Clasa I * 2011 - 2012 * [9]

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Didialex, daca ai asculta si tu aceleasi prezentari timp de 3 zile cred ca ai scrie foiletoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Avem si noi oficial primul FB in carnet, la matematica.
Dimineata cand a dus-o la scoala i-a zis doamna sotului ca Bia gandeste f bine insa cu redactarea sta mai prost si trebuie lucrat acolo. Stiam si io...inseamna ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Si cumva nimeni nu-i perfect, si ii da FB pt motivare in continuare pt ca de fapt nu e de FB din cauza redactarii. OK...am inteles...mai lucram la scris (sincera sa fiu ma bucur ca nu e invers...ce ma faceam daca nu pricepea copilul notiunile dar scria caligrafic?? Atunci era problema mai mare cred.)

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

f bine ai scris Eveline, continutul conteaza pana la urma, felicitari pt FB

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

salutari si de la noi
ieir am avut sedinta, ni sau dat rezultatele la teste am semnat ca am luat la cunostinta, doamna a zis ca nus relevante
din fericire la calificative sta bine iar cu atentia nu mai zic nimic ca la ce a zis de restul fimiu e soft
el a luat fb la teste si tot fb de 100 pcte la testul recaptulativ
calificativele la noi sunt asa ... FB intre 100 si 85 pcte B 85-70 si sub 70 S asta a zis dna, si ca la fiecare test va folosi punctajul pentru ca vrea diferentiere clara intre copii, ca nu e acelasi lucru un FB de 85 si unul de 100
la teste nu imi fac griji in schimb.... la scris inca avem probleme desi arata mai bine tot nu e asa cum mi-as dorii dar sper sa se regleze
va pleca si in tabara in vacanta din oct. si singer am mai mult decat un nod in gat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Ela Ioana mi-a spus expres ca nu vrea jucarii, ci haine. Km, seamana ea cu cineva
Cerceii au fost un bonus, tot spunea ca vrea sa si-i schimbe de ziua ei si s-a bucurat nespus sa aiba unii noi.

mina
La fel gandesc si eu.

antoemma nu stiu ce sa zic cu ingrijorarea pentru generatia asta. E drept, cei mai multi nu vad decat TV si computer. Dar asta e vina exclusiva a parintilor. Daca sti cum sa il educi, cum sa il duci la diverse activitati, cum sa ii starnesti interesul pentru lectura, cum sa il inveti jocuri mai inteligente, copilul nu va fi asa.
Ioana mea se uita la TV 20-30 minute pe zi, seara, cand e obosita si nu mai are chef de altceva. La computer se joaca cam o data pe luna, circa o ora.
In rest, in timpul saptamanii, cand e libera (dar are putin timp la dispozitie) fie repeta pasii de la balet, fie deseneaza, fie se joaca cu sora-sa (sau se bat, dupa dispozitie). In fiecare seara ii citesc minim un capitol dintr-o carte. In weekend incerc sa nu le las de capul loc, mergem la patinoar, la filme, ne intalnim cu prieteni, iesim mult, nu stam aproape d eloc in casa.

