Casa langa Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 7
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Eu n-am platit niciodata 400 lei la bloc 4 pers/4 camere in conditiile in care am cele mai mari valori la caldura si apa calda. Cel mai mult a fost treisute si...ceva, Anya |
Pai e putin. Si eu tot 4 cam/4 pers, in acelasi cartier din ce-am inteles pe la sub. despre gradi, am depasit binisor 400 in lunile de iarna si ma straduiesc sa economisesc.
On topic. Langa Bucuresti nu m-as muta, dar m-as muta din Bucuresti. Cum deocamdata nu e cu putinta, prefer in oras. Cheltuielile la casa langa Bucuresti sunt mult mai mari, incepand de la incalzire si terminand cu benzina. In plus, langa Bucuresti e acelasi aer. Se schimba la 80-100 km de oras.
ch_dana spune:
BraveGirl, eu de Impact am fugit ca dracul de tamaie, aveam experientele unor colegi de serviciu care-si blestemau zilele...
Crissteo, cred ca cea mai buna solutie ar fi sa gasesti totusi un teren, cat de mic, in Bucuresti. Stiu din proprie experienta ca e greu (in 2005, cand cautam teren, asta unde suntem acum a fost al 39-lea teren vizionat in care includem si prin Voluntari, etc), dar nu imposibil.
Ca sa rezum: suntem in Fundeni (vecini cu absoluta, care va sa zica).. In acte tine de sectorul 2, tehnic as zice ca suntem mai degraba in Dobroiesti. Nu avem asfalt, apa si canalizare (de fapt, apa si canalizarea se baga acum, speram sa bage si asfalt primavara viitoare, ca-s alegeri). Cartierul e semi-inchis, in sensul ca la un capat e Lacul Fundeni, deci nu trece nimeni prin cartier ca nu exista iesire. Copii sunt, e destul de cosmopolit (arabi, turci, chinezi), super linistit, autobuzele 182/253 la Inst. Oncologic, unde e si supermarket si Mic.Ro, gradinita pe o strada invecinata, deci...merge. La o adica, desi avem 2 masini, imi pot lua picioarele la spinare si face o plimbare.
Intr-adevar, munca e mai multa la casa, dar...am scos toata vara fetita in gradina fara frica de maidanezi, cioburi etc, iar cand o sa creasca o sa aibe loc de haladuit. Eu am crescut la casa, la 7 ani m-am mutat la bloc :( si de atunci am tot tras inapoi la casa...in cele din urma am reusit, desi nu a fost usor.
Ca si bani: ultima intretinere de iarna a fost 450 RON (asta in 2009, 3 camere 72 mp/3 persoane), la casa cea mai mare factura de gaze a fost 650 RON la 220 mp. Nu ma pasioneaza sa platesc lift, femeie de serviciu etc, plus mitocania unor vecini.
Partea proasta in ce ti-am expus eu este pretul. Chiar si acum, preturile la terenuri in Buc nu-s mici, dar cu rabdare si "vanatoare norocoasa" poti gasi ceva. Pe noi ne-a uscat terenul (e drept c-am avut si pretentii, 20 deschidere, fara tigani, nu intre blocuri, etc etc etc), motiv din care, desi l-am cumparat in 2005, casa am terminat-o abia toamna treuta. Pana si sotul, care la inceput zicea "ce ne mutam noi in groapa aia ?!" acum e super incantat, desi vara are macar odata pe saptamana de tuns gazonul.
Dana & Amelia (21.06.2011)
nadaflorilor spune:
ch_dana, voi sunteti in bucuresti, sector doi, doar daca ati fi trecut podul erati in sat Fundeni, comuna Dobroesti, cei care spun aici de Dobroesti stau spre Pantelimon, de la Morarilor pe sos Fundeni la dreapta se face o straduta, nu stiu sa apreciez distanta de la sos Fundeni, dar cu piciorul faci maxim 10 minute pana intri in Dobroesti, practic acolo satul este lipit de oras, au la "doi pasi" de supermarketul XXL si la 2 statii de tramvai (sau doar una, depinde cat de departe de sos stau) supermarketul Cora...sa iasa la tramvai sau la autobuzul 104 nu le ia mult peste 5 minute, nu mai zic de maxitaxi care nici nu mai stiu cate sunt...si au si statia de metrou Costin Georgian relativ aproape
dar am vazut si in satul fundeni multe case noi, insa la fel cred ca terenul costa ca si in oras
Nina, 29s+,
carmaw spune:
Exista si posibilitatea sa luati un bus in directia Ploiesti
Se i au si de pe linga gara de Nord sau pe undeva pe linga strada Avrig
Dar sunt costuri...
nadaflorilor spune:
problema e ca acele busuri nu iau pasageri care coboara inainte de ploiesti, am incercat eu , am vrut sa platesc biletul pana la campina si tot nu m-a luat soferul (de la avrig)..iar pe traseu daca opresc si aud ca vrei sa cobori inainte de ploiesti nici nu vor sa auda...
microbusurile care merg pana la tancabesti se iau de la piata presei libere
Nina, 29s+,
buburuzica_2005 spune:
Noi ne-am mutat in 2009 din Bucuresti in Com. Vidra la 15 km de Bucuresti.
