Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (56)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gimihaela spune:

'neata! hop si noi pe aici. Am facut o trecere in revista rapida la tot ce s/a scris zilele astea si am si eu cateva raspunsuri.
madutza: eu am pus ceapa rosie sau alba si ardei de mult timp in supita lui david, cred ca de pe la vreo 6 luni si un pic. intotdeauna adaug cateva frunzite de patrunjel cand blenduiesc legumele, iar daca am si marar in casa pun si din asta. Am mai pus uneori si un pic de sfecla rosie, pe care am scos/o cand am terminat de fiert legumele, dar nu prea des pentru ca am inteles ca are efect laxativ.

Roxy: cand am introdus ficatelul David a mancat, dar acum nu prea il mai accepta. Il mai pacalesc daca il combin cu iaurt, dar ciaurtul sa fie in cantitate mai mare decat ficatul k altfel se prinde. de fapt iaurtul este ingredientul magic, daca nu prea mananca ceva, combin cu iaurt si il pacalesc.

Ieri i/am dat mamaliguta cu putina branzica, smantana si iaurt. Nu a fost dat pe spate de incantare, dar a papat un pic.Acum ii pregatesc cartof dulce.

ieri am fost cateva ore afara ca era frumos, soare, dar ne/am intors pe o vijelie, mi/a zburat umbrela ca un balon de sapun, pana pe la etajul doi si dusa a fost intr-un spatiu ingradit. Noroc ca eram la doi pasi de casa si l/am trimis pe socru'meu s/o recupereze. Acum e un pic frigut dar un soare, din casa pare asa frumos.

pup toate fetele si toti fluturasii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ailed_dota

Neatza!
Azi noapte am dormit cu ma putine intreruperi, am luat un aspirator nazal cu baterii care curata super, ideea e ca a inceput sa tuseasca in somn, la inceput mai sec , pe urma mai gros.....la 2 i-am dat un bibe cu ceiutz cald si a ras 100 ml si la 5 jumate un bibe de laptic simplu vreo 120 ml... tot mai caldutz...
ce sa-i dau de tuse.?... bine intrebarea e asa orientativ sa vad ce au astia aici

mami de fete frumoase:

MARIA DANIELA (07.04.2003) si DODO-ANDRA SIMONA (14.03.2011) si de ingeras (2008)

prospan- sirop din frunze de iedera
stodal
sau daca e mai grav, cu recomandarea doctorului - ambroxol ( mucosolvan )

mie mi-au mai dat dr aerosoli cu adrenalina/flixotide

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catank spune:

Citat:
citat din mesajul lui scrish

neatza fetelor!

mada in primul rand felicitari pentru prima zi de gradi a lui cristi ce baiat mare si curajos ai sper sa fie asa si luca despre gustul mancarii, sa stii ca mie pediatra mi-a spus ca e chiar indicat sa pun un praf foarte subtire de sare cand fac supa eu pana acum nu am pus sare deloc, parca nu am curaj, dar ca sa fie gusoasa supa, pe langa morcov, dovlecel, cartof, pastarnac si telina, mai pun frunze de patrunjel, o ceapa intreaga, ardei gras si rosie. astea 3 nu le blenduiesc deloc dar am vazut k schimba destul de mult gustul in bine, atat de mult incat am ajuns sa mananc si eu din ce ii fac lui fara sa simt k e nevoie de sare!

Mami fericita de Luca Andrei 22.03.2011

tocmai pe tine te-am uitat Mereu ma inspir din ceea ce ne scrii. Imi place pediatra ta, mai putin ideea cu sare. Ei...putin nu o fi foc, dar daca putem evita e perfect!
Multam ptr info...!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

neata fete.

