Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 24
BESTUTZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claujro NU TREBUIE nicio facultate!!!! Nu stiu de unde s-a mai zvonit si asta! NU TREBUIE nicio dubla specializare! Cele care aveti copiii in grupa pregatitoare ACUM si implinesc 6 ani in ianuarie- februarie-martie etc POT merge in clasa I la toamna. Mi se pare o isterie fara sens.... |
Probabil ca la voi la scoala, ca si cei de la Cluj s-a mers pe o logica normala,ca cea de pana acum: adica, cei nascuti la inceputul anului SA POATA MERGE SAU NU la scoala in functie de cum considera parintii,educatorul, psihologul, adica cei care pot aprecia gradul de dezvoltare emotionala si psihica a copilului,in nici un caz ministerul!
De aia exista grile de evaluare pe varste,sa se poata masura daca un copil poate sau nu sa faca fata unei situatii, acum, intrarea sau amanarea unui an,doi,trei in functie de context.
Isteria se declanseaza pentru ca nu toata lumea are in minte clar ce trebuie sa faca.
Si ca sa fiu si mai clara va spun ca am fost la scoala iar si mi s-a spus ca nu se stie nimic, deci ei nu fac in momentul asta nimic.Ba fac,ASTEAPTA!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
BESTUTZA spune:
Ce diferenta e intre un copli nascut pe 31 decembrie 2005 si unul nascut pe 1 ianuarie 2006?
eu zic ca una singura: parintele copilului nascut pe 1 ianuarie 2006 are tendinte contraventionale...
BESTUTZA spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui catrinik
Deci la cls I sau 0 nu pot primi mai mult de 25 copii. Acum la gradinita sint 29 in grupa. Deci mai multi in gradinite. Aceeasi gradinita are acum pregatitoare cu copii de 6 ani, la fel ar putea si la anul. Ca acelasi volum de aer il respira. In fine ... eu as zice sa ne concentram la topicul asta pe gasirea de solutii pt a-i inscrie in grupa 0 si cind, si cum. Nu sa dezbatem legea si ideea legii, cu care multi nu sint de acord. Insa copilul meu pina una alta e pus in situatia asta si eu vreau, nu vreau tb sa gasesc o solutie. |
Offtopic,
Sunt mai multi in grupa pentru ca de obicei sunt impreuna cu fratii.
La noi sunt 28 inscrisi,22 prezenti.
La Tudor sunt 28 in clasa paralela!
Eu vorbeam de spatiul initial proiectat avand ca destinatie GRADINITA. In cazul nostru se preconizeaza sa se mute cu totul gradinita pentru a face loc celor 3 clase 0 !!(gradinita nu are decat 3 sali si nu are sala de sport).Drumul dus-intors pana la scoala care detine sala de sport va echivala cu ora in sine.
catrinik spune:
Cum se prezenta situatia azi la gradi la fi-miu:
- 3 copii merg obligatoriu la pregatitoare (sint nascuti pina in 31 aug.)
- 8 din 16 care puteau opta vor la pregatitoare (din cei nascuti dupa 1 sept)
- restul sint nascuti oricum dupa ianuarie 2007.
Am inteles ca azi a fost mare sedinta cu toti balaurii de directori de pe la scoli si gradinite.
Si fiecare a venit batzos care poate sa organizeze pregatitoarea, care nu. Dar asta e din categoria "radio-santz".
nemernica spune:
Am avut si noi sedinta la gardi..ni s-a recomandat sa mergem sa vorbim la scoli sa vedem care este situatia. am fost azi la o scoala si mi s-a transmis ca nu stiu nimic..deci ce decizie sa iau daca nimeni nu stie nimic.??Eu sunt in situatia in care sa aleg daca fimea merge la scoala la grupa pregatitoare sau nu..e nascuta in noiembrie. In mod normal o dadeam in clasa 1 la 7 ani fara 2 luni dar asa nu stiu ce sa fac cu aceasta noua grupa..programa nu se stie, spatiul unde va fi nu..si tot asa...Asa sa aleg in functie de ce anume ca nu stie nimeni nimic..mai bine o las la gradi si merge la pregatitoare la 6 ani si 10 luni..macar se mai potolesc apele.O tampenie cu T mare..scoloile nu sunt pregatite ca si conditii..de ce nu au lasat pregatitoarea la gradi si sa fie obligatorie?? pt ca suntem condusi de incompetenti care nu se gandesc inainte deloc...
