Clasa zero 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Pentru cei care implinesc 6 ani intre 1.09 si 31.12, parintele da decalratie pe propria raspundere ca este pregatit pentru inceprea scolii, in ce calitate o face?

Pai daca se pot face declaratii pe propria raspundere, de ce nu ar putea face si parintii celor care implinesc 6 ani si 8 luni in septembrie, ca ar fi apti psihosomatic pentru clasa I ?

Intreb si io, asa...ca oricum nu cred ca cineva rapunzator sesizeaza anomaliile...

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Bestutza, absolut de acord cu toate comentariile tale. Cat priveste copilul meu, anul acesta este gradinita - grupa pregatitoare, iar ca varsta anul viitor in septembrie va avea fix 6 ani. Deci eu nu am nici o sansa sa o inscriu in clasa I anul viitor. Mie mi se face un "favor" ca pot opta intre clasa zero si grupa mare (iti dai seama - ce ar insemna ca eu la anul sa o inscriu la grupa mare dupa ce anul acesta ea face grupa pregatitoare). Minunata aceasta lege!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

In seara asta s-a afisat la gradi sedinta cu parintii luni pt grupele mari. Asa ca o sa ne luminam ce avem de facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora1

Bestutza, absolut de acord cu toate comentariile tale. Cat priveste copilul meu, anul acesta este gradinita - grupa pregatitoare, iar ca varsta anul viitor in septembrie va avea fix 6 ani. Deci eu nu am nici o sansa sa o inscriu in clasa I anul viitor. Mie mi se face un "favor" ca pot opta intre clasa zero si grupa mare (iti dai seama - ce ar insemna ca eu la anul sa o inscriu la grupa mare dupa ce anul acesta ea face grupa pregatitoare). Minunata aceasta lege!!

Acelasi sfat ce i l-am dat ei ti-l dau si tie: adeverinta cum ca a facut/face deja grupa pregatitoare, evaluare educator/psiholog si cerere catre directorul scolii.

In normele publicate astazi nu vi se interzice sa ii inscrieti in clasa I in mod expres, ci sunt date niste varste orientative in special pentru grupa pregatitoare .
Ei urmaresc, de fapt sa fie inscrisi in aceste grupe copiii si sa ajunga in ciclul primar.Deci sa nu mai fie copii de 6+ in gradinite!

Ma indoiesc sincer sa nu reusiti facand dovada ca au la inceputul anului scolar urmator grupa pregatitoare facuta sa ii inscrieti in clasa I!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Asta seara am aflat de la o prietena a carui copil implineste 6 ani in martie si e la grupa pregatitoare, ca a intrebat in Ministerul Educatiei si a primit raspuns favorabil. Va inscrie copilul in clasa I.

Lala are dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Si daca baiatul meu trece in grupa pregatitoare la gradinita? Este acum in grupa mare. In martie face 5 ani. La anu il dau il clasa 1 ori sunt obligata la scoala, grupa pregatitoare? Ca doar nu il dau la 7 ani si jumatate clasa 1? Pot sa il inscriu la scoala la pregatit?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora1

Lala

Eu sper sa fie suficienta evaluarea psihologului,dar oricum trebuie intrebat directorul scolii unde doresti sa inscrii copilul!

Am vazut ca fetita Adrianei Iliescu a primit dispensa si a mers la 5,9 ani la scoala.

Si educatorea fetitei imi spunea ca a avut anul trecut doi parinti medici care au dat copilul la 6 ani fara cateva zile,ea nefiind de acord, nu din perspectiva clasei I,la care considera ca putea face fata,ci din perspectiva clasei a IV-a care este grea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui riloasa

Si daca baiatul meu trece in grupa pregatitoare la gradinita? Este acum in grupa mare. In martie face 5 ani. La anu il dau il clasa 1 ori sunt obligata la scoala, grupa pregatitoare? Ca doar nu il dau la 7 ani si jumatate clasa 1? Pot sa il inscriu la scoala la pregatit?

E gresit ca e grupa mare!

Daca in martie 2012 implineste 5 ani merge la grupa mare,adica o sa repete grupa mare in 2012-2013-conform legii ,da?- in septembrie 2013 la clasa 0 si septembrie 2014 in clasa I-exact la 7 ani si jumatate!

Asta seara spuneau la stiri ca abia peste 3 luni vor aparea programele...Chiar sunt curioasa ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Mi se pare prea mare la 7 ani si jumatate in clasa 1. Sunt o gramada in situatia mea. Toate isi dau copilul asa tarziu? Mihai stie tot alfabetul, daca ii scriu cuvinte le citeste. Nu stiu ce o sa fac, o sa ma interesez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cred ca toate gradinitele au fost informate. La mine la gradi au afisat sedinte cu parintii de la grupele mari si pregatitoare - pt sapt viitoare. O colega cu copil la pregatitoare in alta gradinita are sedinta maine. Cum aflu ceva, va scriu.

Mergi la inceput