Clasa a-III-a : 2011-2012 (2)
Raspunsuri - Pagina 18
Noa spune:
Buna!
Puteti sa-mi dati si mie linkul de unde sa descarc subiectele de la Arhimede de anul asta si anul trecut?
Multumesc!
sorana spune:
Noa incerc eu sa-ti trimit un scan pe email. Pe alea de anul trecut nu le am ca n-am fost.
Sabina - si la noi in scoala e un baietel care a luat anul trecut 40 la finala si maximumul (cred ca 50) la internationala si acum a luat 31.
Da, nu sunt robotei, se poate intampla orice intr-un concurs.
Sabina spune:
Noa,
http://mate.info.ro/AllMaterials.aspx?ID=20
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
happiness spune:
Noi nu am fost la Arhimede, cred ca niciun copil nu a mers, doar separat de clasa, ca doamna nu i-a anuntat la scoala...Noi ne-am ocupat cu shoppingul si cu plimbarile weekendul asta, am mers si la teatru si ne-am odihnit, Maria a avut si o petrecere de zi de nastere...A inceput si un curs de teatru si unul de pictura, vineri/sambata, deci nu in timpul zilelor de lectii, si ii place peste tot, asa incat sambata se cam acumuleaza oboseala. A gresit in schimb 2 chestii la Smart mate..dintre care una , cea cu numarul de picioare, deci..ce sa mai zic.
La scoala am inceput si noi la muzica cu teoria. La voi copiii efectiv invata definitiile alea? Ca nu prea pricep daca sa insist sau nu pe ele, ea zice ca nu le are de invatat, dar cum va ziceam, pe ei nu ii asculta...Si totusi mi-ar placea sa aiba habar si de ele. Cred ca Sabina stie cel mai bine aici.
La mate am terminat inmultirea cu 5 si au repetat inmultirea cu 2, 3 , 4, 5, se descurca foarte bine, a luat la fise FB si -FB, asta insemnand 1 greseala pe o fisa cu exercitii pe 2 pagini.La romana au tot o lectie cu tara. Au avut o tema foarte creativa, sa compuna un rebus cu definitii, solutia sa fie ROMANIA.Chiar daca la scoala inca nu au facut compuneri, eu i-am gasit o carticica foarte frumoasa, "Bucuria de a scrie compuneri", de M.Penes, si ii invata acolo pas cu pas ce si cum sa faca sa scrie frumos. Ii place tare mult, deocamdata suntem la exercitiile pregatitoare.La stiinte a pus la incoltit fasole si i-a rasarit deja plantuta, e tare incantata de munca ei.
Ma intreb daca mai facem serbare de Craciun..la scoala. Daca nu e ok, am inteles ca la teatru vor face ceva cu Mosu' oricum. A mea deja isi face lista, si vrea atat ed multe..Ai vostri?
sorana spune:
Happiness si eu i-am luat carticica aia cu compunerile. Intr-adevar mi se pare frumos scrisa si utila. Numai s-o citeasca - deocamdata nu s-a apucat.
La muzica - lor le cere definitiile alea, altfel eu n-as pune-o sa le invete. Daca le citeste si stie ca idee, cu cuvintele ei, nu cred ca are rost sa le stie fix pe dinafara, nu vad la ce i-ar folosi.
sorana spune:
Happiness - nici la noi nu se anunta la scoala concursul arhimede. Dar nici nu cred ca are rost sa mearga daca nu a facut deloc cursurile de pregatire. Macar cateva. Noi mergem la cursuri la un centru de pregatire si acolo le-a zis de concurs si l-au achitat etc. Sunt destui copii de la noi de la scoala care fac cursul dar nu toti au avut "curaj" sa mearga si la concurs. Poti sa-i dai subiectele si sa vezi ce ar face la concurs.
loryi1974 spune:
Sabina, foarte bine ai facut cu Sofia. Cred ca este mai bine sa participe doar la o parte din cursuri, la pregatire. Cel putin eu asa voi proceda. Am observat ca la o scoala unde nu s-a mers la pregatire dar s-au facut ore la clasa, cu propria invatatoare, rezultatele au fost foarte bune in raport cu ce s-a intamplat in alta parte.
Il stiu pe baiatul de care zice Sorana, cred ca la el s-a intamplat un fenomen de genul ganditul doar pe un sablon. Este un baiat foarte inteligent. Sunt convinsa ca va reveni la forma lui cea mai buna.
Daca ma intrebi de subiecte, iti spun ca da, asa ar trebui sa arate un concurs.
Da, noi avem teme la muzica, teme serioase, inclusiv exercitii, in afara de copiat cantece.
Sabina spune:
Neata!
Eu nu am vazut sa mai aiba teme la muzica...oricum noi avem pianul la liceul enescu si teoria tot acolo, unde are teme.
Asa ca nu prea stiu la ce definitii va referiti, da-ti-mi si mie una, sa va zic ce si cum :))
In mare, sa stie ce e aia o optime, ce aia o gama, nu e greu si nu necesita eforturi, depinde cum le preda si cum le cere
Cum mi-am alaptat copiii
loryi1974 spune:
Am uitat, felicitari tuturor !
Sorana are dreptate, foarte multe punctaje sub 20.
Mi-am amintit acum, stiu ca la voi la scoala e o fetita care merge la pregatire la clasa a-IV-a. Posibil ea sa fi obtinut 36.
Sabina spune:
Sorana, Sofia nu a fost anul trecut la pregatire si a luat 20 si 25 de puncte la etapele 2 si 3. La etapa 1 nu a fost.
Nu i-a prins rau deloc:)
Cum mi-am alaptat copiii