Clasa a-III-a : 2011-2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La Matei in clasa nici macar nu a anuntat invatatoarea punctajul pt copiii care au fost la concurs. Ca si cum n-ar exista. Test la mate au dat si ei, a luat FB curat. Testul era simplu. Cea mai tare faza a fost ca la sfarsitul testului desenase un elicopter si un tanc. L-am intrebat stupefiata dac ale-a desenat in timpul testului. Mi-a zis ca nu...le desenase dupa ce a primit nota,,,,dar in timpul testului a desenat pe alta foaie .
Alta faza tare. Ieri a avut de facut un dialog intre el si un sarpe (asa era in culegere exercitiul) si copilul nu avea inspiratie deloc. Era asa de suparat incat a scris (pe caietul de casa):
" Matei s-a intalnit cu un sarpe. Sarpele a zis:
- Matei, esti un prost!
- Da, sunt un prost! a raspuns Matei"
M-a apucat un ras....si pentru ca cerinta exercitiului era indeplinita i-am zis ca ii dau voie sa treaca pe curat. Nu a facut-o, evident!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Astazi test la mate si la noi.
Maine test la stiinte.
In rest, lucreaza intens la substantiv- gen si numar la romana si ordinea operatiilor-la mate.

Anya, tare haios e Matei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Astazi au avut test recapitulativ la muzica .
Eu vreau sa-i dau sa citeasca cei 3 muschetari si ciresarii. Sunt curioasa daca o sa-i placa. De Jules Verne n-a avut rabdare acum cateva luni si n-a mai incercat. Acum ca i-am citit ce scriu a zis ca o sa mai incerce. Momentan si-a luat al 2-lea volum de Habar nam ca ramasese necitit. A mai primit o carte care pare draguta dar de care nu s-a apucat inca - se numeste "Fablehaven tinutul magic" si e de Brandon Mull.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

of, Sofia a obosit rau. Dupa ce mergea f bine ieri si alaltaieri, azi a facut varza lectia la pian. Si pe 5 are examen.
Asa ca pana atunci nu mai merge la matematica.

Matei rulz

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Si a mea tot cu Habarnam in mana zilele astea, volum nou nout...
Azi a fost o zi proasta, a luat B la romana pe caiet, dictare perfecta si copiere cu greseli.E prima oara in viata ei cand ia B la romana, la mate a mai luat o data in clasa I si atat. Mititica, imi spunea ca se simte vinovata si nu stie cum sa imi zica.Vad ca a obosit, poate ar trebui sa las mai moale mersul la optionale si sa o pun mai des la suplimentare...
Noi la romana suntem la ultima lectie de la unitatea Tara , iar la mate am terminat inmultirea cu 8.
Sorana, test la muzica? Zi-mi si mie in ce consta, ca nu ma prind...La noi nu ii pune sa invete, nu ii asculta la nimic. Nici poezii nu a mai avut de invatat anul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La mate inmultirea cu 3.
La romana ceva cu un sarpe :) si au dat testare.
La muzica nu stiu ce fac. In caiet nu au scris nimic - niciodata. In carnet are FB...
La civica au discutat despre respect.
Biologie au azi si a avut ca tema sa puna fasole la incoltit si ceva despre radacini.

Mergi la inceput

Tapul si Sarpele cumva? :P

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Happi nu am inca testul la muzica -0 ca idee au facut portativ, cheie sol, ritm si timp (patrime, optime, doime). Fi-mea isi aduce aminte din test doar ca le-a dat dictare, altceva nu stiu.

Uite am acasa un test la civica cu titlul "ce inseamna sa fim persoane".
1. Citeste si incercuieste doar cuvintele care denumesc corpuri vii

2. Stabileste corespondenta intre cuvintele din prima si a 2-a coloana (in prima animale, oameni, calculator, etc in a doua gandesc, respira, etc)
3. a) Subliniaza fiintele care sunt persoane
b) Taie cuvintele care nu denumesc actiuni specifice omului
4.
a) Completeaza fisa de identitate:
Nume si prenume
Adresa
Data si locul nasterii
Ce reprezinta aceste date pentru tine?
b) Alege actele de identitate ale unei persoane
c) Scrie care e primul tau act de identitate si cand l-ai obtinut
5 Stabileste ce e adevarat si ce e fals notand A sau F in caseta (
6. Completeaza enunturile cu ajutorul cuvintelor din paranteza

A luat 91,5 si a gresit asa:
-1 p la sub. 3 l-a trecut pe Patrocle ca fiind persoana si nu a subliniat "nas" la fiinte
-4,5p la sub 4 - adresa fara sc, et, ep, fara locul nasterii
-3p la sub 5 unde a notat ca fals enuntul "Sentimentele sunt o caracteristica specifica omului" - aici mi-a si explicat ca e imposibil, e gresit testul sigur cateii si pisicile au sentimente

Mergi la inceput

pai chiar ca e controversata intrebarea!

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Am fost azi la lansarea cartii "Jurnalul unui pusti" vol 4 si a primit 2 DVD-uri (David Coperfield si o enciclopedie cu dinozauri) si a castigat o carte - "Insemnarile unei pustoaice". A fost foarte incantata, bineinteles. A facut si o compunere in stilul "Jurnalului" care participa la un concurs la editura - de fapt toti copiii prezenti au facut-o, dintre ele s-au tras la sorti 2 carti.

Edit: La noi e "saptamana culturala" - marti mergem la teatru la "O noapte furtunoasa" si duminica la opera la "Craiasa Zapezii". Urmeaza pe 17 decembrie un concert la Ateneu si fi-mea vrea la un concert de colinde (corul ... am uitat cum il cheama pe cor ).

Ce piese de teatru imi mai recomandati stagiunea asta? Pentru adulti dar nu foarte adica sa o pot lua pe fi-mea.

Mergi la inceput