Casa langa Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Laura,
eu am zis ca 'e mai ieftin sa construiesti pe un nivel' fata de 2 nivele . E mai ieftin adica te costa mai putin pe mp. Dar sa-ti raspund la intrebare o casa de 200mp pe un nivel cu 4 dormitoare, sau 3 dormitoare + study, 2 bai si garaj dublu, la cheie costa sa construiesti 140-150.000 dolari. Uite una ca asta: http://www.hallmarkhomes.com.au/our-homes/#/ashton-3
pretul e in colt dreapta sus. Casa asta vine la cheie cu baile facute, faianta, gresie, etc, are spalatorie separata si bucataria completa inclusiv aragaz, cuptor, extractor de abur. Am senzatia ca are si bazin care colecteaza apa de ploaie ca sa uzi gradina.
Salariul mediu este probabil usor peste 50.000/an. Casa asta este pe rama de lemn, te costa vreo 6-7000 in plus sa o faci pe rama de otel. M-am uitat si la casele de caramida dubla si preturile sunt asemanatoare. Australienii prefera casele pe rama de lemn sau otel (din cauza termitelor) fata de cele din caramida pentru ca sunt mult mai usor de modificat, mult mai flexibile. Daca vrei sa modifici planul casei nu e mare lucru si relativ ieftin fata de o casa de caramida.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ch_dana/ch_dana.jpg)
ch_dana spune:
Citat: |
daca aveam si noi o scara curata si civilizata, sigur nu ne mutam la bloc |
Noi am avut o astfel de scara si tot ne-am mutat.
![](icon_smile.gif)
![](bang.gif)
Ansambluri rezidentiale: in 2004 cred, am fost la cineva in vizita in ansamblul Alfa pe Iancu Nicolae, primul facut de Impact. Luatul mesei afara pe terasa a fost o experienta iluminatoare ca sa zic asa
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Heh, australienii au termite, da' n-au cutremure...inca.
![](icon_smile.gif)
Dana &
![](bebe.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dyannna/dyannna.jpg)
dyannna spune:
Si eu as zice sa construiesti o casa care se pliaza pe nevoile si dorintele voastre,pretul o sa fie mult mai mic iar faptul ca terenul e situat mai aproape de Bucuresti cred ca e un avantaj major. Noi ne-am construit o casa intr-un oras de provincie dar nu avem curte mare si tare ne-am dori:))...am primit un teren la tara de la bunicul meu de 1000mp (12 km de oras) si speram ca in urmatorul deceniu sa mai construim o casa in care sa locuim la pensie:))...chiar daca nu vom reusi parc tot ne facem acolo:))Multa bafta va doresc in luarea unei decizii cat mai aproape de dorintele voastre!
![](images/user_woman.png)
vstefi spune:
buna,ar trebui sa te gindesti bine,depinde locul unde vei gasi casa,credema ca daca nu o sa ai gaze si mijloc de transport o sa-ti para rau la prima ninsoare,eu stau in ilfov si credema ca daca ninge putin toate strazile sunt blocate si cum vremea este capricioasa treb sa iei si asta in considerare.bafta multa dar gindestete ca vara este scurta si este foarte placut la aer curat dar interesezate si la cit te duce o casa daca merita intretinerea ei,nu este ca la bloc .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui adialex dar intr-o zona cum e Tunariul nostru, esti cam izolat; vecinii sunt in varsta, nu prea am cu cine socializa; sunt si avantaje, cum ar fi padurea aproape de casa, liniste, toate utilitatile, inclusiv asfalt(mare realizare); dar sa ajung tot in Herastrau sa ne intalnim cu alti copii, nu prea mai vreau liniste. |
Aici ai ceva dreptate, dar sa nu uiti ca timpul zboara si nu vei avea parte (din pacate) de prea multi ani sa mergi in herastrau la intalnire, copiii cresc iute si pleaca singuri, nu le trebuie "codita".
Doar daca promiti ca va mutati la colectv pana cresc mostenitorii, apoi faci casa ca oamenii in Tunariul vostru, pentru sufletul vostru...
![](icon_smile.gif)
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
adialex spune:
proiectul nostru este de casa P+M; are 156mp construiti, 130 utili; cea mai scumpa oferta primita pana acum a fost de 400 euro mp la cheie; ca pret iesim super bine, fata de ce am gasit in ansambluri rezidentiale; tocmai asta este si argumentul sotului, nu merita sa dam 150000e, sa zicem, pe o casa gata facuta cu 300mp de teren, cum gasisem eu; dar el este crescut in oras, nu a trait nicio zi la tara; vede toata curtea numai gazon si floricele ...
ggmc spune:
citat din mesajul lui vstefi buna,ar trebui sa te gindesti bine,depinde locul unde vei gasi casa,credema ca daca nu o sa ai gaze si mijloc de transport o sa-ti para rau la prima ninsoare,eu stau in ilfov si credema ca daca ninge putin toate strazile sunt blocate si cum vremea este capricioasa treb sa iei si asta in considerare.bafta multa dar gindestete ca vara este scurta si este foarte placut la aer curat dar interesezate si la cit te duce o casa daca merita intretinerea ei,nu este ca la bloc . vasiu |
Buna tuturor
Cred ca sunt cea mai "batrana" in experienta mutarii de la bloc la casa din Bucuresti in afara orasului.
Sa incepem cu "inceputul":
2001 - anul in care cred ca stiam tot ce se vinde in Bucuresti si in jurul lui in materie de casa la curte.
Eram o familie de 5 persoane - eu , sotul , 2 copii de 4 ani respectiv 1 an si o matusa de 59 de ani( care zilnic merge la munca).Acum suntem 6( am mai nascut un copil dupa mutarea aici)
Dupa f multe cautari/case vazute am gasit o casa la circa 15 km spre Alexandria.
Era o casa veche dar din caramida , bine intretinuta , plasata la drumul principal pe unde circula atunci doar autobuzul(acum doar maxi-taxi)din 70 in 70 de minute.
Scoala si gradinita la 5 minute de mers pe jos cu copilul de mana.
Magazine pe o raza de 1 km circa 4-5 bucati( bune pt ceva ce ai uitat sa iei la aprovizionarea saptamanala din hypermarket sau pt cumparaturi zilnice dar mai scumpe decat in oras)
Doctor in sat in 2 ture/zi.
La momentul mutarii noastre aici se lucra la conducta de gaze dar 3 ierni le-am facut cu focul cu lemne in sobe.
In 2001 cand am facut pasul mutarii din "civilizatie" la "tara" toti prietenii si cunoscutii au spus ca suntem nebuni, ca lasam centru orasului (am stat in zona Razoare)si ne mutam pe coclauri.Acum vin la noi si nu ar vrea sa mai plece asa de tare ar vrea si ei la curte dar ... vesnica problema - banii.
Este adevarat ca NU a fost usor , nici acum nu este extrem de usor dar .....
Din 2004 avem conditii ca si un apartament la bloc (apa curenta , baie , incalzire cu centrala termica). Maxi-taxi circula din 15 in 15 minute de la ora 4:30 pana la 22:00 zilnic = 20 min din fata casei pana la intersectia 13 Septembrie-Drumul Sarii-Petre Ispirescu.
Copii ( acum sunt 3 , in clase diferite si program diferit) invata in localitatea vecina ( afost ideea noastra la primul copil dat la scoala , desi ulterior am vazut ca si la scoala din satul nostru se face carte). Este f adevarat ca datorita programului nostru extrem de flexibil nu este o problema dusul si adusul de la scoala.
Referitor la locul unde face copilul scoala generala parerea mea este ca aceasta se poate face f bine ( chiar mult mai bine decat la Bucuresti) si intr-o scoala de langa oras. Pot spune ca se ocupa de ei , ca au profesori buni , rezultatele se vad la concursuri si olimpiade , plus intrarea la licee bune si f bune unde fac fata f bine in comparatie cu cei care au facut scoala in Bucuresti.
Nu inteleg de ce trebuie chinuit un copil mic si dus neaparat la gradinita si/sau scoala in Bucuresti cu exceptia situatiilor de scoli de arta/sport.
Conditii bune de locuit daca esti muncitor iti faci oriunde , scoala daca vrei sa inveti se poate oriunde , doar sa vrei.
Da mutarea de la bloc la curte trebuie cantarita f bine indiferent ca o faci in acelasi oras sau pleci la cativa km de oras.
La bloc nu e problema ta daca se strica usa de la intrarea in bloc , daca se sparg geamurile pe holul blocului , daca se sparge vreo teava, daca s-a ridicat gunoiul , daca s-a dat zapada in jurul blocului, daca s-a sapat / amenajat spatiul verde etc.
La curte toate astea te privesc DOAR pe tine.
Am 60 de metri de la poarta pana la gardul din spatele curtii ( este ceva zapada de dat nu? ), dar e super sa vezi copiii cum se joaca fara sa iti fie frica ca vine un caine , o masina sau un derbedeu si le strica joaca. Nu mai este "doamna de etajul x" care sa strige ca fac prea multa galagie.
Mutarea de la bloc la curte depinde si de cat de dornic esti sa schimbi in viata ta . Sa dai statul la tv pe tunsul ierbii sau pe dat zapada sau alte cele ce trebuiesc facut in curte sau la casa.
