Clasa I * 2011 - 2012 * [9]

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cosmina_p

Soleil,cam asa s-antamplat...i-am spus domnului sa nu-i faca si i-au facut!Nu ne-au cerut nicio hartie...ne-au anuntat la sedinta ca vor fi vaccinati!Mi-era frica de vreun rosu-n gat de care sa nu dea semne sau de acele pe care puteau sa nu le schimbe(acum stiu ca fiecare seringuta era cu acul ei).
Azi am vazut ca au "sarit" peste GRUP DE BASTONATE MICI,ROTUNJITE LEGATE(uau...am invatat cum se numesc!!!).Si in manual si in caietul special.Oare de ce?Copii vostri au "sarit" peste vreo lectie?
Am avut de facut 2 pagini de o-uriEu ziceam "o",fiica-mea zicea "oval"...probabil asa le-a fost prezentat!!!
Inca o perla de-a fiica-mi...avea de desenat ceva intr-un chenar,ea-mi zice ca are de desenat in "penar"...o corectez cu "chenar" cam de 3 ori.Imi zice "Eu credeam ca domnu-i taran ca zice chenar in loc de penar ca doar taranii zic chiftea in loc de piftea" No comment!!!

Ce tare, draga de ea!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

azi am dus si noi carnetul cu vaccinarile, sper sa scapam rapid
azi si maine sunt zilele lungi ale fie`mi, cred ca va fi obosita tare.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Eric abia a ajuns la cifra 3 la mate, iar la romana sunt tot la semne grafice. La noi, temele dureaza o vesnicie, desi nu sunt asa de multe: vreo 3-4 randuri de semne grafice si 1-2 fise (fata-verso) sau 2-3 pagini din caietele speciale la mate, dar am senzatia ca nu se poate concentra, e cu mintea aiurea. Eu ajung acasa abia pe la ora 17, iar pana atunci nu vrea nici sa doarma de amiaza, nici sa-si faca temele cu mama sau cu sotul meu, ma asteapta pe mine. Numai bine ca pe dupa 17.30 il ia somnul si trag de el de ne apuca si ora 20.

Ieri mi-am luat de pe net cartea "Supernanny 2 - Cu copilul la scoala", am apucat doar s-o frunzaresc si sa citesc jumatate din primul capitol, dar mi se pare f. buna si utila, cu multe sugestii practice si sfaturi. Ideea de baza, care merita retinuta, este "Copiii nu NE fac probleme, ci AU probleme".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Vreau si eu niste carti cu povesti "light", ceva ce poate citi singurica. Ce recomandati?

Gata pauza mea ca ma rasfat prea mult. Sa aveti seara buna, sper sa bag un net pe telefon maine.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Pana aici am citit. Eu am comandat niste carti de la Editura Gama, ii gasesti pe net. Sunt cateva speciale pentru cititori incepatori, pe nivele de dificultate.

Eu m-am bucurat tare ca am gasit si in germana si in engleza, pe langa romana.

Edit, ca am citit tot: inseamna ca noi care am facut deja m, M, a, A, i, I, l, L, cuvintele (Mama, Mimi, im, am) si mai scrie si de tipar si de mana suntem cei mai avansati la scriere ? O sa intreb si eu la sedinta daca nu merg prea repede ...
La scris de mana ne descurcam dar la cel de tipar .... E alta liniatura, trebuie sa scrie mai mare, dar tot asa invata fiecare litera de unde incepe si cum se scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

'Neata,

Cu vaccinul la noi vad ca e pe principiul "cand fu Tache nu fu Tica, cand fu Tica nu fu Tache" si tot asa... Ieri am aflat ca nu se mai face vaccin azi ca n-au primit vaccinuri.
De dimineata ne dadeam cu presupusul ca o fi vreo schema sa nu se mai agite copiii si sa-i ia pe nepregatite

A mea a avut ieri ceva test - dictare din semnele grafice. Zice ca a stiut si a facut, nu prea pricep cum ca de cate ori o intreb cum se cheama semnele alea zice ca nu stie ca doamna nu le-a zis .

Culegerea aia de romana de-a pus-o flaviutza de la Paralela 45 e culegerea pe care o avem noi la clasa. E ok.
Iar la matematica o avem pe asta: http://www.edituraparalela45.ro/titlu_detaliu.php?idtitlu=211 , dar cred ca e editie mai noua ca nu scrie decat Mateteme in antet.
Caietele speciale sunt de la Cartea Iuliei, dar nu le gasesc acum pe nicaieri pe net.

La romana suntem la ceva semne, dar nu stiu care si sunetul a, cred ca azi trec la sunetul e. Nu stiu cand or incepe cu literele ca vad ca mai au ceva semne de facut.
La matematica cred ca incep cifrele azi ca ieri n-au facut ora de matematica.

Cosmina, buna treaba aia cu penarul . Da' io pe-aia cu piftelele o stiu fix pe dos .

Roxana, cum e Alex?

Eveline, bine ca ati scapat . Draguta Bia cu fluturasul. Da' sa stii ca asta cu pozele e aiurea si io ma mai trezesc ca-i zic la fie-mea "de ce ai pus 1 silaba aici, ca floare are 2 silabe?". "Pai tu nu vezi ca e mac?? Nu vezi ca mai e o floare la sfarsitul randului? Cum o sa puna cuvantul floare de 2 ori?"

Antoemma, o saptamana la o litera? Noua ne zicea invatatoarea ca o sa fie ziua si litera...

O zi usoara sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si eu am luat carti pentru cititorii incepatori, de la editara Gama sunt: http://www.pravaliacucarti.ro/352-carti-pentru-copii/-/invat-sa-citesc-croitorasul-cel-viteaz-p29607 , mai multe variante, inclusiv nivelul 1 si 2, engleza, germana, etc.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Lali, si eu am cumparat carti de la ed. Gama pentru invatarea citirii in limba germana. Imi plac si mie. In romana citim din "101 dalmatieni" sau alte carti Disney.
Soleil, da, vad ca o saptamana au stat la "i". Il scriu de mana, de tipar, il recunosc in cuvinte, cauta ei cuvinte cu litera respectiva... Poate o sa accelereze ritmul dar deocamdata asta este. Oricum, daca il fac pe "m" deja incep si cuvintele.
La mate deocamdata sunt la notiunile: pe, sub, in stanga, in dreapta, dupa, in mijloc...

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

fi`mea a luat de la biblioteca, 3 carti cu povesti, apoi Gulliver
ieri a imprumutat de la prietna ei 2 carti de Creanga.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Ema a primit la scoala un fluturas de la Editura Edu...au 2 pachete educationale de exceptie(asa scrie-n fluturas,normal):Magia cifrelor si Abecedar!Ambele fac 28 lei.Bineinteles ca toti copii le vorDomnul nu prea stia despre ce-i vorba,dar...le luam.La cate reviste si revistute am luat la grady...ce mai conteaza 2 reviste cu 2 CD-uri,nu???
Ieri le-a luat invatatorul caietele de matematica(la corectat) si dimineata mi-a zis ca Ema scrie bine tare acasa.In clasa toti copii se foiesc si trag cu ochiul la vecinii din jur imprejur.Macar in frumusetea scrisului de acasa se vede si aportul meu la educatia copilului!!!!
O zi insorita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui antoemma

In cazul in care o comanzi, ne spui si noua daca are exercitii mai dificile?
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Este varianta trimisa de Faby, daca ai solicitat sa ti le trimita, deschide-le din mail si vezi cat de dificile par . Mie mi se par destul de dificile, dar logice, genul de concurs, cam in stilul cangurul.

Mergi la inceput