cat costa o cezariana la sp universitar?
buna!
am cautat de forum, insa nu am dat de un subiect similar. nu am reusit sa dau de el. cel putin nu unul recentnt. as dori sa stiu care sunt preturile pt o cezariana la spitalul universitar. sora mea urmeaza sa nasca acolo cu dr Cristian Peteu. aveti idee cam cat sa dea la dr, la anestezist, asistente, infirmiere etc? se da in plic inainte de cezariana sau dupa? eventual alte detalii pt care mie imi scapa acum intrebarile legat de modul cum ar trebui sa se descurce pe acolo si la ce anume sa fie atenta.
va multumesc anticipat
Raspunsuri
mirela0521 spune:
chiar nimeni nu raspunde? nu ma poate ajuta nimeni cu preturi orientative pt o operatie de cezariana?
XIO spune:
nu TREBUIE sa dea ceva, da doar daca vrea si da cat crede ea de cuviinta.
Daca vrea sa nasca neaparat cu medicul X si il cheama de acasa normal este sa ii dea bani, sunt unii care iti spun care e tariful si altii care nu iti spun, ramane la latitudinea ta cat si daca.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
mirela0521 spune:
haide ca m-ai lamurit bustean cu informatia asta!!!! normal ca isi va chema medicul care a urmarit-o pe parcursul celor 9 luni de zile ca sa nasca cu el, mai ales ca este vb despre o cezariana care se impune din motive medicale destul de grave si care pot da complicatii atat ei cat si copilului. nu se va lasa tocmai acum, pe ultima suta de metri, pe mana unui necunoscut. (tu ai avea incredere intr-un necunoscut mai mult decat in medicul tau curant care iti stie toata istoria medicala a sarcinii?!). nici medicul nu o lasa de izbeliste, pe mana altui coleg. deci nu despre asta era discutia.
tocmai de aceea intrebam despre preturi orientative pt ca medicul sigur nu va spune nici un pret daca l-ar intreba. si nu se pune problema sa nu dea nimic.
XIO spune:
Pai impresia mea este ca te-am lamurit, de unde crezi ca stim noi cati bani dau pacientele? 500 de euro, poftim!
Sunt care nu dau nimic desi cheama medicul de acasa in weekend pt. cezariana la cerere, si sunt care dau de la 100 de lei la peste 500 de euro.
Dupa cum ti-am spus si in primul mesaj, depinde de pacienta.
Si da, m-as lasa pe mana unui alt medic pt. ca daca e urgenta asta s-ar intampla oricum. Doar la noi in tara traiesti cu impresia ca doar medicul tau poate si ceilalti sunt tampi, in alte tari nasti cu cine e de garda.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.
bulinuta27 spune:
si tot doar la noi in tara trebuie sa dai bani intre 100 lei si 500 euro desi ei sustin sus si tare ca nuuuu, nu le trebuie
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) si
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
claucia spune:
Degeaba te superi Mirela, Xio ti-a spus exact ce trebuie, fara sa iti dea preturi pentru ca nu are de unde sa le stie, mai ales ca depinde de medic.
Normal si legal este sa nasti cu medicul prezent in spital la momentul respectiv, conform casei de asigurari care plateste cezariana necesara. Daca tu vrei sa vine un anume medic si el doreste acest lucru, atunci il poti remunera pentru acest serviciu in plus (adica sora ta).
Eu am nascut la sp Universitar si am doar cuvinte de lauda, pentru mine ambele nasteri au fost mai mult decat ok (cezariana ambele).
Doctorului i-am dat bani dupa operatie in ambele cazuri, nici nu m-a intrebat ce si cati bani ii dau, a venit de acasa in ambele dati in weekend sa ne semneze iesirea (am sta odata vineri-duminica si a doua oara joi-sambata, deci 2 nopti) asa ca am considerat ca a facut mai mult decat era obligat sa faca.
Suma data variaza in functie de fiecare persoana in parte, unii au ales sa dea medicului pentru eforturile suplimentare (tot ceea ce implica operatia - sala de nasteri/asistenta/medicatia ulterioara sunt acoperite de casa de asigurari) 1000 RON, altii 1500 RON, altii 500 Ron, fiecare cum a avut si nimeni nu s-a uitat in plicul altuia.
Medicului anestesizt eu i-am dat bani inainte de operatii dar puteam la fel de bine sa ii dau si dupa sau deloc :), au fost foarte umani si prietenosi cu totii oricum. Asistentele au fost foarte dragute, ce-i drept si eu sunt prietenoasa si calma in general si am ales sa vad lucrurile frumoase.
Asistentul de anestezie de la sala (poate rezidentul medicului anestezist?) a fost extraordinar, a vorbit cu mine in timpul operatiei, era chiar implicat si atent la ce se intampla, si nu a primit nimic. Alte asistente foarte dragute, care m-au sprijinit/ajutat/medicat, la fel, unele au primit, altele nu, depinde cum am avut posibilitatea logistica pe moment.
Oricum va vedea pe moment daca si cum are chef sa placa pe cineva sau dimpotriva. Oricum, nimeni nu a conditionat nici actul medical (si sincer, ma uitam la medicatia ulterioara si ma gandeam cat as fi platit la un spital privat...enorm, pentru orice antibiotic, radiografie, evaluare, consult, toaleta etc) si nici zambelete sau raspunsurile prietenoase la orice intrebare as fi avut, sau pur si simplu ca nu aveam somn si le tineam de vorba noaptea pe asistente cu diverse povesti :)
In salon conditiile exceptionale, baie si dus in camera, televizor si foarte foarte curat, renovat, fara sa platesc rezerva. Eu zic ca Municipal este o alegere buna.
Succes si nastere usoara surorii tale
bulinuta27 spune:
si tot normal ar fi ca medicul care te-a avut in evidenta sa nu iti ia nici un ban in timpul celor 9 luni, nu? desi ei indeasa in buzunar la fiecare consult....asa ca...
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) si
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
lavi02 spune:
Daca te duci la el la policlinica cu trimitere de la medicul de familie, da, e obligat sa te examineze gratis. Daca nu, nu e obligatia lui. Daca te duci cu trimitere si ii indesi bani in buzunar e pt ca asa vrei tu, nu are cum sa-ti pretinda asta.
Bebe Beca spune:
probabil ca depinde foarte mult de bugetul fiecaruia si de cat de "important" este medicul. Am auzit de medici care primesc 200 eur si altii care primesc 500 eur pentru cezariana. Eu aveam in plan, daca nasteam acolo, undeva intre 300 si 400 eur, depindea de ce mai auzeam prin jur. Si 50 eur anestezistului si tot 50 neonatologului.
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bulinuta27 si tot normal ar fi ca medicul care te-a avut in evidenta sa nu iti ia nici un ban in timpul celor 9 luni, nu? desi ei indeasa in buzunar la fiecare consult....asa ca... |
indeasa pentru ca li sa dau, nu mai dati .... sunt si oameni care nu au avut de unde sa dea si nu i-a lasat nimeni sa moara
Nina, 30s+,