Mada, bravo lui Cristinel la gradi, e un inceput super zic eu..de regula prima zi e ok pentru majoritatea, pana inteleg ei care-i treaba. totusi din moment ce abia l-ai luat de acolo inseamna ca lui chiar i-a placut si e posibil sa n-ai probleme nici mai departe. Super!!
Strumpfi, sincer eu regret ca n-am inceput cu legumele...cum am facut si la ceilalti 2..cred ca era mai bine..in ce priveste marul, nici Arsenie nu se omoara dupa el..de fapt are o perioada cand nu prea mai papa nici fructele. Oare chiar are la san asa de mult sa nu-i trebuiasca altceva??/hmm.
roxy si eu am luat de cateva ori tantum, chiar si gravida am supt catevaPoate e mai bine totusi sa iei altceva, cum te-a sfatuit si Happy, mie-mi pare rau ca le-am luat, au si aspartam care-i fff nociv.
Azaz, felicitari pt olitza, ce distantza mica e intre puii tai, cred si eu ca ti-e greu.
Alexina, si eu patesc asa, imi uit plasele prin piatzauneori ma intorc si le recuperez.eu am mancat ieri si alaltaieri placinta cu mere si branza facute de mami. Am mancat in prostie , sa ma saturdintr-aia cu aluat preferata mea, nu cu foi
Ally, ce frumos intri tu sa urezi nb feteloreu niciodata nu dau mesaj de la revedere, dispar ca magarul in ceatza mereu
Miki, ce mai faci, cum e Vladi?Tu ai intarcat fata? Nu retinusem...eu l-as mai tine pana la un an...el nu vrea deloc bibe, i-l mai dau sa se joace cu el, dar degeaba. Apa ii mai dau cu seringa sau cu linguritza..ca sa fie hidratat
lparpala, e o dulcica fiica-ta!!
Andreea mami, ti-am vazut pozele, esti o frumoasa si Rares un grasunel haios foc!

Simona, mami de baieti David, Matei si Vlad Arsenie
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

vlad e bine, azi n-a plans deloc la gradi si nici n-a protestat la imbracat desi ma asteptam sa nu vrea sa mearga ca a venit soacra aseara si eram sigura ca o sa vrea acasa cu ea dar m-a surprins inca o data aseara dansa asa frumos cum a invatat la gradi la dansuri..
am intarcat-o pt ca lapte mai aveam f f putin, iar eu de vreo luna tot bolnava sunt, am luat niste tratamente permise in sarcina inclusiv antibiotice si fara rezultate, in cateva zile recidivau si eram o epava..asa ca am decis sa-mi fac un tratament cum trebuie si sa intarc..am deja cateva zile bune de cand nu-i mai dau
eu inca visez la un al treilea bebe ca sa mai am sansa sa traiesc minunea alaptarii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

astazi este ziua intrebarilor intrebatoare
1. o parere: daca a baut laptic 150ml la ora 7 fara 20 si s a trezit apoi la 9. la 9. 30 ii dau inca o portie de laptic (el ar bea si fructele pe la 11 si uite asa iarasi avem 2 mese la intervale scurte ) sau fructele?? eu m am hotarat sa ii fac fructele cu branzica. o fi bine asa??

2. aproximativ cata branzica puneti la fructe. eu de ex azi am pregatit 2 linguri mari (nici o data nu fac aceasi cantitate!).

3. mamicile de baietei cum mai e putica ?? ati decalotat-o???

4. ce nr mai folositi la pampers?? noi ne trezim in fiecare dimineata uzi la burtica cum el doarme DOAR pe burtica iese pisu..

delia, eu am folosit o singura data sirop humex expectorant 2,5 ml cand tusea era productiva.

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

eu i-as da fructele direct..si eu le fac mai tot timpul cu branzica, dar fac din oki, cred cam din 200 de lapte..iese ceva..
andra bea lp pe la 6-7 dimi si pe urma la 10 fructe cu branzica sau simple

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catank spune:

intrebare intrebatoare?

Cred ca v-am plictisit deja...ca am tot intrebat...

Pot sa incep sa-i faca brinza Ioanei cu lapte de vaca ?

Calitatea -siguranta - nu pot fi puse la indoiala. Dar am voie? Capraru zice ca da! OMS zice ca nu!

Si inca o problema.... spanac, si teci deja pot sa folosesc? deja papam de 2 saptamini supita de radacini ...si as mai intorduce ceva...

Multam anticipat!
p.s. frumnze de verdeata voi adauga si eu, ...sper sa-i placa si Ioanei...ca eu maninc ca o capra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

si acum..Buna dimineata

somleac, multumesc pentru idei, ii voi pune frunze de patrunjel/telina si neaaparat usturoi . Rosie ii pun deja, dar nu bulion, Dau o rie pe razatoare si pun sucul in ciorba la fiert.
Multumim pt cafeluta [cafeluta]

yasmi, nu stiu de ce aveam in minte ca mai bea peste noapte laptic..poate pt ca ai zis tu ca bea mai multe biberoane de lapte..
Si ghetutele Catalinei tot neimblanite sunt...la iarna mai mult ca sigur o sa trebuiasca altele ...si alti banuti

Gradinarul meu, cand s-a trezit si a auzit ca merge la gradi, a sarit din pat, a fugit spre baie sa se spele, iar jos nici nu mai vroia sa manance..isi luase ghiozdanelul si il astepta pe tati la usa sa plece mai repede. Pana la urma l-am convins ca tb sa manace ca sa prinda forta sa se joace la gradi
e acolo un baietel Vladut care plange in tot timpul micutul, sotul il vede dimineata plangand , si ieri era lipit efectiv de usa de la sala si o astepta pe mamica lui...asa mila imi era... nu stiu daca as fi rezistat sa-l vad pe al meu plangand asa...

