Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 14
BESTUTZA spune:
Dimineata dusei fata la gradi! Educatoarea face "informare" ad-hoc cu parintii posesori ai copiilor adusi!
Se va face consortiu cu scoala din apropiere ,iaaaaaaaar gradinita va deveni scoala, cu dotari speciale de scoala !!
In momentul actual, desi se preconizeaza 3 grupe 0, doar educataora noastra poate preda la scoala noua din gradinita veche !
Intrebai si io asa, de cum se va imaprti "stiinta' in asti doi ani!
Se imparte clasa I in doua!!Adicatelea, semestrul I al clasei I actuale, se va face la clasa 0 si semestrul al -II-lea al clasi I actuale,in clasa I viitoare!!!
Pai, intreb, nu se facea si la grupa pregatitoare ce se facea in semestrul I al clasei I ?
Ba da, dar acum se face la scoala, in clasa 0!
Eheeeeee,dragii mosului si dupa cum va povesteam, gradinita actuala se va muta in alt spatiu,care spatiu e ocupat de o actuala gradinita-logic,nu?- si despre care nu se stie daca va fi sau nu in consortiu cu a alta scoala!!
Nu e fantastic?
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui riloasa Mi se pare prea mare la 7 ani si jumatate in clasa 1. Sunt o gramada in situatia mea. Toate isi dau copilul asa tarziu? Mihai stie tot alfabetul, daca ii scriu cuvinte le citeste. Nu stiu ce o sa fac, o sa ma interesez. |
Baiatul meu va avea 7 ani si 4 luni in septembrie 2012. Stie si el toate literele, si citeste pe litere. DAR! Nu stie sa scrie, iar in grupa pregatitoare, cu parere de rau va spun ca s-a tot batut apa in piua pe acest topic pe tema programei prea putin diferentiate intre clasa 0/pregatitoare si clasa I, in gupra pregatitoare copilul meu nu invata sa scrie. Invata literele, mari, de tipar. Asta nu inseamna ca invata sa scrie! Nu formeaza cuvinte in scris, nu citeste. Face o data la doua trei zile cate o litera si o cifra pe un caiet. Dar pentru mine asta nu inseamna ca invata sa scrie asa cum invata in clasa I.
In concluzie, nu ma tem ca se va plictisi in clasa I si din punct de vedere emotional sunt CONVINSA ca am facut bine ca am asteptat cuminte si nu l-am fortat la clasa I inca de anul asta. Cu toate ca acum trag ponoasele acestei situatii ca nu vor fi locuri si nu se stie inca in ce fel se va aplica noua lege.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
BESTUTZA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Androix
Baiatul meu va avea 7 ani si 4 luni in septembrie 2012. Stie si el toate literele, si citeste pe litere. DAR! Nu stie sa scrie, iar in grupa pregatitoare, cu parere de rau va spun ca s-a tot batut apa in piua pe acest topic pe tema programei prea putin diferentiate intre clasa 0/pregatitoare si clasa I, in gupra pregatitoare copilul meu nu invata sa scrie. Invata literele, mari, de tipar. Asta nu inseamna ca invata sa scrie! Nu formeaza cuvinte in scris, nu citeste. Face o data la doua trei zile cate o litera si o cifra pe un caiet. Dar pentru mine asta nu inseamna ca invata sa scrie asa cum invata in clasa I. In concluzie, nu ma tem ca se va plictisi in clasa I si din punct de vedere emotional sunt CONVINSA ca am facut bine ca am asteptat cuminte si nu l-am fortat la clasa I inca de anul asta. Cu toate ca acum trag ponoasele acestei situatii ca nu vor fi locuri si nu se stie inca in ce fel se va aplica noua lege. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Pentru ei, cei de 7 ani si vor fi locuri, pentru ca ei le ocupa primii!
Problema va fi pentru ceilalti!
In ceea ce priveste programa, depinde de educator cum se gandeste sa o puna in aplicare!
Ei daca stiu litere pot forma singuri cuvinte si apoi propozitii in jocuri gen alfabetar!
Pot confectiona din plastilina litere!
Sunt cam de-o seama ai nostri!Mi-aduc aminte ca spuneai tu ca ne citeai la odisee!!
Ei , io m-am trezit cu Tudor in primavara trecuta, deci la 5 ani si un pic ca se juca de-a ospatarul si a scris domle comanda clientei:"catofi,peste,mar"!
Totul se datoreaza doamnei de la gradi care statea cu scaunelul intre ei-si era pensionata de ani buni- se juca,canta, desena!Nu ii gaseai vreodata pe hol sau sa bagi capul in clasa si sa ii vezi cine stie cum!
Acum, la Ilinca doamna lucreza cu ei,si-s 28 in grupa, ce face si Tudor la scoala,dar ce-i drept, mult mai putin ca timp.
