Clasa I * 2011 - 2012 * [9]

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Fii-mea a invatat la gradinita despartirea in silabe si recunoasterea sunetelor intr-un cuvant.
Au fost invatati sa bata din palme, in timp ce despart in silabe. Functioneaza f bine metoda.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Da, asta e metoda intutiva , batut din palme sau manuta sub barbita. Dar nu functioneaza la cuvintele alea doua date model de mine, acolo trebuie explicat de ce-i asa si nu altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Inainte de a fi raspuns, i-am zis fetitei mele sa desparta cuvantul "artist" in silabe si l-a despartit corect.
Probabil ca mai trebuie sa exersezi cu fetita.
In orice caz, vor invata pana la sfarsitul anului materia de clasa I, luand-o pas cu pas.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Salutare pe inserat. Nici nu stiu ce sa scriu mai intai ca azi am lucrat intens cu Alexandra.

In primul rand am primit acasa un singur caiet si ala scris nu prea frumos. Alex a facut tema aseara, o pagina de codita de purcel din aceea. M-a intrebat daca e frumos, ca poate primeste sticker. Si uite asa am aflat ca toti copiii din clasa au primit sticker pentru scris frumos si ea nu. Ceea ce e absolut corect. Dar m-am gandit ca e si vina mea ca nu am pus accent pe repetare si nu am pus o sa lucreze suplimentar. Asa ca am recuperat zilele acestea. Mai ales ca am primit in comunicari anuntul ca vor da lucrare la romana saptamana viitoare si dictare, cu calificativ. Zau imi e groaza.

Apoi am facut cateva exercitii cu propozitii, cuvinte, silabe si sunete. Merge super cand e vorba de exercitiu, dar cand intrebi din ce e formata propozitia...ioc. Oricum per total sunt multumita.

La mate insa am facut testele Smart de semestrul I si e durere. Nu e deloc atenta la cerinte. Nu stiu cum sa mai explic exercitiile de tip "in 2 vaze sunt x flori, intr una sunt Y, cat sunt in cealalta?". Am incercat cu desen, cu scadere, orice ar fi ea aduna X cu Y. Azi am ridicat tonul, desi vina era a mea ca nu stiam cum sa mai explic. Una peste alta pe testele alea Smart de ziceti voi sa sunt simple face corect intre 10 si 13 din 15.

Cred ca ar fi bine sa procur o culegere ceva la mate, pentru ca in carte si in auxiliarele noastre nu e nimic asa de complicat. Mai nou am ajuns sa inventez eu probleme.

Si ca sa fie tabietul complet, vineri a lovit un copil din greseala cu umbrela si a primit pedeapsa. Direct, fara avertisment. Ceea ce ma mira, voi afla luni ce s-a intamplat. Ea sustine ca a fost un accident. I-am explicat cat m-a dezamagit, pentru ca exact vineri dimineata i-am zis ca umbrelele nu sunt de joaca pentru ca se pot rani. Nici nu stiam cum sa reactionez. Daca faceam mare scandal nu mai povestea altdata, dar ma tem si ca nu am fost suficient de ferma. Offf, greu!

Cam astea de pe la noi. Si ca avem de dus la scoala tot felul. Vineri pun muraturi si am avut de alergat dupa gogonele, castraveti si diverse condimente. Luni trebuie sa picteze dovlecei, asa ca da-i si cauta. Tot pentru Haloween trebuia sa ambalam dulciuri si sa ducem decoratiuni pana la vacanta, asa ca am luat cateva bombonele si batoane de cereale, si asta seara am decupat, lipit si desenat decoratiuni. Suntem franti cu totii.

