Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 22
roli25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Roli dar la Marc daca imi aduc bine aminte este grupa mare, nu ? Nu sunt acum in grupa pregatitoare copiii. Deoarece in cazul acesta, da, nu exista decat variantele ce vi s-au expus la sedinta. Ei neavand grupa pregatitoare facuta trebuie sa o parcurga undeva, inainte de a fi inscrisi in cl I. |
Lala, Marc anul trecut trebuia sa fie mijlocie si l-au bagat intr-o grupa mare, amestecati de mijlocie si mare. Anul asta e tot grupa mare, dar de fapt cred ca e pregatitoare.
Daca nu venea legea asta, eu vroiam sa faca si anul viitor gradi si sa mearga in clasa I la 7,3. Acum, n-am incotro si tb sa mearga la clasa 0 la scoala.
Yagmur spune:
Am sunat la scoala 56. Deci nu vor clasa 0, doamna directoare merge azi la inspectorat. Eu voi suna saptamana viitoare sa vad ce s-a decis.
De ce nu vor clasa 0? Motivul spus este lipsa de locuri. Ce banuiesc eu? Fiind o scoala cautata, au cereri multe de clasa 1. De ce sa se incurce cu "mucosi" de 5-6 ani?
Eu zic ca daca nu vor organiza clasa 0 trebuie sa faca parteneriat cu o gradinita.
Va tin la curent
Yagmur si Luca
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Lala, daca reusesti sa iei de la gradinita hartie ca a facut pregatitoare - perfect. Eu stiu gradinite care s-au securizat si in loc de grupa pregatitoare i-au spus "grupa mare 2", pentru ca, conform legii nu mai exista pregatitoare ci doar clasa 0. Anya |
Conform legii doar din septembrie 2012 nu exista pregatitoare in gradinita iar cum in lege nu e trecuta nicaieri posibilitatea existentei " grupei mari 2"...ghinionul lor.
Smecherii din astea poate merg la unii parinti dar cei care isi cunosc bine drepturile pot obtine ce doresc.
Nu ma intereseaza cum interpreteaza legea dupa ureche o educatoare/directoare, la mine e deformatie profesionala sa o interpretez in litera legii.
roli25 spune:
Am vorbit acum la scoala. Raspunsul lor: " gradinitele au organizat sedintele de informare ca sa fie cu un pas inaintea scolilor. Noi inca nu am primit nimic de la inspectorat. Am anuntat ca putem face 2 clase 0. Dar pana nu vine raspuns de la inspectorat nu incepem inscrierile. In decembrie nu cred sa avem vreun raspuns ca stiti cum e in luna dec...."
roli25 spune:
citat din mesajul lui roli25 Am vorbit acum la scoala. Raspunsul lor: " gradinitele au organizat sedintele de informare ca sa fie cu un pas inaintea scolilor. Noi inca nu am primit nimic de la inspectorat. Am anuntat ca putem face 2 clase 0. Dar pana nu vine raspuns de la inspectorat nu incepem inscrierile. In decembrie nu cred sa avem vreun raspuns ca stiti cum e in luna dec...." Deci eu sa mai tai si nu pricep cum au facut deja unele scoli inscrieri. |
roli25 spune:
citat din mesajul lui Yagmur Am sunat la scoala 56. Deci nu vor clasa 0, doamna directoare merge azi la inspectorat. Eu voi suna saptamana viitoare sa vad ce s-a decis. De ce nu vor clasa 0? Motivul spus este lipsa de locuri. Ce banuiesc eu? Fiind o scoala cautata, au cereri multe de clasa 1. De ce sa se incurce cu "mucosi" de 5-6 ani? Eu zic ca daca nu vor organiza clasa 0 trebuie sa faca parteneriat cu o gradinita. Va tin la curent Yagmur si Luca |
Nici cu parteneriatele astea nu-i nimic clar. Cu cine ar face parteneriat 56? Cel putin o gradi din apropiere (Luminita) nu face clasa 0. Ai auzit la sedinta ce a zis directoarea (nu putem organiza ca nu ne putem ocupa si de cei mici si de cei mari).
Si uite asa...scolile nu vor, gradinitele nu vor...asta e problema. Bun, avem o lege, dar n-o respectam! Adica noi suntem obligati s-o respectam, dar institutiile nu, sau cum?
Androix spune:
Unii trebuie sa vrea pana la urma, dar raspunsul de la gradinita e foarte tare. Acum nu se pot ocupa, dar pana anul asta cum dracu s-or fi ocupat si de unii si de altii??? Incredibil!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui Androix Unii trebuie sa vrea pana la urma, dar raspunsul de la gradinita e foarte tare. Acum nu se pot ocupa, dar pana anul asta cum dracu s-or fi ocupat si de unii si de altii??? Incredibil! www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Daca se ocupa gradinitiele de clasa 0 si fac consortiu cu scoala, e mai complicat ca trebuie sa-si adapteze dotarile pentru scoala,nu? Ori unele dintre gradinite de-abia s-au dotat pentru nevoile gradinitei..sunt aberanti, ..asa cum calculeaza viteza pumnului presedintelui asa fac si legea...
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
Androix spune:
Ce adaptari ar mai fi necesare? Ca nu inteleg. Tot cred ca e asa un pretext sa nu puna mana la munca. Nici unii, nici altii. Da, o fi o lege proasta, facuta pe genunchi, cu care nu e toata lumea impacata, dar ea este in vigoare si inca nu se stie cum va fi aplicata pentru ca toata lumea vrea sa se spele pe maini. De fapt aici este problema noastra a tuturor ca legea pentru noi e ceva ce se poate aplica sau nu. Daca ar fi LEGE pentru toata lumea si s-ar aplica asa cum este normal si cum se face in toata lumea asta mare, pai n-am mai sta noi sa ne frasunim aici, sa ne sfatuim cum si ce sa facem, am respecta LEGEA, indiferent daca ne place sau nu.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
catrinik spune:
citat din mesajul lui Adriana mica Catrinik, ma mira ceea ce spui tu referitor la intentia parintilor de a opta pt grupa mare, daca copilul este nascut in intevalul sep - dec 2006. La noi este exact pe dos: parintii copiilor nascuti in ian - feb 2007 dunt revoltati ca trebuie sa repete grupa mare. |
Sincer iti spun.
La fi-miu sint 28 in grupa si doar 5-6 vor sa mearga la pregatitoare. Si din astia 3 sint obligati, ca sint nascuti pina in 1 sept.
Nu am vazut clar numarul lor si nici nu discutat cu educatoarea.
Dar cind o sa stiu si eu nr. exact vi-l zic.
Dar poate e doar e exceptie grupa si gradinita lui fi-miu.
Chiar nu stiu ...