Avem o singura masina , dimineata ducem gemenii la gradinita si dupa - amiaza daca sotul nu ajunge sa ne ia luam un maxi taxi cu care ajungem in 30 minute.
Avem centrala electrica si platim in jur de 3000 - 3500 lei incepand din octombrie sau noiembrie cand vine frigul pana in martie-aprilie cand se face cald si oprim centrala.
Sunt la mine in curte , fac ce vreau , cand vreau nu imi cere nimeni fond de rulment si bani de reparatii , nu imi tranteste nimeni usa de la bloc si nici liftul in cap.
Pentru nimic in lume nu as mai sta in Bucuresti , desi sunt nascuta si crescuta acolo.
ch_dana spune:
Nina, stiu despre ce vorbesti, am un coleg de facultate care sta pe-acolo (tot asa, a vandut ce apartament si garsoniera avea in Buc si s-a mutat). Strada se cheama Doinei. Sincera sa fiu, acum imi pare rau ca nu am incercat sa caut teren si acolo, probabil ar fi fost mai ieftin, dar "marcata" de experientele din Voluntari am zis sa nu mai fie totusi in afara Buc...
In rest, subscriu total la ce a zis Buburuzica. Desi sunt in Buc, aici avem ulii, bufnite, sturzi, avem o broscuta rezidenta permanenta a gradinii (sper sa nu inghete la iarna) si am vazut cei mai frumosi fluturi din viata mea...ce rezistenta e natura asta, chiar daca suntem la 200 m de o sosea intens circulata
Dana & Amelia (21.06.2011)
gabby2011 spune:
Buna fetele.ff bun subiectul.sotul meu vrea sa luam un teren la 15-20 km de Buc sa ridice el fiind de meserie o casuta dar eu sunt contra desi am crescut la tara ca si el.ma gandesc la tot felul de dezavantaje, ca o casa costa mai mult ca intretinere,sa tragi curent gaze apa iarasi e un cost mare, ce vecini ai, ce educatie va primi copilul la gradinita si scoala din sat,la naveta in oras cu jobul meu, si altele.citind subiectul m am convins ca tb sa ramanem in oras cel putin deocamdata asa ca va multumesc pt ca ati impartasit din experienta voastra.in schimb daca a si gasi o casuta darapanata in oras, poate chiar mai retrasa, cu curent, gaze trase m as baga fara sa stau pe ganduri sa o consolidam sau sa construim peste.Da inca nu poti sa te apropii ca pret.Asa ca din pc asta de vedere eu ma rog sa vina sau sa se adanceasca criza, sa scada iar preturile ca acum 10 ani cand era 10000 euro o garsoniera ca sa putem sa avem si noi casuta noastra sa nu mai stam cu chirie.sper sa nu supar pe nimeni da cand nu ai locul tau permanent ..........
dicirstea spune:
Pentru cine vrea verdeata si o aruncatura de bat de Bucuresti, dar isi desfasoara activitatile in zona Militari, recomand (dupa gustul meu) comuna Chiajna. Nu Rosu.
Nici nu iti dai seama ca nu esti in Bucuresti, are parc, trotuare, gaze, dar loturile de teren disponibile nu sunt foarte mari (adica eu vreau peste 1000m).
Apoi, putin mai departe, la km 21 pe A2 mai sunt comunele Ulmi, Stalpeni si nu mai stiu cum. Acolo merg la cineva care pana la urma a renuntat si la serviciul din Bucuresti si s-a mutat cu o afacere in zona. Asta pentru ca foarte multi din vecini sunt oameni care fac naveta la lucru in Bucuresti, isi deschid salon de coafura, va fi si gradi particulara. Satele sunt noi, drumul se asfalteaza chiar acum. Acolo este un fel de nod, o platforma, sunt foarte multe firme mutate, si se lucreaza la inca 2 drumuri spre Bucuresti, in afara de autostrada. Unul iese direct in spate la carrefour si unul spre Dezrobirii parca.
Pe cel mai lung traseu am facut 10' pana in Bucuresti, in conditiile in care eu nu depasesc 60km/ora.
Cunostintele mele au 2 copii adolescenti care merg la licee in Bucuresti cu maxi-taxi, dar si-au facut multi prieteni in zona pentru ca toti fac la fel.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
bulinuta27 spune:
brave girl noi nu avem nimic comun cu vecinii: nici apa nici gaze nici nimic, iluminatul public este platit de primarie, cum e normal sa fie
sa nu va imaginati ca 20 de adulti intram toti intr-o piscina...cupiii s-au imprietenit si bagau in piscina unde nu intra nici un adult.
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) si
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze