Clasa a-III-a : 2011-2012 (2)
Raspunsuri - Pagina 14
loryi1974 spune:
E foarte bine daca face 3/4, ar insemna undeva in jur de 30 puncte, poate mai mult, cam in primii 10 % la nivel national. Si mai inseamna cred ca a inteles perfect metoda grafica.
sorana spune:
Lory nu neaparat. Adica si la noi a fost aceeasi diploma, nu s-au facut diferentieri deloc. Eu personal as fi preferat varianta de la Anya dar ... nu a fost asa. Fix aceeasi diploma, toti au trecut clasa, singura informatie comuna a fost ca toti au FB la purtare .
Cel mai distractiv apropos de pana unde se merge cu egalizarea este ca pe diploma de la I-a scria (la toti, inclusiv la fi-mea) "rezultate deosebite la invatatura si disciplina religie". Asta a fost cea mai tare - avea rezultate deosebite la o materie la care avea liniuta in catalog/carnet.
Pe diploma de a II-a scria "rezultate deosebite la invatatura".
Asta nu inseamna ca nu au note si chiar medii de B si S.
Doar ca indiferent ce note au finalul e la fel - au trecut clasa si atat. Diferentele se vor face incepand cu cls a V-a.
Asta e sistemul, ne place sau nu.
La Arhimede sunt chiar curioasa ce va face, nu i-am dat subiectele din anii trecuti, mergem asa, pe nepregatite . Teoretic stie sa le faca, practic si la celelalte concursuri stia sa le faca, acasa face 100 p sau pe aproape, la concurs nu - asta e, probabil emotii, tot zic ca la un moment dat se va obisnui cu ele, daca nu, ii va fi foarte greu. Nu stiu daca v-am zis dar cu mama mea seamana la chestia asta, mama vomita si era in pragul lesinului la fiecare examen pe care l-a dat. Evident rezultatele in facultate n-au fost stralucite dar ulterior a fost un cercetator foarte bun, cu premiul academiei, etc.
Edit: Am intrebat-o si pe doamna de la cursul Arhimede cum se descurca fi-mea si a zis ca a inceput sa vorbeasca, sa iasa la tabla, deci ok. La primele 5 cursuri a refuzat orice, ori nu vorbea deloc ori "eu nu ies la tabla". Cam asta e nivelul timiditatii si emotivitatii. Pana se obisnuieste e criminala, ii tremura vocea, ii tremura picioarele, nu se concentreaza deloc, probabil vor fi profesori care vor considera initial ca e paralela ... asta e.
anya spune:
Ce mama denaturata sunt. Pe bune! Nu numai ca n-am vorbit cu tanti de la Arhimede, dar nici nu am fost sa vad locatia. Nici cu invatatoarea n-am vorbit anul asta, cu exceptia unicei sedinte cu parinii, in prima sapt de scoala.
Cu religia la noi a fost tare interesant ca desi copilul aparea retras si nici nu a frecventat ora, la clasa 1 are media FB. Intr-a 2-a s-au prins si au tras liniuta .
Sabina spune:
eu sunt si mai denaturata, cu invatatoarea am vb doar odata la telefon :P, cu profesoara nici eu n-am vorbit, iar copilu meu cel mic nu vrea nici sa numere pana la 10
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
Pai . Eu am intrat la finalul cursului la doamna de la arhimede dupa cam al 5-lea curs doar ca sa fiu convinsa ca vorbeste fi-mea cu doamna, ca s-a obisnuit, avand experiente anterioare . De fapt doamna a inceput prin a-mi spune ca e un copil foarte timid dar ca incepe sa interactioneze, sa vorbeasca cu dansa. Daca nu aveti astfel de probleme, nu vad de ce ati vorbi cu dansa ....
Cu invatatoarea am vorbit dimineata (chiar azi) pentru ca am chiulit de la scoala, Monica trezindu-se cu o durere de cap.
loryi1974 spune:
Daca le pune in ecuatie, este si mai bine. Castiga timp de gandire pentru altele si e deja pregatit pentru celelalte metode de rezolvare.
Romana :"Codrul Ghicanilor", mate : "Recapitulare" la inmultire si ordinea operatiilor.
sorana spune:
Sabina cu Gheo ai putea sa te joci "de-a vanzatorul". Important nu e sa numere in sensul de a insira numerele ca o poezie ci sa inteleaga ce reprezinta ele. Noi ne jucam cu niste creioane si foi de hartie (bani). Monica vindea creioane . Initial 1 creion = 1 ban, apoi 1 creion 2 bani si cand a mai crescut ii dadeam o hartie de "10 bani" sa-mi dea rest. Ne-am jucat asa cam intre 4 si 6 ani, pana a invatat adunari-scaderi pana in 10.
La mate fac probleme si exercitii cu inmultire si ordinea operatiilor (recapitulare). La romana am uitat . Dar am vazut ca urmeaza substantivul.
Sabina spune:
Sofia e la inmultirea cu 4, probabil vor trece la 5. dar nu le da inmultiri simple, ca pe vremea noastra, ci si cu numere mari.
si ea le pune in ecuatie de multe ori.
Ieri insa le-a dat tema urmatoarea problema:
suma impatritului unui numar cu succesorul intreitului sau = 302. Aflati numarul
pe care a facut-o singura pana un punctul in care nu a stiut sa faca impartirea. Atunci am aflat eu de problema, ca a venit sa ma intrebe cat fac 301 impartit la 7 si nu pricepeam la ce ii trebuie :D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
Am uitat sa intreb - concursul Arhimede la Nichita Stanescu - sambata la 9.30? De ce zic pe site 9.30 la Nichita Stanescu si 9 la Mihai Viteazu? Incepe la ore diferite in diferite centre?
Edit: Sabina cu problema aia venise de la scoala sau de la Arhimede? A mea n-a facut la scoala asa ceva.