Cum il adormim pe bebe

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

al meu baiat a adormit la san pana la 1 an si 5 luni, sau afara in carut cand era f obosit, dar daca eram eu langa el nu adormea decat la san. iar cand era asa mic ca al tau adormea numai pe pieptul meu, si dormeam si eu asa cu el pana amorteam. seara il puneam in patut incet incet, se mai trezea, iar il lua langa mine. cand reincepi munca si o sa stea cu alta persoana, se va obisnui sa adoarma cu cealalta persoana, ca va sti ca nu esti tu. Si daca incepi munca nu inseamna ca trebuie sa-l si intarci, daca mai vrei poti sa-i mai dai dimineata si seara in continuare san, depinde cm vrei tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xania spune:

Citat:
Si daca incepi munca nu inseamna ca trebuie sa-l si intarci, daca mai vrei poti sa-i mai dai dimineata si seara in continuare san, depinde cm vrei tu

Sigur nu vreau sa-l intarc nici nu ma gandesc la asa ceva. As vrea sa-l alaptez macar pana la 1 an.
O sa-i fie greu piticului cand o sa se vada singurel ... dar seara si dimineata vor fi momentele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Mersi, Cris-kim, felicitari si tie, sa ne traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui xania

Sper sa fie din ce in ce mai bine ca sa-mi doarma in brate pana la 18 ani nu concep

Pai atunci arunca-l si ia-ti unul care sa nu fie defect si sa potriveasca cu 'conceptiile' tale.

Io te luai usurel ca m-am gandit c-oi fi o mama dezesperata in cautare de ajutor (cum eram eu acum ceva timp), nu cineva care concepe sau nu concepe diverse conceptii.

Ca daca-i vorba despre conceptii, apai sa stii ca ale tale nu-s prea largi. Copilul tinut in brate si caruia i se ofera tot sprijinul de care are nevoie (de catre mama, care nu-si bate capul cu conceptii, concepte si notiuni, ci are grija de esential) va fi primul care se da jos de-acolo, tocmai pentru ca e sigur pe el si pe mama (sau pe cine are grija de el).

Are 5 luni, nu 5 ani, for crying out loud. Normal ca vrea sa doarma la san, normal ca nu vrea sa fie abandonat, normal ca doarme-n brate, normal ca ca-i devreme sa te gandesti la scos mese de lapte.

Doamne, iarta-ma! (ca m-am enervat o tzara, nu de altceva)

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
citat din mesajul lui xania

Sper sa fie din ce in ce mai bine ca sa-mi doarma in brate pana la 18 ani nu concep

Pai atunci arunca-l si ia-ti unul care sa nu fie defect si sa potriveasca cu 'conceptiile' tale.

Io te luai usurel ca m-am gandit c-oi fi o mama dezesperata in cautare de ajutor (cum eram eu acum ceva timp), nu cineva care concepe sau nu concepe diverse conceptii.

Ca daca-i vorba despre conceptii, apai sa stii ca ale tale nu-s prea largi. Copilul tinut in brate si caruia i se ofera tot sprijinul de care are nevoie (de catre mama, care nu-si bate capul cu conceptii, concepte si notiuni, ci are grija de esential) va fi primul care se da jos de-acolo, tocmai pentru ca e sigur pe el si pe mama (sau pe cine are grija de el).

Are 5 luni, nu 5 ani, for crying out loud. Normal ca vrea sa doarma la san, normal ca nu vrea sa fie abandonat, normal ca doarme-n brate, normal ca ca-i devreme sa te gandesti la scos mese de lapte.

Doamne, iarta-ma! (ca m-am enervat o tzara, nu de altceva)

Draga Mihaela, hai sa nu ne enervam gratuit caci poate nu ai prins ceea ce am intrebat eu de fapt.
Faptul ca am spus ca nu-l tin in brate pana la 18 ani a fost in spirit de gluma caci daca am lasat impresia ca nu-l tin in brate ... sa fim seriosi ... inclusiv dau cu aspiratorul cu el, il tin brate pentru ca mandrul vrea si el sa contribuie si-i curios de nu mai poate (iar asta a fost un mic exemplu).

Iar ca sa restrangem topicul si mai mult si sa inteleaga toata lumea ce punct vreau sa ating, de fapt intrebarea e cum il faci sa asocieze patutul cu somnul?

Cat despre conceptii ... cred ca tragi concluzii pripite ...

Legat de masa nu vreau eu sa-i scot mesele de lapte ci doctorita mi-a spus ca in scurt timp mesele de lapte (mai putin cele de seara, noapte si dimineata)vor fi inlocuite de cele diversificate si ma intrebam cum se desfasoara mai exact procesul...

Asa ca hai daca putem contribui cu pareri constructive sa o facem ...

Multumesc,
Xania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Xania, procesul se va desfasura absolut natural, dupa cum va vrea copilul tau. Lasa doctoritza in pace, treaba ei e sa-si dea cu parerea/vindece boli, dar cu siguranta nu stie mai bine decat copilul tau CE si CAT va dori el sa manance, si nici nu-i treaba ei, de altfel. Ca spune ca "in curand va inlocui o masa de lapte cu una diversificata" astea-s bla-bla-uri din carti de 2 bani, de parca toti copiii ar trebui sa urmeze un algoritm si la exact X zile de la inceperea diversificarii va renunta la 1 masa la san, apoi la alte X zile se va intzarca etc- aiureli!
Mie mi se pare prea devreme inceputa diversificarea la 5 luni, dar ma rog, sa zicem ca baietii sunt mai mancaciosi, daca el e incantat, o fi bine.
Fata mea n-a acceptat nimic in afara de lapte matern pana la aproape 8 luni; de spuneam asta dnei dr. de familie, haoleeeu, cred ca o intzarca ea fortzat:))), o baga la analize, ma facea cu ou si cu otzet ca nu-i var mancarea cu fortza pe gat...da' ce trebuia ea sa stie atatea? Cata vreme fata crestea cum trebuie, era vioaie, fericita, ce sa fac io daca toata ziua vroia numai sa suga? (normal ca uneori ma lua amocu', ma intrebam de ce a mea nu casca pliscul ala cand vede bunatate de piure de fructe etc dar pana la urma asta a fost, n-am avut decat sa ma resemnez).
Ca sa nu mai lungesc pelteaua, eu zic ca un copil suge cand vrea, daca maica-sa e disponibila, indiferent de cat de diversificat e. Iar retzetele alea cu "acum inlocuim masa de dimineatza, acum aia de pranz, acum mancam la 4 ore etc" mi s-au parut mereu si absurde si complicate; la ce sa-mi bat capul cu ora X, cantitatea Y, scos mese de lapte etc cand totul poate fi simplu si fara stres de nicio parte?

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Xania pt toata lumea de aici binele copilului primeaza. De aceea multe fete sunt usor ironice gandindu-se ca tu incerci sa pui binele tau(comoditatea) pe primul plan.
Eu nu cred asta...cred doar ca te grabesti un pic sa-l vezi mare pe bb mic

uite eu am scris un program al copilului de pe la 9 luni.
Deci ...nu e cazul vostru inca dar asa ca idee... daca esti curioasa.

ora 7 lapte
09 mar cu biscuite
11 lapte
13-14 supa (depinde cand se trezea)
16 lapte
18 suc de legume
20 piure de legume
21-21,30 lapte
noaptea lapte la cerere.

nimic din tot programul asta nu era batut in cuie. Daca nu vroia sa manance cand se trezea nu insistam...il mai lasam o jumatate de ora si incercam iar...daca era foame mai des ii dadeam mai repede...
cantitatile de mancare supa, suc, piure erau micute. in functie de cat am vazut eu ca mananca el fara sa-l fortez. daca nu vroia supa decat 3 lingurite atat ii dadeam...
la mine de exp cat am incercat nu am reusit sa-i scot laptele de dinainte de culcare. desi dr ma certa mereu...
si acum la aproape 2 ani nu se culca daca nu ii dau si un pic de lapte.
nu pot sa las copilul sa urle intr-o veselie ca sa fie dr mea fericita ca e pacientul ei in tipare...
ei bine nu e in tipare! dar adoarme fericit!
astfel incat, ma doare in cot de tiparele ei...

Mergi la inceput

Multumesc Ilinca si Ela pentru mesaje.

Da, m-am ganditi si eu la un moment dat ca lumea ar putea sa ma asocieze cu o mama ce nu are chef sa se ocupe de bebe, eh, ce sa-i faci, riscurile comunicarii in scris.

Am inteles mesajul cu diversificarea ... eram si eu prinsa in iuresul noutatii . Oricum ma bucur ca lucrurile merg bine si puiul e mancacios.
Doctorita mi-a dat o schema si niste idei orientative si din cauza asta m-am simtit dintr-o data in ceata .

Legat de asta as mai avea o intrebare pentru cele ce s-au intalnit cu asa ceva. Cum spuneam in mesaje anterioare, in ianuarie revin la munca. Nu vreau sa il intarc dar as vrea sa fac ceva ca pana atunci sa-mi scada lactatia din timpul zilei. Eu m-am gandit ca in maxim 2 saptamani lucrul asta ar trebui sa se intample. Oare asa e?

Multumesc,
Xania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinueliza spune:

nici pe burtica nu doarme?ca si al meu facea la fel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dinueliza

nici pe burtica nu doarme?ca si al meu facea la fel.

Pe burta plange .... la san e fericit. O sa mai adormim asa inca vreo luna dupa care fortati de imprejurari va trebui sa gasim alta "tehnica"

Mergi la inceput