La noi au dat drumul la caldura (in casa). Ura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Salutare, salutare!
No, a mai trecut o saptamana...
Roxana, la mine mereu exista feedback, de cand eram mica i-am apreciat corect munca chiar daca i-a placut sau nu si asta a impulsionat-o destul de mult. Daca nu era chiar ok ce desena sau confectiona, îi spuneam unde a gresit, ce trebuie corectat si de fiecare data cand mai facea ceva asemanator sau chiar refacea desenul respectiv nu mai repeta greseala. De exemplu, la inceput cand desena copii facea corpul prea lung si picioarele prea scurte sau mainile ajungeau pana la genunchi, iar eu o puneam sa se priveasca, sa ne priveasca pe noi si asa cum suntem noi asa sa incerce sa deseneze (faceam glume si-i spuneam ca nu suntem maimute). De multe ori o vedeam ca se ridica de pe scaun cand desena si-si tinea mainile pe langa corp sa vada pana unde ajung, iar in timp n-a mai fost nevoie sa procedeze asa pt ca devenise deprindere.
De mica confectioneaza multe poate si ca ma vedea pe mine pregatindu-mi fel de fel pt scoala si incerca si ea. Are inclinatii spre arte, literatura, inventeaza povesti (la gradi cand statea pe scaunul autorului nu spunea povesti cunoscute, ci inventa unele cu cai, ponei si iepurasi) si pana in urma cu ceva vreme nu-i placeau numerele, datele,...clar nu inclina spre inteligenta logico-matematica, dar vad ca incepe s-i placa si mai nou jocul preferat este de-a vanzatoarea, cu casa de marcat, dat restul (avem bani de la supermarketul de jucarie, dar fiind euro i-am dat eu ce am facut anul trecut pt matematica aplicata cand ne jucam de-a cumparaturile).
Lali, a spus bine cum sunt calificativele. Pentru ca parintii sa inteleaga ca FB nu e tot timpul 10 eu folosesc pt 9 fb (mic), B=8, b=7, S=6, s=5, I=4.
Un test are itemi (punctele/exercitiile) si descriptori de performanta (un fel de barem) si bineinteles interpretarea. De exemplu, daca pe un test are 4 itemi rezolvati corect primeste 4 FB-uri, iar ultimul item este B calificativul final e FB, dar daca e S sau I calificatiful final e B, desi o cartulie groasa cu descriptorii de performanta (primita cand s-au introdus calificativele) contrazice oarecum aceste interpretari pt ca nu se face medie, ci se ia calificativul predominant.
A luat acel B pe fisa de lucru, am lucrat putin in plus, a inteles cum trebuie sa faca si asta e cel mai important. Mereu le explic si parintilor ca trebuie sa lucreze acele fise de recuperare pe care le dau dupa teste pt ca inseamna ca acel item nu l-au inteles si trebuie sa mai lucreze exercitii pana inteleg. Eu am o clasa cu copii foarte buni si am si foarte slabi cu care lucrez diferentiat, dar pt ca intampina greutati in invatare, dar nu e sufiecant doar cat lucrez eu cu ei, ci trebuie sa lucreze si parintii care uita de cele mai multe ori sau nu au timp desi nu au serviciu.
Antoemma, la noi nu mai exista elevi de serviciu, ci la usa stam noi cadrele in ferestre, dupa program pt ca nu mai este permis sa fie elevi de serviciu, dar deh, in unele scoli nu se respecta.
Roxana, la cat timp mergeti la control pt verificarea sigiliului de pe maselute?
Un incisiv a cazut prin iunie si inca n-a crescut, am vorbit si cu dr. si mi-a spus sa avem rabdare.
Evelina, poate doamna nu le-a explicat cum este cu dictarea sau a uitat ea ca le-a spus sa nu stea sa corecteza daca au gresit, dar explica-i tu cum sa procedeze in cazul in care greseste. Eu i-am invatat pe ai mei sa nu foloseasca picul niciodata la dictare (acum le-am spus sa lase picurile acasa ca prea le foloseau in exces), ci daca gresesc si-si dau seama pe loc, sa taie cu o linie si sa lase putin spatiu dupa greseala iar cand le recitesc dictarea (etapa important si obligatorie in dictare) ei sa-si corecteze. La clasa I scriau la sfarsit ce greseau pt ca nu stiau sa aprecieze cat spatiu sa lase, dar acum i-am invatat sa taie cu o linie cuvantul gresit si sa-l scrie corect deasupra si astfel nu pierd sirul dictarii.
Noi inca nu am inceput nimic extra din cauza mea in primul rand, suntem doua scolarite cu teme si chiar n-am avut inca timp sa mergem. Am zis ca dupa vacanta reluam cursul de pictura si doar din primavara (sa treaca si gradul meu) mergem la tenis de camp. Acu' nu stiu daca se va descurca, dar incercam si de nu, din clasa a II-a incercam aerobic sau dans ca la noi sunt putine posibilitati, iar gimnastica nu vreau eu ca am o pasarica la mansarda.
In clasa e cea mai inalta desi la varsta nu sunt altii mai mari.
Si asa ca incheiere sa ne prezentam si noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Si noua ne-a iesit destul de bine chestia asta cu alte preocupari vs calculator. Nu i-am interzis niciodata, insa a avut multe altele de facut. In plus, calculatorul este pentru munca, nu pentru distractie, noi lucram destul de mult si pe acasa si de mic cred ca a facut asocierea asta. Daca cere sa se joace, nu ii spun nu, ci doar ca se va juca atunci cand va avea timp. Si, ce e drept, in zile ca astea de stat in casa cu raceala, mai primeste cate 15 min la calculator, ca doar are timp, saracu, si se plictiseste....

Si pe telefoane l-am lasat tarziu sa se joace si doar cumva fortata de imprejurari, am iesit odata la o terasa cu colegi de-ai lui de gradi si parintii aferenti, si la un mom dat m-am trezit ca toti ceilalti copii se jucau pe telefoanele parintilor, comunizandu-le intre ei, numa al meu statea si se uita cu ochii cat farfurioarele. Cumva am fost mandra ca nici macar nu m-a rugat sa i dau telefonul meu, insa mi s-a facut si mila ca era exclus si marginalizat. Asa ca i-am dat telefonul. Ca dupa aia am realizat ca se descurca extraordinar de bine la unul dintre jocuri fiindca-l jucase la gradi pe telefonul unui coleg, e partea a doua.
Concluzia e ca nu avem cum sa ii tinem departe de anumite activitati, ca astea sunt vremurile, insa putem sa le inducem un anumit sistem de valori si sa influentam anumite preocupari.