holili4 spune:
La noi,in Fagaras, am primit de la gradinita un formular de inscriere in clasa zero, formular trimis de scoala cea mai apropiata de locuinta noastra.
gabitza2005 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BESTUTZA
In primul rand ca spatiu...E improprie o sala de gradi care are ca destinatie un numar de copii mai mic decat o sala de clasa care,logic, primeste mai multi copii.E un calcul legat de volumul de aer. De aia cand se proiecteaza cresa, constructa finala are destinatia cresa , nu sala de judecata, ca s-au gandit unii peste noapte ca ar fi mai bine asa. Pentru ca daca se merge in sistemul asta, prost gandit si aplicat, dar cu titlu de lege, putem face in spatiile de azi ale gradinitelor,sali de operatie, maine. Un prim aspect e deci legat de spatiul fizic,al doiela de dotari.Una este sa ai 20 de masute si alta 3o de bancute, nu? Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010 http://community.webshots.com/user/BESTUTZA |
Spatiul nu este un obstacol pentru ei. Clasele de la noi sunt proiectate pentru 18 copii, asta nu i-a impiedicat sa inscrie in grupa 40 anul trecut, anul asta sunt vreo 30 asa ca la anul daca ar fi 25 ar insemna LUX pentru copii si doamna.
anya spune:
Clasa in care e fiul meu cel mic la gradinita e dubla ca spatiu fata de clasa in care a fost repartizat anul trecut fiul meu mai mare. In ambele sunt inscrisi 30 de copii.
iubu77 spune:
O lege facuta fara cap..cum se fac toate..de ce nu au inceput sa se pregateasca de acum 2 ani..sa caute spatii, sa emite norme, programe??De ce? Dau acuma ordin..si pe ce bani..banii alocati pt educatie sunt putini.De unde vor avea ei bani sa plateasca suplimentar pentru chirii? pt ca logic vor trebui inscrisi la scoli dublu nr de copii anula cesta..si clasa O si clasa 1..plus bani pt banci etc etc..cand se anunta un an de austeritate ei vor sa faca cu ce? ambitii prostesti si care nu se pot aplica..sau se aplica pe educatia copilului meu, pe nervii mei...Ei nu au dat norme de aplicare, nu au programa..nu au educatori-invatatori dar vor sa faca.. Si eu vreau vila cu piscina dar nu am cum si imi cunosc limitarile..O lege ca aceasta trebuia implementata pana acum, sa aiba spatii etc.Nu o dam acum...intr-o saptamana va hotarati ce faceti..si dupa vedem noi ce si cum.. Suntem varza!!!
coracora1 spune:
Nu pot decat sa fiu de acord 100% cu tine iubu77. Exact asta este si revolta pe care o am si eu de cand oamenii astia s-au trezit sa dea o lege "pe picior" - sa fie acolo la numar - fara o analiza de impact in prealabil, fara ca aceste detalii legate de logistica, resurse umane necesare etc. sa fie macar analizate in prealabil - daramite sa fie puse la punct. Ei abia acum - la 1 an dupa ce au dat deja legea - isi pun la punct statistici legate de spatii, cadre didactice etc.
Iar ce ma revolta maxim este faptul ca noi parintii trebuie sa optam pana miercuri (30 nov) ce facem cu copilul: il lasam la gradi sau il inscriem in faimoasa grupa zero - la scoala (e vorba de parintii cu copii nascuti in sept - dec 2006), pe cand ei sunt total, total nepregatiti. Sa optez pt ce? La scoala cand am fost si am intrebat (in ideea ca - hai macar sa-mi inscriu copilul la pregatitoare, ca doar n-o sa-l dau la 8 ani in clasa I), ne-au spus ca inca nu se stie nimic, sa mai venim, sa mai intrebam - nici macar nu se stie daca scoala pe care noi o dorim va face sau nu grupa pregatitoare. Asa ca "suntem varza" e o exprimare chiar prea blanda...