Mergi la inceput

Nu prea am ce exersa, ea imi cere explicatia ea ma intreaba de ce AR - TIST, adica a-ul merge cu r in silaba si A-CRO-BAT, unde a-ul nu merge cu C in silaba. Domnisoara le da cuvantul scris (celor care stiu a citi) si imi greseste fix la astea, nu intelege de ce unii A "merg singuri in silaba" .si nu pricepe explicatii de genul "asa se aude cand desparti"
Se incurca nu asa, la primul cuvant, doar daca ii dau serie " artist, acrobat, actor.Si parerea mea e ca se incurca fix pentru ca stie a citi si nu merge pe intuitiv, isi citeste singura cuvantul de despartit. A avut seria ACROBAT , ACTOR ,ARTICOL si mi-a despartit A-CTOR.si nu si nu, sa-i spun de ce domle!
Dar mi-am facut temele ca uitasem si eu si maine ii explic frumos cu creionul pe hartie ca acum facem amandoua o placinta.

Mergi la inceput

Ochi verzi, multumesc mult de raspunsuri. Sunt sigura ca feedback ul este necesar si l-am aplicat azi. Din pacate la fiica-mea partea de feedback negativ are consecinte nu tocmai bune. A plans juma de zi ca a gresit testele smart si eu am i-am pus calificativul exact pe ce a facut. Stiu ca asa este corect, dar nu o motiveaza deloc sa faca mai mult, ba dimpotriva.

Legat de desene, eu nu am corectat niciodata nimic. Alex face pictura de cativa ani buni si instructoarea mi-a zis ca ii omor creativitatea cu reguli in desen. Noi avem pe pereti picturile ei, foarte frumoase, insa Alex are diploma de "expresionist".

Mergi la inceput

Flaviuta, scrie foarte bine! De ce sa ii confisti frixionul? As vrea si eu sa ii lase cu frixion, am testat si scrie mult mai bine cu el.

Eveline, cum ai lucrat cu ea la cuvinte si silabe si restul?

Ochiverzi, multumim din nou de info. Util link ul cu metoda didactica. Bagat la cap.

Soleil, succes cu aparatul, abia astept impresii. Mie imi e ca vine fara el si zau subscriu la parerea ca e "o caruta de bani".

Mina, eu am fost la Disney. Dar e mult de zis. Daca vrei sa povestim pe larg da mi un PM cu nr de tel si te sun luni de la birou.

Mergi la inceput

Roxi, unde-s alea de la SMART? gasisem unele , nu stiu ce ai tu :)
Problemele alea incearca sa i le explici concret, pe betisoare, creioane in pahare pe post de flori in vaza . Te enervezi degeaba, ei inca nu abstractizeaza, si la scoala vor face gradat genul asta de probleme , incep mai intai cu alea de se rez printr-o sg adunare, apoi ajung la complicate :)
Nu ridica tonul, ca-l ridici degeaba, mai rau risti sa capete aversiune fata de teme cu mama.
Si la capitolul explicatii, incearca sa explici ca si cand ai avea intelectul unuia de 7 ani, nu prin metode de adult.
Cat m-am chinuit eu cu a+3= 9 si s-a rezolvat in 5 minute cu doua gramezi de betisoare un plus si-un egal tot din betisoare si-o batista peste prima gramajoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

allinta, eu nu iau nimic in tragic, tu ai spus ca "bietul de el s-a speriat de tot" si ca ulterior, voi "v-ati distrat copios".
Daca ma intrebi pe mine, eu cred ca ai reactionat asa fix din cauza copilului care-a lovit-o pe fiica-ta. Si nu zic ca nu inteleg reactia.
Numai ca, dupa cum vezi, nu in toate cazurile copilul acela e de vina.
D'aia zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Gen de exercitiu pe nush ce "fisa de dezvoltare" - colorati atatea buline cate triunghuri vedeti in desen.
Desenul arata ca aici: http://etc.usf.edu/clipart/38600/38654/bistri1_38654.htm
Fara a,b,c, desigur

Acuma - una la mana cate buline ziceti voi ca trebe colorate?
Si doi la mana - daca nu esti de acord cu copilul la numarul de buline si ii explici de ce - si copilul te crede - se cheama ca faci tema in locul lui?...

Mergi la inceput