La tv se uita tot asa, cam o ora seara, de fapt mai mult la dvd-uri cu desene animate sau - ultima pasiune - la filme si desene cu mr bean, e mare fan.

Ochi verzi, tare complicat mi se pare sistemul asta cu calificative, e vreo sansa sa se revina la sistemul cu note?

Vreau si eu caldura, intre timp s-a luat raceala la mine (sau sa fie ca am umblat in bermude si tricou prin casa zilele aste, de parca imi impiedica cineva accesu la dulap?).

We placut, merg sa mai fac o ciorba ca s-a terminat supa de raciti.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Am mai trecut si noi peste o saptamana, totul ok pana cum, sau ma rog 90 %. Nu prea am ce sa-i reprosez, e responsabila, aseara a stat singura cu poeziile (2) in brate o ora pana le-a reprodus fara greseala, ca stia ca azi primesc note la ele si voia FB si a luat , mai exact 2 bucati :).
Apropo cine a aprobat manualul ala de cunoasterea mediului? Numai mie (si parintilor colegilor fi-mii) ni se pare poezia aia cu meseriile de Giani Rodari de-a dreptul idioata? poate suna bine in italiana, dar in romana...e de doi lei, cu scuzele de rigoare.
Vaccin n-au facut inca, teme nu avem peste week dar primim ce sa lucram cu ei,asa, orientativ. in rest nici o tema pentru luni.
Per ansamblu ma declar multumita si foarte multumita de ea, e singura cu FB curat pe linie, are vreo 9 pana acum ,invatatoarea are doar cuvinte de lauda.....singura problema ramane scrisul .
Scrie repede . foarte repede si neglijent si uratel, acum ca au trecut la cifre ...e destul de evident, zic eu si nu stiu cum s-o fac sa inteleaga ca nu e bine, ca nu e concurs .Termina in 5 minute , la ultimele cifre o doare cotul de nu mai poate, dar se grabeste in tot tot ce face, asa, per ansamblu, viata ei e viteza si nu stiu cum s-o scot din priza.
Am intrat peste ea cand isi facea tema si-am filmat-o , sunt eu paranoica, mai sunt copii asa grabiti ??

http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/?action=view¤t=MOV04723.mp4

Saptamana de vine ii confisc frixionul poate asa o fi mai atenta...am mai incercat odata...dar daca domnisoara ne da voie la teme cu frixionul, cum iti permiti tu mami sa mi-l iei???
Ca sa nu mai spun ca la nemultumirea mea si reprosul aferent scrisului s-a ratoit la mine"Auzi, tu ma vrei perfecta lumii?? tu esti perfecta ca toata ziua te aud ca sunt nemultumiti sefii de tine...tu spui ca de fapt ei nu-s normali, nici tu nu esti normala atunci cu scrisul tau frumos cu tot"
Va pup...sa aveti o seara placuta.

Ochi verzi....superba si mami si scolarita.mai ales scolarita. Si Ale e cea mai inalta din clasa si sta cu cel mai inalt baietel in ultima banca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei
Allinta, suuuper tare

Daaa. Scot niste perlute copilasii nostri, de ne incanta sufletul.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

ochi verzi, tare frumos va sta impreuna! Frumoasa pereche!

Flaviutza draga, cum te poti plange ca scrie prea repede? Noi am vrea ca ai nostri copii sa se miste asa, dar ei au alt ritm... A mea face o litera - pauza, inca doua - pauza... Si uite asa parca nu se mai termina temele. Pupa-ti fetita ca e o comoara. Si culmea ca ii ies si frumoase cifrele alea.

Azi au facut vaccinul la noi la scoala si nu a plans nici un copilas. Fetita mi-a zis ca nici nu a simtit cand i l-a facut. Si cica mai vrea cate 10 injectii in fiecare zi. Fiecare copilas a primit o medalie plastifiata pe care e desenata o seringa si e scris textul "Tapferkeitsmedaille Sunt un curajos!" si numele lor. Invatatoarea le-a facut. Erau toti foarte incantati cand au iesit din clasa cu ele la gat.
Dar desi am scris in biletel ca tuseste usor nici nu au controlat-o inainte. Noroc ca a tusit doar de vreo 3 ori de dimineata si apoi s-a oprit... Si nici in carnetul de vaccinuri nu au completat, desi fetita l-a dat asistentei... Acum trebuie sa o caut intr-o zi sa il completeze.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput