Clasa I * 2011 - 2012 * [9]

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Scuze ca scriu in reprize dar trebuie sa fiu cu atentia distributiva.

Mihaela, ochi verzi, eu am dus o la sigilat maselutele pentru ca ei i au iesit dintii repede. De aceea aproape scapa de aparat cand altii abia il pun. Dar tot asa am asteptat sa iasa toate.

Antoemma, e drept ca e o generatie mai nazdravana, insa eram si noi. Imi amintesc in clasa I cum ne trageau baietii de codite de imi simteam capul smuls de pe umeri. Ne jucam mai mult in curte, dar de cele mai multe ori ne ascundeam de cei mai mAri sau de colegii care ne alergau cu un baston sa ne prinda in colt. Cred ca e o varsta agitata, dincolo de efectul bombardamentului de informatii si violenta cu care au contact. Cat despre plictiseala, am avut o discutie interesanta cu un psiholog pediatru.
Mi a explicat ca generatiile de acum sunt mental mai avansate cu aproximativ 3 ani decat pe vremea noastra, ca au cumva gandurile si preocuparile pe care le aveam noi la 10 ani. Nu mai sunt nici mici sa se joace cu masini sau papusi, dar nici mai mari sa savureze socializarea. E o lupta interioara si in ei, si nu isi pot defini clar punctele de interes. De aici probabil si plictiseala.

Mergi la inceput

Iahim, multa sanatate si ai grija de tine. Si la noi povestirile mai pica la culcare.

Eu cred ca fie lor le par lucruri obisnuite cum zice fiica mea, fie uita pur si simplu. E asa un amalgam de activitati si un iures de trairi ca le e greu sa le identifice.

Eveline, dincolo ca scriu pe forum la conferinta, stii la ce ma gandesc? Ce bine ar fi la mall. M as fi gandit la printesa dar cred ca nu mai am sanse in viata asta.

Legat de dictare insa...ai dreptate! Trebuia sa continue scrisul. Probabil nu a stiut. Poate invatatoarea trebuia sa anticipeze o astfel de situatie si sa ii invete rolul dictarii si importanta evitarii intreruperilor.

Eu raman la parerea mea. Mare parte a problemelor s ar rezolva de la sine daca s ar pune accentul pe cum sa faca si nu pe ce sa faca.

Mergi la inceput

Lali, multumesc de clarificare legat de calificative. In conditiile astea B inseamna evident ca avem ceva de munca.

Mergi la inceput

Legat de incidentele de la scoala si problemele de relationare, eu cred ca nu putem creste copiii in mediu steril si perfect sigur, si ca nu ar fi sanatos pentru ei. Sigur, atata timp cat nu sunt accidente majore sau sicanari permanente, restul sunt parte din procesul lor de integrare, din viata de zi cu zi.

Asa cum si noua ne este dat sa nimerim intr o zona mai rau famata, sa interactionam cu oameni violenti, sa ne trezim in situatii conflictuale. Sigur ca e ocazional, sigur ca le evitam pe cat posibil, dar se intampla. In viata copiii vor fi supusi multor incercari si pusi in multe situatii periculoase, mai mult decat noi, caci traim intr o lume nebuna si in degradare. Dar trebuie sa le faca fata, trebuie sa invete sa evite ei insisi, nu doar sa ii ferim noi, trebuie sa invete sa isi solutioneze conflictul si fara interventia noastra. In opinia mea, rolul meu ca parinte este sa cresc un copil penteu viata, nu sa o traiesc in locul lui.

Pentru incidentul cu buza sparta as fi putut face asemeni altor parinti care au facut scandal. As fi putut sa amenint eu copilul, sa cer suspendarea. Sigur ma dzranjeaza faptul ca in preajma Alexandrei, dar e doar un copil, trebuie ajutat, iar fiica mea invata sa relationeze in situatii de acest tip.

Cred ca e important ca Alex sa invete sa se fereasca atunci cand vin colegii buldozer (asa isi ziceau batausii din clasa mea), sa invete sa le spuna stop si sa se apere, sa invete sa ceara ajutorul unui adult cand are nevoie.

