Bebe si teroarea spalatului pe dinti - ce sa fac ?

Bebe si teroarea spalatului pe dinti - ce sa fac ? | Autor: AlinaEmi

Link direct la acest mesaj

Bebe are 1 an si 10 luni. Seara de seara acelasi scenariu.... mami vine cu periuta, bebe fuge, mami incearca sa-l convinga, perie dintii papusilor, bebe nu e convins..... tati il ia pe bebe si il imobilizea cumva si incepe sa-l perie de zor, bebe urla, se zbate, uneori scapa si fuge.... tati dupa el, mami pleaca din camera ca nu mai suporta urletele... si tot asa...

Zau ca nu stiu ce sa mai fac... cand era mai mic si il periam cu periuta de silicon, o perioada la inceput a suportat mai bine, uneori chiar il distra si molfaia si singur periuta aia. Apoi nu a mai vrut sa stea si daca insistam musca zdravan. Ca sa nu ramaneam fara degete am trecut la periuta normala de copii.
Acum ramane uneori nespalat complet pe dinti pt. ca cateodata se prelungeste prea mult circul.... Aveti vreun sfat ?? n-as vrea sa ajunga traumatizat de spalatul pe dinti..... Alti copilasi la varsta asta cum se manifesta ??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

zic asa: tati sa nu il mai imobilizeze pe bebe cateva zile, dar voi sa va spalati pe dinti in fata lui, si explicandu-i cat de bine este spalat pe dinti, ca dintii spalati sunt dinti puternici ptr a musca din....(ce ii place lui sa mamance) si cateva scenarii de gen.
si schimbata actuala periuta, cu una noua, pe care bebe sa o aleaga in magain si eventual sa se joace prin casa cu ea.

SUCCES!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihnea_BB spune:

Al meu venea in baie mereu cand ne spalam pe dinti...si azi asa , maine asa pana a vrut singur. dar tot mai face si acum mofturele, ca el de fapt vrea sa pape pasta de dinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Nu mai imobilizati copilul, in felul acesta eu sunt convinsa ca nu se va spala niciodata pe dinti de bunavoie... Cum spune Lulu77, exemplul vostru plus beneficiile, explicate pe interesele lui

Ex. nostru: sotul meu nu a fost invatat in familie cu spalatul pe dinti. In consecinta, dantura lui (combinat probabil cu o predispozitie genetica) a fost varza pe la 20 ani. In urma cu 3 ani si-a pus din nou lucrare dentara, iar cand a avut loc gol in gura (cat a umblat pe la dentist) i-a aratat lui Denis si i-a explicat ca e din cauza ca nu s-a spalat pe dinti cand era copil. Si copilul a retinut ideea. Nu spun ca se spala pe dinti fara sa-l trimit (chiar m-ar ingrijora daca ar face-o ), dar nu protesteaza niciodata. Singura chestie e ca uneori vrea 'sa-l spele mama' si mama se executa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

alina, bebe al tau e mic, dar totusi destul de mare cat sa inteleaga anumite chesti, asta apropo de retinut si ex nataliei, eu sunt fan emisiunea lui Dr Oz, si sambata sau duminica, nu mai retin exact, era in reluare. si era o emisiune exact despre ingrijirea danturii, si arata o limba imensaaaa si o periuta de dinti la fel de mare, explica cum trebuie sa ne spalam si mai ales ca trebuie sa spalam si limba ptr ca se depun f multe bacterii si pe limba.
al meu copil ma intreba ce este cu limba si periuta aia asa mare, si i-am spus ca domn' dr ne spune sa ne spalam des pe dinti si limba sa nu ne imbolnavim, bla, bla...de atunci isi spala singur si limba, chiar insista
intotdeauna exemplul este cel mai bun si functioneaza perfect in cazul copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

metoda voastra e gresita, bb asociaza spalatul pe dinti cu imobilizarea si spalatul dintilor cu forta.

lasati-l in pace o perioada.

fetita mea a fost motivata sa accepte spalatul pe dinti pentru ca vedea pe bebetv (acum ducktv) cum personajele se spala pe dinti seara inainte de culcare.