Don'soara Catalina a papat la 8:30 si acum astept sa se trezeasca din nou

Cozonacelul meu, Cristian Andrei
Buburuza mea, Catalina Ioana

Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati!

ha ha ..o fi numele de vina pt vladutii cei mamosi ?
la noi la gradi sunt cativa copilasi care stau numai la usa agatati efectiv si cand cineva deschide usa sa-si ia plodul ei se agata de tine de picior/pantalon si tipa ..ia-ma si pe mineeeeee... mi se rupe sufletul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

stefy o scumpica mica printesica!!!

mada revin cand am timp sa iti mai pove cum ii fac eu papa lui lucas. cum spunea somleac pun si usturoi, ceapa, frunze telina, patrunjel.
mada, cata mai vrea sa stea locului sau jos?? lucas vrea doar de manute sau in premergator

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

in tarc face scandal daca o pun in fundulet, in picioare tinandu-se de marginea patutului sta un timp...dar cel mai mult ii place pe covor cu jucarii pe langa si cu Cristi. Ieri dimineatata l-a tot cautat cu privirea prin casa Noi nu folosim premergator, mergem doar de manute. Imi place ca nu sta atarnata de manute cand merge, se tine de mine si mainile sunt la nivelul umerilor ei. Calca un pic cu talpa spre exterior..nu pune din prima toata talpa in fata..asta am vazut de cand cu ghetutele, dar cred ca se va invata.
Tu pui deja ceapa in ciorbica? Galbena sau rosie?

Cozonacelul meu, Cristian Andrei
Buburuza mea, Catalina Ioana

Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati!

si andra il tot cauta pe vlad..ma conduce cu privirea in camera lui..iar acum deja s-a obisnuit si cand se face ora 15.00 deja incepe si maraie sa plecam la plimbare sa-l luam..zici ca are un ceas in burtica si ma cronometreaza..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanna16 spune:

ally - da, treaba cu sutienul m-a distrat si pe mine dand timpul inapoi si gandindu-ma...de nascut am nascut fara, dar nu imi aduc aminte unde l-am dat jos in sala de travaliu probabil, caci am intrat cu el

catank - multumim mult de aprecieri si sper sa ai timp ca sa poti intra mai des la cate o barfa mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

Citat:
citat din mesajul lui catank

intrebare intrebatoare?

Cred ca v-am plictisit deja...ca am tot intrebat...

Pot sa incep sa-i faca brinza Ioanei cu lapte de vaca ?

Calitatea -siguranta - nu pot fi puse la indoiala. Dar am voie? Capraru zice ca da! OMS zice ca nu!

Si inca o problema.... spanac, si teci deja pot sa folosesc? deja papam de 2 saptamini supita de radacini ...si as mai intorduce ceva...

Multam anticipat!
p.s. frumnze de verdeata voi adauga si eu, ...sper sa-i placa si Ioanei...ca eu maninc ca o capra

Dumnezeu este autorul sufletului, El m-a binecuvintat cu ...un suflet IOANA
“Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Arsenie Boca

catank , multumesc,raspunsurile sunt:
da, da , da
stiu ce zice oms, dar isi mai schimba parerea... cu branza... ai vazut ce zicea pisuc , ca mai nou nu ai voie albus , miere, lapte integral ca masa, si carne grasa parca...
enzima care provoaca alergia se hidrolizeaza la inchegarea branzei sau cand e iaurt...
eu una as baga dovlecel, le place la toti, poti si spanac si teci, eu i-am bagat si ceapa, si praz si ardei si rosie.... zilele trecute i-am dat 5-6 linguritze de ciorbitza(de la noi) de teci acrita cu aguride de corcoduse, cu bulion adus de la soacra-mea , bio deci, si cu ou batut si i-a placut.. evident nu am pus sare.... ci leustean

mami de fete frumoase:

MARIA DANIELA (07.04.2003) si DODO-ANDRA SIMONA (14.03.2011) si de ingeras (2008)

Mergi la inceput