Casa langa Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Citat:
citat din mesajul lui lia popescu

Draga Dana, se pare ca suntem vecine. si eu stau in satul Fundeni.
Nu cred ca exista un sat mai apropiat de Bucuresti. Practic treci podul de la IOB si iesi din sectorul 2 si intri in Fundeni, iar dupa 1 km iesi din sat dupa ce treci de al doilea pod.
Este o locatie foarte convenabila- exista mijloace de transport in comun, supermarketuri aproape si... dupa cum spunea Dana , esti practic la tara. Se poate cumpara si lapte de vaca de...tara, avem in plus fata de bufnite si arici, broaste testoase si... serpi.
Gradinita este chiar pe strada mea, e construita acum 2 ani. In rest...nu se omoara primaria cu gospodareala, sunt inca strazi fara canalizare, neasfaltate... desi bani au gramada... de la Dragonul Rosu si de la puzderia de vile noi. Nu sunt tigani, cel putin in zona in care stau eu, dar se mai dau spargeri la case (pe strada mea - de 3 ori (din fericire avem un caine fioros).

Noi avem aproape 1000 mp ceea ce este f mult pt cineva cu servici, insa am pus multi pomi, ca sa nu avem prea mult de lucru. Avem si cateva legume, mai mult de hobby.
Deocamdata zona este in constructie, insa eu zic ca are potential, este practic inconjurata de lacuri, in lunca Colentinei, ceea ce face ca si clima sa fie placuta (mai racoare vara).
Terenurile sunt destul de scumpe, probabil undeva la 50-100 E/mp in functie de locatie.

te contrazic, Lia!
satul Rosu (Chiajna) cred ca este fff aproape de Bucuresti- se termina bd |Uverturii si incepe satul. eu din curte vad blocurile de pe Uverturii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

alinuk, am inteles. Norocul vostru e ca sunteti mai la deal, deci cu seceta nu ar trebui sa fie o problema. In schimb, sa stii ca si iarba aia de Sudan creste mai ceva decat "gazonul la cutie", poate aveti ceva localnici amatori de fan primprejur...

gogosel, si tu si lia aveti dreptate (am fost si eu prin Rosu cand cautam disperata constructor, prin 2006), practic ambele sunt lipite de Bucuresti. Doar ca mie mi se pare ca Fundeni-ul e mai aproape de centru (Universitate), din Rosu ieseam pe Iuliu Maniu si de acolo...te vede Dzeu pana la Universitate.

Probabil insa ca fiecare si-a luat teren cam pe unde statea inainte. Noi de exemplu stateam la intersectia Colentina-Dna. Ghica, daca am fi luat teren in Rosu, Ciorogarla etc insemna sa strabatem orasul ca sa supraveghem lucrarile, lucru imposibil practic.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Din experienta statului la casa (pe la periferia unui oras care-i nu-i Bucurestiul)-
dezavantaje:
-tot timpul trebuia sa trebaluim in curte, inclusiv iarna la dat zapada. Muncile nu erau chiar usoare: sapat, cultivat, udat, plivit, curatat pomi, cules, etc
-tot timpul bagi bani (reparatii/inlocuire/modernizari/infrumusetari) este necesara o rezerva de bani suplimentara tot timpul pentru situatii neprevazute.
-personal mergeam la scoala/liceu cate 5km dus-intors pe jos zilnic, iarna mai ales, prin zapada si pe intuneric nu-i deloc vesel
-aveam probleme pana sa-mi conving colegii care stateau prin centru sa vina pe la mine. Majoritatea preferau sa ne vedem prin centru, la un cinema/bar/discoteca/parc, etc, decat sa stam in curte la aer curat.
-esti tot timpul legat de ce are de oferit orasul, parintii trebuie sa fie flexibili cu dus/adus copiii, mai ales cand acestia cresc si au diverse activitati aditionale scolii sau la distractie
Avantaje:
-aer curat, liniste, spatiu
-legume/fructe cultivate de propriile maini, bio, ba chiar, daca ai timp si-ti place poti creste gaini, prepelite, porumbei, etc cum au facut ai mei cu avantajele de rigoare (dar si cu munca adiacenta)
-nu am identificat altele!
.
Ai mei parinti, la un moment dat, au vandut casa si s-au mutat la bloc in centrul orasului. Nu au regretat nici o secunda alegerea si zic si acum ca au luat cea mai buna decizie.