Androix spune:
Bestutza, probabil depinde de educator. Totusi, copilul meu desi stie sa scrie toate literele de tipar nu stie sa formeze cuvinte. Am facut senzatie cu o poza pe FB in care a scris "free style" asa: titlu- FILIP si apoi lista mai jos:
ANION
ILICOPTER
TRENEN
CORPOR.OMENE
PRIT
CASATL
Traducerea e: avion, elicopter, tren, corpul omenesc, print, castel.
In ce priveste locurile, eu sunt foarte amarita. Nu vor ocupa ei primii, majoritatea directorilor, inainte de aparitia acestei hartii de la inspectorat, isi faceau planuri sa faca clase egale de 0 si I, care in total sa fie la fel de multe ca cele I de anul trecut. O sa mai fac un tur de forta sa vad ce a schimbat aceasta impartire pe varste in planurile de pana acum. Desi am banuiala sumbra ca nu mare lucru.
Mai pastrez o speranta ca asa m-am perpelit si la inscrierea la gradinita cand se stea de noaptea la coada ca nu erau locuri si pana la urma am reusit nesperat de usor sa-l inscriu la ce gradinita mi-a placut.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
BESTUTZA spune:
Androix,pai cum nu scrie cuvinte?Alea ce-s?
Sigur, fiecare le scrie in felul lui...
Si ce?Daca mergea anul asta la scoala nu scria el Nana si mama?Scria, iti spun sigur!Asta scrie Tudor acum.A, si "ma"!
Eu iti spun sa nu iti faci probleme cu inscrisul la scoala!Cei de peste 7 ani,fara probleme!
Haraila o sa inceapa la cei de 6 ani si 9 luni sfarsind cu noi, aberantii astia de parinti de 6 ani si 2,3 luni la care se vor face mofturi ca obligat fortat sa mergem la grupa pregatitoare,pardon clasa 0!
Aici vor fi problemele maaaaaaaaaari! Maine am sedinta copilului mare si vad ce se stie si pe acolo!
Asa ca, la varsta lui Filip ,vor fi locuri pe alese!
J G spune:
Androix, copilul tau stie sa scrie adica a facut conexiunea, chiar daca nu reproduce corect, stie sa reproduca ce aude. Garantat, in curand va citi (Carla, la fel, mai intai a scris, apoi dupa o saptamana a si citit cursiv). Nu perfect, desigur! Dar a facut pasul cel mare!
Eu vieri ma duc la gradinita si la scoala (momentan e fi-mea bolnava si nu pot sa ies)si sper sa ma lamuresc si eu cu toate, sunt foarte stresata.
claujro spune:
Am vb cu secretara azi. Mi-a spus ca cei care vor avea 6 ani si cateva luni, in toamna, si acum sunt la grupa pregatitoare ii primeste in clasa I, asa cum a procedat si anul trecut. In clasa I nu veneau doar copii care aveau deja 7 ani impliniti ci si cei de 6 si cateva luni. Asa va face si anul acesta.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lidsta Noutati comunicate azi de la gradi, sursa inspectoratul general: - prescolarii nascuti in anul 2005 se vor inscrie in clasa I la scoala, - prescolarii nascuti in perioada 1 ianuarie – 31 august 2006 se vor inscrie obligatoriu in clasa pregatitoare la scoala, - prescolarii nascuti in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2006 vor putea opta intre grupa mare la gradinita si clasa pregatitoare la scoala Clasa pregatitoare va avea cursuri 4 ore si curriculum-ul (care nu este inca gata) va insemna “ceva mai mult decat grupa pregatitoare si ceva mai putin decat scoala”. Nu se stie cine va preda la aceste clase, cursurile de formare avand loc in vara viitoare. Nu se stie daca sunt spatii suficiente, dar in cazul in care nu vor fi, vor cere ajutorul gradinitelor (probabil de stat) care pot face “un consortiu” cu scoala. Partea cu consortiul nu stiu ce anume inseamna |
chestia asta apare scrisa undeva, negru pe alb?
in vreo adresa de la Inspectorat?
pina acum vad doar adresa asta, care a pus-o Claujro pe site:
http://liceulivireanu.webs.com/apps/documents/.
Dar altceva a mai aparut?
Edit: am vazut ieri pe http://www.ismb.edu.ro// ceva legat de consortiile scolare. Dar din cite am citit pe acolo e vb doar de licee deocamdata.
Pina la urma in afara de adresa aia de ieri de la inspectorat a mai aparut ceva?
Adresa in care se zice doar, IAR, ca aceasta pregatitoare este obligatorie si defalca un pic pe virste.
Dar nu zice ca se vor tine in scoli sau in gradinite, nu? ci doar ca ele apartin de ciclul primar.
roli25 spune:
Nu stiu unde apare, dar inspectoratul a trimis-o negru pe alb gradinitelor si acestea tb. sa ne informeze ce au de gand.
La noi se face sedinta luni pt problema asta.
lbelciug spune:
Androix, la gr pregatitoare ar trebui sa-i invete sa formeze corect cuvinte in scris. Vad zilnic fise cu cuvinte scrise de fostii colegi ai lui Matei de la gradi (care sunt la gr pregatitoare).
Intreaba educatoarele de ce nu fac asta cu copiii.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)