Casa langa Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ch_dana/ch_dana.jpg)
ch_dana spune:
Citat: |
loturile de teren disponibile nu sunt foarte mari (adica eu vreau peste 1000m). |
Sa nu te superi pe mine, dar nu stii ce vrei.
![](floare.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](alcool.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Lasand gluma la o parte, am avut in vara asta multe momente in care am oftat cu naduf "mai bine betonam toata curtea!". Incepatori in ale gradinaritului, ne-am gandit sa punem ingrasaminte, ca ni se parea noua ca nu cresc trandafirii frumos...si acum au aproape 3 m unii, cred ca o sa ne trebuiasca topor sa ii taiem la primavara ! Pe scurt, gradina iti ia timp, trebuie sa te gandesti bine daca ai timpul necesar. In schimb, cred ca mai "lichidam" din gazon si o sa trecem si noi pe ceva legume, ca loc e berechet...
Dana &
![](bebe.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
anya spune:
Nici sotul meu nu vrea sub 1500. Dupa el ar fi ideal 3000 m2, dar noroc ca n-avem bani .
adialex spune:
chiar vroiam sa intreb daca are cineva curte mare si face fata la ce este de facut in ea; terenul pe care ne facem noi casa are 2000mp, si sotu' tot stramba din nas;mie una mi-e tema de tot ce implica o curte mare; ideea mea era sa luam o casa construita cu 400mp de teren, dar nu am cu cine sa ma inteleg ; citind ce ziceai tu, dana, incep sa ma conving ca ma bag sclav pe plantatie;si cu programul pe care il avem , si cu doua spiriduse de fete, cred ca ma ingrop in balarii...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Matzaila_81/Matzaila_81.jpg)
Matzaila_81 spune:
Ch_dana, noi avem cam tot 600 si am zis ca personal o sa torn beton vara viitoare. Am ras cand te-am citit.
Ok, am avut satisfactii cu florile si rosiile si alte chestii dar munca....... si tot nu arata cum trebuie, suntem departe de cum trebuie.
Daca ar fi sa ma mut si sa am alta casa as vrea o treime din curtea de acum.+23
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
citat din mesajul lui adialex chiar vroiam sa intreb daca are cineva curte mare si face fata la ce este de facut in ea; terenul pe care ne facem noi casa are 2000mp, si sotu' tot stramba din nas;mie una mi-e tema de tot ce implica o curte mare; ideea mea era sa luam o casa construita cu 400mp de teren, dar nu am cu cine sa ma inteleg ![]() |
Daca as avea atata curte, eu mi-as face livada (meri, pruni, nuci, caisi)
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
deliciile vietii la casa in suburbiile bucurestiului:
de sambata seara pana duminica dupa-amiaza a cazut reteaua de alimentare cu curent electric in 40% din N Ilfovului (si au fost ceva deranjamente si in Sud, ca am avut conversatii placute la Electrica pana au pus un robot mincinos de amagire).
Nu va imaginati cum e sa stai pana la ora 4 dupa-amiaza nespalat pe dinti, orbecaind - duminica a fost si o zi innorata - si amagindu-te ca vine la 11, vine la 11:30, vine la 14:00, vine la 15:00, vine la 16:00, vine la 18:00.
(ne-am fi spalat cu apa minerala, dar nici la chioscul din sat nu era lumina si inchisesera)
Viata la casa la tara e naspa. (parerea mea, desigur)
adialex spune:
pai aia e, ca nu ne pricepem deloc la gradinarit, iar sotu' nu vrea decat gazon, loc de joaca pentru fete si cateva plante ; avem in curte un nuc mare si frumos si cred ca o sa mai pun niste braduti; dar ce faci cand trebuie sa tunzi si sa uzi gazonul?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Adia, pui aspersoare daca nu ai chef sa-l uzi!Si de tuns, odata la 2 saptamani e suficient!
Dar daca nu va place, nu va inhamati si mai ales NU va betonati curtea!arata ca dracu si oricum trebuie maturata, doar n-o sa lasati sa se stranga funze, praf, etc pe ea.
Casa nu e pentru oricine si mai ales curtea nu e pentru oricine!E foarte multa munca, iti trebuie rabdare dar mai ales pasiune!Cand stau in curte la masa si vad florile, care mai de care mai vioaie, cand vad merii infloriti sau iarna ma uit pe geam si vad bradul plin de zapada, imi vine sa zambesc!Bine, eu gasesc frumosi si cartofii infloriti, si rosiile sa le urmaresc cresterea, si brazda de patrunjel cum trece de la verde crud la verde intens si apoi la verde, aproape negru!
Daca nu puteti sa faceti toate astea, mai vindeti din lotul pe care il aveti, nu mutilati 1000 m de pamant betonandu-l!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
citat din mesajul lui gabby2011 Asa ca din pc asta de vedere eu ma rog sa vina sau sa se adanceasca criza, sa scada iar preturile ca acum 10 ani cand era 10000 euro o garsoniera ca sa putem sa avem si noi casuta noastra sa nu mai stam cu chirie.sper sa nu supar pe nimeni da cand nu ai locul tau permanent .......... |
He he, si noi tot din chirie ne-am mutat la casa "la tara". Dar cu criza - te-as contrazice, ca daca se adanceste, ramai si fara job, sau cu bani mai putini, si tot n-ai rezolvat nimic
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_wink.gif)
![](icon_smile_big.gif)
adialex spune:
nuuu, in niciun caz nu betonam curtea! la aspensoare ma gandeam si eu, si as mai apela la o firma de amenajat gradini sa planteze pomisori, sa puna gazon si flori si apoi vom vedea; ma mai gandeam sa amenajam doar o parte din curte adica vreo 1000mp si pe restul sa facem gradina de zarzavat.