Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(120)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

'neatza dupa pranz!!

Ce faceti fetele? Eu in timp ce gateam ma gandeam la voi,mi se intampla des sa fac cate ceva prin casa si sa ma intreb ce mai face vre-una din voi, sau sa reevaluez unele mesaje,pe care poate nu le-am inteles bine si am dat un raspuns gresit.
Camady cand o alaptez culcata ,de exemplu pe partea stanga, bag mana stanga sub perna,perna intre umar si cap, fata pe o parte,cu fata inspre mine,si crestetul pe la nivelul subratului meu , la spatele ei cu o pernuta sau o paturica facuta sul,sa nu se intoarca pe spate, eu culcata cu fata cate ea,si asa papam. De scos aerul, o pun cum stau eu asa,lungita, pe burta mea,oarecum la verticala,sau mai bine zis formand un unghi de vre-o 60 de grade cu patul,o bat usurel ,sau o frec pe spate si scoate aerul,dar nu poate de fiecare data.Uneori scoate aerul in timp ce suge,ragaie purcica cu sfarcul in gurita.Am observat ca scoate aerul la papica de la miezul noptii(24-1-2 noapea,dupa cum cere),iar la masa de la 4 sau 6(se trezeste ori la o ora,ori la alta) ,nu scoate aerul,si doarme pana pe la 8-9.
Seidana o schimb o data noaptea. De fapt o schimb cam asa: dimineata dupa suptul de la 8-9, apoi la pranz,inainte de somnul cel mai lung( doarme de la 13-14 pana la 16-17),imediat ce se trezeste,dupa baita iar, si la miezul noptii ,dupa ce se trezeste,dar inainte sa manance ,sa nu o trezesc in caz de adoarme in timpul alaptarii.

Eu am mai scris un emsaj dimineata,cred ca in loc sa dau send,am iesit...

Hayat sper sa descoperi unde e problema,repede . Stiu ca daca scoti pea des mucusorii,se fac si mai multi.

Zubi fara explicatii prea multe, le poti spune rudelor ca deocamdata e mic,iar voi aveti religii diferite si nu vreti sa il privati de vre-una dintre ele,si ca ii veti povesti despre ambele religii,sa le cunoasca,si cand poate alege,sa aleaga daca vrea sa fie botezat sau nu.
Revin, fac haleala acum.

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

seidana, mi s-a deschis pana la urma. merci :)

unboticutz, felicitari

lali, eu ma chinui rau in pozitia aia...

daca eu sunt balonata si am acid la stmac, e posibil sa-i fi transmis si ei ceva? ca doarme tare nelinistita. se fatzaie...

ce fac cu alaptatul ca de ex la 1 am pus-o la san. am tinut=o la stangul pana a aproape a adormit. vreo 20 min. am batut-o pe spate si s-a trezit, am pus-o la dreptul pana a scos sfarcul si adormise. cam juma de ora a stat.
am tinut-o asa in brate si am bagat pompa la ambii sani sa vad ce mai curge.
am strans 40 ml.
am ridicat-o s-o pun in patut, a inceput scandalul. i-am dat biba de 40 ml sa vedem daca mai vrea papa. a lins tot.
ce inseamna?
n-am suficient lapte?
oboseste asa de tare la san?
stiu ca o sa ma certati ca i-am dat biba, dar asa probez eu daca e satula. :D
vad ca nu mai refuza tzatzi.

orice sfat e bine venit.

si am problema cu stocare laptelui.
ca azi m-am mai muls pe la 6 dupa ce a mancat ea si am scos 80ml, respectiv 100ml la 9 cand n-a vrut sa manance si sanii mei erau plini, pe care nu i-am dat. ii am la frigider.
inca nu am recipiente pt congelator.
si ionela si soacra-mea zic ca nu se poate tine mai mult de 6 ore la frigider.
pe net gasesti ca poate sta si 6-7 zile.
pana maine cand ajung la dr, nu stiu ce sa fac.
ca si ieri am aruncat ce ma pompasem si seara la 11, cand am avut show si eu ioc lapte in tzatzi, a trebuit sa-i dau lapte praf.

mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Pus poze si schimbat semnatura

Lena - de Maia

Bebe Maia - 8 oct 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria26 spune:

eu stiu ca la frigider tine 48 de ore si la congelator 3 luni.. asa am citit in revistele pe care le-am primit de la maternitate... acum daca voi stiti altceva, sa nu dati cu oua..
May, si mie imi oboseste la san... cam de doua ori pe zi ma mulg si ii dau din bibe.. inca sunt obsedata ca nu trage.. astazi i-am facut din nou proba suptului.. si desi parea ca nu a mancat mare lucru, trasese 80 ml..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Traiasca alaptarea!!! Bebe a mea a pus 47o grame in cele 8 zile de viata!! iar eu am revenit la greutatea dinainte de a ramane gravida

despre pastrat laptele va traduc din pagina spaniola Liga de la leche

Colostru

La temperatura camerei 27 - 32º 12-24 ore.

