Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 13
BESTUTZA spune:
Pentru cei care implinesc 6 ani intre 1.09 si 31.12, parintele da decalratie pe propria raspundere ca este pregatit pentru inceprea scolii, in ce calitate o face?
Pai daca se pot face declaratii pe propria raspundere, de ce nu ar putea face si parintii celor care implinesc 6 ani si 8 luni in septembrie, ca ar fi apti psihosomatic pentru clasa I ?
Intreb si io, asa...ca oricum nu cred ca cineva rapunzator sesizeaza anomaliile...
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
coracora1 spune:
Bestutza, absolut de acord cu toate comentariile tale. Cat priveste copilul meu, anul acesta este gradinita - grupa pregatitoare, iar ca varsta anul viitor in septembrie va avea fix 6 ani. Deci eu nu am nici o sansa sa o inscriu in clasa I anul viitor. Mie mi se face un "favor" ca pot opta intre clasa zero si grupa mare (iti dai seama - ce ar insemna ca eu la anul sa o inscriu la grupa mare dupa ce anul acesta ea face grupa pregatitoare). Minunata aceasta lege!!
roli25 spune:
In seara asta s-a afisat la gradi sedinta cu parintii luni pt grupele mari. Asa ca o sa ne luminam ce avem de facut.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora1 Bestutza, absolut de acord cu toate comentariile tale. Cat priveste copilul meu, anul acesta este gradinita - grupa pregatitoare, iar ca varsta anul viitor in septembrie va avea fix 6 ani. Deci eu nu am nici o sansa sa o inscriu in clasa I anul viitor. Mie mi se face un "favor" ca pot opta intre clasa zero si grupa mare (iti dai seama - ce ar insemna ca eu la anul sa o inscriu la grupa mare dupa ce anul acesta ea face grupa pregatitoare). Minunata aceasta lege!! |
Acelasi sfat ce i l-am dat ei ti-l dau si tie: adeverinta cum ca a facut/face deja grupa pregatitoare, evaluare educator/psiholog si cerere catre directorul scolii.
In normele publicate astazi nu vi se interzice sa ii inscrieti in clasa I in mod expres, ci sunt date niste varste orientative in special pentru grupa pregatitoare .
Ei urmaresc, de fapt sa fie inscrisi in aceste grupe copiii si sa ajunga in ciclul primar.Deci sa nu mai fie copii de 6+ in gradinite!
Ma indoiesc sincer sa nu reusiti facand dovada ca au la inceputul anului scolar urmator grupa pregatitoare facuta sa ii inscrieti in clasa I!
claujro spune:
Asta seara am aflat de la o prietena a carui copil implineste 6 ani in martie si e la grupa pregatitoare, ca a intrebat in Ministerul Educatiei si a primit raspuns favorabil. Va inscrie copilul in clasa I.
Lala are dreptate.
riloasa spune:
Si daca baiatul meu trece in grupa pregatitoare la gradinita? Este acum in grupa mare. In martie face 5 ani. La anu il dau il clasa 1 ori sunt obligata la scoala, grupa pregatitoare? Ca doar nu il dau la 7 ani si jumatate clasa 1? Pot sa il inscriu la scoala la pregatit?
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui coracora1 Bestutza, absolut de acord cu toate comentariile tale. Cat priveste copilul meu, anul acesta este gradinita - grupa pregatitoare, iar ca varsta anul viitor in septembrie va avea fix 6 ani. Deci eu nu am nici o sansa sa o inscriu in clasa I anul viitor. Mie mi se face un "favor" ca pot opta intre clasa zero si grupa mare (iti dai seama - ce ar insemna ca eu la anul sa o inscriu la grupa mare dupa ce anul acesta ea face grupa pregatitoare). Minunata aceasta lege!! |
Lala
Eu sper sa fie suficienta evaluarea psihologului,dar oricum trebuie intrebat directorul scolii unde doresti sa inscrii copilul!
Am vazut ca fetita Adrianei Iliescu a primit dispensa si a mers la 5,9 ani la scoala.
Si educatorea fetitei imi spunea ca a avut anul trecut doi parinti medici care au dat copilul la 6 ani fara cateva zile,ea nefiind de acord, nu din perspectiva clasei I,la care considera ca putea face fata,ci din perspectiva clasei a IV-a care este grea.
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui riloasa Si daca baiatul meu trece in grupa pregatitoare la gradinita? Este acum in grupa mare. In martie face 5 ani. La anu il dau il clasa 1 ori sunt obligata la scoala, grupa pregatitoare? Ca doar nu il dau la 7 ani si jumatate clasa 1? Pot sa il inscriu la scoala la pregatit? |
E gresit ca e grupa mare!
Daca in martie 2012 implineste 5 ani merge la grupa mare,adica o sa repete grupa mare in 2012-2013-conform legii ,da?- in septembrie 2013 la clasa 0 si septembrie 2014 in clasa I-exact la 7 ani si jumatate!
Asta seara spuneau la stiri ca abia peste 3 luni vor aparea programele...Chiar sunt curioasa ....
riloasa spune:
Mi se pare prea mare la 7 ani si jumatate in clasa 1. Sunt o gramada in situatia mea. Toate isi dau copilul asa tarziu? Mihai stie tot alfabetul, daca ii scriu cuvinte le citeste. Nu stiu ce o sa fac, o sa ma interesez.
anya spune:
Cred ca toate gradinitele au fost informate. La mine la gradi au afisat sedinte cu parintii de la grupele mari si pregatitoare - pt sapt viitoare. O colega cu copil la pregatitoare in alta gradinita are sedinta maine. Cum aflu ceva, va scriu.