poate bb este acum in plina eruptie dentara si nu suporta atingerea periutei (nu mai stiu daca la varsta asta sunt programati sa iasa ceva dintisori)

ca sa nu-l lasati nespalat pe dinti, incearca sa folosesti un tifon infasurat pe degetul tau, sa-i cureti usor dintii si sa-i masezi gingiile (cati dinti are, de fapt ?)

pasta de dinti nenedent baby are un capacel de silicon, ce se poate pune pe varful degetului, uite aici cum arata :
http://www.oralfarm.ro/m-157-Igiena_orala_copii-414-NENEDENT_BABYPASTA_DE_DINTI_PENTRU_BEBELUSI+PERIUTA_TIP_DEGETAR.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Poate va fi mai usor daca ii luati o periuta haioasa. Fiica-mea a avut cu printese acum are un cu Hello Kitty care se aprinde si lumineaza un minut iar ea se freaca pe dinti pana se stinge luminita.
Exista si pentru baieti cu diverse personaje.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

La virsta pe care o bebe este mai important sa-i creezi deprinderi sanatoase decit sa incerci sa-l speli cu forta in fiecare seara pe dinti.
In experienta noastra, ajuta mult exemplul personal- eu si Maya ne spalam impreuna pe dinti de cind era de virsta bebelui tau, si niciodata cind nu a avut chef de spalat pe dinti nu am insistat. Am lasat-o inclusiv sa ma spele me mine pe dinti...Acum are 5 ani si patru luni si nu are nici o carie (se spala singura pe dinti dimineata si seara, sub supravegherea mea, uneori o mai "ajut" si eu, ca sa fiu sigura ca o faca OK).

Nu uita cum se spune "vorba dulce..."

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

1. Copilul nu trebuie fortat.
2. Puterea exemplului: toti 3 la baie, va spalati impreuna. Daca el nu vrea, doar se uita la voi. O zi, doua, trei, cat e cazul.
3. Nu mai poate manca ce ii place lui, dulce, pentru ca acel dulce se va lipi de dintisori si va face gaurele care-l vor durea (asta ii spui tu lui).

Am cam repetat ce au zis si fetele pe aici
Dar asta am facut noi cu fata noastra.
Dimineata suntem toti 3 la baie, ne calcam pe picioare, dar ne spalam impreuna pe dinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Fetita mea se distra foarte mult cand o spalam pe dinti, de pe la 8 luni pana pe la 1 an si cateva luni, nu-mi amintesc exact cate...Seara daca credea ca eu am uitat imi amintea facand gestul de a-si freca dintii cu degetul
Ei, dar la 1 an si cateva luni (vreo 5-6?...) n-a mai vrut, brusc...am incercat cateva zile (fara s-o tin cu fortza insa) si cand am vazut ca nu vrea, am lasat-o in pace!
Pur si simplu n-am mai spalat-o pe dinti o luna, de nu mai mult, ce mare branza? Adica ce era sa fac?
Dupa perioada asta mai lunga am zis "ia sa incerc din nou"- si spre mirarea mea, a acceptat. Asa brusc cum a apucat-o si neacceptatul. Si de-atunci e incantata de operatiune, si daca se trezeste prost-dispusa (ca o trezesc eu, pentru gradi:() cand ajungem in fatza oglinzii e mega fericita, ca urmeaza spalatul pe dinti.
Pe scurt, cred ca 70% dintre copiii pe care ii stiu eu (in realitate sau din mediul virtual) au trecut prin faza asta, la unii a tinut mai putin, la unii mai mult. Isi revin ei singuri la un moment dat. Lasa-l in pace macar cateva zile.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

Mersi mult fetelor. Am sa incerc cu puterea exemplului si o sa-i dau si pauza o perioada. O sa-i iau si o periuta mai haioasa (unde gasesc periuta cu luminita ?) Totusi nu uitati ca nu are nici 2 ani asa ca explicatiile prea multe nu cred ca vor da mari rezultate dar o sa incerc.

Corina, periuta Nenedent am folosit-o pana acum o luna dar cum am zis.... musca de ramai fara degete, de asta am trecut la periuta normala de copii.

Si are si 16 dinti (fara ultimele masele) de asta am tot insistat noi...

Daca mai aveti idei ... va mai astept

Mergi la inceput