E frumoasa viata la curte dar si grea.
Cantariti bine inainte de a face pasul.
Cu cine sa se joace/discute au si aici.Cat despre mersul la film / teatru/parc sa gandim rational la cat de des o facem chiar fiind in oras.
Plata facturilor? Oriunde exista un punct de plata electronica , la banca la un magazin oricat de mic.
mamica a 3 domnisoare Andreea-Stefania 13 ani, Olga-Alexandra 10 ani si Mihaela Raluca 8 ani
elamyro spune:
Buna tuturor,
suntem si noi o familie cu 2 copii micuti, 3 ani si 1 an si speram sa ne mutam cat mai curand la casuta noastra la 15 km Bucuresti, Mihailesti. eu personal sunt foarte incantata de alegerea facuta,mai ales ca dintr-o garsoniera, vanduta in 2009 am reusit sa construiesc o casa, nu foarte mare dar zic eu destul pentru noi si cativa musafiri.
mai avem cateva finisari la parter, caci nu putem sa finalizam si etajul si gata toata lumea la casa, catel, pisica si noi. in cazul nostru e cea mai buna alegere avand in vedere ca iubim animalele si la bloc e foarte foarte greu sa ai. cat de multa munca e sau nu la casa depinde de ceea ce vrea fiecare, cine vrea poate sa puna si legume, si zarzavaturi sa cresca si o gaina doua cine nu un gazon frumos, cativa pomisori ornamentali si gata. nu cred ca se poate compara ce poti sa ii oferi copiilor daca stai la curte sau daca stai la bloc. putine sunt cazurile care au un parc in fata blocului, in care nu sunt caini care sa isi faca nevoile in nisipul din parc, parcurile nu sunt toate in cele mai bune conditii, trafic in Bucuresti este tot timpul, mai mult sau mai putin, gradinita si scoala exista si in Mihaielsti, cu profesori foarte buni, spun asta in cnuostinta de cauza, este chiar si un liceu de turism. in caz ca nu ai masina exista maxi-taxi. copii cand vor creste si vor vrea sa faca un liceu in bucuresti nu v-a fi o problema, eu sunt din Codlea-Brasov si am facut liceul in BV facand naveta cu trenul sau autobuzul, deci nu a fost o problema era chiar o placere. nu cred ca mutatul la casa intro zona in limita a 25-30 km, in situatia in care ai conditii normale de locuit este o alegere proasta, mai ales pentru cei cu copii. parerea mea...
grofy spune:
Crissteo, eu locuiesc in Corbeanca de 4 ani..adica de cand s-a nascut fetita mea.Sunt avantaje si dezavantaje. Avantajul cel mai mare este aerul fff curat , apoi faptul ca copilul se poate juca in curte(noi nu avem locuri de joaca , dar mergem la sfarsit de saptamana in Herastrau, plus ca in curte ii poti improviza un loc de joaca).Dezavantajul ar fi ca esti departe de Bucuresti, e prietenii din Bucuresti(daca ii ai..noi nu prea avem..suntem din provincie si ne-am facut prieteni pe langa casa:), e musai sa ai o masina...Gradinite sunt cel putin 4 (particulare)si 2 "de stat".
Tarifele la cele pariculare sunt cam ca la cele din Bucuresti.
Preturile la case in aceasta zona difera ...langa mine sunt case la 139.000 euro la cheie sau 110.000 la rosu- 237 m construiti/ 143 m utili(gaze, lumina, fosa septica).Daca te intereseaza te pot ajuta cu cea mai mare placere.
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui bird70 Laura, eu am zis ca 'e mai ieftin sa construiesti pe un nivel' fata de 2 nivele ![]() pretul e in colt dreapta sus. Casa asta vine la cheie cu baile facute, faianta, gresie, etc, are spalatorie separata si bucataria completa inclusiv aragaz, cuptor, extractor de abur. Am senzatia ca are si bazin care colecteaza apa de ploaie ca sa uzi gradina. Salariul mediu este probabil usor peste 50.000/an. Casa asta este pe rama de lemn, te costa vreo 6-7000 in plus sa o faci pe rama de otel. M-am uitat si la casele de caramida dubla si preturile sunt asemanatoare. Australienii prefera casele pe rama de lemn sau otel (din cauza termitelor) fata de cele din caramida pentru ca sunt mult mai usor de modificat, mult mai flexibile. Daca vrei sa modifici planul casei nu e mare lucru si relativ ieftin fata de o casa de caramida. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
e pret bun!
aici unde stau eu e pretul dublu....si salariile tot cam la fel 50,000 mediu.
michelle