Lapte proaspat

La 15 º: 24 ore
La 19-22º: 10 ora
La 25 º: 4 a 8 ore
Frigider intre 0 si 4ºC: 5 la 8 zile

Lapte congelat

Congelator din acelasi frigider: 2 saptamani
Congelador din acelasi frigider dar cu usa separata(tip combi): 3 -4 luni. (temperatura varíaza in functie de cat deschideti usile)
CongelaTor separat, tip comercial cu temperatura constanta de -19ºC:6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MARINAENACHE spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

Citat:
citat din mesajul lui camady

Ionela si eu am mers cu amandoi la baie.

Fetelor cat putem tine bebeii in wrap ? Ca a mea numai aici ar dormi.Si mananca si la 3ore asa.

24.08.2011 mami de Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 ani

camady's baby

ce frumossss! si ce rau imi pare ca nu l-am cumparat mai devreme!!! nu mai am rabdare pana maine sa vina si al meu !!

Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! )

ola de unde l.ai comandata? da.mi si mie un link...ms pup

Mami de Luca Alexandru & Mathias Valentin Unde.s 2 puterea creste
Doamne Doamne vegheaza asupra noastra sa fim sanatosi si sa crestem mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Lena, Maia este o scumpete mica, sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!!

Dbunny felicitari pentru faptul ca ai ajuns la greutatea dorita, oricum la cat de bine aratai cu putin timp inainte de nastere, nu ai avut prea mult de dat jos. Ma bucur ca cea mica ia in greutate asa de bine

Fata mea a dormit de a rupt locul azi, tare mi-e ca ma asteapta vreo noapte alba si nu am avut nici inspiratia sa dorm cat a dormit ea

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Ziua buna

Am ceva mesaje in asteptare, dar nu reusesc deloc sa ma concentrez
Va trimit insa asta:

"Storage Guidelines
All milk should be dated before storing. Storing milk in 2-4 ounce amounts may reduce waste. Refrigerated milk has more anti-infective properties than frozen milk. Cool fresh milk in the refrigerator before adding it to previously frozen milk.

Preferably, human milk should be refrigerated or chilled right after it is expressed. Acceptable guidelines for storing human milk are as follows. Store milk:

*at room temperature (66-78°F, 19-26°C) for 4 hours (ideal), up to 6 hours (acceptable) (Some sources use 8 hours)
*in a refrigerator (<39°F, <4°C) for 72 hours (ideal); up to 8 days (acceptable)
*(in a freezer (-0.4 to -4°F, -18 to -20°C) for 6 months (ideal) up to 12 months (acceptable)"
www.llli.org/faq/milkstorage.html" target="_blank">sursa

Eu stiu asa:
dupa 1 ora la temp camere incepe sa piarda din proprietati dar nu atat cat sa coboare sub nivelul LP . Cu toater astea mai mult de 4 ore nu cred ca e ok atat timp cat avem la indemana frigider
La frigider 1 zi tot pentru ca incepe sa piarda din proprietati. Una peste alta, orice aliment pentru copii ar trebuiu sa nu stea la frigider mai mult de 24 de ore pentru ca noi deschidem frecvent frigiderul si apar oscilatii de temp . Cu toate astea, daca ei spun ca 72 ore e ok inseamna ca nu se deterioreaza astfel incat sa faca mai mult rau decat bine.
Personal consider 8 zile exagerat pentru ca eu nu mananc nimic din frigider ce a stat 8 zile .
La congelator e vorba de o temp constanta de - 18 -20

Gata, ca nu ma lasa piciul, vrea sa cititm

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 37+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dbunny

Citat:
citat din mesajul lui bujo
Copiii pun intre 20 si 30g pe zi, in niciun caz 50. Astea se pun in 2 zile. Si nu va mai stresati ca asta e media. Adik poate sa nu puna nimic intr-o zi sau doua si apoi se recupereaza. Daca prinzi sa cantaresti copilul tocmai in zilele cand nu pune, te panichezi ca nu e laptele bun si e o prostie.

Sa-mi fie cu iertare, dar mi se pare atat de anapoda sa-ti cantaresti copilul zilnic!!

Ai dreptate, nu sugeram nicidecum ca ar fi indicat sa fie cantarit zilnic, ci spuneam cam cat pune un bebe in medie pe zi. O data pe luna e suficient. La Filip mi-a zis dr ca a luat prea putin in prima luna si sa-l cantaresc la fiecare masa ca sa vedem daca mananca suficient. Il cantaream inainte si dupa fiecare masa, deci in cam de 14 ori pe zi. A fost cumplit, chinul de pe lume. Si o mare prostie de altfel, ca nu manca aceeasi cantitate la fiecare masa si nu punea la fel in fiecare zi. M-am lecuit cand mi-am dat seama ca pune in ritmul lui si ca medicul n-a facut decat sa ma panicheze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Salutari si de la noi!!!

Lena, foarte frumoasa Maia, sa va traiasca si sa va bucurati de ea!!!
Recuperare rapida!

Noi suntem bine, azi prichindelul meu a dormit destul de mult, sa vedem ce facem la noapte

Seidana...shopping? hmmm trebuie sa-mi explici ce e...
uauuu nu am mai fost la shopping de nu mai stiu cand...oricum pentru ca ne pregatim de botez o sa iesi si eu sa-mi iau cate ceva, abia astept!!!
ar trebui sa ma relaxez si eu putin... si sa nu ma mai stresez din orice.

Va pup

Mergi la inceput