Clasa zero 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici Corabeasca (gradi 256) nu face pregatitoare la anul. Probabil ca 56 va fi obligata sa faca la anul si clasa 0, dar va face 2 clase.
Gradinitele au spatii - cele care au servit si anul acesta pt grupele pregatitoare, dar clasele 0 acum tin de scoli si nu au nici-un chef sa le aloce spatiile cele mai bune si mai dotate (cu tabla :)). Scolile nu au invatatoare care sa doreasca sa se ocupe de pitici. Daca vor da...vor da invatatoare tinere si fara "spate". Nimeni nu vrea schimbarea. Asta e un lucru clar si nu se refera doar la situatia de fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Scolile nu au invatatoare care sa doreasca sa se ocupe de pitici. Daca vor da...vor da invatatoare tinere si fara "spate". Nimeni nu vrea schimbarea. Asta e un lucru clar si nu se refera doar la situatia de fata.

Anya

Pai eu am inteles ca la clasa 0 tb sa aiba facultate. Nu invatatori. Ceea ce mi se pare aberant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Invatatoarele mai in varsta probabil ca nu au facultate (marea majoritate) si nici disponibilitate. Cele tinere ...de unde sa scoti atatea? Le iei de la clasa a2-a, a3-a si copiilor care abia s-au obisnuit cu ele ce invatatoare le dai? Si peste inca un an de unde mai scoti alte invatatoare cu facultate? Si cu cele care nu au ce faci? Le dai afara dupa ce au dus cu succes generatii intregi? Sau faci invatatoare specializate pe clasa 0 iar de la clasa 1 sucesti copiii si pui alta invatatoare? E complicat de gestionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

NU TREBUIE nicio facultate!!!! Nu stiu de unde s-a mai zvonit si asta! NU TREBUIE nicio dubla specializare!

Cele care aveti copiii in grupa pregatitoare ACUM si implinesc 6 ani in ianuarie- februarie-martie etc POT merge in clasa I la toamna.

Mi se pare o isterie fara sens....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Are sens isteria, pt ca cei care fac clasa 0 sunt aruncati in haos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

NU TREBUIE nicio facultate!!!! Nu stiu de unde s-a mai zvonit si asta! NU TREBUIE nicio dubla specializare!

Cele care aveti copiii in grupa pregatitoare ACUM si implinesc 6 ani in ianuarie- februarie-martie etc POT merge in clasa I la toamna.

Mi se pare o isterie fara sens....

Sper sa fie asa! A mea e nascuta fix pe 1 ianuarie si ar fi complet aiurea sa repete pregatitoarea si sa nu poata intra in clasa intai din cauza catorva ore diferenta
Eu am sunat azi la scoala unde vreau sa o inscriu si inca nu stiau nimic sigur.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=18" target="_blank"> VOTATI POZELE DIN ALBUMUL "VARA 2011 AMINTIRI DE VACANTA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Ce adaptari ar mai fi necesare? Ca nu inteleg. Tot cred ca e asa un pretext sa nu puna mana la munca. Nici unii, nici altii.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

In primul rand ca spatiu...E improprie o sala de gradi care are ca destinatie un numar de copii mai mic decat o sala de clasa care,logic, primeste mai multi copii.E un calcul legat de volumul de aer. De aia cand se proiecteaza cresa, constructa finala are destinatia cresa , nu sala de judecata, ca s-au gandit unii peste noapte ca ar fi mai bine asa.

Pentru ca daca se merge in sistemul asta, prost gandit si aplicat, dar cu titlu de lege, putem face in spatiile de azi ale gradinitelor,sali de operatie, maine.

Un prim aspect e deci legat de spatiul fizic,al doiela de dotari.Una este sa ai 20 de masute si alta 3o de bancute, nu?

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

personal, mi se pare total aiurea clasa "0", fata mea va merge in toamna ....nu inteleg de ce nu se face in continuare la gradinita, unde ar trebui; nu vrea s-o dau la clasa "0", sa faca parte din generatia de sacrificiu;; as prefera sa stea 1 an si peste 1 an la clasa I;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Ce adaptari ar mai fi necesare? Ca nu inteleg. Tot cred ca e asa un pretext sa nu puna mana la munca. Nici unii, nici altii.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

In primul rand ca spatiu...E improprie o sala de gradi care are ca destinatie un numar de copii mai mic decat o sala de clasa care,logic, primeste mai multi copii.E un calcul legat de volumul de aer. De aia cand se proiecteaza cresa, constructa finala are destinatia cresa , nu sala de judecata, ca s-au gandit unii peste noapte ca ar fi mai bine asa.

Pentru ca daca se merge in sistemul asta, prost gandit si aplicat, dar cu titlu de lege, putem face in spatiile de azi ale gradinitelor,sali de operatie, maine.

Un prim aspect e deci legat de spatiul fizic,al doiela de dotari.Una este sa ai 20 de masute si alta 3o de bancute, nu?

Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Deci la cls I sau 0 nu pot primi mai mult de 25 copii.
Acum la gradinita sint 29 in grupa. Deci mai multi in gradinite.
Aceeasi gradinita are acum pregatitoare cu copii de 6 ani, la fel ar putea si la anul.
Ca acelasi volum de aer il respira.

In fine ... eu as zice sa ne concentram la topicul asta pe gasirea de solutii pt a-i inscrie in grupa 0 si cind, si cum.
Nu sa dezbatem legea si ideea legii, cu care multi nu sint de acord.
Insa copilul meu pina una alta e pus in situatia asta si eu vreau, nu vreau tb sa gasesc o solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaMT spune:

eu ce mai fac cu fetitza mea ?nascuta in sept 2006 si in prezent la grupa pregatitoare? In Pitesti nu se stie nimic, la scoala la care vreau s-o inscriu in clasa 0, posibil sa aduca educatoare.. fug toate invatatoarele de clasa zero ca ... de tamaie.
Fetele din Pitesti ce noutati ati mai aflat?

Mergi la inceput