din experienta statului la bloc in Bucuresti-
Dezavantaje:
-suprafata relativ mica a apartamentului (cautam variante sa ne mutam intr-unul mai mare, strict in aceeasi zona). Lipsa de spatiu a devenit mai stringenta in ultima vreme de cand baietelul nostru a mai crescut deci s-a marit si arsenalul aferent, dar si aici ne gandim sa rezolvam cu o reorganizare totala a apartamentului
-vecini neciopliti, nesimtiti si murdari-aici ar fi de scris un roman
-toate utilitatile la comun, chiar si cu apometre, repartitoare, contor gaze, tot platesti la comun o groaza de chestii si e mirific cand se opreste apa, sau caldura sau gazele
-galagie, inevitabil ii auzi pe unii vecini cum se cearta, asculta muzica sau altele
Avantaje (cel putin pentru cartierul unde locuiesc)
-metrou (fac maxim 30 min pana la munca de cand ies pe usa si in functie de locul unde am lucrat de-a lungul timpului, am facut chiar si maxim 15 min) Eu refuz sa conduc in Buc, asa ca sunt dependenta de metrou.
-2 parcuri mari si civilizate la distanta de 5-10 minute de mers pe jos. Activitatile noastre de week-end si nu numai includ invariabil mersul pe jos in parc sau cu bicicletele/ rolele
-toate serviciile in proximitate (5 min de mers pe jos):piata,locuri de joaca(excluzandu-le pe alea din parc) cresa, gradinite, scoli, licee, magazine, spitale, clinici private, stadion, piscina, centre recreere si pt sport, cinema, si sigur am mai uitat unele
-cand aveam copilul de mers in carut nu am avut nici o problema cu mersul pe trotuare fiindca sunt din alea separate de strada cu garduri/stalpi, fara masini parcate
-putina populatie de culoare si relativ fara caini vagabonzi (cel putin in proximitatea blocului meu)
-nu este necesar sa tinem 2 masini, pentru cea pe care o avem platim locul de parcare la primarie si niciodata nu am avut probleme
-costuri mici cu intretinerea, munca putina pentru curatenie
.
Concluzii:
Nu m-as muta la casa in imprejurimile Bucurestiului pentru nimic in lume,cel putin nu in urmatorii 15 ani!.
.
Detinem un teren la 15 km de Bucuresti, ne gandim ca la un moment dat, cand vom avea toti banii necesari, sa ne facem acolo o mica casa de vacanta(sub 150mp construiti) pe care sa o folosim in week-end si ca si resedinta permanenta la pensie, daca om fi sanatosi
Alegerea apartament oras/casa langa oras, e prea personala ca sa existe o reteta unica. Avem si noi prieteni care au tras tare ca sa-si faca casa langa Bucuresti ca dupa ceva vreme petrecuta acolo sau cand au aparut copiii sa se mute disperati inapoi in oras. Avem insa si prieteni care s-au mutat langa Bucuresti si sunt foarte fericiti acolo. Deci...alegere pur personala in functie de criteriile/obiectivele/preferintele fiecaruia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Acum 2 ani, de Craciun, aveam petrecerea cu colegii de la birou, intr-un club din Bucuresti.
Zapezi foarte mari, nu aveai unde sa lasi masina.
Eu am venit cu un taxi.
Colega mea, care sta in Chiajna, nu a putut sa vina, pentru ca taxiurile cer tarife foarte mari daca ies din Bucuresti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Acum 2 ani, de Craciun, aveam petrecerea cu colegii de la birou, intr-un club din Bucuresti.
Eu am venit cu un taxi.
Colega mea, care sta in Chiajna, nu a putut sa vina, pentru ca taxiurile cer tarife foarte mari daca ies din Bucuresti.

BAZAR UMANITAR

vara asta am chemat taxi si ne-a luat 14 lei pana in domenii. asta-primavara am avut treaba undeva pe centura pe langa carrefour si m-a costat 8 lei.
nu este mai scump tariful in ilfov. am testat pe pielea mea.

la casa la 10-25 km departare nu m-as muta niciodata. poate la pensie. insa eu acum stau la 1.5 km de intrarea in buc, pe la uverturii. la fel mi se pare si popesti-leordeni-ul.

si da, cam fiecare isi ia teren/casa in zona unde a locuit/locuieste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui gogosel

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Eu am venit cu un taxi.

vara asta am chemat taxi si ne-a luat 14 lei pana in domenii. asta-primavara am avut treaba undeva pe centura pe langa carrefour si m-a costat 8 lei.
nu este mai scump tariful in ilfov. am testat pe pielea mea.

la casa la 10-25 km departare nu m-as muta niciodata. poate la pensie. insa eu acum stau la 1.5 km de intrarea in buc, pe la uverturii. la fel mi se pare si popesti-leordeni-ul.

si da, cam fiecare isi ia teren/casa in zona unde a locuit/locuieste.

testeaza preturile taximetristilor si iarna si dup-aia mai discutam.

eu am lucrat 1 an de zile in comuna 1 DECEMBRIE (km 16, sau la 11 km de iesirea din Bucuresti) si stiu ce inseamna drumurile in afara Bucurestiului, iarna. Intre localitati- nedezapezite si neluminate.

