Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 20
BESTUTZA spune:
Dupa cum se vede, nebunia a inceput, unii vor fi admisi in clasa I, altii nu!!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
Lala_D spune:
Au adus adeverinta de la gradinita ca frecventeaza deja grupa pregatitoare, evaluare de la educatoare si adeverinta de la medic ca sunt apti de clasa I.
BESTUTZA spune:
Multam,multam!
Eu nu cred ca in cazul nostru e suficient, dar maine voi vedea!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
roli25 spune:
Am fost azi la sedinta. Verdictul e clar si nediscutabil. Copiii nascuti in 2005 merg in clasa I, copiii nascuti intre 1 ian - 31 aug 2006 merg in clasa 0 la scoala si copiii nascuti intre 1 sept - 31 dec 2006 aleg intre gradi si clasa 0.
Gradinita noastra nu organizeaza clasa 0 (altele organizeaza). Iar in cartier, din 4 scoli, 2 refuza sa organizeze clasa 0.
Mai e si problema cadrelor didactice, care tb sa aiba facultate si nu se inghesuie la clasa 0.
Concluzia e ca generatia asta va avea un inceput de scoala haotic, din cauza unor incompetenti care fac legi idioate.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roli25 Am fost azi la sedinta. Verdictul e clar si nediscutabil. Copiii nascuti in 2005 merg in clasa I, copiii nascuti intre 1 ian - 31 aug 2006 merg in clasa 0 la scoala si copiii nascuti intre 1 sept - 31 dec 2006 aleg intre gradi si clasa 0. Gradinita noastra nu organizeaza clasa 0 (altele organizeaza). Iar in cartier, din 4 scoli, 2 refuza sa organizeze clasa 0. Mai e si problema cadrelor didactice, care tb sa aiba facultate si nu se inghesuie la clasa 0. Concluzia e ca generatia asta va avea un inceput de scoala haotic, din cauza unor incompetenti care fac legi idioate. Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006) Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Roli dar la Marc daca imi aduc bine aminte este grupa mare, nu ?
Nu sunt acum in grupa pregatitoare copiii.
Deoarece in cazul acesta, da, nu exista decat variantele ce vi s-au expus la sedinta. Ei neavand grupa pregatitoare facuta trebuie sa o parcurga undeva, inainte de a fi inscrisi in cl I.
coracora1 spune:
Pentru cei interesati, va spun si eu rezultatul sedintei de ieri de la gradi (in urma comunicatului dat de Inspectoratul General catre toate gradinitele:
- nascutii in 2005 - se vor inscrie clasa I
- nascutii in ian - aug 2006 - OBLIGATORIU clasa zero (aici trebuie sa recunosc ca multi parinti au pus intrebari, dorind sa-si inscrie copiii in clasa I - de unde am dedus ca nu e chiar asa cu exceptiile de care discutam mai sus ) Raspunsul directoarei gradinitei a fost:"Dvs puteti incerca cu contestatii si adrese la minister, dar va dau putine sanse de reusita avand in vedere ca e primul an cand se aplica noua lege si sunt constrangeri sa o aplicam cat mai exact; poate anii viitori sa-si dea seama si sa revina - dar anul acesta nu prea sunt sanse)
- nascutii sept - dec 2006 pot opta intre grypa mare (gradi) si grupa zero (scoala) - NICI VORBA DE CLASA I (s-a ras cand am adus in discutie subiectul )
- nascutii in 2007: raman grupa mare la gradi (si aici au fost parinti nemultumiti - ma refer la cei cu copii nascuti in ian-febr 2007 care ar fi vrut sa-si dea copiii la clasa zero - acelasi sfat li s-a dat si lor: nimeni nu va opreste sa incercati - dar sansele sunt foarte mici)
Cei care spun ca deja au trecut peste lege si au reusit sa-si inscrie copiii in clasa I (cei din 2006) eu in locul lor nu as fi foarte sigura inca de reusita, chiar daca vreo invatatoare sau director de scoala le-a promis asta. Mai e mult pana departe! In orice caz, pt cine vrea siguranta este nevoie de ce a spus si Lala D mai sus + derogare scrisa de la Minister, altfel sunt numai vorbe fara acoperire.
Eu oricum mi-am luat gandul! (de fapt nici nu mi-am facut prea mari sperante...)
Ramoon spune:
mooamaaa ce zapaceala! oricum bine k s-a mai elucidat un pic...
ok, buuun, deci am inteles fiimea va face grupa 0! dar unde? la scoala sau gradi?
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora1 Pentru cei interesati, va spun si eu rezultatul sedintei de ieri de la gradi (in urma comunicatului dat de Inspectoratul General catre toate gradinitele: - nascutii in 2005 - se vor inscrie clasa I - nascutii in ian - aug 2006 - OBLIGATORIU clasa zero (aici trebuie sa recunosc ca multi parinti au pus intrebari, dorind sa-si inscrie copiii in clasa I - de unde am dedus ca nu e chiar asa cu exceptiile de care discutam mai sus ) Raspunsul directoarei gradinitei a fost:"Dvs puteti incerca cu contestatii si adrese la minister, dar va dau putine sanse de reusita avand in vedere ca e primul an cand se aplica noua lege si sunt constrangeri sa o aplicam cat mai exact; poate anii viitori sa-si dea seama si sa revina - dar anul acesta nu prea sunt sanse) - nascutii sept - dec 2006 pot opta intre grypa mare (gradi) si grupa zero (scoala) - NICI VORBA DE CLASA I (s-a ras cand am adus in discutie subiectul ) - nascutii in 2007: raman grupa mare la gradi (si aici au fost parinti nemultumiti - ma refer la cei cu copii nascuti in ian-febr 2007 care ar fi vrut sa-si dea copiii la clasa zero - acelasi sfat li s-a dat si lor: nimeni nu va opreste sa incercati - dar sansele sunt foarte mici) Cei care spun ca deja au trecut peste lege si au reusit sa-si inscrie copiii in clasa I (cei din 2006) eu in locul lor nu as fi foarte sigura inca de reusita, chiar daca vreo invatatoare sau director de scoala le-a promis asta. Mai e mult pana departe! In orice caz, pt cine vrea siguranta este nevoie de ce a spus si Lala D mai sus + derogare scrisa de la Minister, altfel sunt numai vorbe fara acoperire. Eu oricum mi-am luat gandul! (de fapt nici nu mi-am facut prea mari sperante...) |
http://ler.ubbcluj.ro/images/img/AdresaISJ12407.pdf
Si uite cum alte inspectorate si-au dat deja seama ca NU au dreptul sa ii puna sa repete grupa pregatitoare deoarece NU exista repetentie la gradinita !
In speta Inspectoratul Cluj, adresa din 2.11.2011.
Aliniatul 2 " copiii care in anul scolar 2011-2012 sunt in grupa pregatitoare la gradinita vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa I "
Chestie ce va fi valabila la toate inspectoratele deoarece NU exista o modalitate legala prin care sa obligi copilul sa repete o grupa deja facuta!
anya spune:
In Bucuresti va fi balamuc mare. Cred ca nu e in interesul scolilor sa se tina foarte stict de regula cu 2005 si 2006 deoarece conform statisticilor, nascuti din 2005 care vor intra in clasa 1 sunt 5900 si ceva de copii iar de 2006 care sa intre in grupa 0 sunt 14000 si ceva. Asta tocmai pt ca acei copii de ianuarie-iunie nu pot fi trecuti la clasa 1. Cred ca se vor mai suci/invarti si vor mai schimba regula...dar pe nervii si stresul parintilor. In sectorul doi am inteles ca ar fi doar vre-o doua scoli care nu pot face pregatitoarea in scoala, asa ca marea majoritate vor avea clasa 0. De restul sectoarelor nu stiu.
Lala_D spune:
Anya chiar si in Bucuresti daca te duci cu dovada ca a facut grupa pregatitoare si ii ceri directorului negatie scrisa ca nu iti inscrie copilul pe motiv ca nu are 7 ani ai baza legala de proces pentru discriminare.
La cuvantul proces iti garantez ca directorul se va gandi de 2 ori daca isi pune semnatura pe negatie