Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 20

BESTUTZA spune:
Dupa cum se vede, nebunia a inceput, unii vor fi admisi in clasa I, altii nu!!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Lala_D spune:
Au adus adeverinta de la gradinita ca frecventeaza deja grupa pregatitoare, evaluare de la educatoare si adeverinta de la medic ca sunt apti de clasa I.

BESTUTZA spune:
Multam,multam!
Eu nu cred ca in cazul nostru e suficient, dar maine voi vedea!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

roli25 spune:
Am fost azi la sedinta. Verdictul e clar si nediscutabil. Copiii nascuti in 2005 merg in clasa I, copiii nascuti intre 1 ian - 31 aug 2006 merg in clasa 0 la scoala si copiii nascuti intre 1 sept - 31 dec 2006 aleg intre gradi si clasa 0.
Gradinita noastra nu organizeaza clasa 0 (altele organizeaza). Iar in cartier, din 4 scoli, 2 refuza sa organizeze clasa 0.
Mai e si problema cadrelor didactice, care tb sa aiba facultate si nu se inghesuie la clasa 0.
Concluzia e ca generatia asta va avea un inceput de scoala haotic, din cauza unor incompetenti care fac legi idioate.

Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roli25 Am fost azi la sedinta. Verdictul e clar si nediscutabil. Copiii nascuti in 2005 merg in clasa I, copiii nascuti intre 1 ian - 31 aug 2006 merg in clasa 0 la scoala si copiii nascuti intre 1 sept - 31 dec 2006 aleg intre gradi si clasa 0. Gradinita noastra nu organizeaza clasa 0 (altele organizeaza). Iar in cartier, din 4 scoli, 2 refuza sa organizeze clasa 0. Mai e si problema cadrelor didactice, care tb sa aiba facultate si nu se inghesuie la clasa 0. Concluzia e ca generatia asta va avea un inceput de scoala haotic, din cauza unor incompetenti care fac legi idioate. Roli mami de Andrei ![]() ![]() Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Roli dar la Marc daca imi aduc bine aminte este grupa mare, nu ?
Nu sunt acum in grupa pregatitoare copiii.
Deoarece in cazul acesta, da, nu exista decat variantele ce vi s-au expus la sedinta. Ei neavand grupa pregatitoare facuta trebuie sa o parcurga undeva, inainte de a fi inscrisi in cl I.

coracora1 spune:
Pentru cei interesati, va spun si eu rezultatul sedintei de ieri de la gradi (in urma comunicatului dat de Inspectoratul General catre toate gradinitele:
- nascutii in 2005 - se vor inscrie clasa I
- nascutii in ian - aug 2006 - OBLIGATORIU clasa zero (aici trebuie sa recunosc ca multi parinti au pus intrebari, dorind sa-si inscrie copiii in clasa I - de unde am dedus ca nu e chiar asa cu exceptiile de care discutam mai sus ) Raspunsul directoarei gradinitei a fost:"Dvs puteti incerca cu contestatii si adrese la minister, dar va dau putine sanse de reusita avand in vedere ca e primul an cand se aplica noua lege si sunt constrangeri sa o aplicam cat mai exact; poate anii viitori sa-si dea seama si sa revina - dar anul acesta nu prea sunt sanse)
- nascutii sept - dec 2006 pot opta intre grypa mare (gradi) si grupa zero (scoala) - NICI VORBA DE CLASA I (s-a ras cand am adus in discutie subiectul )
- nascutii in 2007: raman grupa mare la gradi (si aici au fost parinti nemultumiti - ma refer la cei cu copii nascuti in ian-febr 2007 care ar fi vrut sa-si dea copiii la clasa zero - acelasi sfat li s-a dat si lor: nimeni nu va opreste sa incercati - dar sansele sunt foarte mici)
Cei care spun ca deja au trecut peste lege si au reusit sa-si inscrie copiii in clasa I (cei din 2006) eu in locul lor nu as fi foarte sigura inca de reusita, chiar daca vreo invatatoare sau director de scoala le-a promis asta. Mai e mult pana departe! In orice caz, pt cine vrea siguranta este nevoie de ce a spus si Lala D mai sus + derogare scrisa de la Minister, altfel sunt numai vorbe fara acoperire.
Eu oricum mi-am luat gandul! (de fapt nici nu mi-am facut prea mari sperante...)

Ramoon spune:
mooamaaa ce zapaceala! oricum bine k s-a mai elucidat un pic...
ok, buuun, deci am inteles fiimea va face grupa 0! dar unde? la scoala sau gradi?

Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora1 Pentru cei interesati, va spun si eu rezultatul sedintei de ieri de la gradi (in urma comunicatului dat de Inspectoratul General catre toate gradinitele: - nascutii in 2005 - se vor inscrie clasa I - nascutii in ian - aug 2006 - OBLIGATORIU clasa zero (aici trebuie sa recunosc ca multi parinti au pus intrebari, dorind sa-si inscrie copiii in clasa I - de unde am dedus ca nu e chiar asa cu exceptiile de care discutam mai sus ![]() - nascutii sept - dec 2006 pot opta intre grypa mare (gradi) si grupa zero (scoala) - NICI VORBA DE CLASA I (s-a ras cand am adus in discutie subiectul ![]() - nascutii in 2007: raman grupa mare la gradi (si aici au fost parinti nemultumiti - ma refer la cei cu copii nascuti in ian-febr 2007 care ar fi vrut sa-si dea copiii la clasa zero - acelasi sfat li s-a dat si lor: nimeni nu va opreste sa incercati - dar sansele sunt foarte mici) Cei care spun ca deja au trecut peste lege si au reusit sa-si inscrie copiii in clasa I (cei din 2006) eu in locul lor nu as fi foarte sigura inca de reusita, chiar daca vreo invatatoare sau director de scoala le-a promis asta. Mai e mult pana departe! In orice caz, pt cine vrea siguranta este nevoie de ce a spus si Lala D mai sus + derogare scrisa de la Minister, altfel sunt numai vorbe fara acoperire. Eu oricum mi-am luat gandul! (de fapt nici nu mi-am facut prea mari sperante...) |
http://ler.ubbcluj.ro/images/img/AdresaISJ12407.pdf
Si uite cum alte inspectorate si-au dat deja seama ca NU au dreptul sa ii puna sa repete grupa pregatitoare deoarece NU exista repetentie la gradinita !
In speta Inspectoratul Cluj, adresa din 2.11.2011.
Aliniatul 2 " copiii care in anul scolar 2011-2012 sunt in grupa pregatitoare la gradinita vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa I "
Chestie ce va fi valabila la toate inspectoratele deoarece NU exista o modalitate legala prin care sa obligi copilul sa repete o grupa deja facuta!

anya spune:
In Bucuresti va fi balamuc mare. Cred ca nu e in interesul scolilor sa se tina foarte stict de regula cu 2005 si 2006 deoarece conform statisticilor, nascuti din 2005 care vor intra in clasa 1 sunt 5900 si ceva de copii iar de 2006 care sa intre in grupa 0 sunt 14000 si ceva. Asta tocmai pt ca acei copii de ianuarie-iunie nu pot fi trecuti la clasa 1. Cred ca se vor mai suci/invarti si vor mai schimba regula...dar pe nervii si stresul parintilor. In sectorul doi am inteles ca ar fi doar vre-o doua scoli care nu pot face pregatitoarea in scoala, asa ca marea majoritate vor avea clasa 0. De restul sectoarelor nu stiu.

Lala_D spune:
Anya chiar si in Bucuresti daca te duci cu dovada ca a facut grupa pregatitoare si ii ceri directorului negatie scrisa ca nu iti inscrie copilul pe motiv ca nu are 7 ani ai baza legala de proces pentru discriminare.
La cuvantul proces iti garantez ca directorul se va gandi de 2 ori daca isi pune semnatura pe negatie