Bebe si teroarea spalatului pe dinti - ce sa fac ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

intelege, stai linistita
copii inteleg multe, noi, adultii, avem senzatia gresita ca nu inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

De acelasi circ aveam si eu parte numai ca eu nu-l imobilizam,dar il spalam mai cu voia lui,mai fara voia lui, pana cand am obosit si i-am dat periuta in mana sa se spele singur. si s-a spalat,ba i s-a parut tare interesant.Acum cere periuta sa se spele si nu accepta sub nici o forma sa-l spele cineva.(deh,eu as mai vrea sa-l spal eu ca sa-l spal cum trebuie)
Ah si eu m-am dus cu el in magazin si si-a ales singur periuta.Nah,se simt si ei importanti asa..si chiar sunt!
Succes,

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Da, exact:)
Da-i copilului periuta in mana. La inceput o sa o molfaie, doar o sa suga periuta dar, cu timpul, va incepe sa se spele.
Spalatul pe dinti trebuie sa fie o placere,nu o corvoada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Fiul meu se spala dimpreuna cu tata-sau la baie si fac intrecere de care scuipa mai mult, mai dens, mai colorat. Cand era mai mic - acum e foarte mare, are 3 ani jumate - tata-sau il spala pe dinti si-i tinea mana caus ca sa-l invete sa scuipe. Se distra grozav cand ii vedea mana imbalosata.
Are o colectie de periute vechi cu care sterge rotile masinutelor si abia astepta sa se toceasca urmatoarea ca s-o bage la smotru.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu inventasem un cantecel si ii periam pe ritm. Cand spalam incisivii era un ritm, cand ajungeam la masele se schimba. Aici tine de imaginatia ta. Transformasem ritualul de spalat dintii intr-o distractie. Pasta sa nu fie cu menta. Marea majoritate a picilor nu suporta menta cand sunt mici (pisca putin).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chichineata spune:

noi avem pasta de dinti cu argila..este foarte buna si natura.

daria intai se spala singura pe dinti si pe urma mai insist eu....dar nu comenteaza. i-am pus paharel cu apa langa ea si gata. de cand a fost mica i-a placut...caci i-am luat un set de 3 periute si le-a tot molfait pe aleala inceput.

pe urma i-am pus un filmulet cu joculet de la Piticlic, cu un baietel cu dintii negrii, si plangea ca-l dor si asa a inceput sa ceara singura sa se spele seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Draga Alina,

Eu te inteleg f bine fiindca si la noi spalatul pe dinti a devenit un razboi. Si, spre deosebire de celelalte fete, eu chiar nu imi permit sa il las in pace pana isi revine fiindca fiu-meu are coloratii (niste pete negre pe dinti), inca nu-s carii, dar se pare ca se pot transforma in carii. Am dus razboi incluzand fortat (am renuntat dupa 2-3 incercari), santajat, spalat in pat etc.

La noi n-a functionat simpla putere a exemplului, il doare undeva ca eu ma spal si eu nu. Ma rog, nici nu i-am lasat prea mult timp sa asimileze exemplul Am inceput in schimb sa il spal in cada, cand ii fac baia de seara. In primul rand ca e mai cooperant atunci, ne jucam cu animalutele din cada si mai dam si cu peria pe dinti. In al doilea rand il distreaza scuipatul in apa.

Pe cand foloseam nenedent si ne spalam in pat, ii faceam avioane cu periuta. Similar cu ce a zis alta mamica despre cantat pe ritmuri. Faceam ca: motocicleta, masina galbena, "masina grasa" (p-asta el a inventat-o), avionul, elicopterul si deschidea singur gurita.

Mi-ar fi si mie de folos un link la filmul cu omuletul cu dinti negri

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

Din pacate nu-l pot spala in cada pt. ca noi abia dupa aia bem laptele de seara. Si nici in pat pt. ca ritualul la noi este ca il pun in pat, ii spun "Tatal nostru" si dupa aia ies din camera (daca as mai sta, risc sa nu mai adoarma)

Oricum, am pus in practica "puterea exemplului" si dupa aia ii dau periuta lui sa se spele singur. Faza e ca ala numai spalat nu se poate numi caci nu ma lasa sa intervin prea mult. Mesteca periuta aia si.... cam atat... Mai apuc si eu sa dau pe cate un dintisor dar greu... Ce fac ? o las asa cu toate riscurile de rigoare ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AlinaEmi
Ce fac ? o las asa cu toate riscurile de rigoare ?

Mamica de Calin 26.11.2009

Da, il lasi asa o saptamana, 2, 3, o luna.. 2 daca e nevoie si nu il mai fortezi. Lucrurile se vor schimba in timp cu rabdare.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

eu nu as lasa copilul nespalat o luna intreaga pe dinti, sub nicio forma.
Nu este normal sa stea atata vreme nespalat. Este suficient cat sa-i apara carii.
Mi se pare chiar mai grav decat sa-l lasi neimbaiat o luna.

Alina, molfaitul e mai bun decat deloc.

Mergi la inceput