Stiti ce a facut fiica mea cand cu buza sparta? Nu s a ferit desi o vedea venind spre ea, a plans in colt fara sa anunte un adult ca sangereaza, pana a chemat o alta colega pe invatatoare. Eu zic ca si noi am avut de invatat de aici si sper ca data viitoare sa stie ce sa faca. Eu cred ca ar fi utopic sa nu mai fie o data viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Eu raman la parerea mea. Mare parte a problemelor s ar rezolva de la sine daca s ar pune accentul pe cum sa faca si nu pe ce sa faca.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Aici ai spus un mare adevar si dupa parerea mea.

Mergi la inceput

Sper sa se inteleaga mesajul, nu am excelat la coerenta, imi cer scuze. Si nici nu pot edita pe telefon.

Dar ma retrag, au ajuns romanele pe ziua de azi. Ma asteapta pauza de cafea si socializare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui iahim

Eveline,gandeste-te ce greu este sa fii concentrat timp de 45 de minute de 4 ori pe zi!Atentia si concentrarea sunt ca un sport.Se cultiva.Mentionam si eu in postarile anterioare ca am aceleasi probleme cu fii-miu.Incerc sa-l accept asa cum este si sa-i acord ragaz.Si,mi-as dori din tot sufletul,sa NU_L COMPAR CU NICIUN ALT COPIL,desi nu prea reusesc...

Vrei sa te amuzi?Al meu cand se plictiseste in ore incepe sa ...FLUIERE!Ce pot sa mai zic?M-am suparat rau,l-am amnintat ca nu-l mai duc la nicio onomastica....degeaba...

Eu cantam! Cand ma plictiseam mi se desprindea mintea de ce se vorbea in clasa, incepeam sa ma gandesc la ale mele, si odata ma vedeai intr-un cot pe banca fredonand te miri ce! Saraca mama, a indurat rusinea asta pana spre clasa a III a cu mine.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Citat:
citat din mesajul lui mina

Citat:
citat din mesajul lui iahim

Eveline,gandeste-te ce greu este sa fii concentrat timp de 45 de minute de 4 ori pe zi!Atentia si concentrarea sunt ca un sport.Se cultiva.Mentionam si eu in postarile anterioare ca am aceleasi probleme cu fii-miu.Incerc sa-l accept asa cum este si sa-i acord ragaz.Si,mi-as dori din tot sufletul,sa NU_L COMPAR CU NICIUN ALT COPIL,desi nu prea reusesc...

Vrei sa te amuzi?Al meu cand se plictiseste in ore incepe sa ...FLUIERE!Ce pot sa mai zic?M-am suparat rau,l-am amnintat ca nu-l mai duc la nicio onomastica....degeaba...

Eu cantam! Cand ma plictiseam mi se desprindea mintea de ce se vorbea in clasa, incepeam sa ma gandesc la ale mele, si odata ma vedeai intr-un cot pe banca fredonand te miri ce! Saraca mama, a indurat rusinea asta pana spre clasa a III a cu mine.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Na,uite ce rusine ma paste si pe mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

N-am mai intrat pe forum de luni bune...citeam si atat...si uite cum m-a animat iar copchilu aista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Antoemma,

felicitari scolaritzei! daca as fi in locul vostru io as stimula relatia cu acel baietzel, pt ca el stie ceva ce nu se gaseste peste tot: gandeste banuiesc pe germana si in plus are accent.

io am renuntzat sa ii mai pun in contact cu copii ro pt ca ei tot pe germana vorbesc. Asa ca in ro cand venim mereu am in program intalniri cu copii pt ca sa invete si ei romana cum trebe. Fiecare cu pasarica lui..dupa cum vedeti..

Roxana, felicitari pt romane..io nu reusesc :) si scriu si cu picioarele ca e nevoie de "traducere" apoi:)

copilul meu mi-a povestit aseara ca pe caietul de limba are si un omulet nu tocmai vesel..la ei nu e cu V e cu un fatza care zambeste..si i-am spus..asta e..data viitoare le face mai bine. si era usurat ca nu l-am certat..ehe daca incepeam sa ii povestesc io cate prostii am facut la servici in ultima sapt derutam copilul.

Mergi la inceput