Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 12
catrinik spune:
Exista si o petitie on line impotriva introducerii pregatitoarei in scoli.
http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_cuprinderii_grupei_pregatitoare_in_scoala_-p26185051.html
danaionela spune:
Deja eu nu mai inteleg nimic. Cred ca o sa inebunim pana la urma.
Cazul meu este urmatorul:
Fetitele sunt nascute in decembrie 2005, deci acuma au 5 ani si 11 luni si sunt in grupa mare. La sfarsitul anului implinesc 6 ani, anul viitor vor avea 6 ani si 9 luni. Eu in ce clasa le inscriu, in clasa 0 sau clasa 1.
roli25 spune:
Deci reiese ca numai cei care implinesc 6 ani dupa 1 sept 2012 pot alege daca raman in gradi sau merg in clasa 0 la scoala.
Ceilalti merg oricum in clasa 0, in conditii numai de ei stiute, ca nu pomenesc nimic despre cadrele didactice care vor prelua clasele 0.
O sa fie vai si-amar de generatia asta
coracora1 spune:
Multumim Claujro pentru document. Acum e si mai clar: parintii de copii 5+ anul acesta (6+ anul viitor) putem opta intre grupa mare si clasa zero (nici vorba de clasa I) si asta numai daca e nascut dupa sept 2006 - altfel obligatoriu grupa mare. Va dati seama ca se impinge din ce in ce mai mult un copil spre 8 ani pentru inscrierea in clasa I? Eu in continuare nu inteleg ratiunea acestei obligativitati aberante de a "alinia" copiii strict dupa data nasterii - fara nici un alt criteriu suplimentar (eventual o evaluare psiho - pedagogica facuta la gradinita la varsta de 5-6 ani care sa faca o recomandare pt clasa zero sau clasa I. Dar - asta este! Macar se confirma - inca o data - ca interpretarea noastra pe aceasta lege a fost corecta.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora1 Multumim Claujro pentru document. Acum e si mai clar: parintii de copii 5+ anul acesta (6+ anul viitor) putem opta intre grupa mare si clasa zero (nici vorba de clasa I) si asta numai daca e nascut dupa sept 2006 - altfel obligatoriu grupa mare. Va dati seama ca se impinge din ce in ce mai mult un copil spre 8 ani pentru inscrierea in clasa I? Eu in continuare nu inteleg ratiunea acestei obligativitati aberante de a "alinia" copiii strict dupa data nasterii - fara nici un alt criteriu suplimentar (eventual o evaluare psiho - pedagogica facuta la gradinita la varsta de 5-6 ani care sa faca o recomandare pt clasa zero sau clasa I. Dar - asta este! Macar se confirma - inca o data - ca interpretarea noastra pe aceasta lege a fost corecta. |
Scuza-ma ca te intreb dar sunt un pic nedumerita:
- cati ani fix va avea copilul tau in septembrie 2012 ?
- e grupa mare acum sau e grupa pregatitoare ? ( asta te intreb deoarece cel mare al meu la 5+ era pregatitoare, cel mic la 5+ va intra la pregatitoare)
Teoretic in cazul in care vei vrea musai nu vad de ce nu s-ar putea rezolva intrarea in clasa I, in 2012, la un copil de 6 ani impliniti in septembrie, chiar daca vei ajunge sa ceri dispensa la inspectorat, adica vei face o cerere intai catre directorul scolii, astepti un raspuns in 30 de zile , daca e nu, faci cerere la Inspectorat cerand o evaluare a copilului.
Nu renunta la ideea ta de a da copilul la scoala doar ca normele sunt asa cum sunt. Fa demersuri, vorbeste si cu o invatatoare dispusa sa il primeasca si vezi ce iese.
Anul 2012 va fi un iures astfel incat poti avea surpriza sa obtii ce iti doresti.
BESTUTZA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Scuza-ma ca te intreb dar sunt un pic nedumerita: - cati ani fix va avea copilul tau in septembrie 2012 ? - e grupa mare acum sau e grupa pregatitoare ? ( asta te intreb deoarece cel mare al meu la 5+ era pregatitoare, cel mic la 5+ va intra la pregatitoare) Teoretic in cazul in care vei vrea musai nu vad de ce nu s-ar putea rezolva intrarea in clasa I, in 2012, la un copil de 6 ani impliniti in septembrie, chiar daca vei ajunge sa ceri dispensa la inspectorat, adica vei face o cerere intai catre directorul scolii, astepti un raspuns in 30 de zile , daca e nu, faci cerere la Inspectorat cerand o evaluare a copilului. Nu renunta la ideea ta de a da copilul la scoala doar ca normele sunt asa cum sunt. Fa demersuri, vorbeste si cu o invatatoare dispusa sa il primeasca si vezi ce iese. Anul 2012 va fi un iures astfel incat poti avea surpriza sa obtii ce iti doresti. |
Si in cazul nostru e la fel...
Tudor a intrat la 5,7 ani la pregatitoare(el atunci scria propozitii cu litere de tipar) si la 6,7 la scoala.
Acum Ilinca, are 5,4 ani , este la pregatitoare, dar,conform legii, va trebui sa intre in clasa I la 7,2 ani!!
Problema e ca la noi invatatoarea vizata are clasa formata SI NU VA LUA IN NICI UN CAZ CLASA 0!!
Inscriereile se vor face la director care respecta domle legea!
Si eu atunci trebuie sa vin la inscriere si cu dispensa de la inspectorat pentru ca altfel nu ma va primi!(invatatoarea ar fi dispusa,dar nu stiu daca e dispus directorul!)
Claujro, am citit cu atentie ,din nou, informarea inspectoratului!
Copiii de 5+,pregatitoare, nu exista!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
Lala_D spune:
BESTUTZA te duci frumos la directoarea gradinitei si ii ceri o adeverinta prin care sa certifice ca copilul x a frecventat gradinita y ani, si in anul scolar 2011-2012 frecventeaza grupa pregatitoare fiind apt pentru inscriere in clasa I in anul scolar 2012-2013.
Cu adeverinta in brate , plus o evaluare/caracterizare de la educatoarea copilului ( inca una de la psihologul gradinitei ar fi super) faci cererea catre directorul de la scoala.
Nu iti aproba te duci la Inspectorat deoarece copilul nu poate fi obligat sa repete pregatitoarea.
claujro spune:
Nu mai asteptati precizari privind cadrele didactice. Nu o sa existe asa ceva.
In LEN scrie clar ca aceasta clasa pregatitoare apartine ciclului primar. Asa ca, va preda cine a avut voie si pana acum sa predea la ciclul primar. Nici vorba de educatoare simple sau dubla specializare obligatoriu. Cine are calificare pt ciclul primar va lua si clasa pregatitoare.
Singurele noutati care urmeaza sa mai apara sunt legate de planul cadru si programa scoalara.
BESTUTZA spune:
Si inca o aberatie: cei nascuti intre ianuarie -septembrie merg obligatoriu la clasa 0,desi ar putea merge bine in clasa I..
Cei nascuti la sfarsitul anului, pot opta daca sa meraga in clasa 0 alaturi de cei care au aproape 7 ani !
Deci, in mirobolanta clasa 0, vor fi diferente de aproape 1 an!!
Unde mai este frate mult trambitata inrolare "conform varstei"???
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA