Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(119)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Si eu il voi scoate afara pe vreme rece.

Nu e indicat sa-l scoatem pe vant puternic, viscol si ploaie dar in rest trebuie scos afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

buna seara
Mikka, si eu fac la fel, cand doarme bebe, fac curat,calc, gatesc mai aranjez nu situ ce, in loc sa ma odihnesc,asa cum ar trebui sa facem..si apoi mor de oboseala, si ameteli pot fi si de la oboseala,eu cel putn pe seama oboselii le pun,dar ar trebui nsite analzie facut, pt ca trebe sa avem grija si de noi,ca doar tre sa avem grija de bebei

May, nu stiu ce sa zic de transpiratiile astea:(

Matza..inca o crestina in curand, noi cred ca in ianuarie

Oanaiasi, si bebe Ayan stranuta..des zic eu, adik nu am numarat, alt simptome de raceala u are,deci nu ma ingrijorez deocamdata

Lali, pai nu e mult,ca atata cere el,adik in ultimele 2 zile, nu se mai satura cu 120...si pe cutie scrie dozele, deci e bine, are mami un fomist, cat despre bibi, da, o sa cumpar tot din plastic, dar ceva gen Avent, Nuk.mersi...si foarte bine spus despre nervozotate, ma bucur mult ca ne-ai spus

Jade, alt mic crestin

Legat de ce a spus Histamina, itradevar, nu situ de produsul asta indian, dar galagctogil am lau tis eu, costa 60 ron o cutie, si nimik, lapte tot nu mi-a venit...cu remarca ta, de obicei nu ripostez, fiecare cu parerea lui,dar de ex, nu am eu nici o vina ca nu am avut efectiv lapte, si asta nu inseamna ca bebe al meu o sa fie prost,cu alte cuvine, nu ma cert, dar sunt o multime de mamici care nu au putut alapta efectiv, si care nu trebuie acum sa se simta aiurea in leg cu ceea ce ai spus tu

Pinkysor, inca un botez, ce v-ati programat fetele

Loredanar...cred ca este bine sa facem asa cum ii este bine copilului, daca bebe doarme bine in pat cu voi,asta este, de ex, bebe al meu nu vrea in pat cu noi,se agita,doarme mult mai bine in patutul lui,depinde de la copil la copil

Ionela, ca si Lali, ma bucur ca va exprimati, ca poate multe mamici se invinovatesc pt ca au nevoie de o mica pauza din cand in cand..pe mine ma apuca plansul de el, ca ma gnadam cate stari de neliniste si plansete i-am transmis cand era in burtica, cand ma uit la el, nu stiu ce sa ii mai fac, cum sa ii fac sa ii fie bine, sa fie fericit si multumit, sa ii dau tot ce pot eu ca el sa fie un bebe cat mai fericit

Lena, ce bine ca totul este ok, se intampla sa ne speriem enorm in timpul sarcinii, dar e bine uite ca ajungem la doctor si ne linistam cand totul este bine

poop fetele, astetp sa se trezeasca baiatul sa facem baitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui pinkysor

Ionela, el nu si-a format inca un program. Cateodata mananca din ora in ora, cateodata doarme 3-4 ore (in general noaptea). Nu sunt sigura pt ca de curand patesc asta dar cred ca doarme mai putin daca il pun si la celalalt san. O sa urmaresc exact maine.
El a luat in greutate destul de bine zic eu. La nastere a avut 3,400kg, la iesiea din maternitate 3,170kg si acum are 4,000kg (cu mentiunea ca l-am cantarit dupa o ora jumatate dupa masa).

Mersi mult

Pai ce spui tu suna bine. Urmareste putin diferenta intre o situatie si cealalta( pus doar la un san sau la amandoi).
In oricare dintre variante poti incerca sa il plimbi putin cand e nemultumit, sa scoata aerul si sa-l repui la acelasi san. daca refuza iar si iar il treci la celalalt. Cand spun sa urmaresti greutatea ajunge si la 1 luna sa faci asta daca uda scutece si e vesel. Nu te indemn sa stai langa cantar. Nu e clar o solutie

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

Legat de iesitul afara cu bebe, sigur ca o sa il scot si cand e frig,imbracat mai grso, probabil ca un timp mai scurt...Pinkysor a enumerat cand nu trebe sa iesim,si cred ca nici pe ceata. eu de ex, il scot pe baiat o ora dim,de la 11 la 12, si pe seara,inca o ora, 7-8. Copilul se simte bine, eu simt ca este ok asa, nu mi-a spus nimeni cat trebe,cand trebe, dar vreau sa ma incred si in instinctul meu,cu toate ca uneori ma mai gandsc si eu sa nu fac ceva gresit,sa nu ii fac vreun rau, ma regaesc in ceea ce ai spus si tu Sei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

ionela cum s-o ajut pe fiica-mea¿ din sanii mei nu tasneste laptele, oricat as strange cu mana, sau as pune-o la san. O pun, ea se prinde, trage de 2 ori apoi renunta. eu strang de san intre timp sa ajut sa iasa laptic, dar iese cate-o picatura-doua...cu extractorul iese relativ bine, scot 5o ml tot la 2-3 ore. e posibil sa n-aibe ea forta¿ atunci sa stii ca nici mainile mele n-au forta...efectiv nu iese jetul, oricum as strange eu, iese pe picaturi. sa fie fata lenesa¿ am incercat si cand era mai infometata, si cand era mai relaxata...acelasi rezultat. Ce fac¿¿

intre timp papa din bibe laptele meu. Azi am si congelat 9o ml pt zile negre, insa am impresia ca mai mult de-o luna n-o s-o pot tine asa, ca ea mananca pe zi ce trece tot mai mult.

recomandati ceva anume pt cresterea cantitatii de lapte¿¿ cineva spnea ca trebe bauta multa apa, ceai de anason si musetel azi nu mai beau ca face caca f likida, de-si imbiba si cordonul ombilical necazut inca in caca...

may si eu noaptea ma trezesc imbibata in transpiratie, un dus rapid si nani...ca e grele frate cu trezirile nocturne dese...

u all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

am uitat ceva:

pot combina un rest de laptic(al meu) de la ora 3 cu unul de la ora 8, si sa le congelez in acelasi recipient¿ evindent as pune eticheta cu data de azi pe el...

Mergi la inceput

May3

Citat:
se raceste vremea. mai scoatem copilul?
daca da, cum il imbracam la 15 grade de ex.
socrela are tendinta de a o infofoli. ma tot cert cu ea pe tema asta...

copilul se scoate zilnic afara pana la minus 15 grade. In sezonul rece e imbracat ca adultii + 1 pantalon si o bluza de bumbac ( materialul de tricou) . In sezonul cald e imbracat exat ca parintii.

Citat:
cum imi dau seama cand are copilul puseu de crestere?
eu ma mulg 90-100 ml si ii da.
de azi am inceput 110. dar cam storc de sani pt asta.

Iti post spune ce face un copil alaptat in puseu: suge des si sta foarte mult la san. Daca il iei e nemultumit , plange neimpacat.

Citat:
eu nu reusesc sa-i acopar toate mesele de peste zi. una o are cu LP.
azi de ex a fost mai maraita. nu i-o ajunge laptele?
ce fac in cazul asta? completez cu lp la aceeasi masa? sau cum? sunt fara idei...

Copiii au un puseu de crestere aprox la 1 sapt. Posibil sa fie puseu si sa nu-i ajunga laptele tau. Ce faci cu LP ma depaseste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris_K spune:

Ionela, multumesc tare mult pt. raspuns si sustinere .

May, am incercat sa o pun la san, nu cat ar fi trebuit (din pacate) pt. ca e f. nervoasa cand insist, ea trage 1 min. maxim si lasa sfarcul, dupa care incepe sa urle.
Poate nu am incercat cat ar fi trebuit (recunosc) pt. ca eu am mult lapte, am si la frigider, si la congelator, deci ideea e ca am rezerve si nu se suprapune mulsul cu orele cand ea e treaza. Pana acuma asa a fost .
Azi de ex., m-am muls 750 ml. Creste zilnic cantitatea. Doamne ajuta sa ma tina tot asa.

Acuma mai am o dilema cu tinutul laptelui la frigider, congelator. Cat timp sta, fara sa piarda din anticorpi?
Ionela, poate imi scrii/raspunzi tu, sau oricine altcineva care stie .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dbunny

ionela cum s-o ajut pe fiica-mea¿ din sanii mei nu tasneste laptele, oricat as strange cu mana, sau as pune-o la san. O pun, ea se prinde, trage de 2 ori apoi renunta. eu strang de san intre timp sa ajut sa iasa laptic, dar iese cate-o picatura-doua...cu extractorul iese relativ bine, scot 5o ml tot la 2-3 ore. e posibil sa n-aibe ea forta¿ atunci sa stii ca nici mainile mele n-au forta...efectiv nu iese jetul, oricum as strange eu, iese pe picaturi. sa fie fata lenesa¿ am incercat si cand era mai infometata, si cand era mai relaxata...acelasi rezultat. Ce fac¿¿

intre timp papa din bibe laptele meu. Azi am si congelat 9o ml pt zile negre, insa am impresia ca mai mult de-o luna n-o s-o pot tine asa, ca ea mananca pe zi ce trece tot mai mult.

recomandati ceva anume pt cresterea cantitatii de lapte¿¿ cineva spnea ca trebe bauta multa apa, ceai de anason si musetel azi nu mai beau ca face caca f likida, de-si imbiba si cordonul ombilical necazut inca in caca...

u all

Dbunny cu Daniel (23.11.2006) si Noa (1.oct.2o11)

incep cu finalul: musetel NU ca inmoaie scaunele si e distruge floira intestinala
Anason+fenicul+chimen e ok in alaptare, multe mamici au spus ca da si rezultate. Oricum nu afecteaza lapticul si e bun si la colici.

*Pozitia de alaptare: incearca sa te alpeci deasupra ei sa alaptezi sa va ajute si gravitatia.
*Inainte de a alapta somn si comprese cat de fierbinti pe san ( cat suporti nu sa te frigi)( compresele le poti tine si cat alaptezi( daca poti)
*masaj pe sani inainte de alptare. De la gat spre sfarcuri
NU biberon. Nu va mai sti sa suga la san. e posibil de asta sa nu traga, ca e diferita tehnica
Da-i cu lingurita/seringa/cana
O alta cale de a rezolva problema, mult mai buna e SNS-ul . Propunerea mea poate suna a SF, dar e un sistem super. Copilul e hranit sugand la san si sanul e stimulat.
Daca vrei detalii vorbim.
Bafta si perseverenta

Mergi la inceput

despre pastrarea laptelui matern

La temperatura camerei rezista 1 ora
la frigider 1 zi
la congelator 6 luni

Logic e sa poti amesteca laptele din aceeasi zi ( pastrat la frigider) si sa-l pui la congelator.
Eticheta pe fiecare cutie/punga.
Urocultorul steril e ok pentru depozitarea laptelui si e mult mai ieftin

Atentie la vasele de depozitare sa fie sterile

Laptele matern se incalzeste pe baie marina pana la temperatura de 37 grade, in niciun caz nu se fierbe si nu se pune in cuptorul cu microunde
Se decongeleaza la temperatura camerei

Mergi la inceput