Casa langa Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

vreau sa va spun si situatia mea, poate ma puteti ajuta si voi cu un sfat;
noi avem acel teren despre care scriam mai sus, este in comuna Tunari, dupa pipera; teren mare si frumos, de 2000mp, cu casa demolabila pe el, ar trebui inceputa constructia; asta este visul sotului; eu, pe de alta parte , as vrea sa ma mut intr-un complex rezidential, cu teren micut, cu vecini si copii apropiati de varsta fetelor mele, etc; imi place greencity, care este in partea cealalta a orasului, in sud;
in ceeea ce priveste terenul nostru, ma ingrozeste ideea de constructie, de santier, de asteptat, de spagi la gaze, lumina, etc; de echipe neserioase de constructori, deci cam de tot ce inseamna ridicarea unei case la cheie; tot la minusuri, as baga vecinii care sunt in varsta, copii nu prea am vazut; la avantaje as avea distanta mica pana in Bucuresti, si pana la apartamentul din oras; zona unde este terenul este buna si curtea care este supersuficienta;
la complexul rezidential din sud, dezavantajul ar fi casele lipite si uratele in exterior(mie imi place varianta cu mansarda, care are si teren mai mare) distanta mai mare fata de oras; dar vecinii sunt tineri, sunt multi copilasi in complex , are multe alte facilitati(nu vreau sa-i fac eu reclama );
deci cam astea ar fi datele problemei in cazul nostru; nu reusim sa ajungem la un rezultat, fiecare vine cu argumente pro si contra, si tragem de timp; avem si proiectul facut, si o mare parte din avize luate pentru constructie, si inca nu am inceput; vrem sa gasim o solutie care sa ne multumeasca pe amandoi dar pana acum doar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

noi nu am fii in stare sa avem grija de un teren mare...eu am probleme mari cu coloana deci iese clar din discutie dar avem gazon plus un cires, un cais, un magnoliu si un lamai, trandafiri, cativa irisi si am avut 10 fire de rosii chery (din care mai mancam si acum) si 2 fire de fasole puse de copil ptr fun...de tuns iarba avem noroc ca ne-o mai tunde un vecin, iin rest...nu ma facut nimic...caci nu avem timp si e ok.

dar curtea nu e mare, ptr noi e super ok asa.

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) si

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui adialex

vreau sa va spun si situatia mea, poate ma puteti ajuta si voi cu un sfat;

Complexul ala rezidential este asa, un fel de bloc dar cu case. In fond si la bloc sunt destui tineri, cu copii...eu nu m-as muta in asa ceva nici in gand, avem niste prieteni care stau asa, da, sunt tineri cu copii...se vede/aude tot ce faci in curte, mirosi gratarele la toti de pe strada si, fireste, le auzi muzica la toti. Si e diversa rau...
Pe de alta parte sa te ingrozeasca constructia daca te pune la roaba pe tine, atunci e naspa, dar o casa simpla, bine facuta, izolata, etc nu sperie pe nimeni nici la construit nici la costuri.
Mie imi suna ceva ca in comunism (ansamblul ala de care vorbesti), adica fara personalitate, toti la fel, cu aceleasi gusturi, idei, pretentii, pana la urma nu-i chiar asa. Cum spuneam, ca la bloc.
Sincer eu stiu ca in ansamblurile astea casele-s ieftine si reprezinta o optiune pentru cei care n-au alta solutie, nu ca se duc de placere acolo.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Rufus, sigur nu te-ai vorbit cu sotu'? exact aceleasi lucruri le spune si el ; da, stiu ca nu sunt minunate casele alea, dar mie mi-au placut, in schimb consoarta a ramas cu cosmaruri;
inca mai avem discutii legate de munca la o curte asa de mare, si stiu ce vorbesc, am crescut la tara; consider ca o curte de 500mp este suficienta pentru noi; dar o casa cu un teren de 500mp, in nord, unde am vrea noi, costa destul de mult; si nu justifica banii, pentru ca daca as construi as iesi mult mai ieftin; si tot asa....
din pacate nu pot sa vand o parte din teren(era o solutie minunata)pentru ca nu imi permite forma lui; este lung si destul de ingust, nu merge parcelat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui adialex

Rufus, sigur nu te-ai vorbit cu sotu'? exact aceleasi lucruri le spune si el ;

Eh...ne-ai prins, ne-ai prins!

