Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(119)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Lena.. bine ca a trecut sperietura, ca sunteti bine .. si ca numeri minutele pana la intalnire..

Camady.. si sa vezi ce cuminte e si ce bine doarme in "burtica" ta ( cum zic eu la wrap: hai sa te puna mami in burtica)

Eu nu zic ce mananc pt ca sunt teroare la cap asta : lactate ioc ( si dr a zis ca probabil fetita e mai bine de la lipsa laptelui, deci sa continui asa), fructe si legume ioc... deci supa cu galuste/taietei, ciorbita de pui/taraneasca/cartofi. cartofi natur sau piureu si orez cu carne.. si multa paine cu unt si sunca..

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Ionela.. , tot respectul si jos palaria pt echilibrul si caldura ta

Ca si gluma: iti dai seama ce destepta eram daca papam la san si nu LP ? ( la mine alaptarea a fost interzisa mamei , chiar daca ea nu a ascultat pt 3 zile , dr s-au asigurat ca nu ma va alapta)

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Iris, drumul asta e foarte greu. E obositor. Exista si sansa sa scada lactatia pentru ca in puseele de crestere iti va fi si mai greu sa tii p[asul cu copilul. Citeam azi sau ieri mesajul unei mamici extraordinare care deja face asta de peste 4 luni. Copilul ei primeste numai lapte matern. A ajutat-o si corpul ( gura copilului pe san declanseaza mecanisme naturale de producere/ejectie a laptelui, la ea a mer si fara) . Spunea ca sta cam 7 ore pe zi sa pompeze. Face asta la 2 pompe simultan. Eu o admir si o respect pentru ce face ea. E fabuloasa!!! Nu stiu daca as putea.
Iti spun toate astea sa stii in ce te bagi. Crezi ca poti? Daca da, ai toata sustinerea si tot respectul meu. Imi doresc sa alegi informat si asumat. Daca ai nevoie de ajutor, cu drag, oricand. Nu am sa intervin neintrebata, asa cum am scrtis si in mesajul anterior

Pinkky sunt cateva variante:
1. incepe sa planga fiindca laptele iese mai greu la primul san ( e mai gros) sau curge in jet puternic
daca e asa, atunci nu e bine ca il schimbi la celalalt san , neajungand astfel sa ia laptic gras

2. laptele s-a terminat in primul san
Daca e asa e bine ca il schimbi la celalalt san. Nu este o regula ca bebe trebuie sa pape doar din unul la fiecare masa

Acum, hai sa vedem in ce situatie esti tu.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor

Mergi la inceput

Inca un mesaj si gata

Bujo, apreciez mult ca impartasesti experienta ta si ma bucur ca faci asta. Cu majoritatea afirmatiilor sunt absolut de acord si ma bucur mai ales ca acoperi ceva ce mie imi scapa. As vrea tare mult sa mai fie si alte mamic sa faca asta cu perseverata. ( da, mai sunt, dar mergeau si mai multe)
Am citit insa in cateva mesaje ca nu e ok sa pui comprese reci pe san si in paralel eu spun ca e ok. Ma gandesc eu ca e bine sa ajungem la un numitor comun la asta pentru ca bagam fetele in ceata si nu e bine
Am luat un loc si am citit pe tema asta. Dr Newman recomanda comprese reci pe sanii inflamati de furia laptelui, canale infundate etc. eventual varza refrigerata si strivita spunand ca s-a demonstrat ca ajuta la formarea confortului mamei si la scaderea inflamatiei.
Pe partea cealalta explicatia ta ( ca se pot infunda canalele cu grasime...) e foarte loigica.
Tot incercand sa gasesc echilibrul si sa vad cum de ambele variante sunt ok. Mi-am dat seama ca e o chestie de nuanta:
Se recomanda compres rece pe sanul bine golit ( copil+pompa/stors) si nu pe sanul plin. Cand e plin se pun comprese calde ( firbunti pana la limita suportabila) si se goleste sanul.

Tu ce spui? Astept si parerea ta. Imi doresc mult sa transmitem mesaje coerente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Ionela, sunt in prima situatie, lapte mai este in san.
Impresia mea este ca e prea infometat sa aiba rabdare sa iasa lapticul gras, lapte care poate iese mai greu. Sau pur si simplu cateodata e mai agitat, se satura sa tot suga incet si daca il pun la celalat san, pt ca iese mai usor, se concentreaza pe supt din nou... nu stiu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pinkysor

Impresia mea este ca e prea infometat sa aiba rabdare sa iasa lapticul gras, lapte care poate iese mai greu. Sau pur si simplu cateodata e mai agitat, se satura sa tot suga incet si daca il pun la celalat san, pt ca iese mai usor, se concentreaza pe supt din nou... nu stiu

La cat timp cere masa urmatoare daca il muti la celalalt san?
Ai idee cat a luat in greutate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

Iris, si eu cred ca ar fi bine daca ai incerca s-o pui la san.
chiar daca nu o sa-ti scada laptele o sa iti vina sa arunci pompa pe geam fiindca timpul petrecut cu ea e rece si te tinhe departe de copil si de apropierea cu el.
eu una asa simt.
de aia tot incerc s-o pun la san. fara succes din pacate, dar poate tu ai mai mult noroc.

merci de raspunsuri cu mancarea.

alte intrebari:

se raceste vremea. mai scoatem copilul?
daca da, cum il imbracam la 15 grade de ex.
socrela are tendinta de a o infofoli. ma tot cert cu ea pe tema asta...

cum imi dau seama cand are copilul puseu de crestere?
eu ma mulg 90-100 ml si ii da.
de azi am inceput 110. dar cam storc de sani pt asta.
eu nu reusesc sa-i acopar toate mesele de peste zi. una o are cu LP.
azi de ex a fost mai maraita. nu i-o ajunge laptele?
ce fac in cazul asta? completez cu lp la aceeasi masa? sau cum? sunt fara idei...

mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Mersic Sei.

Ionela, you rock

Lena - 39+

Tic-tac, tic-tac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

may la cate ore mananca pitica 110 ml ? la fiecare masa mananca atat ?
mor de invidie si alta nu
asta al meu abia acum mananca atat (cam la 2 ore)
are stomacul mic cred , ca de foame urla de ma stie tot blocul

edit: eu categoric voi scoate copilul afara chiar daca se raceste vremea

_

bb T. 28.08.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Citat:
citat din mesajul lui pinkysor

La cat timp cere masa urmatoare daca il muti la celalalt san?
Ai idee cat a luat in greutate?

Ionela, el nu si-a format inca un program. Cateodata mananca din ora in ora, cateodata doarme 3-4 ore (in general noaptea). Nu sunt sigura pt ca de curand patesc asta dar cred ca doarme mai putin daca il pun si la celalalt san. O sa urmaresc exact maine.
El a luat in greutate destul de bine zic eu. La nastere a avut 3,400kg, la iesiea din maternitate 3,170kg si acum are 4,000kg (cu mentiunea ca l-am cantarit dupa o ora jumatate dupa masa).

Mersi mult

Mergi la inceput