nici asta nu exista in DEXonline) si sa fiu infierata pentru un cuvant care nu exista, dar nici raspunzator nu am vrut sa folosesc, pentru a nu da conotatii negative. Oricum mintea v-a dus tot acolo. Cat despre partea legata de specilitate, cand de ex. intr-o situatie de dupa cutremur, zaci printre daramaturi si cineva care a facut cursurile de prima ajutor vine sa te ajute, tu ii spui ca daca nu e doctor cu pregatire in acordarea primului ajutor, nu ai nevoie de el. Probabil vei inspira propriile saruri. Sunt sigura ca o sa iti fie suficient. |
Mda, n-ai argumente si atunci :
- sau insulti gratuit
- sau o tii in exgerari ieftine si fare legatura cu subiectul
(rog moderatorii sa ia masuri pentru referinte foarte putin magulitoare la adresa participantilor la discutie)
OanaP spune:
O sa ma opresc aici pentru ca subiectul deviaza prea mult.
INSÚLT#258;, insulte, s. f. Cuvânt sau fapt#259; injurioas#259; la adresa cuiva; ofens#259;, jignire, injurie
Ma intreb unde o fi oare injuria, ca deocamdata eu am primit o remarca ce as putea-o incadra in categoria ofensatoare (care ma lasa rece): Hotul striga hotii.
Raspunsul dat este probabil mult prea subtil pentru a fi inteles de toata lumea. Nu am de gand sa il detaliez. Totusi subliniez ca daca ti se pare ieftin, este pentru ca este ieftin pentru tine. Tu esti cea care nu ii da importanta. Este perspectiva ta, la care ai dreptul. Si nu te fortez sa ti-o schimbi. Pe de alta parte nu ai dreptul sa generalizezi perspectiva ta si sa o impui altora. Sunt oameni care gandesc cu mintea lor, nu au nevoie de interpretarea ta, la fel cum nu au nevoie nici de interpretarea mea.
Lucrurile vor veni de la sine, vor evolua. Mai importat este sa ne iubim copii nascuti si/sau nenascuti. Asta era mesajul si nu cred ca este ceva deplasat, injurios sau denigrator.
Am rabdare, cuvantul modeleaza. Mai ginditi-va!