Ia pune tu niste pomi pe juma' de curte, cresc singuri, fac si umbra...si lasa pentru rosii cat vrei.
Daca terenul e ingust, amprenta, plus cativa metri in fata, plus lateral casa, ia sa vezi ca nu-ti mai ramane mare lucru in spate...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Adialex, asa cum am mai scris, noi stam intr-un cartier. Suntem 41 de case. Sunt 3 duplexuri, restul case individuale. Loturile sunt mici,majoritatea avem 400mp de teren. Eu zic ca e f putin. De abia am si eu loc sa se joace copii in curte. Sunt multi tineri, multi copii, avem un loc de joaca unde se intalnesc copii, cd nu ne strangem pe la cineva prin curte.
Ce sa zic...nu prea ai intimitate in curte, ca la 4 m intre case, se aude tot Dar nu asta e problema. Problema majora e ca s-a furat f mult de pe santier si ne-am trezit cu multe chestii nasoale. As putea sa scriu multe, dar n-am chef sa ma enervez. Cd iei o casa gata facuta, de un constructor care vrea profit cat mai mare, trebuie sa te astepti la muuullteee belele.
Rufus, sa stii ca multi sunt incantati de genul de ansamblu ca GreenCity si-si doresc sa se mute, o fac cu placere, nu constransi.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Chiar astazi citeam rezultatul unui sondaj facut la noi in judet. Stiti ce-si doresc francezii? Sa locuiasca la case de maxim 110 m2 (si in Fr natalitatea de fooarte ridicata!), nu departe de oras si cu teren nu mai mare de 700 m2.

Mergi la inceput

stiu ca sunt probleme in ansamblurile rezidentiale; au fost case de multe sute de mii de euro care au fost facute foarte prost; cand o faci tu, o iei de la zero si speri sa fie un constructor ok care sa stie sa-si faca treaba; dar intr-o zona cum e Tunariul nostru, esti cam izolat; vecinii sunt in varsta, nu prea am cu cine socializa; sunt si avantaje, cum ar fi padurea aproape de casa, liniste, toate utilitatile, inclusiv asfalt(mare realizare); dar sa ajung tot in Herastrau sa ne intalnim cu alti copii, nu prea mai vreau liniste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu zic sa construiesti. Nu ai sa gasesti casa de cumparat exact pe sufletelul tau, cu toate detaliile pe care le vrei tu. In plus mie mi se pare genial sa participi la planul casei, sa alegi detaliile, va fi ca si copilul tau . Stiu ca e dificil cu santierul, probabil mult mai dificil in Romania decat aici, dar cred ca tot se merita. Iti sugerez pe un teren asa mare sa construiesti pe un singur nivel si asta cu planul ca vei putea sa maresti casa cu etaj mai tarziu. Nu stiu cum e acolo dar aici e mai ieftin sa construiesti pe un nivel, iar tie terenul nu iti lipseste. Nu stiu cati copii ai, dar cand vor creste vor vrea spatiu lor, mai ales ca in Romania e asa greu sa pleci de acasa . Ai sa poti sa faci etaj peste casa si sa le faci 2-3 camere mari cu baia lor si scapi de ei , poti sa le faci o camera de joaca in curte, etc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Eu zic sa construiesti. Nu ai sa gasesti casa de cumparat exact pe sufletelul tau, cu toate detaliile pe care le vrei tu. In plus mie mi se pare genial sa participi la planul casei, sa alegi detaliile, va fi ca si copilul tau . Stiu ca e dificil cu santierul, probabil mult mai dificil in Romania decat aici, dar cred ca tot se merita. Iti sugerez pe un teren asa mare sa construiesti pe un singur nivel si asta cu planul ca vei putea sa maresti casa cu etaj mai tarziu. Nu stiu cum e acolo dar aici e mai ieftin sa construiesti pe un nivel, iar tie terenul nu iti lipseste. Nu stiu cati copii ai, dar cand vor creste vor vrea spatiu lor, mai ales ca in Romania e asa greu sa pleci de acasa . Ai sa poti sa faci etaj peste casa si sa le faci 2-3 camere mari cu baia lor si scapi de ei , poti sa le faci o camera de joaca in curte, etc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

bird, ce inseamna mai exact "aici e ieftin sa construiesti.." ? Da-mi te rog un exemplu daca poti, cam cat e sa construiesti o casa de 180-200mp si cam cat e salarul mediu sa zicem? Te intreb pt ca m-a facut curioasa afirmatia ta. Si din ce materiale isi construiesc oamenii de obicei casele?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput