Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (24)
Raspunsuri - Pagina 16
happymumy spune:
Buna dimineata burtici!
Am si eu o intrebare: la cite saptamini se face morfo de trim III ? Ca as vrea sa -mi fac programare si nu stiu cind exact.
Nu-mi vine sa cred ca vorbiti deja de bagajul de maternitate
, inseamna ca mai avem putin.
Va las, ca am fetita bolnavioara acasa, mai trag cu ochiul mai tarziu.
O saptamina linistita va doresc!
Ghiulten, mami de printesa Ayla (15.01.2004) si
22+ cu alta minune de 
Hai sa-l ajutam pe Bibi sa se faca mare http://viatacudba.blogspot.com/
ALTESA spune:
azi implinim si noi 28 de saptamani ,iar peste 3 zile mergem sa-l vedem pe iubarica mic.
anessi ma bucur ca nu sunt singura care mi-am facut bagajul de la 26 de sapt.
Bagajul meu contine ce am considerat eu ca mi-ar trebuii si anume halat trei sferturi nici gros nici subtire ,pauci de casa,sosete,chiloti sau gogosari de unica ,tampoane extralarge un prosp mare si unul mic pt. bebe,paduri pentru sani ,un sutien mare nu de alaptat mi se par incomode,hartie igienica, pasta de dinti si mai am sa iau camasa de noapte cu nasturi in fata nu pijamale ca am inteles ca ne chemea tot timpul la spalat/curatat si e mai comoda camasa ,ideea e ca o camasa are deschidere si pesusu pentru sani si pe jos pentru....
28+ cu 
Matzaila_81 spune:
Olga, draga mea, sper sa-ti treaca emotiile si sa fie totul ok cu bebe. de fapt sunt sigura ca e totul ok cu bebe.
Fetele, mie nu-mi vine sa cred ca se intampla pe bune. Nu cred ca inca realizez.
Partea buna e insa ca sunt rasfatata din toate partile. Am primit deja cadou carucior 3 in 1 de la niste prieteni care nu-l mai folosesc si e in perfecta stare. Am primit cadita si suport de la colegi, nou noute ca si pijamalele pentru maternitate. Am primit cadou de la niste prieteni hainele de bebe asa ca sunt acoperita cu body-uri si tot ce mai trebuie. O sa primim si cantar si sterilizator si cosulet de bebe.
Noi practic mai trebuie sa cumparam patut si saltea, asternuturi, covor si jucarele si servetele umede, scutece si necesarul de creme.
Sunt o norocoasa ca totusi scapam ieftin.
+24
Matzaila_81 spune:
Uau, asta da un subiect interesant, bagajul de spital, ce ar trebui sa contina si cand sa incepem sa-l facem.
Eu am o idee in mare dar nu am trecut nimic pe o lista sa vad cap coada.
uitasem complet de sutiene pentru alaptat.
+24
adrianaBuc spune:
annesi, eu folosesc la Rebeca produse de baie Klorane-bebe, cremele de la Bioderma, apa terala Avene si cam atat. A! Ai pentru poponet foloseam Bepanthen si Sudocrem.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010, mandra posesoare a 8 dintisori si 2 maselute si un colt ![]()
23+
cu 
anahadasa spune:
Buna tuturor!
Sa stiti ca si eu am inceput sa ma gandesc la bagajul pt maternitate, adica mi-am spalat si calcat camasile de noapte (10 buc, pt ca la cezariana te tine minim 7 zile in spital) si hainele pt bebelusi (body-uri, caciulite si scutece, cate 10 buc pt fiecare, desi sper sa nu stam mai mult in spital, sper sa aiba greutatea normala ). Le-am aranajat in dulap ca sa fie la indemana, urmeaza doar sa le pun in geanta. Incet incep sa mi le adun, pt ca inca ma misc binisor, sunt convinsa ca in ultima luna voi sta mai mult in pat, asa ca le iau din timp… Si nici nu mi se intampla sa uit ceva, daca ma gandesc din timp la toate.
Eu am fost la cursuri pt gravide la prima sarcina, dar nu sunt din Buc, sunt f f f utile pt ca te pregatesc psihic pt ceea ce inseamna nasterea si cand cunosti in amanunt fiecare pas, treci mai usor peste moment. Eu zic sa nu le ratati!
Annesi, eu am folosit produsele de care aminteai, insa puiutii mei n-au fost deloc sensibili. Adica au tolerat orice tip de servetele umede (de la pampers pana la cele mai ieftine), am folosit si pampers de la mai multe firme, le-am spalat hainutele cu detergent normal, de care folosim si pt hainele noastre si n-am avut probleme. Insa stiu cazuri cand copilul n-a tolerat orice fel de produs.
Ana, mami de Darius
(2005), de Sara
(2007) si
de gemeni 
26 +
dr_anca spune:
Salutare burtici!
Da sa inteleg ca numai eu am o mica fotbalista care imi da cu picioarele
. Adevarul ca la prima sarcina intram in panica ca nu o simteam cateodata aproape toata ziua si nu stiam ce sa mai fac sa miste acum no problem-sper sa nu imi faca par alb bebe2.
Bebe3 daca o da Domnul la 33 de ani oricum nu mai avem in familii pe nimeni cu 3 copilasi toti s-au oprit la 2, deci as fi declarata mama eroina.
Sterilizatorul pentru microunde- nu mai stiu cine intreba- se foloseste cu 250 ml de apa 4 min- cuptorul meu e de 1000W. Doar apa de la chiuveta si atat, sterilizeaza aburul ala fierbinte- un fel de autoclav rudimentar
. Solutia de sterizilat de la Chicco se pune in apa rece si se lasa ceva timp, nu stiu nu am folosit- am zis pas la chimicale desi le clatesti e mai safe cu abur.
Am scris cateva impresii din ziua cat am stat in sala de nasteri la IAsi dar le-am stres ca nu vreau sa stresez lumea.
Si asa am inceput ziua cam sangeros
.Dirty job asta e.
O zi faina sa aveti!
Nasterea unui zambet
Mamica de
cuminte
21s+ cu
iulie 2008
dr_anca spune:
Ana eu la IAsi m-am externat dupa nic 72 de ore dupa nastere- care erau obligatorii sa fie tinut bebe sub observatie.
La 19.10 am nascut la 12 ma extrenam dupa 2 zile, la 19 ar fi facut bebe 72 de ore. Deci depinde de dr ginecolog in colaborare cu neonatologul daca iti dau ok poti pleca mai devreme.
La Iasi nu te lasa cu camasa de noapte de acasa si bine fac ca le cam patezi cu sange. Le schimba ei oricat de des vrei, dar de obicei dimineata intreaba.Atunci nu m-au lasat nici cu hainute la bebe doar pampers de acasa si pentru mine lenjerie intima si burtiera +produse de igiena corporala.
Nasterea unui zambet
Mamica de
cuminte
23s+ cu
iulie 2008
happymumy spune:
Anca. eu intrebam de sterilizatorul ptr microunde,merci mult de raspuns
. Da, si eu prefer sa nu folosesc chimicale. Eu inca nu m-am apucat sa spal hainutele ca mi se pare cam devreme, am senzatia ca or sa se prafuiasca pina atunci
, cu toate ca abia astept sa le spal si sa le calc.Cred ca o sa astept pina in decembrie.
Ghiulten, mami de printesa Ayla (15.01.2004) si
22+ cu alta minune de 
Hai sa-l ajutam pe Bibi sa se faca mare http://viatacudba.blogspot.com/