Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 19
coracora1 spune:
Deja acum ma simt mult mai bine - stind ca sunt in postura de exceptie . Inseamna ca nu prea sunt "in tendinte" - conform cu ultimii ani. Dar - nu conteaza pt ca a venit aceasta lege si ma "aliniaza" si pe mine . Chiar astazi trebuie sa merg la gradi sa "votez": vreau sa-mi dau copilul anul viitor in clasa zero sau sa ramana la gradi - in grupa mare. Nici vorba de clasa I .Precizez ca fetita mea e nascuta chiar la inceputul lui sept 2006 - iar eu - avand se experienta mea proprie de copil dat si el la scoala la 6 ani - m-as fi gandit sa o dau in clasa I anul viitor. Nu am sanse.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora1 Chiar astazi trebuie sa merg la gradi sa "votez": vreau sa-mi dau copilul anul viitor in clasa zero sau sa ramana la gradi - in grupa mare. |
Te duci la gradi si votezi: "vreau sa mearga la scoala, clasa I.
Nu exista "nu am sanse".Daca asta vrei musai, asta faci.
Ai posibilitatea sa faci cereri/contestatii, nimic nu-i batut in cuie nici macar in legea penala dar intr-o amarata de norma la legea educatiei.
PS: nu bat campii, am prietene ce deja au inscris copii in clasa I, copil nascut in august 2006 si copil nascut in iulie 2006.
PS 2 : si eu am fost exceptie, pustiul meu e cu un an si ceva mai mic decat toto colegii lui, a intrat la scoala la 6 ani si 3 luni neimplinite.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claujro Asta a fost in ultimii ani tendinta parintilor. Sa aiba 7 ani impliniti cand intra in clasa I. Baiatul meu avea 6 ani si 9 luni in clasa I si a fost cel mai mic. Asa ca voi sunteti exceptiile! |
Nu inteleg. Care sint exceptia?
Cei care au 6+ sau cei spre 8 ani?
claujro spune:
Acei parinti care vor copii la +6 in clasa I.
Lala D v-a dat niste sfaturi extrem de pertinente.
BESTUTZA spune:
Da, m-am dus la gradi si am spus ca o dau in clasa I. Se uitau toti la mine ...inclusiv educatoarea,care dupa 2 zile mi-a zis ca a facut de 7 la dictare "in loc de "na' a scris "nana" si a gresit un semn la sirul crescator...deci a fost cam de 7..."
Imi sugera ca nu e de dat la scoala si sa nu ma mai agit...
Pana la anul, in decembrie, la dictarea de clasa I sigur nu va mai scrie "nana"!
Io zic sa mai incerce dictare in martie sa vedem daca stie sau nu...Deocamdata la 5,4 ani sa scrie de mana dupa dictare de 7 ...nu e rau,nu?
Deci, concluzie, suntem obstructionati de la gradi!
La scoala ma duc acum la 17.30 sa vorbesc cu invatatorea care nu are nici o putere pentru ca domnul director aplica legea...
Probabil ca daca nu o sa o pot inscrie aici o sa merg cu ea la o scoala unde se poate si o voi transfera in clasa a II-a...
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
matahut spune:
Dictare la gradinita??? Eu stiu ca legea nu permite predarea literelor de mana la gradinita. In cazul in care la voi se preda asa ceva, e clar ca cei mici vor face fata fara probleme clasei I (atentie insa, este ilegal ce face educatoarea - daca cineva o paraste pe la inspectorat, poate fi sanctionata).
BESTUTZA spune:
Matahut,off-topic!
La pregatitoare au facut litere de tipar.Nu toate,doar cateva.Si de mana doar doua.Oricum educataorea ia clasa 0!
Au facut in lut initialele prenumelor si copiii si-au alcatuit apoi cuvinte singuri. A fost apoi o joaca gen scrabble.
Dictarea nu s-a facut pe caiete speciale sau tip, ci pe foi albe, gen joc-concurs cu semne pregrafice ca sa poata evalua gradul de atentie si orientarea spatiala.Eu cred ca extraordinar ce face!
Parintii au introdus trei optionale-inainte sa ajung eu cu copilul aici- iar programul,ca timp, se intinde un pic ...Si nu am auzit un parinte sau copil nemultumit sau se se planga de suprasolicitare sau depasirea programei.
Eu ce sa fac acu, sa nu le citesc povesti pentru ca majoritatea se reiau in clasa I la lectura obligatorie?
LA gradi modeleaza,taie..Vineri au facut concurs pe echipe ,decupat, taiat, montat tablou, plus caiete cu 3 randulete.
Iti spun asa ce tin si io minte de saptaman trecuta...un tablou "Ochisorii mei" ,miercuri au decupat un mar cu intepaturi de ac, modelat,pictat crizanteme, "manutele gemene" plus semnele de fiecare zi la abecedar si matematica.
Sincer,nu ma deranjeaza ca lucreaza!Orice si oricat!prefer sa faca ceva ,chiar si toate literele de mana ,decat sa vad ca ii tine la desene 2 ore,ca na, s-a terminat programa!
Dimineata pana se strang la 9 se joaca pe colturi de activitati...
Daca educatoarea poate face o multime de activitati cu grupa,e meritul ei si nu cred ca un parinte ar merge sa reclame ca se lucreaza cu copilul!
Si la scoala doamna invatatoare lucreaza pe grupe acolo unde vede ca exista probleme in a recupaera si exerseaza tipuri de exercitii cu cei care au foarte bine.
matahut spune:
Din cates pui, fac intr-adevar lucruri fantastice. Felicitari educatoarei, dar si copiilor (e clar ca are cu cine lucra!)
anymona spune:
buna,
fetita mea este nascuta in februarie 2006 si acum este la grupa pregatitoare (al patrulea an de gradi pt ca am inceput la 2 ani si 8 luni grupa mica). in toamna urma sa o inscriem in clasa 1 (va avea 6 ani si 9 luni).
dar, spre dezamagirea mea, am aflat azi de la gradinita ca vom fi obligati sa o inscriem in clasa pregatitoare, cf noii legi.
personal, mi se pare aberant sa trebuiasca sa repete grupa pregatitoare in conditiile in care ea este la acelasi nivel cu ceilalti colegi din grupa ei mai mari doar cu cateva luni si care vor merge in clasa 1.
stie cineva dc exista vreo posibilitate, vreo derogare, astfel incat dc a facut grupa pregatitoare la gradi sa o putem inscrie in clasa 1, desi e nascuta in febr 2006?
multumesc
BESTUTZA spune:
Am fost la scoala, am vorbit cu invatatoarea, dar se pare ca voi bate pe langa usile inspectoratului si usa directorului.
El va aplica legea,asa cum e: buna sau nebuna...
Eu degeaba voi aduce o gramada de acte si evaluari, probabil voi fi admisa doar cu ordin scris, direct de la minister.
Deocamdata nu se stie cand vor incepe inscrierile pentru clasa I.Asa a fost si anul trecut:a fost o zi de "start" si in ziua cu pricina a fost buluceala maxima.
Lala, cum i-au inscris in clasa I?
Au adus derogari,evaluari, recomandari?