Cum il adormim pe bebe

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xania spune:

Cred ca nu m-am exprimat eu corect ... ma refer la a-l hrani fara san la o masa, doar cu piure de fructe/legume etc ... nu sa il faci sa manance mai putin in decursul unei zile caci nu e in favoarea nimanui.

... si asta in ideea in care doctorita mi-a spus ca treptat vom inlocui mesele de san de peste zi cu mese diversificate iar sanul va constitui masa lui doar seara, noaptea si dimineata. Si la asta ma gandeam, oare cum se va lasa el convins sa nu mai suga daca el suge si pt somn nu doar pt a-si potoli foamea

... recunosc ca devin nostalgica cand ma gandesc ca diversificarea reprezinta intr-un fel inceputul intarcarii ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorelraul spune:

la mine e primul bebe am 22 de ani si din prima clipa de cand mi lau dau de la spital il tin langa mine doarme cu mine in pat acum are 3 saptamani pe 21 face o luna odata la 3 ore se trezeste mananca si adorme inapoi,gresesc cal tin cu mine-n pat?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viorelraul

la mine e primul bebe am 22 de ani si din prima clipa de cand mi lau dau de la spital il tin langa mine doarme cu mine in pat acum are 3 saptamani pe 21 face o luna odata la 3 ore se trezeste mananca si adorme inapoi,gresesc cal tin cu mine-n pat?

Draga mea, faptul ca tu il tii pe Raul alaturi de tine nu este nici gresit nici corect ci este optiunea ta si a familiei tale. Tu trebuie sa faci asa cum crezi ca este mai bine pentru pui si pentru voi ca familie indiferent de opiniile unora sau altora.

Noi am decis sa nu il tinem langa noi, iar Tudor a dormit in camera lui inca din prima zi cand a venit acasa. Avem interfon si astfel la primul scancet am fost langa el. Faptul ca nu doarme langa noi nu l-a influentat negativ, este un copil vesel, cuminte, atasat ...
Dar iarasi asta a fost optiunea noastra, fiecare stie cum e mai bine pentru el.
Felicitari pentru strumf si crestere usoara!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Viorelraul ,sa-ti traiasca! Bineinteles ca nu gresesti ca-l tii cu tine-n pat , mie intotdeauna mi s-a parut mare patutul pt un nou nascut.Din experienta mea cu 3 copilasi, cu cit copilul e mai lipit de mama si mai bibilit si tinut in brate cit e mic, cu atit va fi mai independent cind va creste. La prima fetita mi-a fost cel mai greu, credeam ca pe veci voi fi prizoniera ei, ca statea numa-n brate si numai la sin si de la 9 luni a dormit totusi toata noaptea si singura-n camera ei si-n patutul ei. A 2-a fetita a fost si mai 'lipitoare' ,nu numai ca dormea cu mine, dar nu voia sa doarma decit cu sinul in gura. Daca i-l scoteam, dupa ce adormea, se trezea si iar ma lua la ros , am zis atunci ca laptele matern e primul drog al omului. Si pina la 1 an a dormit si ea fara pb in patut si fara mine-n camera.

Acuma o am pe a 3-a si e la fel ca celelalte: sta doar in brate, doarme cu mine si tot cu ritualul sinului si, Xania , ca sa raspund la subiect, n-are un program de somn la 4 luni ale ei: nu are decit mici somnicuri iepuresti, se trezeste una doua, pot s-o plimb eu pe-afara kilometri ca, daca ma opresc, se trezeste, nu cred ca putem noi sa le facem un program de somn, isi fac ei cind vor sa-si faca (ma refer, fireste, la bebei asa mici).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui xania

... si asta in ideea in care doctorita mi-a spus ca treptat vom inlocui mesele de san de peste zi cu mese diversificate iar sanul va constitui masa lui doar seara, noaptea si dimineata. Si la asta ma gandeam, oare cum se va lasa el convins sa nu mai suga daca el suge si pt somn nu doar pt a-si potoli foamea

... recunosc ca devin nostalgica cand ma gandesc ca diversificarea reprezinta intr-un fel inceputul intarcarii ....

de obicei atunci cand copilul ajunge sa bea lapte numai seara si dimineata...este in jurul varstei de 1 an. Tot at el numai are decat un singur somn pe zi. Sau 2 in reprize mai mici. Depinde de el.
Totul se va intampla natural...copilul singur iti va spune ce masa sa scoti si cum sa faci.
La mine de exp desi dr a insistat de pe la 7 luni sa-i scot laptele de noapte nu am reusit pana la 1 an si 2 luni pt simplul motiv ca el nu a vrut. Pana nu ii dadeam laptele nu se culca la loc...
de ce sa-mi chinui copilul ...ca asa a zis dr?!
nu orice regula e universal valabila...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya
si, Xania , ca sa raspund la subiect, n-are un program de somn la 4 luni ale ei: nu are decit mici somnicuri iepuresti, se trezeste una doua, pot s-o plimb eu pe-afara kilometri ca, daca ma opresc, se trezeste, nu cred ca putem noi sa le facem un program de somn, isi fac ei cind vor sa-si faca (ma refer, fireste, la bebei asa mici).

De fapt cred ca am intitulat gresit subiectul caci dorinta mea e de a-l invata sa adoarma fara san ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Finn face 2 ani maine si bea cel putin 1 sticla de lapte pe noapte. Iar ziua 2/3 sticle. Cam 1 litru de lapte/zi. Nu mi se pare o problema.

Finn Constantine 15.10.2009 si 12+

Mergi la inceput

Citat:

de obicei atunci cand copilul ajunge sa bea lapte numai seara si dimineata...este in jurul varstei de 1 an.

Multumesc mult Ela pentru raspunsuri. Deci inteleg ca de acum va papa dupa caz fructe/cereale/legume pasate etc iar la final va suge ....
Intr-un fel ma bucur pentru ca tare mi-e drag sa-l am la san, pe de alta parte m-ar ajuta sa nu mai suga in timpul zilei pentru momentul in care voi reveni la birou (ianuarie).

... legat de somn, ca sa revenim la subiectul "fierbinte" in seara asta am avut o surpriza placuta ~ a adormit la mine in brate sugand, l-am pus in patut, a mai supt putin, s-a 'demufat' singur, s-a intors cu spatele la mine si s-a culcat.
Ce drag mi-a fost! Un pur exemplu de cumintenie

Sa speram ca vor fi din ce in ce mai multe momente de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

ma bucur pt tine daca asta te face fericita.
Nu ai de ce sa-ti faci griji inca nu e vb de nici o obisnuinta.
Lasa-l pe el sa dicteze acum cat se mai poate. Sa se bucure de caldura ta. Pana in ian o sa-si faca el singur un program ai sa vezi.
Nu stiu cum sa-l faci sa numai suga insa ca eu ma chinuiam sa-l fac sa suga... ma gandesc ca ai putea lasa niste lapte in biberon...nu stiu, sincer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_kim spune:

ma bucur c-am citit aceste mesaje. imi prind foarte bine. si eu am acum bb de 4 luni care isi face somnul la fel, in reprize scurte, peste zi ma refer. adoarme si el cu sanul in gura si ziua dar mai ales noaptea. inca dormim amandoi. asa a fost si cu al 2lea, si acum doarme fara probleme singur in patul lui desi ii place si in patul "maree". are 2 ani si 4 luni.
katya ai 3 fetite, felicitari, la mine e opusul, trei baieti
sa cresteti cu totii mari si cuminti, frumosi si iubiciosi

Mergi la inceput