Ba chiar mi s-a stricat si masina, in padure, langa comuna Jilava. Am sunat la firma si au venit dupa mine. Daca nu aveam telefonul la mine?
Ce se intampla? Ma mancau lupii :-)))
Asa...daca raman in pana, in Bucuresti, pot sa merg si pe jos, acasa, ca ajung in 30 de minute, de la munca si pe jos si cu masina :-)

Si gogosel,este incomparabila o comuna la 10 km de Bucuresti, cu centura de la Carrefour, care este , practic, in Bucuresti.

Normal ca nu iti ia tarif dublu daca mergi langa Carrefour.

Mergi la inceput

tot ce pot sa spun este ca "iarna nu-i ca vara!"
cand esti la ananghie, oricine profita.

drumurile Romaniei sunt la fel.peste tot. iarna,vara noi mergem aproape in fiecare weekend 100 km pana la bunici. rareori am avut necazuri, aproape deloc.
dar eu zic ca merita sa iti faci vila pe langa Bucuresti; ocazii "nefericite" poti avea cateva, insa in cea mai mare parte sunt fericite.

chiar ieri imi aminteam ca uneori cand lasam geamul pt aerisire, in timp ce il plimbam pe afara pe pitic,la venire gaseam parca tot fumul tevilor de esapament in casa mea! mirosea ingrozitor si plamanii nostri din pacate inhalau tot. nu aveam de unde lua aer mai respirabil atata timp cat prin fata blocului circulau zi lumina 6 benzi de autoturisme.

decat sa stau la bloc cu vecini nesimtiti si galagiosi, scara plina de urina si gunoaie, tot timpul cu ghena puternic mirositoare,mobila veche stivuita pe hol,lift in care vecinii lasa sacii plini cu gunoi, fac pipi, il coloreaza si inscriptioneaza cu prostii, mult gaz de esapament, praf... mai bine stau si la 25 km departare de Bucuresti.

edit ca sa completez- poate daca gaseam un bloc FARA situatiile de mai sus sigur nu ne duceam la casa. dar asta e! nu cred ca voi regreta niciodata alegerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

este fix ca in problema emigrantilor. Cand schimbi ceva major in viata, scapi de ceea ce te-a stresat si agresat ingrozitor, amintirile sunt atat de dure incat nu mai concepi sa te intorci ianpoi la bloc (in cazul asta). Deci, pt cine ii e greu sa co abiteze cu orisicine/orisice la bloc, casa e o solutie minunata.

Pt cine a dus-o bine, comod, si nu e obisnuit si nu stie ce inseamna munca fizica la casa, ii recomand sa stea in chirie la casa in zona dorita jumatate de an. De proba. Sa vada daca i se potriveste.

Greutati si sacrificii sunt in ambele cazuri: si la bloc, si la casa. Depinde de nevoile fiecaruia.

Mergi la inceput

cleo, bine ai zis!daca aveam si noi o scara curata si civilizata, sigur nu ne mutam(aveam un ap fff spatios la 2 min de metrou).

si la casa ai vecini, in cazul duplexurilor de dezvoltator, chiar fff aproape, insa reusesti sa scapi de toate mizeriile de la bloc.
am vecini care au doar casa, gazon si trandafiri. nu tund decat gazonul, udatul se face cu aspersoarele. nu e chiar munca imposibila!
e greu insa la o casa cu gradina pomicola si de zarzavat, cu tot felul de plante anuale care trebuiesc plantate, sapate, curatate de buruieni. daca mai ai o gaina...aia deja e gospodarie!

deci, e si cum intelege fiecare "casa la tara".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Astazi implinesc o luna de cand m-am/ne-am mutat la casa.
Vila este situata in Magurele (13 km pana la Universitate), intr-un complex de 10 case.
Deocamdata nu am gasit decat beneficii: liniste, vecini simtiti, copilul se joaca in siguranta afara, impreuna cu copiii vecinilor (sunt si de varste foarte apropiate), fac mult mai putin pana la servici, chiar cu escala la scoala baiatului.
Mijloace de transport avem atat maxi-taxi, cat si ratb-ul, dar folosim masinile din dotare (atat eu cat si sotul).
Intr-adevar este mai mult de munca - dar o facem cu placere, mai ales aranjatul gradinii. Ne-am luat si un catelus (impropiu spus deoarece este de talie f. mare), spre bucuria baiatului, care mereu si-a dorit unul, insa la bloc nu se putea.
Deocamdata nu regret deloc viata la bloc si ma bucur ca am reusit sa fac pasul acesta.
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput