Casa langa Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Adia, la gradina de zarzavat este si mai multa munca decat la cea de flori!Nu vreau sa te descurajez, doar vreau sa fi constienta de ceea ce urmeaza!
Sa va ganditi foarte bine si sa luati in calcul toate variantele.Eventual poti sa-ti faci o livada pe cei 1000 de m ramasi,pana cresc pomii poti sa pui legume!Nimic nu se compara cu o rosie rupta din tufa, sau cu un cartof din care sare apa cand il tai.Ce sa mai vorbesc de un pumn de cirese mancate din pom direct
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
anya spune:
O varianta buna e sa puneti zmeura, langa un gard, mai in spate. Nu e foarte mult de ingrijit. Trebuie tunsa de doua ori pe an dar in rest...poate udata in perioada in care produce si cand e ff cald. Am avut eu in copilarie un sfert di curte cu zmeura si nu mai stia bunica ce sa faca cu ea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ch_dana/ch_dana.jpg)
ch_dana spune:
Normal ca glumeam cu betonatul, doar nu ne-am chinuit atata sa scapam din pestera supraetajata de la bloc ca sa ma apuc acum sa betonez...Mi se rupe inima, am vazut odata casa unde am locuit pana la 7 ani, aveam un cires, 2 visini, prun si zmeura, iar acum...era beton 100% !! Ce-o fi fost in capul oamenilor alora....
Gazonul (cel putin ala udat) NU se tunde odata la 2 saptamani, ci odata pe saptamana, daca nu vrei sa-ti creasca jungla ! Noi avem instalatie de udat (aspersoare la gazon si picurare la flori), mergea de 2 ori/zi (la 6 dimineata si la 8 seara) si in consecinta, pe sotu' il apuca disperarea cand vedea ca n-a trecut saptamana si a crescut iar iarba...pana la urma s-a consolat, acuma rade ca da jos burta impingand la masina de tuns iarba
Am avut si probleme cu trandafirii, dar Mospilan-ul a facut minuni. Plus scaietii veniti de pe campurile dimprejur, numai eu stiu cati am scos...
Pana la urma, cred ca o sa punem si noi macar o tufa de zmeura si ceva legume, e pacat...chiar daca e munca multa, intr-adevar mancatul direct de la sursa nu se compara cu nimic !
Dana & Amelia (21.06.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana![]() Dana & ![]() |
ai putea sa ne estimezi ceva costuri pentru asta?
nu la investitia initiala ci la costuri lunare pentru intretinerea gazonului, florilor, etc
Alinuk
![](copilas.gif)
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">o mare familie...
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Matzaila_81/Matzaila_81.jpg)
Matzaila_81 spune:
Costurile sunt foarte mari. Mai ales daca aveti probleme de la inceput cu buruienile cum am avut noi de nici acum nu a prins gazonul cum trebuie. La noi maxim o saptamana se tunde.
Ca sa nu mai zic ca te costa niste plante mai acatarii de te usuca. Noi am tot luat de la prieteni. Unele mari deja sunt de ordinul milioanelor, o planta care poate se prinde sau poate nu se prinde.
Gradina se face frumoasa de la un an la altul, e imposibil fara mii de euro sa ai spatiu mare si sa fie frumoasa cu plante cum vezi in primul an.
Noi am facut un calcul si cam atat ne-a iesit daca vrem sa facem cum ne dorim noi si credeti-ma, nu ne dorim nimic extravagant. O curte normala cu gazon frumos si plante pe margine.
Avem zmeura si avem trestii si avem si albitia, si copac d-ala care face flori albe frumoase , magnolie, avem doua si ciresi. Asa suna mirific dar sunt micuti, buruienile nu au mai fost scoase ca la carte de cand am ramas insarcinata si curtea pare in paragina acum.
Asa ca e destul de complicat, la noi ica este dar poate aveti noroc de teren bun si de buruieni putine. Noi fiind in plin camp si fara case cum bate vantul cum ne-a umplut gradina de seminte de buruiana.+23
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ch_dana/ch_dana.jpg)
ch_dana spune:
Alinuk, e practic imposibil, deoarece apa e moka (de fapt nu stiu ce e cu apa asta, e de la o retea a spitalului Fundeni...de abia de anul viitor, cand vom "intra si noi in legalitate" cu Apa Nova vom sti cat costa). Curentul...e cam 160-200 RON/luna (avem o poala de lampi, noroc ca toate-s cu becuri economice), asta incluzand si instalatia de udat.
Florile, gazonul, gardul de tuia de la intrare, brazii si ciresul japonez le-am pus cu o firma, totul ne-a costat cam 2500 EUR. Ne-au zis ca un abonament lunar (asta insemnand sa vina ei odata pe saptamana sa bibileasca gradina) ar fi cam 300 RON, dar nu avem asa ceva, ne ocupam noi de ea. La noi situatia e 100% identica cu a lui Matzaila, eu scot buruienile (de fapt le-a cam scos sotul, ca eu eram in imposibilitate sa ma aplec), sotul cu gazonul, flori am mai cumparat si noi bulbi sa inlocuim ce-a dezgropat catelul . In primavara am cumparat noi o magnolie marisoara (700 RON) ca sa inlocuim un tuia uscat. A inflorit de numa', s-a si marit...noi am crescut nivelul curtii cu un strat de pamant de padure si se vede treaba ca omul de ni l-a adus nu ne-a mintit, e chiar din padure - cresc toate in el de te sperii.
Chiar acum a venit sotul de la Cora cu nu stiu cate pungi cu bulbi de zambile si lalele, nu stiu unde Doamne iarta-ma o sa le mai punem . Adevarul e ca primavara fac tare frumos...
P.S. Stie cineva un ierbicid targetat pe scaieti, ca m-au capiat...
Dana & Amelia (21.06.2011)
![](images/user_woman.png)
lia popescu spune:
Draga Dana, se pare ca suntem vecine. si eu stau in satul Fundeni.
Nu cred ca exista un sat mai apropiat de Bucuresti. Practic treci podul de la IOB si iesi din sectorul 2 si intri in Fundeni, iar dupa 1 km iesi din sat dupa ce treci de al doilea pod.
Este o locatie foarte convenabila- exista mijloace de transport in comun, supermarketuri aproape si... dupa cum spunea Dana , esti practic la tara. Se poate cumpara si lapte de vaca de...tara, avem in plus fata de bufnite si arici, broaste testoase si... serpi.
Gradinita este chiar pe strada mea, e construita acum 2 ani. In rest...nu se omoara primaria cu gospodareala, sunt inca strazi fara canalizare, neasfaltate... desi bani au gramada... de la Dragonul Rosu si de la puzderia de vile noi. Nu sunt tigani, cel putin in zona in care stau eu, dar se mai dau spargeri la case (pe strada mea - de 3 ori (din fericire avem un caine fioros).
Noi avem aproape 1000 mp ceea ce este f mult pt cineva cu servici, insa am pus multi pomi, ca sa nu avem prea mult de lucru. Avem si cateva legume, mai mult de hobby.
Deocamdata zona este in constructie, insa eu zic ca are potential, este practic inconjurata de lacuri, in lunca Colentinei, ceea ce face ca si clima sa fie placuta (mai racoare vara).
Terenurile sunt destul de scumpe, probabil undeva la 50-100 E/mp in functie de locatie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
citat din mesajul lui anya O varianta buna e sa puneti zmeura, langa un gard, mai in spate. Nu e foarte mult de ingrijit. Trebuie tunsa de doua ori pe an dar in rest...poate udata in perioada in care produce si cand e ff cald. Am avut eu in copilarie un sfert di curte cu zmeura si nu mai stia bunica ce sa faca cu ea. Anya |
Stiu despre ce vorbesc....cum am spus..am crescut la casa, bunica mea adora florile si aveam o gradina minunata si mi-a lacut de mica sa am zona mea de flori.
De vreo 5-6 ani avem o bucata de 1000 mp la Snagov si nu am apucat sa facem casa, dar avem pusi 14 pomi fructiferi, de 2 ani sunt pe rod si avem fructele noastre
![](pofticios.gif)
![](pofticios.gif)
![](pofticios.gif)
![](pofticios.gif)
![](pofticios.gif)
Nu avem curent, doar fantana si o casuta de lemn pentru unelte si cu un loc de luat masa.
Veneam in fiecare week-end si udam copacii si florile la galeata, vopseam gardul de lemn si faceam picnicuri.
Asa am ajuns la concluzia ca 1000 m sunt putini
![](icon_smile_big.gif)
![](alcool.gif)
![](icon_smile_big.gif)
De asta spun ca depinde de temperamentul fiecaruia, eu aveam o burta de 5 metri si greblam, dar abia asteptam sa fac asta...bine...probabil ca daca stateam acolo ma saturam sa o fac in fiecare zi..nu stiu.
Dupa ce am nascut plateam pe cineva sa vina sa faca treaba asta, ca daca lipseam 2 saptamani se cunostea, intradevar.
![](zzzz.gif)
CAPRA CU 2 IEZI
![](alaptare.gif)
![](snoepkont.gif)
![](smiley_shopping.gif)
mamica lui Matei Constantin
![](bonjovi.gif)
![](copilas.gif)
MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
citat din mesajul lui ch_dana Alinuk, e practic imposibil, deoarece apa e moka ![]() Dana & ![]() |
eu stiu din experienta unor prieteni apropiati ca au avut vara la apa si facturi de 700lei/2 sau 3 luni (cu sistem aspersoare si picuratoare la ghivecele de flori) = tot pe o supr de aprx 1000mp
Vroiam sa vad si din alte experiente, dar se pare ca deocamdata nu ai cum sa faci aceasta evaluare.
Cred totusi ca varianta asta e relativ costisitoare.
Am ales in curtea pe care o avem (si unde mergem doar in we si parte din vacante, deci ft putin timp sa ne ocupam de ea) iarba din aia chioara, care creste de la mama ei (la noi se zice iarba de sudan), am pus ceva pomi fructiferi si o mica gradinita de flori,cateva ghivece cu flori si pe alocuri trandafiri... lucuri mai putin pretentioase
ne avantajeaza faptul ca avem padure in spatele curtii, iar terenul e in trepte (e zona de deal/munte), privelistea (care nu e meritul muncii noastre) face toti banii
![](icon_smile.gif)
Alinuk
![](copilas.gif)
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">o mare familie...
Nimic nu-i intamplator!